reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ale kwas foliowy bierzesz w formie metylowanej a b12 metylokobalamina?

Wcześniej brałam zwykły folik w ciąży i przed bo nie wiedziałam o mutacji po poronieniu prenatal uno póki co nic więcej
Kwas foliowy w normie i b12 też i dzisiaj homocysteine wyszła ponad normę więc nie wiem co dalej jestem zielona a lekarz dalej mi wciska zwykły kwas

reklama
Wcześniej brałam zwykły folik w ciąży i przed bo nie wiedziałam o mutacji po poronieniu prenatal uno póki co nic więcej
Kwas foliowy w normie i b12 też i dzisiaj homocysteine wyszła ponad normę więc nie wiem co dalej jestem zielona a lekarz dalej mi wciska zwykły kwas
Możesz sobie zmienić sama to jest bez recepty. Kup sobie sama kwas foliowy w formie metylowanej i b12 metylokobalamina. Ja sobie kupiłam witaminy z grupy B Complex takie [emoji116]ja pije jeszcze 1x1 ovulomed max i tam też są małe ilości witamin i 0.4 zwykłego kwasu.
Image.jpeg
Image%20(1).jpeg

Homocysteine wyszła mi ponad normę co polecacie suplementowac? Przy mthfr bo kwas foliowy i b12 również w normie do tej pory brałam prenatal uno
Wiem, że zapewme już było pisane ale proszę podajcie konkretne nazwy bo ja już jestem załamana tym wszystkim :(
W normie to znaczy ile? Bo to że jest w normie, nie znaczy że jest w normie [emoji3526]
Alliness jest ok. Tylko jaka tam jest dawka b12? Ja przy zbijaniu brałam 800 kwasu tylko metylowanego i 1.25mg metylowanej b12. Przy mieszankach femibion, prenatal homocysteina mi szalała i nie chciała spaść. Do tego warto dorzucić cynk i np. Zakwas z buraków który też ładnie pomaga w zbijaniu homo

W normie to znaczy ile? Bo to że jest w normie, nie znaczy że jest w normie [emoji3526]
Alliness jest ok. Tylko jaka tam jest dawka b12? Ja przy zbijaniu brałam 800 kwasu tylko metylowanego i 1.25mg metylowanej b12. Przy mieszankach femibion, prenatal homocysteina mi szalała i nie chciała spaść. Do tego warto dorzucić cynk i np. Zakwas z buraków który też ładnie pomaga w zbijaniu homo

Kwas foliowy mam 16.95 norma 17, Wit b12 mam 353 norma 200-900 (przepisuje to z wyników z labo)
Homocysteina 14, norma do 13. Poniżej wyniki

Załączniki

• Screenshot_20200626_175201.jpg
    Screenshot_20200626_175201.jpg
    310,4 KB · Wyświetleń: 55
Kwas foliowy mam 16.95 norma 17, Wit b12 mam 353 norma 200-900 (przepisuje to z wyników z labo)
Homocysteina 14, norma do 13. Poniżej wyniki
Kwas foliowy ok, b12 najlepiej jak jest w górnej granicy więc bierz chociaż 0.5mg, homocysteina powinna być między 6-8. Ja też startowałam z poziomu 14. Przy takiej wysokiej odstawiłabym prenatal, brać same metyle. Może być ten complex co @młoda1994 polecała

Kwas foliowy ok, b12 najlepiej jak jest w górnej granicy więc bierz chociaż 0.5mg, homocysteina powinna być między 6-8. Ja też startowałam z poziomu 14. Przy takiej wysokiej odstawiłabym prenatal, brać same metyle. Może być ten complex co @młoda1994 polecała

Ok czyli prenatal odstawie. Kwas foliowy takie coś? I ten zestaw witamin. W jakim czasie zbilas?

Załączniki

• Screenshot_20200626_180932_pl.allegro.jpg
    Screenshot_20200626_180932_pl.allegro.jpg
    206,2 KB · Wyświetleń: 51
reklama
W ciągu 6 tygodni. Ja brałam wszystko swansona znaczy kwas i b12.

Dziękuję za pomoc 😊 takie coś?

Wybacz, że tak dobitnie dopytuje, ale mój lekarz namiętnie mnie folikoem karmił i nawet przy mthfr nic mi nie zmienił więc chce to zrobić sama a dobrze.

Załączniki

• Screenshot_20200626_193701_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200626_193701_com.android.chrome.jpg
    219,8 KB · Wyświetleń: 107
  • Screenshot_20200626_193806_pl.allegro.jpg
    Screenshot_20200626_193806_pl.allegro.jpg
    175,1 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Do góry