reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Humhum U mnie też lekarz kazał się kierować wyliczeniem daty porodu z pierwszych prenatalnych. Do tego czasu dzieci powinny rosnąć w tym samym tempie, a później to już każde sobie. Maluszki też rosną skokowo, a i pomiar w dużej mierze zależy od tego jak maluch się ułoży i jak lekarz postawi znacznik. Najważniejsze żeby był przyrost :)

@Alala1 Testy owulacyjne robi się do pierwszego pozytywnego, bo mogą być pozytywne nawet przez całą drugą fazę cyklu.
Tego jeszcze nie slyszalam... a czytalam troche o tym w internecie i nie znalazlam zaden konkretnej odpowiedzi.... jesli tak jest... to dajesz mi troche ulgi ;) dziekuje

reklama
@nnat. Moja wczoraj przeszła siebie tak się wystraszyłam raz że ulało się jej w wanience bo przed kąpielą się bardzo zanosiła to poten jej trochę ułożyło ale potem znów i to tak porządnie dwa razy brzuszek się zrobił poten miękki. Nie wiem czy od mleka takie coś ale pojechałam wczoraj i kupiłam bebilon profutura i wczoraj już dałam jej. Dzisiaj w miarę dobrze brzuszek miękki i włożyłam też poduszkę klin do łóżeczka.

Wasze pociechy też tak miały że mają takie wiercenie i dźwięki wydają że się wybudzaja w czasie snu. Takie jakie gaworzenie i ruchy.
Mam nagranie ale nie chce bardzo tutaj wstawić aby nie wyszło dalej.

Ostatnia edycja:
@nnat. Dziękuję, że o mnie pamiętasz pewnie, że chciałabym. Możesz podpytać o ile to nie problem. 😘 Nie mogę męża pogonić z tymi badaniami eh zawsze coś. Zaczął masaże, lipiec zabiegi. Wydaje mi się, że to problem od kręgosłupa 😥

Ooo już nie mogę doczekać się zdjęcia w tych śpioszkach 😍

Zuzia jest slodziutka 🥰🥰🥰

@coco07 kochana ale czas leci 😍😍😍 cudo 😍😍😍😍

@Charlotte21 może mamcia pokaże Miłke? 🥰🥰🥰

Cześć dziewczyny, niestety nie nadrobię wiadomości które pisałyście wcześniej ale potrzebuję pomocy na już 😔 jestem w 8w4d ale wczoraj na wizycie lekarz nie widział bijące go serduszka które jeszcze na ostatniej wizycie pięknie biło 😞 wg wielkości CEL ciąża przestala się rozwijać w 6+5. Leżę już w szpitalu, czekam na wyniki wymazu na koronawirusa, zrobią mi jeszcze jedno USG i mam dostać tabletki. Wieczorem albo późnym popołudniem będę miała zabieg lyzeczkowania. Zdecydowaliśmy z mężem że zachowamy próbki i zbadamy dna. Jakie jeszcze badania powinnam wykonać? Nie chce przechodzić drugi raz tego samego a myśl o kolejnych staraniach i tym stresie sprawia ze odechciewa mi się żyć 😭

Mi trochę ulżyło po wizycie. Mąż chodzi i gada że się tylko stresuje chodzę [emoji2356] żeby wyluzować bo jest wszystko ok [emoji16]

U mnie to samo. Mąż zły, że cały czas myślę o najgorszym i nie potrafię się cieszyć. Nie chce rozmawiać o wózkach, wyprawach, imionach itp.
Taki chyba urok ciąż po stracie ;)

reklama
@Jivka @nnat. @roki_1991
U mnie na początku ciąży (do badań prenatalnych) wiek ciąży zgadzał się z OM ( a raczej owu, bo miesiączki nie miałam po poronieniu) na USG 1 trymestru okazało się, że ciąża starsza o kilka dni. A teraz z pomiarów różnie to wychodzi raz jest zgodny z prenatalnych raz trochę młodsze więc się zastanawiam jak to interpretować i czy powinnam się martwić, że te wielkości dziecka są różne i nie odpowiednie dla wieku ciąży wg USG genetycznego z 1 trymestru?

