reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mówisz że polecasz? Mam apkę od dawna, ale nie mogę się przekonać do wykupu bo nie znam nikogo kto korzysta [emoji848]
Muszę schudnąć z 4-5kg i ogarnąć trochę mój brzuch [emoji4] Wiem że po 2 cc szału nie będzie, bo ta skóra nigdy idealnie się nie zejdzie, ale wcześniej byłam w miarę zadowolona... [emoji14]
Ja już różne diety wypróbowałam i żadnej nie byłam w stanie utrzymać. W tu robisz obiad czy inne posiłki ekpresowo, masz zapewnione dziennie zapotrzebowanie witamin (sprawdzałam kiedyś na fitatu) jesz zdrowo i aż się chce żyć [emoji3526] i też byłam sceptycznie nastawiona do ćwiczeń a teraz od 12 marca dokładnie do dziś dnia ćwiczę codziennie prawie. Czasem przy @ odpuszczam, ale długo bez ćwiczeń nie mogę wytrzymac. A ciało mi się bardzo wysmukliło, pojawiły się mięśnie delikatne jestem bardzo zadowolona. Nawet Maksiu coś czasem ze mną zjada bo obiady czy śniadania są dobre dla każdego

reklama

Załączniki

• Screenshot_20200709_195647_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200709_195647_com.android.chrome.jpg
    180,1 KB · Wyświetleń: 41
Ja miałam w kroplach na receptę devikap (1 kropla 500j). I nie pomagało. Non stop zmęczona pociłam się jak świnia. A teraz biorę dawkę 10000jm dziennie i jest o wiele wiele lepiej.

AA no mi po tej ładnie wzrosło ja biorę całą pipetę a jest napisane 4 krople 🤣😜
Widocznie na każdego co innego dziala.

Ja polecam w kroplach
A w jakiej dawce bierzesz?
Jak zaszłam w pierwsza ciążę w zeszłym roku to moja ginekolog była na urlopie i poszlam do innego.
On mi palnął wykład na temat tego, że każdy czlowiek w Europie ma niedobory Wit. D i pokazał mi nawet prezentacje ze zjazdów lekarzy w Kolonii i kazał fotki telefonem robić! Taki doktorek! [emoji1787] No i on mi dał jakąś witaminę D 4000.
Potem poszłam do mojej ginekolog i powiedziała, że za dużo witaminy D jest też niedobrze bo jest toksyczna [emoji2356] i bądź tu madry i pisz wiersze.
Ale kazała brać nadal te same ale raz na dwa dni... Brałam trochę a potem nie bo mialam w witaminach ciążowych.
I mialam te tabletki w domu wiec zjadłam tą dawkę 4000 i pojutrze wezmę znowu, a jak sie skończy to musze coś nowego kupić. Może faktycznie ta w kroplach....?

reklama
Jak zaszłam w pierwsza ciążę w zeszłym roku to moja ginekolog była na urlopie i poszlam do innego.
On mi palnął wykład na temat tego, że każdy czlowiek w Europie ma niedobory Wit. D i pokazał mi nawet prezentacje ze zjazdów lekarzy w Kolonii i kazał fotki telefonem robić! Taki doktorek! [emoji1787] No i on mi dał jakąś witaminę D 4000.
Potem poszłam do mojej ginekolog i powiedziała, że za dużo witaminy D jest też niedobrze bo jest toksyczna [emoji2356] i bądź tu madry i pisz wiersze.
Ale kazała brać nadal te same ale raz na dwa dni... Brałam trochę a potem nie bo mialam w witaminach ciążowych.
I mialam te tabletki w domu wiec zjadłam tą dawkę 4000 i pojutrze wezmę znowu, a jak sie skończy to musze coś nowego kupić. Może faktycznie ta w kroplach....?

No to chyba w każdym temacie co lekarz to inna wersja 🙉 mi po tej w kroplach ładnie rośnie też miałam niezbyt wysoko poziom i to chyba prawda, że mamy niedobory w chyba askurat Wit D się tak łatwo nie przedawkuje 🤔

Do góry