reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Humhum
@monika1708
Dziewczyny a przyjmujecie magnez? Miałyście robione posiewy z pochwy, posiewy moczu? W ciąży często robią się bezobjawowe infekcje. Dbajcie o siebie, bo lekarze jacy by dobrzy nie byli mogą zawieść. Miała, to w ostateczności na skurcze dobry jest magnez i odpoczynek. Ciągle leżeć nie można, bo macica się rozleniwia o jeszcze mocniej stawia, no chyba, że trzeba.
Ja to dużo leżę może dlatego tak odczuwam... Jak zaboli to się boję chodzić [emoji3061] uraz.. [emoji2356]
Magnez biorę ale pewnie za mało.

reklama
@nnat. no akurat z 18,ale cóż Ty masz za pamięć [emoji44]

W sumie miała być 17,ale lekarz mój miał sajgon w szpitalu i nie dałby rady zrobić cc, więc wpisał mnie na następny dzień do koleżanki [emoji85]
A ja zawsze będę pamiętać, bo Łucja jest z tego samego dnia co mój chrześniak tylko rok później 😁😅

@nnat. Dziekuje ze pytasz!😘 U nas leci...niemiłosiernie szybko!😩 bardzo widać to po Oliwii:) a co robimy?? Spacerujemy całymi dniami ... Mała zaczyna pokazywać humorki...piszczy i się wygina jak jej coś nie pasuje 🤷‍♀️🙈 a dopiero co skończyła 5 miesięcy! 😬 boje się pomyśleć co będzie za kolejne 5😅🤭 ogólnie jest bardzo pocieszna i interesuje ja już dosłownie wszystko.... już od dłuższego czasu pcha do buzi każda napotkana rzecz czy tez rączki, ale póki co ząbków ani widu, ani słychu 🤭
A co tam u Zuzinki??🥰 pokażesz malutką?? Tez uwielbiam zdjęcia dzieciaczków 😍☺️

Załączniki

• 9E011EBE-0D1D-4514-BD5D-D0C44D38168C.jpeg
    9E011EBE-0D1D-4514-BD5D-D0C44D38168C.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 81
  • B75641F7-2179-405C-966D-E1CB7008CBEA.jpeg
    B75641F7-2179-405C-966D-E1CB7008CBEA.jpeg
    140,6 KB · Wyświetleń: 96
Cudna 🥰 kiedy pierwsze ząbki się u Was pojawiły?

@Jivka ciągle mam w głowie, że Łucja z 17 listopada jest, nie wiem skąd mi się to wzięło 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Uwielbiam te fotki maluszkow 🥰🥰🥰🥰

@Charlotte21, a jak Miłka? @coco07, co u Oliwci? 🥰 @kb.karola90, Antoś to już pewnie kawał kawalera 😉
@Takaja123 jak u Was, znaleźliście jakiegoś lekarza? Nie pomyślałam wcześniej, pewnie zeszły kalafiora w głowie, ale jakbyście chcieli ruszyć się dalej, to mogę popytać znajomych lekarzy czy mogą kogoś polecić, może akurat? :)
W ogóle Zuź dostała ostatnio bodziaki z napisem Bella Ciao, od razu pomyślałam o Tobie 😆 jak tylko urośnie do tego rozmiaru to będzie fotka ze specjalna dedykacją dla Cioci 😆
Kobieto! Kali kalafior? Toż to pamięć doskonała. Jak twierdzisz że teraz masz gorsza pamięć to co byko przed ciaza???😱😱
U nas wszystko ok 😉 wczoraj miałyśmy usg bioderek. wszystko ok. Kontrola za 6 tygodni. W poniedziałek byliśmy u fizjoterapeuty aby slorygowala nasze noszenie Miłki, sprawdziła asymetria urodzeniowa. Pokazała ćwiczenia itp. Bardzo fajna wizyta. W większości potwierdziła że dobrze robię (naogladalam się yt odnośnie podnoszenia k pielęgnacji) 😊🤭 jesteśmy cały czas na kp. Właśnie jemy drugą porcję w ciągu nocy. 😊 był ostatnio czas przed skokiem rozwojowym o i dosłownie przesiedxiakam cały dzień w fotelu z malutka. Aż mi już nogi dretwialy. Bylo ciagke na ręce o przy piersi 😁
A jak Zuzia? Już oewnie duża dxueecxybka !!! 😃

