reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Charlotte21 Miłka jest prześliczna! I te włoski ♥️
Mam do Ciebie pytanie. Przy jakiej wartości TSH lekarz zwiększał Ci dawkę euthyroxu?

@młoda1994 trzymam kciuki za klinikę.
Mi za każdym razem jak miałam unormowana tarczyce kolo TSH 1.5 to przy ciazach skakalo mi do TSH 3-4 I wtedy zwiekszalismy dawkę. W większości sama to robiłam bo umówiłam się z moją Endo że jak wychodzi za duża wartość to zwiększamy częstotliwość drugiej dawki. Zawsze brałam euthyrox ale potem był problem z jego dostawa i przeszłam na letrox. Okazało się że szybciej mi zbijal TSH. Bo w pierwszej i drugiej ciąży euthyrox miałam 100 a letrox wystarczył 75/88 cob3 dzień. 🙂

reklama
@Takaja123 dziękuję ze pytasz, u nas czas leci nieubłaganie i juz w czwartek Marcysia kończy pół roku 😊 A mnie przeraża myśl ze już tak blisko do powrotu do pracy no niestety kredyt nie pozwala mi nie pracować 😩 Mamy już 2 ząbki i pelzamy 😀😀 Także mam nadzieję chwila i zaczniemy raczkowac 😀

@Charlotte21 nie mart się na pewno jeszcze zgubisz kg. U mnie minęło z 3 miesiące zanim wróciłam do swojej wagi 😊

@Paula919191 podobno na dziewczynki nie idzie w brzuszek tylko właśnie robi się oponka - chociaz wiem ze nie zawsze to się sprawdza. U mnie akurat się sprawdziło i po kilku tygodniach ciąży nie mogłam dopiac się w spodnie tak mi poszło w tyłek i uda 😊 A brzuszek pokazał się w 3 trymestrze dopiero 😊
Aaa no to by się zgadzało bo u mnie jest typowa oponka a teraz dopiero jak zaczęłam 3trymestr to jest ciążowy brzuch, wcześniej nikt mnie o ciążę nie podejrzewał, jedynie w myślach na pewno że przytyłam 😂😂

Na 22sierpnia ale nie pogniewam się jak będziesz w ciąży wcześniej 😄😁, wtedy oddam komu innemu, @mohaaa Tobie tez by się przydał ;p
Oj przydałby się :) ale ja najpierw muszę mieć kontrole po zabiegu, także jeszcze jakieś 3 tyg mam nadzieje i próbujemy :) będę się bic z @Takaja123 o ten brzuszek 😅😂

Ale ten czas szybko leci! 😁 ciąża innych kobiet uciekać zdecydowanie szybciej 🤗 super że dobrze się czujesz w tej ciąży. To jak u ciebie z kilogramami? Ja pomimo tego że byłam przed ciążą naprawdę szczupła to 20 kg przytyłam. I głupia uwierzyłam że po porodzie wszystko zejdzie tak mówili mi. 😂 u mnie to się nie sprawdziło Zeszło tylko książkowe 10 kg a 10 zostało tak na pamiątkę. Mówi że jak będę karmić piersią to też będę chudła. karmy już dwa i pół tygodnia a waga stoi w miejscu🙈🍼 dziwny ze mnie przypadek. A co do zastrzyków to ja miałam na odwrót im bardziej miałam na piękną skórę tym zastrzyki szumi znacznie lepiej zbierałam już mocno po boku pod koniec ciąży. W ogóle nie wbiłam niedaleko od brzucha tylko cały czas w bok. 🙂 teraz po ciąży mam jeszcze brać sześć tygodni w połogu i muszę powiedzieć że Teraz dopiero bolą. Skóra jest wiotka już po zastrzykach i strasznie boli wbijanie. Gdzie ja w ciąży lubiłam wbijanie zastrzyków dawało mi to poczucie bezpieczeństwa. 😂
Przepraszam że nie pamiętam ale teraz żyję trochę w innym świecie u ciebie będzie dziewczynka czy chłopczyk? 🤗
Jak już weszłam na forum to Pochwalę się moją dziewczynką ❤

Ponoc tyle ile trwa ciąża, tyle po ciąży dochodzi się do swojej wagi. Moja przyjaciółka dokładnie 9 miesięcy po porodzie wróciła do swojej wagi sprzed ciąży i tez zawsze była szczupła :) także cierpliwości :D

