reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zamówiłam już duże opakowanie tego wapna o którym pisałaś, może i późno ale lepiej teraz niż wcale ;p

Dziewczyny w ciąży jak znosicie te upały?? U mnie 32tydzien a ja dziś ledwo dycham...pierwszy raz chyba mam taki spadek mocy od pogody.. Próbuje leżeć ale żadna pozycja nie jest wygodna...
Ja na końcówce w zeszłym roku w czerwcu miałam afrykańskie upały [emoji1787][emoji87] myślałam że umrę, pewnej nocy jak mój szanowny małżonek nie zgodził się na włączenie wentylatora wyniosłam się do dużego pokoju i spałam przy otwartym balkonie i wentylatorze [emoji1787][emoji1787]
ogólnie to ja już od 8 miesiąca w większości spałam bez przykrycia w sportowym staniku i majtkach. Następne dziecko tylko w zimie [emoji6][emoji6]

reklama
Ale ślicznotka! Boże, czemu ten czas tak szybko leci? :( super ze spacerujecie dużo, ja też bym chciała, ale pogoda nas nie rozpieszcza, jak wychodizmy na godzinkę, czasem mniej wkoło bloków 🙄 Już rzygam tymi blokowiskami. A z drugiej strony nie umiem się przekonać do zabierania ze sobą wszystkiego do robienia butli w plenerze 🙄
Jak tak patrzę na Oliwcie, to chciałabym żeby Zuź miała 5 mscy 😁
Przymierzacie się coś powoli do rozszerzania diety?

A u nas wszystko dobrze, rośnie Szogun 😅 jest cudowna chociaż czasami daje popalić. Ale za to ładnie śpi w nocy, poza skokami rozwojowymi zajmie się ładnie sobą, poleży na macie edukacyjnej, sama zaśnie czasami :) i też lubi spacerki :) trochę o jedzenie walczymy, raz chce, raz nie chce, raz 120 ml wsunie, raz 60 ml, w jednym momencie chce jeść a wypluwa butelkę i płacze ze nie ma nic w buzi 😅
Odkryła rączki niedawno i są przepyszne! Opanowałyśmy jedzenie z butelki z palcem w buzi, podobnie dajemy radę ze smoczkiem 😅
Zobacz załącznik 1138732Zobacz załącznik 1138734

Było lepiej przed ciąża, zdwcydowanie😁😁 teraz dodatkowy problem to totalne rozkojarzenie. Ciężko mi na czymkolwiek skupić uwagę.
A przy okazji, jak Twoje studia??

Cufnie, że wszystko dobrze. Pochwal się pieknotką swoją ❤
Zuzinek, taaaak, duża, duża 😉 dobijamy do 5 kg :) ale za to nadal mieścimy się w niektórych ubrankach w rozm 56 🙈

@Humhum totalnie się nie przejmuj tym. Dziecko rośnie, ale nie będzie rosło cały czas w tym samym tempie, stąd te różnice. Póki nie odbiega od normy i nie ma większej różnicy w terminach to totalnie się tym nie stresuj.
Ale Zuzinka jest słodziutka 😍😍😍 tak, masz racje ze takie 5 miesięczne dziecko jest już takie fajne... bardziej kumate, wszystko ją już interesuje itd... jednak z drugiej strony już tęsknie za tym maluszkiem którego mogłam tulić całą sobą! Teraz tez na okrągło ja przytulam, ale zaraz zaczyna mi szarpać włosy 🙈😅 także to już nie to samo 😉
Co do diety, czekamy jeszcze :) jak są dni upalne to daje jej wodę z bidonu 👍 już się trzęsie na sam widok swojego kubka 😁 ostatnio miałam miesiączkę i młoda mi nie chciała długo jeść piersi (długo to się okazało 6h 😬) to w akcie desperacji pobiegłam do sklepu, kupiłam kaszkę, słoiczki, swoje mleko rozmroziłam, ale jak spróbowałam jeszcze raz jej dać, to mi opierdzielila dwa cycki😬🙉😅 tak wiec, jedzonko jeszcze trochę poczeka :)

Ja bralam tylko dawkę 0,3 fraxy, lekarz przepisał mi alfadiol, pytalam tu dziewczyn czy ktora miała przepisany w związku długotrwałym przyjmowaniem heparyny ale żadna nie znala tego leku. Przeczytałam ulotkę i zdecydowałam ze nie bede brala, mam nadzieje ze nie pozaluje !
No popatrz, twój przynajmniej zczail, ze się powinno brać, a mój nic takiego mi nie powiedzial🤷‍♀️ I tez nie brałam ...
@roki_1991 Jak wszystkie to wszystkie...Dawaj swoją Wikę!🥰

Zanim przyszły upały to było dobrze, nie mam żadnych bóli więc nie miałam co narzekać ale ta pogoda mnie zwaliła z nóg. No i w dalszym ciągu nie śpię w nocy bo kręcą mnie nogi i stopy mnie palą w nocy, na to nic nie pomaga niestety ;p właśnie siedzę ze stopami w lodowatej misce wody ale i tak to nic nie daje :)
Znam to ! Nogi chodzą ciągle pod koldra. Dzwonię bola. U mnie jeszcze dretwiala mi miednica i cała noga od niej. Ciężko było w nocy. Ja przespalam rewelacyjnie dwa pierwsze trymestry. Najgorszy był 8 miesiąca. Przy 9 to już dobrze się czulam. Nie ma na to sposobj, trezba przetrwać.
Już niedługo finisz.

Ps. Już niedługo koniec ale to nadal około 8 tygodni. Niby mało ale mi się straaaaaasznie dluzylo. 😊

Hej dziewczyny ja tak szybko dzisiaj bo nie mam czasu zaczęłam szkole i czasu brak.

Biorę acard 75 od 1dc także dzisiaj 24dc i pojawiaja mi się siniaki z nikąd. Najpoerw miałam na ręce takiego dużego a teraz mam małego na lewej nodze. Czy to może być sprawka acardu?

Hej dziewczyny,pamietam ze byly tu kiedys dziewczyny z Gdyni i polecaly jakiegos lekarza ginekologa,byl to facet.Jestescie tu jeszcze?Chcialabym imie i nazwisko tego pana,dziekuje:)

reklama
@Paula919191 no nie zazdroszczę końcówki ciąży w lato [emoji2960] A ostatnio porządnie grzeje w 3mieście [emoji4]

@Lu_cy mam dziecko z października i listopada i polecam bardzo, pod każdym względem [emoji4]
Trzeba będzie tak celować [emoji1787]
Nie wzielam na własna odpowiedzialność. Poobserwuje jeszcze czy jak ten sinika z nogi zejdzie czy wyjdzie gdzieś indziej. Jeśli tak to odstawie i poczekam do wizyty w klinice.
Też miałam siniaki, ale poza tym nic innego się nie działo a czułam się przy acardzie jak młody Bóg [emoji3526]

Do góry