@Humhum
@monika1708
Dziewczyny a przyjmujecie magnez? Miałyście robione posiewy z pochwy, posiewy moczu? W ciąży często robią się bezobjawowe infekcje. Dbajcie o siebie, bo lekarze jacy by dobrzy nie byli mogą zawieść. Miała, to w ostateczności na skurcze dobry jest magnez i odpoczynek. Ciągle leżeć nie można, bo macica się rozleniwia o jeszcze mocniej stawia, no chyba, że trzeba.
W zupełności się zgadzam. Ja brałam 3x2 Magne b6 forte. Kazali leżeć. Ja cały 2 trumymestr przelezalam (bo to był dla mnie najcięższe czas). Ale zgadzam się że się macica rozleniwia. Miala przez to (wydaje mi soe) dłuższy poród i ustajace skurcze parte. Mam zero kondycji teraz k jakoś organizm zostawił za dużo kg. Fakt w niektórych przypadkach leżenie uratowało mnie o córkę. (Skracajaca się szyjka przez infekcje). Ale tak to to żałuję że się nie ruszyłam woecej. Bałam się po moich stratach i lekach itp. Ale zachęcam do aktywnosci ! 😊

@Jivka @nnat. @roki_1991
U mnie na początku ciąży (do badań prenatalnych) wiek ciąży zgadzał się z OM ( a raczej owu, bo miesiączki nie miałam po poronieniu) na USG 1 trymestru okazało się, że ciąża starsza o kilka dni. A teraz z pomiarów różnie to wychodzi raz jest zgodny z prenatalnych raz trochę młodsze więc się zastanawiam jak to interpretować i czy powinnam się martwić, że te wielkości dziecka są różne i nie odpowiednie dla wieku ciąży wg USG genetycznego z 1 trymestru?

@Destino ja miałam i posiew robiony i wymaz i biorę magnez ale chyba za mało, bo tylko dwie tabletki. Ostatnio zauwazylam, że mam skurcze w łydkach w nocy, więc spróbuję zwiększyć ilość tabletkę. @Charlotte21 pisała, że brała 3 razy dziennie po 2 tab więc spróbuję.
Ja się właśnie lepiej czuje jak chodzę lub stoję niż siedzę czy długo leżę. Czasami mocno zaboli po lewej lub prawej stronie jak się obracam podczas leżenia, albo wstaje z siedzenia.

Dzien dobry. Ktoras z was uzywala testy owulacyjne clearblue te co wykrywaja 2 dni najbardziej plodne?
Ja w czwartek w zeszlym tygodniu zrobilam test ciazowy ktory byl wciaz pozytywny po poronieniu. Tego samego dnia zaczelam robic testy owulacyjne. W czwartek i piatek byl negatywny... a od od soboty ciagle pozytywny... az do wczoraj... wiem ze powinno sie przestac je robic jak tylko wyjdzie pierwszy test pozytywny... ale cos mnie podkusilo zeby sprawdzic... tak wiec wczoraj wykonalam drugi test ciazowy i byl juz negatywny... zrobilam znowu test owulacji i wciaz jest pozytywny.... dodam ze mialam.skoo temperatury

Załączniki

• Screenshot_20200625-083333_OvuFriend.jpg
    Screenshot_20200625-083333_OvuFriend.jpg
    164,1 KB · Wyświetleń: 67
Ja to dużo leżę może dlatego tak odczuwam... Jak zaboli to się boję chodzić [emoji3061] uraz.. [emoji2356]
Magnez biorę ale pewnie za mało.

Kup sobie magne b6 i bierze 3x2 lub magne b6 forte 3x1. Nospe bierz w ostateczności tylko, bo jednak nie ma badań że jest zupełnie bez wpływu na dziecko

A ja zawsze będę pamiętać, bo Łucja jest z tego samego dnia co mój chrześniak tylko rok później 😁😅

@nnat. Dziekuje ze pytasz!😘 U nas leci...niemiłosiernie szybko!😩 bardzo widać to po Oliwii:) a co robimy?? Spacerujemy całymi dniami ... Mała zaczyna pokazywać humorki...piszczy i się wygina jak jej coś nie pasuje 🤷‍♀️🙈 a dopiero co skończyła 5 miesięcy! 😬 boje się pomyśleć co będzie za kolejne 5😅🤭 ogólnie jest bardzo pocieszna i interesuje ja już dosłownie wszystko.... już od dłuższego czasu pcha do buzi każda napotkana rzecz czy tez rączki, ale póki co ząbków ani widu, ani słychu 🤭
A co tam u Zuzinki??🥰 pokażesz malutką?? Tez uwielbiam zdjęcia dzieciaczków 😍☺️
Ale ślicznotka! Boże, czemu ten czas tak szybko leci? :( super ze spacerujecie dużo, ja też bym chciała, ale pogoda nas nie rozpieszcza, jak wychodizmy na godzinkę, czasem mniej wkoło bloków 🙄 Już rzygam tymi blokowiskami. A z drugiej strony nie umiem się przekonać do zabierania ze sobą wszystkiego do robienia butli w plenerze 🙄
Jak tak patrzę na Oliwcie, to chciałabym żeby Zuź miała 5 mscy 😁
Przymierzacie się coś powoli do rozszerzania diety?

