reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kurcze dzisiaj trafiłam na Facebooku na jakąś akcje "Projekt płodność - dietetyk Emilia Zęgota". Podałam swój e-mail i się zapisałam, to mają być jakieś wykłady on-line co stosować w diecie żeby owulacja była regularna, co odstawić itd. Pomyślałam że w sumie przydatne rzeczy. Jest też grupa zamknięta z tego projektu i tam jakaś dziewczyna opisywała jak ogarnęła plemniki męża [emoji16] jak uda mi się to znaleźć to Ci to wkleję [emoji846] głównie działała dietą z tego co pamiętam, a wyniki też mieli kiepskie.

Zazdroszczę męża [emoji16][emoji2356] ja mojego dziennie upominam żeby nie brał takich gorących kąpieli. Jak on bierze prysznic to w łazience jest jak w saunie... Wszystko zaparowane [emoji2955] albo żeby nie nosił telefonu w kieszeni. To jeszcze złośliwie mi odpowie że w pracy to nieraz dwa telefony musi nosić [emoji849] wkurza mnie już

Ok, to muszę teraz znaleźć jakieś polecane metyle. Ciekawe czy te inne witaminy typu B12 one też mają te zmetylowane formy [emoji848] Pregnę Start lubiłam za skład, myślę że ta suplementacja pomogła nam szybki zajść [emoji20]
Możesz kupić kompleks aliness, tam masz wszystko metylowane. B12 chyba metylolobalamina tam jest. Raczej witaminy nie pomogą w zajściu. Ruch, zdrowa dieta i mało stresu o co ciężko w obecnym czasie

reklama
Możesz kupić kompleks aliness, tam masz wszystko metylowane. B12 chyba metylolobalamina tam jest. Raczej witaminy nie pomogą w zajściu. Ruch, zdrowa dieta i mało stresu o co ciężko w obecnym czasie
Mówisz o tych tabletkach? Właśnie zastanawiam się czy teraz zbijając ten kwas foliowy nie będę też za bardzo zbijac tej homocysteiny 🤔 ale czytałam własnie dobre opinie o tym suplemencie.
No ja w zasadzie zaczęłam troszkę ćwiczyć, byłam chyba miesiąc na takiej dość regularnej diecie i udało się nam w pierwszym cyklu. Ale na co dzień bardzo słabo się odżywiam 🙄 muszę znów wrócić do dobrych nawyków

Załączniki

• Screenshot_2020-07-08-20-55-20-742_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-07-08-20-55-20-742_com.facebook.katana.jpg
    231,1 KB · Wyświetleń: 40
Tak to te, mam je w domu, to mogę przecież fotkę zrobić. Mają Mio inozytol, co mi też ginekolog i urolog polecili. 1 tabletka rano i wieczorem. A te omega może brać nawet 6 dziennie, ale mój bierze też po jednej rano i wieczorem. Dzieki kwasom omega 3 lepiej wchłaniają się witaminy i mikroelementy.
Albo jeszcze takie znalazłam i mają bardzo dużo pozytywnych opinii. Jak myślisz dobry skład? Bierze się je 3x1 do posiłków. Zobacz załącznik 1145526
Nie mogę doczytać składu, wartości są rozmazane.
Image%20(5).jpeg
Image%20(6).jpeg
Image%20(7).jpeg

Mówisz o tych tabletkach? Właśnie zastanawiam się czy teraz zbijając ten kwas foliowy nie będę też za bardzo zbijac tej homocysteiny [emoji848] ale czytałam własnie dobre opinie o tym suplemencie.
No ja w zasadzie zaczęłam troszkę ćwiczyć, byłam chyba miesiąc na takiej dość regularnej diecie i udało się nam w pierwszym cyklu. Ale na co dzień bardzo słabo się odżywiam [emoji849] muszę znów wrócić do dobrych nawyków
Tak o tych. 7.4 to dobra homocysteina, mogłabyś się martwić jakby była niższa. Najwyżej jak chcesz to za jakieś 2 miesiące możesz powtórzyć

Tak o tych. 7.4 to dobra homocysteina, mogłabyś się martwić jakby była niższa. Najwyżej jak chcesz to za jakieś 2 miesiące możesz powtórzyć
Będę jutro rozmawiać z genetykiem, dopytam go jeszcze. Może będzie umiał mi odpowiedzieć 🙂 fajny ten kompleks i wychodzi bardzo korzystnie finansowo. Myślałam że będzie gorzej. Jestem pozytywnie zaskoczona 🙂

@Charlotte21 A mogłabyś mi coś więcej o Waszej diecie napisać (może być na priv, by nie zaśmiecać). Mam ogromny problem by coś zgubić, a nie mam czasu latać po dietetykach... Nawet sobie zamówiłam dietę pudełkową 1200kcal i przez miesiąc schudłam 0,5kg (o ile wogóle, bo można uznać to za błąd wagi).
1200kcal to zdecydowanie za mało. Ja miałam kiedyś 1350 i było spoko, A teraz na niej nie mogę schudnąć nic.... okazało się że powinnam jeść 1640, więc mam trochę mało i dlatego organizm się buntuje i nie chce spalac....

