A ty masz heparynę?@Jivka @nnat. @roki_1991
U mnie na początku ciąży (do badań prenatalnych) wiek ciąży zgadzał się z OM ( a raczej owu, bo miesiączki nie miałam po poronieniu) na USG 1 trymestru okazało się, że ciąża starsza o kilka dni. A teraz z pomiarów różnie to wychodzi raz jest zgodny z prenatalnych raz trochę młodsze więc się zastanawiam jak to interpretować i czy powinnam się martwić, że te wielkości dziecka są różne i nie odpowiednie dla wieku ciąży wg USG genetycznego z 1 trymestru?
@Destino ja miałam i posiew robiony i wymaz i biorę magnez ale chyba za mało, bo tylko dwie tabletki. Ostatnio zauwazylam, że mam skurcze w łydkach w nocy, więc spróbuję zwiększyć ilość tabletkę. @Charlotte21 pisała, że brała 3 razy dziennie po 2 tab więc spróbuję.
Ja się właśnie lepiej czuje jak chodzę lub stoję niż siedzę czy długo leżę. Czasami mocno zaboli po lewej lub prawej stronie jak się obracam podczas leżenia, albo wstaje z siedzenia.
Dziewczyny biorące heparynę pamiętajcie, że ona wypłukuje wapń i przy takim długim braniu jak ciąża zwłaszcza przy dawkach clexane/neoparin 0,6 powinno się dodatkowo suplementowac wapno (dobry jest calperos 500 albo 1000).
Może oprócz magnezu brakuje ci potasu. Ja miałam magnez magnez b6 3x2 i aspargin 2x2