reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

no właśnie mi polecono brać tmg, ale żebyś też nie przedobrzyła ;) ? jeszcze widziałam w necie środek - regulator homocysteiny, ale tego nie biorę. To trzymam kciuki :) kiedy robisz kolejne badanie?

Umówiłam się na konsultacje na wtorek do pani dietetyk biotechnolog, która mi poleciła dziewczyna z grupy mthfr i ona ja suplementowala :) zapytam o dietę też.

reklama
Dziewczyny, mam wyniki z kwasu i Homocysteiny. Co myślicie? Kwas ponad normę, ale homocysteina chyba nienajgorzej. choć wydaje mi się że przy tych moich mutacjach i tak lepiej będzie przerzucić się na metylowane witaminy [emoji849]
Taki nadmiar kwasu foliowego mógł w jakiś sposób zaszkodzić??Zobacz załącznik 1145470
Nadmiar kwasu napewno nie zaszkodził. Odstawiłaś kwas foliowy na 72h przed badaniem?

@Magdusia88: to są te?
Screenshot_20200708_195306_com.android.chrome.jpeg

Nie... [emoji20] nie wiedziałam że tak trzeba. Więc pewnie ten wynik nie jest teraz w ogóle miarodajny... Och i znów pieniądze wyrzucone w błoto [emoji2356]
Jak masz mthfr to po prostu przejdź na same metyle. Homocysteina jest ładna, a odstawienie nie ma wpływu na nia więc z kwasem po prostu za dużo. Nie stresuj się

Nie nie dała nic. Ja mu sama podaje wit już 3 miesiące. Ale nic nie poprawiają. Może coś da jak zrobi za 5tyg znowu kolejne badanie nasienia.
Kurcze dzisiaj trafiłam na Facebooku na jakąś akcje "Projekt płodność - dietetyk Emilia Zęgota". Podałam swój e-mail i się zapisałam, to mają być jakieś wykłady on-line co stosować w diecie żeby owulacja była regularna, co odstawić itd. Pomyślałam że w sumie przydatne rzeczy. Jest też grupa zamknięta z tego projektu i tam jakaś dziewczyna opisywała jak ogarnęła plemniki męża 😁 jak uda mi się to znaleźć to Ci to wkleję 🙂 głównie działała dietą z tego co pamiętam, a wyniki też mieli kiepskie.
Zgadzam się :) mój mąż codziennie pije sok pomidorowy z dobrej jakości olejem z czarnuszki, a do sałatek dodaje nasiona czarnuszki. I najlepsze jest to, ze on to sam wyczytał i sam z siebie to pije, w ogóle nie muszę go o to prosić :D ale to taki specyficzny przypadek. Co miesiąc się mnie pyta czy może nie było lepiej znów zrobić badanie nasienia albo isc jeszcze coś zbadać
Zazdroszczę męża 😁🤦‍♀️ ja mojego dziennie upominam żeby nie brał takich gorących kąpieli. Jak on bierze prysznic to w łazience jest jak w saunie... Wszystko zaparowane 🤨 albo żeby nie nosił telefonu w kieszeni. To jeszcze złośliwie mi odpowie że w pracy to nieraz dwa telefony musi nosić 🙄 wkurza mnie już
Jak masz mthfr to po prostu przejdź na same metyle. Homocysteina jest ładna, a odstawienie nie ma wpływu na nia więc z kwasem po prostu za dużo. Nie stresuj się
Ok, to muszę teraz znaleźć jakieś polecane metyle. Ciekawe czy te inne witaminy typu B12 one też mają te zmetylowane formy 🤔 Pregnę Start lubiłam za skład, myślę że ta suplementacja pomogła nam szybki zajść 😞

Kurcze dzisiaj trafiłam na Facebooku na jakąś akcje "Projekt płodność - dietetyk Emilia Zęgota". Podałam swój e-mail i się zapisałam, to mają być jakieś wykłady on-line co stosować w diecie żeby owulacja była regularna, co odstawić itd. Pomyślałam że w sumie przydatne rzeczy. Jest też grupa zamknięta z tego projektu i tam jakaś dziewczyna opisywała jak ogarnęła plemniki męża 😁 jak uda mi się to znaleźć to Ci to wkleję 🙂 głównie działała dietą z tego co pamiętam, a wyniki też mieli kiepskie.

Zazdroszczę męża 😁🤦‍♀️ ja mojego dziennie upominam żeby nie brał takich gorących kąpieli. Jak on bierze prysznic to w łazience jest jak w saunie... Wszystko zaparowane 🤨 albo żeby nie nosił telefonu w kieszeni. To jeszcze złośliwie mi odpowie że w pracy to nieraz dwa telefony musi nosić 🙄 wkurza mnie już

Ok, to muszę teraz znaleźć jakieś polecane metyle. Ciekawe czy te inne witaminy typu B12 one też mają te zmetylowane formy 🤔 Pregnę Start lubiłam za skład, myślę że ta suplementacja pomogła nam szybki zajść 😞

My generalnie posiadaczki mthfr bierzemy wszystko metylowane kwas i witaminy z grupy B. Ja wszystko mam że Swansowa na allegro zamawiałam.

reklama
@młoda1994 znalazłam ten wpis. Wkleję tutaj screeny bo może innym dziewczynom też się coś przyda 🙂

Załączniki

• Screenshot_2020-07-08-20-47-27-427_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-07-08-20-47-27-427_com.facebook.katana.jpg
    518 KB · Wyświetleń: 60
  • Screenshot_2020-07-08-20-47-32-766_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-07-08-20-47-32-766_com.facebook.katana.jpg
    489,5 KB · Wyświetleń: 52
  • Screenshot_2020-07-08-20-47-07-895_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-07-08-20-47-07-895_com.facebook.katana.jpg
    436 KB · Wyświetleń: 50
Do góry