Hej Dziewczyny, chyba na tym wątku widziałam, że któraś z was jest z trójmiasta? Macie do polecenia jakiegoś ginekologa?? :)

Zazdroszczę wszystkim kobietom, którym waga spadła po porodzie...
Mimo że nie miałam dużo na + (8kg w pierwszej ciąży, 11kg w drugiej ciąży), to względem wagi sprzed ciąż jestem na +10kg. I już nie wiem ile razy próbowałam zrzucić zbędny bagaż, a waga stoi jak zaczarowana. Nie mam już do tego siły ani motywacji :( A od drugiego porodu już 7 lat minęło :(

Jestem już w 28tygodniu więc daleko, brzuszek się powiększył, dziś byłam na sesji więc jak dostanę zdjęcia to może coś pokaże ;p a czuje się bardzo dobrze, jedynie dalej problemy ze spaniem w nocy tak jak Wam wcześniej pisałam a poza tym nie mogę narzekać :) dziekuje ze pytasz niebawem zwolnie brzuszek, mam nadzieję że Ty go przejmiesz 😍😘
21 sierpnia moja mama obchodzi urodziny, jak trafi Ci się lwiątko zodiakalne to oooj... 😜 Ciężki charakterek 😆

Czekam na fotki, nie mogę się doczekać 🤩

@Takaja123 Ty to nie czekaj, działajcie z Mężem, wszystko wraca do normy, a trzy brzuszki już się zwolnily i czekają 😜
W ogóle patrzcie, same dziewuchy się rodzą teraz w ostatnim czasie, Leoś taki rodzynek jeden 🥰😁

@Charlotte21 ale Miłka ma czuprynę 🤩 a ja myślałam że Zuzia to taka owłosiona jest 🤦‍♀️😁

Co do wagi, ja 18 kg przytyłam, po porodzie, ważyłam się po powrocie do domu i spadło od razu 9 kg, i teraz jeszcze jakos 2 kg. 6-7 kg zostało mi do zrzucenia w stosunku do wagi sprzed ciąży, nie ukrywam chciałoby się więcej 😁
No i ja też równomiernie tyłam CAŁA.
O ile wyglądało to spoko z brzuszkiem, proporcjonalnie tak teraz nieco gorzej, pogoda też nie rozpieszcza żeby wyjść na spacer, ale dałam sobie cel, minimum 5 tys kroków dziennie lub lekki trening, albo jakąś joga.... Zwłaszcza że już po połogu, nie ma co się już oszczędzać 😁 pytanie tylko mi się to uda 🤦‍♀️😁

Mielcarka znam, dzięki niemu zaszłam w ciążę którą teraz poroniłam i chciałabym się skonsultować z kimś innym :)
O kurczę. Ale nie ufasz mu czy chcesz poznać zdanie innego lekarza?

@nnat. tez ostatnio myślałam, ze tu się ostatnio same dziewuchy sie rodzą :D szkoda, ze bie jestem w ciąży, bo dziewczynka to moje marzenie

reklama
O kurczę. Ale nie ufasz mu czy chcesz poznać zdanie innego lekarza?

@nnat. tez ostatnio myślałam, ze tu się ostatnio same dziewuchy rodzą :D szkoda, ze bie jestem w ciąży, bo dziewczynka to moje marzenie
Za 3 tygodnie kontrola i do dzieła! 😁❤️
Masz 50% szans na dziewczynkę 🙈 już zaczynam zaklinać rzeczywistość żeby się spełniło Twoje marzenie 😁

Ja już myślę o chłopaku dla Zuzi... W sensie, braciszku... 🤦‍♀️😅 Przepadłam w macierzyństwie, mimo że bywa różnie.. Wczoraj 2x np miałam czyjes pazury w oku... Włosów połowa mi została, i wcale nie chodzi o wypadanie po ciąży, farbowanie czy inne zabiegi... 😅 Nie miałam czasu zębów jeszcze umyć a zamiast pójść sie ogarnac siedzę i nadal się gapie na tego bąbla 😁 czekam aż zacznie robić się jeszcze bardziej "kumata" ale płakać mi się chce jak patrzę na zdjęcia jaka była malusieńka a teraz.... Całkiem inne dziecko. 🥺

Do góry