@Destino ja miałam i posiew robiony i wymaz i biorę magnez ale chyba za mało, bo tylko dwie tabletki. Ostatnio zauwazylam, że mam skurcze w łydkach w nocy, więc spróbuję zwiększyć ilość tabletkę. @Charlotte21 pisała, że brała 3 razy dziennie po 2 tab więc spróbuję.
Ja się właśnie lepiej czuje jak chodzę lub stoję niż siedzę czy długo leżę. Czasami mocno zaboli po lewej lub prawej stronie jak się obracam podczas leżenia, albo wstaje z siedzenia.
Nic się tym nie przejmuj 😃 wiem że łatwo się mówi. 😝 u mnie Malutka za każdym razem odbiegala od terminu czy to z usg czy z omo. Co ja się maczytalam i nastresowakam...A jak urodziła się dopiero w 41 tc to wiedziałam skąd ta przesunięcie 😃 h mnie brzuszek odstawal od reszty o 2 tyg często. A na kolejnych usg wyrowbywal. I tak w kółko. Mała miała swój indywidualny plan na siwizne na głowie mamy 🙈
Wiem że to stresujące i nie da się nie martwić. Spróbuj zająć chyba głowę. Czas szybciej zleci wtedy.

Kup sobie magne b6 i bierze 3x2 lub magne b6 forte 3x1. Nospe bierz w ostateczności tylko, bo jednak nie ma badań że jest zupełnie bez wpływu na dziecko
Ja brałam Magne b6 forte 3X2. A stawiania i twardnienia brzucha miałam od 12 tc. Mówi że taki już mój urok. Ale bez magnezu to było ciężko. Mi to tutaj dziewczyny polecily. Ja osobiście polecam spasmoline zamiast no spy. 😃 był czas gdzie brałam 3x1 przez 2 tygodnie.

Ale ślicznotka! Boże, czemu ten czas tak szybko leci? :( super ze spacerujecie dużo, ja też bym chciała, ale pogoda nas nie rozpieszcza, jak wychodizmy na godzinkę, czasem mniej wkoło bloków 🙄 Już rzygam tymi blokowiskami. A z drugiej strony nie umiem się przekonać do zabierania ze sobą wszystkiego do robienia butli w plenerze 🙄
Jak tak patrzę na Oliwcie, to chciałabym żeby Zuź miała 5 mscy 😁
Przymierzacie się coś powoli do rozszerzania diety?

A u nas wszystko dobrze, rośnie Szogun 😅 jest cudowna chociaż czasami daje popalić. Ale za to ładnie śpi w nocy, poza skokami rozwojowymi zajmie się ładnie sobą, poleży na macie edukacyjnej, sama zaśnie czasami :) i też lubi spacerki :) trochę o jedzenie walczymy, raz chce, raz nie chce, raz 120 ml wsunie, raz 60 ml, w jednym momencie chce jeść a wypluwa butelkę i płacze ze nie ma nic w buzi 😅
Odkryła rączki niedawno i są przepyszne! Opanowałyśmy jedzenie z butelki z palcem w buzi, podobnie dajemy radę ze smoczkiem 😅
Zobacz załącznik 1138732Zobacz załącznik 1138734

Było lepiej przed ciąża, zdwcydowanie😁😁 teraz dodatkowy problem to totalne rozkojarzenie. Ciężko mi na czymkolwiek skupić uwagę.
A przy okazji, jak Twoje studia??

Cufnie, że wszystko dobrze. Pochwal się pieknotką swoją ❤️
Zuzinek, taaaak, duża, duża 😉 dobijamy do 5 kg :) ale za to nadal mieścimy się w niektórych ubrankach w rozm 56 🙈

@Humhum totalnie się nie przejmuj tym. Dziecko rośnie, ale nie będzie rosło cały czas w tym samym tempie, stąd te różnice. Póki nie odbiega od normy i nie ma większej różnicy w terminach to totalnie się tym nie stresuj.
Studia...to wielka kpina. Nie stanęli na wysokości zadania w dobie wirusa. Z tego względu 3/ roku broni się w październiku. Ale to może i dobrze. Będę mieć więcej czasu na ogarnięcie...😊skończyć to na pewno skończę.
Widzę że twoja Zuzia też jest z szczupłych dzieciaków (mówię to w pozytywnym znaczeniu). Moja właśnie jest taka szczupła. Szkoda że nie ma takich pulorkow dużych i tluszczyku . 🤭

@nnat. Moja wczoraj przeszła siebie tak się wystraszyłam raz że ulało się jej w wanience bo przed kąpielą się bardzo zanosiła to poten jej trochę ułożyło ale potem znów i to tak porządnie dwa razy brzuszek się zrobił poten miękki. Nie wiem czy od mleka takie coś ale pojechałam wczoraj i kupiłam bebilon profutura i wczoraj już dałam jej. Dzisiaj w miarę dobrze brzuszek miękki i włożyłam też poduszkę klin do łóżeczka.

Wasze pociechy też tak miały że mają takie wiercenie i dźwięki wydają że się wybudzaja w czasie snu. Takie jakie gaworzenie i ruchy.
Mam nagranie ale nie chce bardzo tutaj wstawić aby nie wyszło dalej.
Jasne że tak. Gada, steka, wierci się, budzi się od mechanika rączkami 🙈 też się zmartwilam ale wydaej się to normalne.

Do góry