reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny jestem po wizycie. Nasienie koszmarne. 11mln plemników z tego 2mln żywych ale wolno poruszających się. Pani doktor powiedziała że jest szansa na zapłodnienie ale nie powiedziala jaka metoda. Moje wyniki wyszły super prócz hormonów męskich mam podwyższone. Dostałam skierowanie do diabetologa żeby mnie dobrze wyprowadziła z tym IO. Za 5 tyg powtórka badania nasienia. Zrobiła mi usg wszystko jest ok torbieli nie mam. Dostałam leki na wywołanie okresu te co ostatnio chlormadinon 2mg fem 1x1 przez 10 dni.

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Nasienie koszmarne. 11mln plemników z tego 2mln żywych ale wolno poruszających się. Pani doktor powiedziała że jest szansa na zapłodnienie ale nie powiedziala jaka metoda. Moje wyniki wyszły super prócz hormonów męskich mam podwyższone. Dostałam skierowanie do diabetologa żeby mnie dobrze wyprowadziła z tym IO. Za 5 tyg powtórka badania nasienia. Zrobiła mi usg wszystko jest ok torbieli nie mam. Dostałam leki na wywołanie okresu te co ostatnio chlormadinon 2mg fem 1x1 przez 10 dni.
Wiem że może Cię wizyta nie ucieszyła. Ale zwykle lepiej wiedzieć co i jak. Wtedy człowiek może ułożyć jakiś plan. Pleminik są, ruszają się, tylko trezba teraz zabrać o to aby było ich więcej 😁 dała coś mezowi na poprawę?

Wiem że może Cię wizyta nie ucieszyła. Ale zwykle lepiej wiedzieć co i jak. Wtedy człowiek może ułożyć jakiś plan. Pleminik są, ruszają się, tylko trezba teraz zabrać o to aby było ich więcej [emoji16] dała coś mezowi na poprawę?
Nie nie dała nic. Ja mu sama podaje wit już 3 miesiące. Ale nic nie poprawiają. Może coś da jak zrobi za 5tyg znowu kolejne badanie nasienia.

@aspekt no niestety u nas to rodzicielstwo dawno poszło w odstawkę. O zdrowie męża już walczymy bardzo długo ale jak to facet uparty i zawsze zdąży pójść do lekarza. Ostatnio to ganiam go jak jestem na wolnym trzeba pilnować jak dziecka

@Charlotte21 A mogłabyś mi coś więcej o Waszej diecie napisać (może być na priv, by nie zaśmiecać). Mam ogromny problem by coś zgubić, a nie mam czasu latać po dietetykach... Nawet sobie zamówiłam dietę pudełkową 1200kcal i przez miesiąc schudłam 0,5kg (o ile wogóle, bo można uznać to za błąd wagi).

Nie nie dała nic. Ja mu sama podaje wit już 3 miesiące. Ale nic nie poprawiają. Może coś da jak zrobi za 5tyg znowu kolejne badanie nasienia.
Na nasienie świetny jest codziennie sok pomidorowy z dwiema łyżkami oleju z czarnuszki, 3 orzechy brazylijskie dziennie, korzeń maci codziennie dwie łyżki (Nie z Chin, a Peru). Co do supli to już parę razy słyszałam, że trzeba uważać bo można uzyskać odwrotny efekt - najpierw należałoby zbadać nasienie pod kątem stresu oskydacyjnego.
Może warto wprowadzić, bo to wszystko naturalne i zdrowe:)

@Charlotte21 A mogłabyś mi coś więcej o Waszej diecie napisać (może być na priv, by nie zaśmiecać). Mam ogromny problem by coś zgubić, a nie mam czasu latać po dietetykach... Nawet sobie zamówiłam dietę pudełkową 1200kcal i przez miesiąc schudłam 0,5kg (o ile wogóle, bo można uznać to za błąd wagi).

Przyczyną tak małej utraty wagi moze byc zbyt mala kalorycznosc diety 1200 to nie jest odpowiednia dieta dla osoby doroslej zakladam pracujacej czy cokolwiek. Ja jak sie odchudzalam to mialam min 1800-1900. Moge sie podzielic dietami, ebookami itp bo ja jestem dietowym freakiem :)

@Carry88 Wieczorem napiszę Ci priv. Chyba trochę potrzebuję mentora. Może coś podpowiesz. Teraz jestem w pracy, więc nie bardzo mam jak. Ewentualnie możesz mi napisać, co potrzebujesz wiedzieć. Byłabym niezmiernie wdzięczna, bo moja waga nie daje mi spokoju. AA i mam czas - nie potrzebuję schudnąć w tydzień :)

Na nasienie świetny jest codziennie sok pomidorowy z dwiema łyżkami oleju z czarnuszki, 3 orzechy brazylijskie dziennie, korzeń maci codziennie dwie łyżki (Nie z Chin, a Peru). Co do supli to już parę razy słyszałam, że trzeba uważać bo można uzyskać odwrotny efekt - najpierw należałoby zbadać nasienie pod kątem stresu oskydacyjnego.
Może warto wprowadzić, bo to wszystko naturalne i zdrowe:)
Mój nie wypije tego soku. Narazie kazali zostawić to tak jak jest. Chcę porównać badania nasienie te z tymi co będzie robił za 5tyg

reklama
Teraz to diety mąż nie ma. Za co jestem zła bo widzę że znowu wątroba siada bo ma żółte gałki oczne. Napiszę na priv co robiłam mezowi i znajdę te diety 😁 tylko ja nakarmie i usopie mała bo musze na kompa wejść. 🤗 napisz mi prywatną wiadomość co bym nie zapomniała!
No 0.5 kg to raczej granica błędy. Mi w ciągu dnia się waha do 2 kg 🤦‍♀️

Do góry