reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

O kurde 10000 masakra! To jest dopiero dawka! A
Sprawdzałaś sobie poziom?
Jeszcze nie bo mój hausarzt to skończony kretyn i debil. Pani doktor poleciła zmienić lekarza rodzinnego i będę zmieniać. Będę na dniach szła do nowego i po proszę o skierowanie na ogólna morfologie mocz wid d3 i wit b12 może inny lekarz da mi skierowanie.

reklama
Jak zaszłam w pierwsza ciążę w zeszłym roku to moja ginekolog była na urlopie i poszlam do innego.
On mi palnął wykład na temat tego, że każdy czlowiek w Europie ma niedobory Wit. D i pokazał mi nawet prezentacje ze zjazdów lekarzy w Kolonii i kazał fotki telefonem robić! Taki doktorek! [emoji1787] No i on mi dał jakąś witaminę D 4000.
Potem poszłam do mojej ginekolog i powiedziała, że za dużo witaminy D jest też niedobrze bo jest toksyczna [emoji2356] i bądź tu madry i pisz wiersze.
Ale kazała brać nadal te same ale raz na dwa dni... Brałam trochę a potem nie bo mialam w witaminach ciążowych.
I mialam te tabletki w domu wiec zjadłam tą dawkę 4000 i pojutrze wezmę znowu, a jak sie skończy to musze coś nowego kupić. Może faktycznie ta w kroplach....?
Właśnie mi też pani doktor w klinice pow że za duża ilość wit d3 może być toksyczna i dietetyczka też pow ale w klinice poziomu mi nie zbadali i nikt nie chce mi zbadać. Będę próbowała z nowym lekarzem.

Właśnie mi też pani doktor w klinice pow że za duża ilość wit d3 może być toksyczna i dietetyczka też pow ale w klinice poziomu mi nie zbadali i nikt nie chce mi zbadać. Będę próbowała z nowym lekarzem.
Przecież na tych wynikach masz witamine D. I poziom jest niski jak na tę suplementację, o której kiedyś pisałaś...

Ja już różne diety wypróbowałam i żadnej nie byłam w stanie utrzymać. W tu robisz obiad czy inne posiłki ekpresowo, masz zapewnione dziennie zapotrzebowanie witamin (sprawdzałam kiedyś na fitatu) jesz zdrowo i aż się chce żyć [emoji3526] i też byłam sceptycznie nastawiona do ćwiczeń a teraz od 12 marca dokładnie do dziś dnia ćwiczę codziennie prawie. Czasem przy @ odpuszczam, ale długo bez ćwiczeń nie mogę wytrzymac. A ciało mi się bardzo wysmukliło, pojawiły się mięśnie delikatne jestem bardzo zadowolona. Nawet Maksiu coś czasem ze mną zjada bo obiady czy śniadania są dobre dla każdego
Super, dzięki!
Ja diet nigdy nie próbowałam, ale musimy zacząć zdrowiej jeść, i ja i mąż i Łucja też bo nie interesują ją już papki tylko nasze jedzenie [emoji2368] A nie mam głowy do wymyślania [emoji4]

@Magdusia88
Jeżeli chodzi o tzw. rezerwę jajnikowa obliczsba ze stosunku lh do fsh to mam obiekcje. I tak jak pisze @witch84, trzeba patrzeć całościowo. Prawie dwa lata temu poszłam do kliniki. Lekarz zlecił re badania. Stwierdził że mam niska rezerwe jajnikowa i dal mi lek na c... na to aby było więcej pęcherzyków podczas cyklu i tym samym więcej szans na ciążę. Wykupiłam lek i w porę w domu się zorientowałam. Nie brałam ich. Od razu poszłam do innej kliniki. Tam lekarka zbadała i spojrzała na wyniki i powiedziała że mam bardzo ładny cykl i ze z tak ładnie wyglądającymi pęcherzykami to nie ma szans mala rezerwę. Także podejdź do tego z rezerwa. 😁

@Magdusia88
Jeżeli chodzi o tzw. rezerwę jajnikowa obliczsba ze stosunku lh do fsh to mam obiekcje. I tak jak pisze @witch84, trzeba patrzeć całościowo. Prawie dwa lata temu poszłam do kliniki. Lekarz zlecił re badania. Stwierdził że mam niska rezerwe jajnikowa i dal mi lek na c... na to aby było więcej pęcherzyków podczas cyklu i tym samym więcej szans na ciążę. Wykupiłam lek i w porę w domu się zorientowałam. Nie brałam ich. Od razu poszłam do innej kliniki. Tam lekarka zbadała i spojrzała na wyniki i powiedziała że mam bardzo ładny cykl i ze z tak ładnie wyglądającymi pęcherzykami to nie ma szans mala rezerwę. Także podejdź do tego z rezerwa. [emoji16]
Widzę że jesteś ogarnięta. Mogłabyś spojrzeć na moje wyniki. Robione w 3dc.