Przyczyną tak małej utraty wagi moze byc zbyt mala kalorycznosc diety 1200 to nie jest odpowiednia dieta dla osoby doroslej zakladam pracujacej czy cokolwiek. Ja jak sie odchudzalam to mialam min 1800-1900. Moge sie podzielic dietami, ebookami itp bo ja jestem dietowym freakiem :)
O, A mogę też prosić na priv?? :)

Dziewczyny jak interpretować wynik ANA2, wpisano stwierdzono, typ świecenia ziarnisty, miano 1:320, rozumiem że to oznacza że wynik jest pozytywny? Czytałam że pp ciala przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne nie wpływają na wystapienie poronienia, a dotyczy problemów z zajściem w ciążę. Miałyście może taki wynik lub podobny? Reszta badan w kierunku zespołu anrydosfolidowego wyszła okej, jutro dotrze kurier z pakietem na trombofilie, to jeszcze to sprawdze i myślę że mogę powoli działać [emoji4]
Już napisałam Ci na wątku staraczek, ale warto zrobić badanie ana3 i zobaczyć co tam wyjdzie ;)

Wiem wiem, lekarze nie są w naszej skórze, mi powiedziała że jak wynik.wyjdzie dodatni to mam powtórzyć po. 12 tygodniach,.moja ginka jest dociekliwa, powiedziała że nic sie nie dzieje bez przyczyny. Ciekawa jestem jak wyjdzie trombofilia
Dobra lekarka że tak docieka. Ja miałam na wyniku napisane żeby powtórzyć po pół roku i spadło mi miano z 640 na 320 ;)

@Charlotte21 A mogłabyś mi coś więcej o Waszej diecie napisać (może być na priv, by nie zaśmiecać). Mam ogromny problem by coś zgubić, a nie mam czasu latać po dietetykach... Nawet sobie zamówiłam dietę pudełkową 1200kcal i przez miesiąc schudłam 0,5kg (o ile wogóle, bo można uznać to za błąd wagi).
1200kcal to jest porcja głodowa. Musisz wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, jak będziesz jechać poniżej to tylko wyniszczysz organizm.
Ja wykupiłam sobie apkę Lewandowskiej i z człowieka który nienawidził się ruszać, stałam się osoba która od marca ćwiczy praktycznie codziennie. Co więcej sprawia mi to przyjemność [emoji3526][emoji3526] bo przepisy są pyszne i ćwiczenia można dostosować do swojego poziomu

Kurcze dzisiaj trafiłam na Facebooku na jakąś akcje "Projekt płodność - dietetyk Emilia Zęgota". Podałam swój e-mail i się zapisałam, to mają być jakieś wykłady on-line co stosować w diecie żeby owulacja była regularna, co odstawić itd. Pomyślałam że w sumie przydatne rzeczy. Jest też grupa zamknięta z tego projektu i tam jakaś dziewczyna opisywała jak ogarnęła plemniki męża [emoji16] jak uda mi się to znaleźć to Ci to wkleję [emoji846] głównie działała dietą z tego co pamiętam, a wyniki też mieli kiepskie.

Zazdroszczę męża [emoji16][emoji2356] ja mojego dziennie upominam żeby nie brał takich gorących kąpieli. Jak on bierze prysznic to w łazience jest jak w saunie... Wszystko zaparowane [emoji2955] albo żeby nie nosił telefonu w kieszeni. To jeszcze złośliwie mi odpowie że w pracy to nieraz dwa telefony musi nosić [emoji849] wkurza mnie już

Ok, to muszę teraz znaleźć jakieś polecane metyle. Ciekawe czy te inne witaminy typu B12 one też mają te zmetylowane formy [emoji848] Pregnę Start lubiłam za skład, myślę że ta suplementacja pomogła nam szybki zajść [emoji20]
Dziękuję kochana że pomyślałaś o mnie ale ja potrzebuje diabetologa żeby uregulować moje IO bo dietetyka tu już mam. Nie pisze się na online. To nie dla mnie.

reklama
Nie... 😞 nie wiedziałam że tak trzeba. Więc pewnie ten wynik nie jest teraz w ogóle miarodajny... Och i znów pieniądze wyrzucone w błoto 🤦‍♀️
Skoro taki poziom masz na suplementach, to ja bym nie zmieniała w panice tej pregny start. Pytałaś o "metylowaną" B12 - ona tam jest w składzie, aczkolwiek bardzo mała dawka. Pytanie, czy potrzebujesz suplementować, skoro masz dobrą homocysteinę. Masz skłonność do anemii? Jesteś wegetarianką?

Do góry