reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

no właśnie mi polecono brać tmg, ale żebyś też nie przedobrzyła ;) ? jeszcze widziałam w necie środek - regulator homocysteiny, ale tego nie biorę. To trzymam kciuki :) kiedy robisz kolejne badanie?

Umówiłam się na konsultacje na wtorek do pani dietetyk biotechnolog, która mi poleciła dziewczyna z grupy mthfr i ona ja suplementowala :) zapytam o dietę też.

reklama
Dziewczyny, mam wyniki z kwasu i Homocysteiny. Co myślicie? Kwas ponad normę, ale homocysteina chyba nienajgorzej. choć wydaje mi się że przy tych moich mutacjach i tak lepiej będzie przerzucić się na metylowane witaminy [emoji849]
Taki nadmiar kwasu foliowego mógł w jakiś sposób zaszkodzić??Zobacz załącznik 1145470
Nadmiar kwasu napewno nie zaszkodził. Odstawiłaś kwas foliowy na 72h przed badaniem?

@Magdusia88: to są te?
Screenshot_20200708_195306_com.android.chrome.jpeg

Nie... [emoji20] nie wiedziałam że tak trzeba. Więc pewnie ten wynik nie jest teraz w ogóle miarodajny... Och i znów pieniądze wyrzucone w błoto [emoji2356]
Jak masz mthfr to po prostu przejdź na same metyle. Homocysteina jest ładna, a odstawienie nie ma wpływu na nia więc z kwasem po prostu za dużo. Nie stresuj się

Nie nie dała nic. Ja mu sama podaje wit już 3 miesiące. Ale nic nie poprawiają. Może coś da jak zrobi za 5tyg znowu kolejne badanie nasienia.
Kurcze dzisiaj trafiłam na Facebooku na jakąś akcje "Projekt płodność - dietetyk Emilia Zęgota". Podałam swój e-mail i się zapisałam, to mają być jakieś wykłady on-line co stosować w diecie żeby owulacja była regularna, co odstawić itd. Pomyślałam że w sumie przydatne rzeczy. Jest też grupa zamknięta z tego projektu i tam jakaś dziewczyna opisywała jak ogarnęła plemniki męża 😁 jak uda mi się to znaleźć to Ci to wkleję 🙂 głównie działała dietą z tego co pamiętam, a wyniki też mieli kiepskie.
Zgadzam się :) mój mąż codziennie pije sok pomidorowy z dobrej jakości olejem z czarnuszki, a do sałatek dodaje nasiona czarnuszki. I najlepsze jest to, ze on to sam wyczytał i sam z siebie to pije, w ogóle nie muszę go o to prosić :D ale to taki specyficzny przypadek. Co miesiąc się mnie pyta czy może nie było lepiej znów zrobić badanie nasienia albo isc jeszcze coś zbadać
Zazdroszczę męża 😁🤦‍♀️ ja mojego dziennie upominam żeby nie brał takich gorących kąpieli. Jak on bierze prysznic to w łazience jest jak w saunie... Wszystko zaparowane 🤨 albo żeby nie nosił telefonu w kieszeni. To jeszcze złośliwie mi odpowie że w pracy to nieraz dwa telefony musi nosić 🙄 wkurza mnie już
Jak masz mthfr to po prostu przejdź na same metyle. Homocysteina jest ładna, a odstawienie nie ma wpływu na nia więc z kwasem po prostu za dużo. Nie stresuj się
Ok, to muszę teraz znaleźć jakieś polecane metyle. Ciekawe czy te inne witaminy typu B12 one też mają te zmetylowane formy 🤔 Pregnę Start lubiłam za skład, myślę że ta suplementacja pomogła nam szybki zajść 😞

Kurcze dzisiaj trafiłam na Facebooku na jakąś akcje "Projekt płodność - dietetyk Emilia Zęgota". Podałam swój e-mail i się zapisałam, to mają być jakieś wykłady on-line co stosować w diecie żeby owulacja była regularna, co odstawić itd. Pomyślałam że w sumie przydatne rzeczy. Jest też grupa zamknięta z tego projektu i tam jakaś dziewczyna opisywała jak ogarnęła plemniki męża 😁 jak uda mi się to znaleźć to Ci to wkleję 🙂 głównie działała dietą z tego co pamiętam, a wyniki też mieli kiepskie.

Zazdroszczę męża 😁🤦‍♀️ ja mojego dziennie upominam żeby nie brał takich gorących kąpieli. Jak on bierze prysznic to w łazience jest jak w saunie... Wszystko zaparowane 🤨 albo żeby nie nosił telefonu w kieszeni. To jeszcze złośliwie mi odpowie że w pracy to nieraz dwa telefony musi nosić 🙄 wkurza mnie już

Ok, to muszę teraz znaleźć jakieś polecane metyle. Ciekawe czy te inne witaminy typu B12 one też mają te zmetylowane formy 🤔 Pregnę Start lubiłam za skład, myślę że ta suplementacja pomogła nam szybki zajść 😞

My generalnie posiadaczki mthfr bierzemy wszystko metylowane kwas i witaminy z grupy B. Ja wszystko mam że Swansowa na allegro zamawiałam.

reklama
@młoda1994 znalazłam ten wpis. Wkleję tutaj screeny bo może innym dziewczynom też się coś przyda 🙂

Załączniki

• Screenshot_2020-07-08-20-47-27-427_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-07-08-20-47-27-427_com.facebook.katana.jpg
    518 KB · Wyświetleń: 62
  • Screenshot_2020-07-08-20-47-32-766_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-07-08-20-47-32-766_com.facebook.katana.jpg
    489,5 KB · Wyświetleń: 54
  • Screenshot_2020-07-08-20-47-07-895_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-07-08-20-47-07-895_com.facebook.katana.jpg
    436 KB · Wyświetleń: 52
Do góry