reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Jivka @nnat. @roki_1991
U mnie na początku ciąży (do badań prenatalnych) wiek ciąży zgadzał się z OM ( a raczej owu, bo miesiączki nie miałam po poronieniu) na USG 1 trymestru okazało się, że ciąża starsza o kilka dni. A teraz z pomiarów różnie to wychodzi raz jest zgodny z prenatalnych raz trochę młodsze więc się zastanawiam jak to interpretować i czy powinnam się martwić, że te wielkości dziecka są różne i nie odpowiednie dla wieku ciąży wg USG genetycznego z 1 trymestru?

@Destino ja miałam i posiew robiony i wymaz i biorę magnez ale chyba za mało, bo tylko dwie tabletki. Ostatnio zauwazylam, że mam skurcze w łydkach w nocy, więc spróbuję zwiększyć ilość tabletkę. @Charlotte21 pisała, że brała 3 razy dziennie po 2 tab więc spróbuję.
Ja się właśnie lepiej czuje jak chodzę lub stoję niż siedzę czy długo leżę. Czasami mocno zaboli po lewej lub prawej stronie jak się obracam podczas leżenia, albo wstaje z siedzenia.
A ty masz heparynę?
Dziewczyny biorące heparynę pamiętajcie, że ona wypłukuje wapń i przy takim długim braniu jak ciąża zwłaszcza przy dawkach clexane/neoparin 0,6 powinno się dodatkowo suplementowac wapno (dobry jest calperos 500 albo 1000).
Może oprócz magnezu brakuje ci potasu. Ja miałam magnez magnez b6 3x2 i aspargin 2x2

reklama
ja sie zastanawiam czy nie zmienic lekarza.. ten co bylam wczoraj wydał mi sie sensowniejszy i położna na miejscu. mała przychodnia. bliżej domu. no mam zagwostke :p

@nnat. Dziękuję, że o mnie pamiętasz pewnie, że chciałabym. Możesz podpytać o ile to nie problem. 😘 Nie mogę męża pogonić z tymi badaniami eh zawsze coś. Zaczął masaże, lipiec zabiegi. Wydaje mi się, że to problem od kręgosłupa 😥

Ooo już nie mogę doczekać się zdjęcia w tych śpioszkach 😍

Zuzia jest slodziutka 🥰🥰🥰

@coco07 kochana ale czas leci 😍😍😍 cudo 😍😍😍😍

@Charlotte21 może mamcia pokaże Miłke? 🥰🥰🥰
Moja gwiazda 🤩
Mam nadzieję że wam się uda niedługo wszystko już unormowac i wrócić o staran 😊 trzymam za was bardzo mocno kciuki ✊✊✊

Załączniki

• 20200624_110330.jpg
    20200624_110330.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 67
  • 20200618_170957.jpg
    20200618_170957.jpg
    703,3 KB · Wyświetleń: 70
  • received_285516159470560.jpeg
    received_285516159470560.jpeg
    22,2 KB · Wyświetleń: 67
Cześć dziewczyny, niestety nie nadrobię wiadomości które pisałyście wcześniej ale potrzebuję pomocy na już 😔 jestem w 8w4d ale wczoraj na wizycie lekarz nie widział bijące go serduszka które jeszcze na ostatniej wizycie pięknie biło 😞 wg wielkości CEL ciąża przestala się rozwijać w 6+5. Leżę już w szpitalu, czekam na wyniki wymazu na koronawirusa, zrobią mi jeszcze jedno USG i mam dostać tabletki. Wieczorem albo późnym popołudniem będę miała zabieg lyzeczkowania. Zdecydowaliśmy z mężem że zachowamy próbki i zbadamy dna. Jakie jeszcze badania powinnam wykonać? Nie chce przechodzić drugi raz tego samego a myśl o kolejnych staraniach i tym stresie sprawia ze odechciewa mi się żyć 😭
Kochana, bądź spokojna. To samo miałam we wrześniu. Zabieg nic nie bolał. Miałam całkowite znieczulenie. Po zabiegu odpoczynek. Po kilku tyg. wszystko wraca do normy. Następnym razem się uda. Pewnie były wady genetyczne. Ja teraz zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu starania. Jestem w 5tc. Też się obawiam co będzie dalej, ale trzeba być dobrej myśli. Głowa do góry!

ja sie zastanawiam czy nie zmienic lekarza.. ten co bylam wczoraj wydał mi sie sensowniejszy i położna na miejscu. mała przychodnia. bliżej domu. no mam zagwostke :p
Nie zastanawiaj się tylko zmieniaj jeśli czujesz się u niego lepiej zaopiekowana. Ja miałam 2 ginów i szpital.

@Stelle
Bardzo mi przykro, że przeżywasz stratę. Na tym etapie to już nie ma wątpliwości. Zbadajcie dzieciaczki pod względem genetycznym (czy nie było wady). A siebie... Zerknij tu, tu masz wykaz badań

Nie zastanawiaj się tylko zmieniaj jeśli czujesz się u niego lepiej zaopiekowana. Ja miałam 2 ginów i szpital.

@Stelle
Bardzo mi przykro, że przeżywasz stratę. Na tym etapie to już nie ma wątpliwości. Zbadajcie dzieciaczki pod względem genetycznym (czy nie było wady). A siebie... Zerknij tu, tu masz wykaz badań

pierwszy raz byłam ale lepsze wrażenie na mnie zrobił niż mój obecny lekarz. męża jeszcze zapytam ale mysle że będzie za :p

Cześć dziewczyny, niestety nie nadrobię wiadomości które pisałyście wcześniej ale potrzebuję pomocy na już 😔 jestem w 8w4d ale wczoraj na wizycie lekarz nie widział bijące go serduszka które jeszcze na ostatniej wizycie pięknie biło 😞 wg wielkości CEL ciąża przestala się rozwijać w 6+5. Leżę już w szpitalu, czekam na wyniki wymazu na koronawirusa, zrobią mi jeszcze jedno USG i mam dostać tabletki. Wieczorem albo późnym popołudniem będę miała zabieg lyzeczkowania. Zdecydowaliśmy z mężem że zachowamy próbki i zbadamy dna. Jakie jeszcze badania powinnam wykonać? Nie chce przechodzić drugi raz tego samego a myśl o kolejnych staraniach i tym stresie sprawia ze odechciewa mi się żyć 😭

Przykro mi z powodu twojej straty. Ja to przechodziłam 6 tygodni temu, to samo wizyta, szpital zabieg. U mnie była 1 ciąża i ja zrobilam:
Zespół antyfosfolipidowy, trombofilia wrodzona, przeciwciała tarczycowe anty TPO, TG, przeciwciała antygenom łożyska, przeciwciała antyjadrowe Ana, homocysteine, kwas foliowy, Wit D. Hormony i tarczycę badałam przed ciąża wszelkie to o itp w trakcie i było ok. Gdzieś jest cały wątek odnośnie badań po poronieniu możesz zajrzeć. Ja chce się starać znowu jak tylko będę mogła. Ściskam mocno

reklama
Do góry