A u nas wszystko dobrze, rośnie Szogun 😅 jest cudowna chociaż czasami daje popalić. Ale za to ładnie śpi w nocy, poza skokami rozwojowymi zajmie się ładnie sobą, poleży na macie edukacyjnej, sama zaśnie czasami :) i też lubi spacerki :) trochę o jedzenie walczymy, raz chce, raz nie chce, raz 120 ml wsunie, raz 60 ml, w jednym momencie chce jeść a wypluwa butelkę i płacze ze nie ma nic w buzi 😅
Odkryła rączki niedawno i są przepyszne! Opanowałyśmy jedzenie z butelki z palcem w buzi, podobnie dajemy radę ze smoczkiem 😅
IMG_20200622_131957.jpg
IMG_20200620_073229.jpg

Kobieto! Kali kalafior? Toż to pamięć doskonała. Jak twierdzisz że teraz masz gorsza pamięć to co byko przed ciaza???😱😱
U nas wszystko ok 😉 wczoraj miałyśmy usg bioderek. wszystko ok. Kontrola za 6 tygodni. W poniedziałek byliśmy u fizjoterapeuty aby slorygowala nasze noszenie Miłki, sprawdziła asymetria urodzeniowa. Pokazała ćwiczenia itp. Bardzo fajna wizyta. W większości potwierdziła że dobrze robię (naogladalam się yt odnośnie podnoszenia k pielęgnacji) 😊🤭 jesteśmy cały czas na kp. Właśnie jemy drugą porcję w ciągu nocy. 😊 był ostatnio czas przed skokiem rozwojowym o i dosłownie przesiedxiakam cały dzień w fotelu z malutka. Aż mi już nogi dretwialy. Bylo ciagke na ręce o przy piersi 😁
A jak Zuzia? Już oewnie duża dxueecxybka !!! 😃
Było lepiej przed ciąża, zdwcydowanie😁😁 teraz dodatkowy problem to totalne rozkojarzenie. Ciężko mi na czymkolwiek skupić uwagę.
A przy okazji, jak Twoje studia??

Cufnie, że wszystko dobrze. Pochwal się pieknotką swoją ❤️
Zuzinek, taaaak, duża, duża 😉 dobijamy do 5 kg :) ale za to nadal mieścimy się w niektórych ubrankach w rozm 56 🙈

@Humhum totalnie się nie przejmuj tym. Dziecko rośnie, ale nie będzie rosło cały czas w tym samym tempie, stąd te różnice. Póki nie odbiega od normy i nie ma większej różnicy w terminach to totalnie się tym nie stresuj.

@Jivka @nnat. @roki_1991
U mnie na początku ciąży (do badań prenatalnych) wiek ciąży zgadzał się z OM ( a raczej owu, bo miesiączki nie miałam po poronieniu) na USG 1 trymestru okazało się, że ciąża starsza o kilka dni. A teraz z pomiarów różnie to wychodzi raz jest zgodny z prenatalnych raz trochę młodsze więc się zastanawiam jak to interpretować i czy powinnam się martwić, że te wielkości dziecka są różne i nie odpowiednie dla wieku ciąży wg USG genetycznego z 1 trymestru?

@Destino ja miałam i posiew robiony i wymaz i biorę magnez ale chyba za mało, bo tylko dwie tabletki. Ostatnio zauwazylam, że mam skurcze w łydkach w nocy, więc spróbuję zwiększyć ilość tabletkę. @Charlotte21 pisała, że brała 3 razy dziennie po 2 tab więc spróbuję.
Ja się właśnie lepiej czuje jak chodzę lub stoję niż siedzę czy długo leżę. Czasami mocno zaboli po lewej lub prawej stronie jak się obracam podczas leżenia, albo wstaje z siedzenia.

Napisaliśmy równo :p
Nie, teraz się nie stresuj że pomiary wychodzą różnie, to normalne. Każde dziecko rósnie w swoim tempie, w końcu są takie co rodzą się z waga 4.5kg A są takie co ledwo 3kg :) ważne żeby dziecko roslo

reklama
@Humhum U mnie też lekarz kazał się kierować wyliczeniem daty porodu z pierwszych prenatalnych. Do tego czasu dzieci powinny rosnąć w tym samym tempie, a później to już każde sobie. Maluszki też rosną skokowo, a i pomiar w dużej mierze zależy od tego jak maluch się ułoży i jak lekarz postawi znacznik. Najważniejsze żeby był przyrost :)

@Alala1 Testy owulacyjne robi się do pierwszego pozytywnego, bo mogą być pozytywne nawet przez całą drugą fazę cyklu.

Do góry