reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Na nasienie świetny jest codziennie sok pomidorowy z dwiema łyżkami oleju z czarnuszki, 3 orzechy brazylijskie dziennie, korzeń maci codziennie dwie łyżki (Nie z Chin, a Peru). Co do supli to już parę razy słyszałam, że trzeba uważać bo można uzyskać odwrotny efekt - najpierw należałoby zbadać nasienie pod kątem stresu oskydacyjnego.
Może warto wprowadzić, bo to wszystko naturalne i zdrowe:)
Polecam sok z pomidora i czarnuszkę! Mój też je.

A z supli to ci polecam @mloda1994 andro in form multi+ i omega 3 coś tam, cos tam z formMed. Niemiecka firma, mój suplementuje miesiąc i oboje zauważyliśmy różnice, if you know what I mean [emoji6][emoji6][emoji6] następne badanie nasienia za 9 tyg.
Niestety minus jest taki, że są drogie. 120 euro za 3 miesięczną kurację...

reklama

A z supli to ci polecam @mloda1994 andro in form multi+ i omega 3 coś tam, cos tam z formMed. Niemiecka firma, mój suplementuje miesiąc i oboje zauważyliśmy różnice, if you know what I mean [emoji6][emoji6][emoji6] następne badanie nasienia za 9 tyg.
Zobaczę te leki poczytam. Dziękuję. Myślę że 120 euro na 3 miesięczna kuracje nie jest dużo[emoji848]

Mój brał fertilman, później coś tańszego. Lekarz też wspominał o Androvit Plus

Zobaczę te leki poczytam. Dziękuję. Myślę że 120 euro na 3 miesięczna kuracje nie jest dużo[emoji848]
Chcialabym jeszcze dodać, że twój ma więcej plemników niz mój...
Wiesz, nie chce się wymądrzać, ani podważać diagnozy kliniki, ale ja bym aż tak bardzo nie dramatyzowała z tymi wynikami męża.
Mój ma 5 mln na ml i 2% morfo... Zero ruchliwości klasy A. Zaczyna od klasy B...
Każda klinika zaleciłaby in vitro. Wyniki są słabe, nie ma co sie oszukiwać.
Jednak urolog powiedział, żeby tym klinikom nie wierzyć, bo one muszą mieć klientów, żeby mieć pieniądze. To jest biznes. A gdzie jest biznes i pieniądze, nie ma miejsca na rozważanie o moralności.. Dlatego ja nie wierzę do końca w te kliniki. Oczywiście kliniki pomagają parom, które nie mogą zajść w ciążę, to niezaprzeczalny fakt, jeśli nam się nie uda naturalnie to sami skorzystamy z usług kliniki, jednak udałabym się do niezależnego urologa i zapytałabym jego i zdanie i diagnozę.
Myślę, że te wyniki męża to wcale nie "koszmar"...
Podkreślam, że to tylko i wyłącznie moje zdanie. I nie zaszkodzi zasięgnąć drugiej opinii, od niezależnego lekarza.

Chcialabym jeszcze dodać, że twój ma więcej plemników niz mój...
Wiesz, nie chce się wymądrzać, ani podważać diagnozy kliniki, ale ja bym aż tak bardzo nie dramatyzowała z tymi wynikami męża.
Mój ma 5 mln na ml i 2% morfo... Zero ruchliwości klasy A. Zaczyna od klasy B...
Każda klinika zaleciłaby in vitro. Wyniki są słabe, nie ma co sie oszukiwać.
Jednak urolog powiedział, żeby tym klinikom nie wierzyć, bo one muszą mieć klientów, żeby mieć pieniądze. To jest biznes. A gdzie jest biznes i pieniądze, nie ma miejsca na rozważanie o moralności.. Dlatego ja nie wierzę do końca w te kliniki. Oczywiście kliniki pomagają parom, które nie mogą zajść w ciążę, to niezaprzeczalny fakt, jeśli nam się nie uda naturalnie to sami skorzystamy z usług kliniki, jednak udałabym się do niezależnego urologa i zapytałabym jego i zdanie i diagnozę.
Myślę, że te wyniki męża to wcale nie "koszmar"...
Podkreślam, że to tylko i wyłącznie moje zdanie. I nie zaszkodzi zasięgnąć drugiej opinii, od niezależnego lekarza.
Wyślę Ci na priv te wyniki i może jak będziesz miała je przed nosem to podzielisz się swoim zdaniem?