Nie rozumiem tego że wpisałam moje wyniki do kalkulatora hormonów z moimi jednostkami i testosteron wyszedł mi w normie a na wynikach mam lekko podwyższony i tak samo z shbg w kalkulatorze wyskoczyło mi że w normie a tu że sporo zanizone wynik. Może ty mi to jakoś objaśnisz żeby moja pusta głowa to zrozumiała. Będę wdzięczna. Dodam że pytałam panią doktor o stosunek lh do fsh wyszedł mi poniżej 0.6 i powiedziała że przysadka działa bez zarzutu. Wszystkie wyniki niby w normie poza hormonami męskimi.

Mogłabyś pomoc?
IMG_20200709_221233.jpeg

reklama
Nawet tu na forum masę dziewczyn dzięki temu donosiło ciążę. Na fb jest też grupa mthfr i to samo nazywają to "żelaznym zestawem". Ja do tego podchodzę mechanicznie trzeba brać żeby mieć zdrowa ciążę biorę, bo przepisał mi to lekarz i już nie myślę za dużo o tym 😉
Żelazny zestaw to acard, heparyna, progesteron i encorton ;) tu też to stwierdzenie często padało ;)

Jak zaszłam w pierwsza ciążę w zeszłym roku to moja ginekolog była na urlopie i poszlam do innego.
On mi palnął wykład na temat tego, że każdy czlowiek w Europie ma niedobory Wit. D i pokazał mi nawet prezentacje ze zjazdów lekarzy w Kolonii i kazał fotki telefonem robić! Taki doktorek! [emoji1787] No i on mi dał jakąś witaminę D 4000.
Potem poszłam do mojej ginekolog i powiedziała, że za dużo witaminy D jest też niedobrze bo jest toksyczna [emoji2356] i bądź tu madry i pisz wiersze.
Ale kazała brać nadal te same ale raz na dwa dni... Brałam trochę a potem nie bo mialam w witaminach ciążowych.
I mialam te tabletki w domu wiec zjadłam tą dawkę 4000 i pojutrze wezmę znowu, a jak sie skończy to musze coś nowego kupić. Może faktycznie ta w kroplach....?
No bo to prawda że większość ludzi w naszej szerokości geograficznej ma niedobory. 4000jm to nic, jeśli masz niski poziom Wit. D. Niby dziennie żeby utrzymać poziom zalecają 2000j ale taka dawka w życiu nie podniesiesz poziomu Wit we krwi. Biorąc 4000 co dwa dni to jet nic, uwierz. Ja brałam też 10000 i rosło o 10 jednostek na miesiąc, więc jeszcze dluuuuugo do toksyznego poziomu.

O kurde 10000 masakra! To jest dopiero dawka! A
Sprawdzałaś sobie poziom?
Dziewczyny, toksyczna dawka wit D jest wtedy gdy w organizmie jej poziom przekracza 100. Daje głowę że żadna z nas tutaj nie ma takiego poziomu. Ale warto zbadać najpierw poziom aby sprawdzić jak to wygląda :) ja zaczynałam od 18.5 A norma to 30-100

@Magdusia88
Jeżeli chodzi o tzw. rezerwę jajnikowa obliczsba ze stosunku lh do fsh to mam obiekcje. I tak jak pisze @witch84, trzeba patrzeć całościowo. Prawie dwa lata temu poszłam do kliniki. Lekarz zlecił re badania. Stwierdził że mam niska rezerwe jajnikowa i dal mi lek na c... na to aby było więcej pęcherzyków podczas cyklu i tym samym więcej szans na ciążę. Wykupiłam lek i w porę w domu się zorientowałam. Nie brałam ich. Od razu poszłam do innej kliniki. Tam lekarka zbadała i spojrzała na wyniki i powiedziała że mam bardzo ładny cykl i ze z tak ładnie wyglądającymi pęcherzykami to nie ma szans mala rezerwę. Także podejdź do tego z rezerwa. 😁
Bo leki na symulacje owu (A takim jest clo) działają w ten sposób że więcej pęcherzyków w danym cyklu rósnie i pęka. Może być większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, ale też tym samym wpływały na znaczne zmniejszenie rezerwy jajnijowej i trzeba o tym pamiętać ;)

Do góry