reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ale kwas foliowy bierzesz w formie metylowanej a b12 metylokobalamina?

Wcześniej brałam zwykły folik w ciąży i przed bo nie wiedziałam o mutacji po poronieniu prenatal uno póki co nic więcej
Kwas foliowy w normie i b12 też i dzisiaj homocysteine wyszła ponad normę więc nie wiem co dalej jestem zielona a lekarz dalej mi wciska zwykły kwas

reklama
Wcześniej brałam zwykły folik w ciąży i przed bo nie wiedziałam o mutacji po poronieniu prenatal uno póki co nic więcej
Kwas foliowy w normie i b12 też i dzisiaj homocysteine wyszła ponad normę więc nie wiem co dalej jestem zielona a lekarz dalej mi wciska zwykły kwas
Możesz sobie zmienić sama to jest bez recepty. Kup sobie sama kwas foliowy w formie metylowanej i b12 metylokobalamina. Ja sobie kupiłam witaminy z grupy B Complex takie [emoji116]ja pije jeszcze 1x1 ovulomed max i tam też są małe ilości witamin i 0.4 zwykłego kwasu.
Image.jpeg
Image%20(1).jpeg

Homocysteine wyszła mi ponad normę co polecacie suplementowac? Przy mthfr bo kwas foliowy i b12 również w normie do tej pory brałam prenatal uno
Wiem, że zapewme już było pisane ale proszę podajcie konkretne nazwy bo ja już jestem załamana tym wszystkim :(
W normie to znaczy ile? Bo to że jest w normie, nie znaczy że jest w normie [emoji3526]
Alliness jest ok. Tylko jaka tam jest dawka b12? Ja przy zbijaniu brałam 800 kwasu tylko metylowanego i 1.25mg metylowanej b12. Przy mieszankach femibion, prenatal homocysteina mi szalała i nie chciała spaść. Do tego warto dorzucić cynk i np. Zakwas z buraków który też ładnie pomaga w zbijaniu homo

W normie to znaczy ile? Bo to że jest w normie, nie znaczy że jest w normie [emoji3526]
Alliness jest ok. Tylko jaka tam jest dawka b12? Ja przy zbijaniu brałam 800 kwasu tylko metylowanego i 1.25mg metylowanej b12. Przy mieszankach femibion, prenatal homocysteina mi szalała i nie chciała spaść. Do tego warto dorzucić cynk i np. Zakwas z buraków który też ładnie pomaga w zbijaniu homo

Kwas foliowy mam 16.95 norma 17, Wit b12 mam 353 norma 200-900 (przepisuje to z wyników z labo)
Homocysteina 14, norma do 13. Poniżej wyniki

Załączniki

• Screenshot_20200626_175201.jpg
    Screenshot_20200626_175201.jpg
    310,4 KB · Wyświetleń: 50
Kwas foliowy mam 16.95 norma 17, Wit b12 mam 353 norma 200-900 (przepisuje to z wyników z labo)
Homocysteina 14, norma do 13. Poniżej wyniki
Kwas foliowy ok, b12 najlepiej jak jest w górnej granicy więc bierz chociaż 0.5mg, homocysteina powinna być między 6-8. Ja też startowałam z poziomu 14. Przy takiej wysokiej odstawiłabym prenatal, brać same metyle. Może być ten complex co @młoda1994 polecała

Kwas foliowy ok, b12 najlepiej jak jest w górnej granicy więc bierz chociaż 0.5mg, homocysteina powinna być między 6-8. Ja też startowałam z poziomu 14. Przy takiej wysokiej odstawiłabym prenatal, brać same metyle. Może być ten complex co @młoda1994 polecała

Ok czyli prenatal odstawie. Kwas foliowy takie coś? I ten zestaw witamin. W jakim czasie zbilas?

Załączniki

• Screenshot_20200626_180932_pl.allegro.jpg
    Screenshot_20200626_180932_pl.allegro.jpg
    206,2 KB · Wyświetleń: 49
reklama
W ciągu 6 tygodni. Ja brałam wszystko swansona znaczy kwas i b12.

Dziękuję za pomoc 😊 takie coś?

Wybacz, że tak dobitnie dopytuje, ale mój lekarz namiętnie mnie folikoem karmił i nawet przy mthfr nic mi nie zmienił więc chce to zrobić sama a dobrze.

Załączniki

• Screenshot_20200626_193701_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200626_193701_com.android.chrome.jpg
    219,8 KB · Wyświetleń: 102
  • Screenshot_20200626_193806_pl.allegro.jpg
    Screenshot_20200626_193806_pl.allegro.jpg
    175,1 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Do góry