Nie nie dała nic. Ja mu sama podaje wit już 3 miesiące. Ale nic nie poprawiają. Może coś da jak zrobi za 5tyg znowu kolejne badanie nasienia.
Polecam profertil :) mojemu się bardzo po nim poprawiło. Warto zamówić przez internet

Na nasienie świetny jest codziennie sok pomidorowy z dwiema łyżkami oleju z czarnuszki, 3 orzechy brazylijskie dziennie, korzeń maci codziennie dwie łyżki (Nie z Chin, a Peru). Co do supli to już parę razy słyszałam, że trzeba uważać bo można uzyskać odwrotny efekt - najpierw należałoby zbadać nasienie pod kątem stresu oskydacyjnego.
Może warto wprowadzić, bo to wszystko naturalne i zdrowe:)
Zgadzam się :) mój mąż codziennie pije sok pomidorowy z dobrej jakości olejem z czarnuszki, a do sałatek dodaje nasiona czarnuszki. I najlepsze jest to, ze on to sam wyczytał i sam z siebie to pije, w ogóle nie muszę go o to prosić :D ale to taki specyficzny przypadek. Co miesiąc się mnie pyta czy może nie było lepiej znów zrobić badanie nasienia albo isc jeszcze coś zbadać 😅
Teraz to diety mąż nie ma. Za co jestem zła bo widzę że znowu wątroba siada bo ma żółte gałki oczne. Napiszę na priv co robiłam mezowi i znajdę te diety 😁 tylko ja nakarmie i usopie mała bo musze na kompa wejść. 🤗 napisz mi prywatną wiadomość co bym nie zapomniała!
No 0.5 kg to raczej granica błędy. Mi w ciągu dnia się waha do 2 kg 🤦‍♀️
Kurczę u mojego tez widzę żółte gałki :/ robił ostatnio jakieś badania z krwi i wyszły w miarę ok

Polecam profertil :) mojemu się bardzo po nim poprawiło. Warto zamówić przez internet

Zgadzam się :) mój mąż codziennie pije sok pomidorowy z dobrej jakości olejem z czarnuszki, a do sałatek dodaje nasiona czarnuszki. I najlepsze jest to, ze on to sam wyczytał i sam z siebie to pije, w ogóle nie muszę go o to prosić :D ale to taki specyficzny przypadek. Co miesiąc się mnie pyta czy może nie było lepiej znów zrobić badanie nasienia albo isc jeszcze coś zbadać [emoji28]

Kurczę u mojego tez widzę żółte gałki :/ robił ostatnio jakieś badania z krwi i wyszły w miarę ok
Mamy te leki w DE także jak te skończy to zamówię je. Dziękuję za podpowiedź.

reklama

Zgadzam się :) mój mąż codziennie pije sok pomidorowy z dobrej jakości olejem z czarnuszki, a do sałatek dodaje nasiona czarnuszki. I najlepsze jest to, ze on to sam wyczytał i sam z siebie to pije, w ogóle nie muszę go o to prosić :D ale to taki specyficzny przypadek. Co miesiąc się mnie pyta czy może nie było lepiej znów zrobić badanie nasienia albo isc jeszcze coś zbadać 😅

A propos gałek. Pierwsza rzecz po rozpoczęciu diety, którą zauważyłam, poza zbiciem wody z ciała, to białka - zawsze miałam takie lekko czerwone, żółte lekko, teraz mam biel. Myślałam, że to kwestia zmęczenia oczu, ale widać nie.

Do góry