reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Skoro taki poziom masz na suplementach, to ja bym nie zmieniała w panice tej pregny start. Pytałaś o "metylowaną" B12 - ona tam jest w składzie, aczkolwiek bardzo mała dawka. Pytanie, czy potrzebujesz suplementować, skoro masz dobrą homocysteinę. Masz skłonność do anemii? Jesteś wegetarianką?
Jestem bardzo blada ale morfologie mam zawsze w normie. Nie jestem wegetarianką aczkolwiek moja dieta pozostawia naprawdę wiele do życzenia. Aktualnie jestem na etapie że nie mam motywacji do gotowania i sprzątania więc zapycham się jakimiś pierdołami. Ale wiem że muszę znów wskoczyć na dobre tory. Nie wiem już teraz co robić z tą Pregną... Chciałam zbyć trochę poziom tego kwasu tym suplementem z Aliness. Dziewczyny w grupie na fejskbuku radziły jeszcze żeby sprawdzić poziom b12 właśnie. Jutro skocze do laboratorium

reklama
Hey dziewczyny, jestem po dwóch poronieniach, w 12 i w 6 tc. Mam wyniki badania hormonów, pomożecie?
Martwią mnie niektóre podwyższone i niektóre obniżone wyniki w stosunku do norm i stosunek LH do FSH jest mały 0,48.
Badania robione w 3dc.

Załączniki

• Image%20(8).jpeg
    Image%20(8).jpeg
    54,7 KB · Wyświetleń: 52
  • Image%20(9).jpeg
    Image%20(9).jpeg
    74,9 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_20200709_114355.jpeg
    IMG_20200709_114355.jpeg
    39,8 KB · Wyświetleń: 60
  • IMG_20200709_114324.jpeg
    IMG_20200709_114324.jpeg
    38,8 KB · Wyświetleń: 56
1200kcal to jest porcja głodowa. Musisz wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, jak będziesz jechać poniżej to tylko wyniszczysz organizm.
Ja wykupiłam sobie apkę Lewandowskiej i z człowieka który nienawidził się ruszać, stałam się osoba która od marca ćwiczy praktycznie codziennie. Co więcej sprawia mi to przyjemność [emoji3526][emoji3526] bo przepisy są pyszne i ćwiczenia można dostosować do swojego poziomu
@Lu_cy mogłabyś mi powiedzieć jakie ćwiczenia zaleca Lewa na dzisiaj w wyzwaniu Fighter Challenge? Ćwiczę z nią teraz tylko na livach, bo narazie nie mogę sobie pozwolić na dostęp do jej apki. Z reguły mówiła co będzie w dniu następnym i szukałam podobnych ćwiczeń na YouTube. A na dzisiaj i na jutro nie zapowiedziała co ćwiczymy, tylko że ćwiczenia są dostępne w apce. Wrrr...

@Lu_cy mogłabyś mi powiedzieć jakie ćwiczenia zaleca Lewa na dzisiaj w wyzwaniu Fighter Challenge? Ćwiczę z nią teraz tylko na livach, bo narazie nie mogę sobie pozwolić na dostęp do jej apki. Z reguły mówiła co będzie w dniu następnym i szukałam podobnych ćwiczeń na YouTube. A na dzisiaj i na jutro nie zapowiedziała co ćwiczymy, tylko że ćwiczenia są dostępne w apce. Wrrr...
Dzisiaj są ćwiczenia z gumami [emoji3526] A na jutro jeszcze nie ma

Ostatnia edycja:
Hey dziewczyny, jestem po dwóch poronieniach, w 12 i w 6 tc. Mam wyniki badania hormonów, pomożecie?
Martwią mnie niektóre podwyższone i niektóre obniżone wyniki w stosunku do norm i stosunek LH do FSH jest mały 0,48.
Badania robione w 3dc.
Sporo miałaś tych badań robionych. Więcej niż ja.

Ja mam stosunek lh do fsh trochę wyższy od ciebie bo 0.54 jak dobrze pamiętam i pani doktor pow że przysadka "działa" ok.

Ogólnie wyników nie masz złych androstendion masz za niski delikatnie i dhae ale nie wiem czy czymś to się podnosi [emoji848] tsh masz ok PRL również. Może inne dziewczyny się też wypowiedzą. Ale moim zdaniem nie ma tragedii. Kiedy masz wizytę w klinice?

Hej dziewczyny . Mam mutację mrhr A1298C oraz pai 1 ... któraś z was ma podobne ? Podobno muszę przed ciążą przyjmować zmetylowana formę kwasu foliowego . Ginekolog polecił mi : prenatal oraz fembibion , na zmianę :) oraz Acard 75 . A wy co przyjmowalyscie przy tych mutacjach ?

Dziewczyny jeszcze pytanie do Acardu, dostałam na czas starań a jeśli te starania będą trwały dłużej tzn. np. pół roku i więcej cały czas bierze się go bez przerwy? Pomijajc czas @. ?

Hej dziewczyny . Mam mutację mrhr A1298C oraz pai 1 ... któraś z was ma podobne ? Podobno muszę przed ciążą przyjmować zmetylowana formę kwasu foliowego . Ginekolog polecił mi : prenatal oraz fembibion , na zmianę :) oraz Acard 75 . A wy co przyjmowalyscie przy tych mutacjach ?
Ja brałam prenatal i polecam :) acard też nie zaszkodzi

Dziewczyny jeszcze pytanie do Acardu, dostałam na czas starań a jeśli te starania będą trwały dłużej tzn. np. pół roku i więcej cały czas bierze się go bez przerwy? Pomijajc czas @. ?
Możesz brać cały czas spokój ie. Chyba że będziesz mieć obfite @ to ma ich czas możesz odstawić, ale nie ma konieczności :)

Sporo miałaś tych badań robionych. Więcej niż ja.

Ja mam stosunek lh do fsh trochę wyższy od ciebie bo 0.54 jak dobrze pamiętam i pani doktor pow że przysadka "działa" ok.

Ogólnie wyników nie masz złych androstendion masz za niski delikatnie i dhae ale nie wiem czy czymś to się podnosi [emoji848] tsh masz ok PRL również. Może inne dziewczyny się też wypowiedzą. Ale moim zdaniem nie ma tragedii. Kiedy masz wizytę w klinice?

To tylko od endokrynologa, w końcu przyszły, a zrobione były 04.06. Tyle czekałam...
Dojdą jeszcze z kliniki w 3, 14 i 21 dc, od hematologa - za 2 tygodnie. Robilam jeszcze krew u ginekologa operacyjnego, ale nie dostanę wyników póki się na laparoskopie nie zdecyduje, ale chyba się jednak nie zdecyduje, bo dziewczyny na forum kto po in vitro dziś pisały, że laparo może obniżać rezerwę jajnikowa i bez potrzeby nie powinno się w macicy grzebać. jednak zapytam jeszcze mojego ginekologa, narazie jestem na nie. No i potem od diabetologa, ale na tych badaniach jest to HbA1c%, co wyczytałam, że wskazuje na problemy z cukrami, a mam wartość 5 więc chyba nie mam problemów...
Endokrynog pisał tam w uwagach, że nie ma problemów z endokrynologia u mnie. I że wyniki są dobre, a za mały kortyzol i za duże ACTH wskazują na wysoki poziom stresu co jest najpewniej związane ze stresem związanym z pobieraniem krwi [emoji2368][emoji2368][emoji2368] na pewno zapytam o te wyniki jeszcze.

A wizytę w klinice mam dopiero w sierpniu, po tym jak pozbieram wszystkie badania do kupy.

reklama
Do góry