reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zamówiłam już duże opakowanie tego wapna o którym pisałaś, może i późno ale lepiej teraz niż wcale ;p

Dziewczyny w ciąży jak znosicie te upały?? U mnie 32tydzien a ja dziś ledwo dycham...pierwszy raz chyba mam taki spadek mocy od pogody.. Próbuje leżeć ale żadna pozycja nie jest wygodna...
Ja na końcówce w zeszłym roku w czerwcu miałam afrykańskie upały [emoji1787][emoji87] myślałam że umrę, pewnej nocy jak mój szanowny małżonek nie zgodził się na włączenie wentylatora wyniosłam się do dużego pokoju i spałam przy otwartym balkonie i wentylatorze [emoji1787][emoji1787]
ogólnie to ja już od 8 miesiąca w większości spałam bez przykrycia w sportowym staniku i majtkach. Następne dziecko tylko w zimie [emoji6][emoji6]

reklama
Ale ślicznotka! Boże, czemu ten czas tak szybko leci? :( super ze spacerujecie dużo, ja też bym chciała, ale pogoda nas nie rozpieszcza, jak wychodizmy na godzinkę, czasem mniej wkoło bloków 🙄 Już rzygam tymi blokowiskami. A z drugiej strony nie umiem się przekonać do zabierania ze sobą wszystkiego do robienia butli w plenerze 🙄
Jak tak patrzę na Oliwcie, to chciałabym żeby Zuź miała 5 mscy 😁
Przymierzacie się coś powoli do rozszerzania diety?

A u nas wszystko dobrze, rośnie Szogun 😅 jest cudowna chociaż czasami daje popalić. Ale za to ładnie śpi w nocy, poza skokami rozwojowymi zajmie się ładnie sobą, poleży na macie edukacyjnej, sama zaśnie czasami :) i też lubi spacerki :) trochę o jedzenie walczymy, raz chce, raz nie chce, raz 120 ml wsunie, raz 60 ml, w jednym momencie chce jeść a wypluwa butelkę i płacze ze nie ma nic w buzi 😅
Odkryła rączki niedawno i są przepyszne! Opanowałyśmy jedzenie z butelki z palcem w buzi, podobnie dajemy radę ze smoczkiem 😅
Zobacz załącznik 1138732Zobacz załącznik 1138734

Było lepiej przed ciąża, zdwcydowanie😁😁 teraz dodatkowy problem to totalne rozkojarzenie. Ciężko mi na czymkolwiek skupić uwagę.
A przy okazji, jak Twoje studia??

Cufnie, że wszystko dobrze. Pochwal się pieknotką swoją ❤
Zuzinek, taaaak, duża, duża 😉 dobijamy do 5 kg :) ale za to nadal mieścimy się w niektórych ubrankach w rozm 56 🙈

@Humhum totalnie się nie przejmuj tym. Dziecko rośnie, ale nie będzie rosło cały czas w tym samym tempie, stąd te różnice. Póki nie odbiega od normy i nie ma większej różnicy w terminach to totalnie się tym nie stresuj.
Ale Zuzinka jest słodziutka 😍😍😍 tak, masz racje ze takie 5 miesięczne dziecko jest już takie fajne... bardziej kumate, wszystko ją już interesuje itd... jednak z drugiej strony już tęsknie za tym maluszkiem którego mogłam tulić całą sobą! Teraz tez na okrągło ja przytulam, ale zaraz zaczyna mi szarpać włosy 🙈😅 także to już nie to samo 😉
Co do diety, czekamy jeszcze :) jak są dni upalne to daje jej wodę z bidonu 👍 już się trzęsie na sam widok swojego kubka 😁 ostatnio miałam miesiączkę i młoda mi nie chciała długo jeść piersi (długo to się okazało 6h 😬) to w akcie desperacji pobiegłam do sklepu, kupiłam kaszkę, słoiczki, swoje mleko rozmroziłam, ale jak spróbowałam jeszcze raz jej dać, to mi opierdzielila dwa cycki😬🙉😅 tak wiec, jedzonko jeszcze trochę poczeka :)

Ja bralam tylko dawkę 0,3 fraxy, lekarz przepisał mi alfadiol, pytalam tu dziewczyn czy ktora miała przepisany w związku długotrwałym przyjmowaniem heparyny ale żadna nie znala tego leku. Przeczytałam ulotkę i zdecydowałam ze nie bede brala, mam nadzieje ze nie pozaluje !
No popatrz, twój przynajmniej zczail, ze się powinno brać, a mój nic takiego mi nie powiedzial🤷‍♀️ I tez nie brałam ...
@roki_1991 Jak wszystkie to wszystkie...Dawaj swoją Wikę!🥰

Zanim przyszły upały to było dobrze, nie mam żadnych bóli więc nie miałam co narzekać ale ta pogoda mnie zwaliła z nóg. No i w dalszym ciągu nie śpię w nocy bo kręcą mnie nogi i stopy mnie palą w nocy, na to nic nie pomaga niestety ;p właśnie siedzę ze stopami w lodowatej misce wody ale i tak to nic nie daje :)
Znam to ! Nogi chodzą ciągle pod koldra. Dzwonię bola. U mnie jeszcze dretwiala mi miednica i cała noga od niej. Ciężko było w nocy. Ja przespalam rewelacyjnie dwa pierwsze trymestry. Najgorszy był 8 miesiąca. Przy 9 to już dobrze się czulam. Nie ma na to sposobj, trezba przetrwać.
Już niedługo finisz.

Ps. Już niedługo koniec ale to nadal około 8 tygodni. Niby mało ale mi się straaaaaasznie dluzylo. 😊

Hej dziewczyny ja tak szybko dzisiaj bo nie mam czasu zaczęłam szkole i czasu brak.

Biorę acard 75 od 1dc także dzisiaj 24dc i pojawiaja mi się siniaki z nikąd. Najpoerw miałam na ręce takiego dużego a teraz mam małego na lewej nodze. Czy to może być sprawka acardu?

Hej dziewczyny,pamietam ze byly tu kiedys dziewczyny z Gdyni i polecaly jakiegos lekarza ginekologa,byl to facet.Jestescie tu jeszcze?Chcialabym imie i nazwisko tego pana,dziekuje:)

reklama
@Paula919191 no nie zazdroszczę końcówki ciąży w lato [emoji2960] A ostatnio porządnie grzeje w 3mieście [emoji4]

@Lu_cy mam dziecko z października i listopada i polecam bardzo, pod każdym względem [emoji4]
Trzeba będzie tak celować [emoji1787]
Nie wzielam na własna odpowiedzialność. Poobserwuje jeszcze czy jak ten sinika z nogi zejdzie czy wyjdzie gdzieś indziej. Jeśli tak to odstawie i poczekam do wizyty w klinice.
Też miałam siniaki, ale poza tym nic innego się nie działo a czułam się przy acardzie jak młody Bóg [emoji3526]

Do góry