reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Udało się!! Cień cienia nie kłamał 🥰 Tym razem musi się udać. Dziewczyny, wszystkim wam przesyłam dobra energię 😘
Super!!! 🥰 to teraz wszystkie będziemy wyczekiwać na pierwszą fotkę z USG 😋
Rozumiem. Ja akurat laktozy też nie używam, glutenu mało, ale się zdarza. Właśnie też gdzieś czytałam, że to nie o sam gluten chodzi a o żywność mocno przetworzona tego staram się unikac głównie ze względu na to żeby nie przytyć 🙈
Z tego co pamiętam bo pytałam to też musisz zbic homocysteine? A jaki masz poziom? Też teraz z tym walczę więc jedzeniowe rady też chętnie przygarnę 😉
Ja jutro się dowiem jak u mnie z ta homocysteiną i kwasem foliowy, więc piszcie ci tam jecie i jak jecie, też się chętnie dowiem.

reklama
Kochana wiem, że nie możesz ćwiczyć intensywnie. Mi endo zaproponowała lekkie cardio albo po prostu jogę. Tak zaczynałam ponad miesiąc temu, a dzisiaj klepie challenge z Lewandowską [emoji2957] Owszem w wersji podstawowej wykonuję ćwiczenia, w swoim tempie i połowę z nich pewnie robię źle, ale jest moc [emoji106]

@maeria przepraszam ale nie rozumiem w jaki sposób dieta miałaby wpłynąć na mniejsze ryzyko zespołu Downa. Przecież to choroba uzależniona od loterii genowej.
dlatego zacznę od 10 minut i same rozciąganie zobaczę jak mój organizm zareaguje za lekkie zmęczenie później z każdym dniem będę dokładać 5 minut dłużej. Spróbujemy może coś da. Ale na diecie czuję się lepiej jeśli chodzi o samopoczucie. Jeszcze wyrobić sobie kondycję to by było super. Mieszkam na 4 piętrze prawie 2 lata i jest koszmar jak wchodzę do góry a robię to czasami kilka razy dziennie bo większość znajomych też mieszka na 3-4 piętrze i bez windy w blokach[emoji85]

Kochana wiem, że nie możesz ćwiczyć intensywnie. Mi endo zaproponowała lekkie cardio albo po prostu jogę. Tak zaczynałam ponad miesiąc temu, a dzisiaj klepie challenge z Lewandowską 🤪 Owszem w wersji podstawowej wykonuję ćwiczenia, w swoim tempie i połowę z nich pewnie robię źle, ale jest moc 👍

@maeria przepraszam ale nie rozumiem w jaki sposób dieta miałaby wpłynąć na mniejsze ryzyko zespołu Downa. Przecież to choroba uzależniona od loterii genowej.
Sama byłam zaskoczona, ale jest wiele artykułów, w których pojawia się takie stwierdzenie. Także wujek google...

Rozumiem. Ja akurat laktozy też nie używam, glutenu mało, ale się zdarza. Właśnie też gdzieś czytałam, że to nie o sam gluten chodzi a o żywność mocno przetworzona tego staram się unikac głównie ze względu na to żeby nie przytyć 🙈
Z tego co pamiętam bo pytałam to też musisz zbic homocysteine? A jaki masz poziom? Też teraz z tym walczę więc jedzeniowe rady też chętnie przygarnę 😉
Z moją homocysteiną jest bardzo słabo. W kwietniu miałam 8,5 a ostatni wynik sprzed tygodnia 12... załamałam się przyznam, bo byłam na diecie miesiąc, na metylowanej b12, folianie, nacu, cholinie, i jeszcze paru... plus aloes i tutaj okazało się, że pies pogrzebany... piłam nieświadomie aloes godzinę przed wzięciem witamin i niestety on wypłukiwał mi wszystko co wzięłam... po zobaczeniu wyników zaliczyłam dwa dni dołka, ale teraz przynajmniej wiem co dalej. Aloes piję z odstępem 4godzinnym, wróciłam do picia soku z kiszonych buraków, plus dostałam jeszcze na zbicie tmg (kiszone buraki i tmg zbijają homocysteinę). Plus zbija cholina, ale ją już brałam wcześniej. Żeby zbić trzeba też jeść tylko białe mięso i nie w za dużych ilościach, sporo jajek. Tyle wiem i tego się trzymam.

Najgorsze jest to, że mieliśmy już zielone światło i już czułam tę "nadzieję", a tu w najważniejszym momencie przyszły wyniki i dupa - znów musimy czekać. Mam nadzieję, że wrócę chociaż w miesiąc do stanu koło 8... że pójdziemy w dobrą stronę. Teoretycznie już nie ma innej opcji przy tym zestawie.

Z moją homocysteiną jest bardzo słabo. W kwietniu miałam 8,5 a ostatni wynik sprzed tygodnia 12... załamałam się przyznam, bo byłam na diecie miesiąc, na metylowanej b12, folianie, nacu, cholinie, i jeszcze paru... plus aloes i tutaj okazało się, że pies pogrzebany... piłam nieświadomie aloes godzinę przed wzięciem witamin i niestety on wypłukiwał mi wszystko co wzięłam... po zobaczeniu wyników zaliczyłam dwa dni dołka, ale teraz przynajmniej wiem co dalej. Aloes piję z odstępem 4godzinnym, wróciłam do picia soku z kiszonych buraków, plus dostałam jeszcze na zbicie tmg (kiszone buraki i tmg zbijają homocysteinę). Plus zbija cholina, ale ją już brałam wcześniej. Żeby zbić trzeba też jeść tylko białe mięso i nie w za dużych ilościach, sporo jajek. Tyle wiem i tego się trzymam.

Najgorsze jest to, że mieliśmy już zielone światło i już czułam tę "nadzieję", a tu w najważniejszym momencie przyszły wyniki i dupa - znów musimy czekać. Mam nadzieję, że wrócę chociaż w miesiąc do stanu koło 8... że pójdziemy w dobrą stronę. Teoretycznie już nie ma innej opcji przy tym zestawie.

Ja mam 14, zwykle środki odstawiłam dopiero jak odebrałam wynik homocysteiny. Kwas, Wit b6 i b12 w normie chociaż podobno b12 powinno być wyżej gornej granicy.
Jestem 2 miesiące po zabiegu i też myślałam, że zaczniemy się starać, ale poczekam żeby zbic ten poziom więc przynajmniej miesiac.
Biorę metylowany kwas, cynk, Wit b12, b6 i b2 wszystko że swansona. Pije sok z kiszonych buraków 🤢 jest coś jeszcze co może mi pomóc?

reklama
Ja mam 14, zwykle środki odstawiłam dopiero jak odebrałam wynik homocysteiny. Kwas, Wit b6 i b12 w normie chociaż podobno b12 powinno być wyżej gornej granicy.
Jestem 2 miesiące po zabiegu i też myślałam, że zaczniemy się starać, ale poczekam żeby zbic ten poziom więc przynajmniej miesiac.
Biorę metylowany kwas, cynk, Wit b12, b6 i b2 wszystko że swansona. Pije sok z kiszonych buraków 🤢 jest coś jeszcze co może mi pomóc?
no właśnie mi polecono brać tmg, ale żebyś też nie przedobrzyła ;) ? jeszcze widziałam w necie środek - regulator homocysteiny, ale tego nie biorę. To trzymam kciuki :) kiedy robisz kolejne badanie?

Do góry