reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Charlotte21 super, że już kp idzie lepiej i mała przybiera. Cieszę się 🥰 może przejmę kto wie no ale na nic się nie nastawiam. Powoli małymi kroczkami bo nakręcanie się też w niczym nie pomaga.
Zdecydowanie Potwierdzam. Głowa to nawet 3/4 sukcesu. Nie wierzyłam jak mi mówili. 😁 ale na pewno będę trzymać kciuki. Może coś pomoże. 🤗

reklama
Ale ten czas szybko leci! 😁 ciąża innych kobiet uciekać zdecydowanie szybciej 🤗 super że dobrze się czujesz w tej ciąży. To jak u ciebie z kilogramami? Ja pomimo tego że byłam przed ciążą naprawdę szczupła to 20 kg przytyłam. I głupia uwierzyłam że po porodzie wszystko zejdzie tak mówili mi. 😂 u mnie to się nie sprawdziło Zeszło tylko książkowe 10 kg a 10 zostało tak na pamiątkę. Mówi że jak będę karmić piersią to też będę chudła. karmy już dwa i pół tygodnia a waga stoi w miejscu🙈🍼 dziwny ze mnie przypadek. A co do zastrzyków to ja miałam na odwrót im bardziej miałam na piękną skórę tym zastrzyki szumi znacznie lepiej zbierałam już mocno po boku pod koniec ciąży. W ogóle nie wbiłam niedaleko od brzucha tylko cały czas w bok. 🙂 teraz po ciąży mam jeszcze brać sześć tygodni w połogu i muszę powiedzieć że Teraz dopiero bolą. Skóra jest wiotka już po zastrzykach i strasznie boli wbijanie. Gdzie ja w ciąży lubiłam wbijanie zastrzyków dawało mi to poczucie bezpieczeństwa. 😂
Przepraszam że nie pamiętam ale teraz żyję trochę w innym świecie u ciebie będzie dziewczynka czy chłopczyk? 🤗
Jak już weszłam na forum to Pochwalę się moją dziewczynką ❤
Jejkuuu jakie włoski piękne, pierwsze mi się w oczy rzuciła czupryna 😁
Mam już 12kg na plusie ale sądzę że jeszcze z 10jak nie lepiej przybędzie :p tylko mi te kg się po całym ciele rozchodzą więc długo nje miałam brzucha za to poszło w uda, pupę, cycki a wolałabym jedna w brzuch :/ no ale nie martwię się tym, późnej będę pracować nad formą, teraz się sama rozpieszczam i nie żałuję sobie jedzenia 😅 no i u nas też dziewczyna 😍

Ale ten czas szybko leci! 😁 ciąża innych kobiet uciekać zdecydowanie szybciej 🤗 super że dobrze się czujesz w tej ciąży. To jak u ciebie z kilogramami? Ja pomimo tego że byłam przed ciążą naprawdę szczupła to 20 kg przytyłam. I głupia uwierzyłam że po porodzie wszystko zejdzie tak mówili mi. 😂 u mnie to się nie sprawdziło Zeszło tylko książkowe 10 kg a 10 zostało tak na pamiątkę. Mówi że jak będę karmić piersią to też będę chudła. karmy już dwa i pół tygodnia a waga stoi w miejscu🙈🍼 dziwny ze mnie przypadek. A co do zastrzyków to ja miałam na odwrót im bardziej miałam na piękną skórę tym zastrzyki szumi znacznie lepiej zbierałam już mocno po boku pod koniec ciąży. W ogóle nie wbiłam niedaleko od brzucha tylko cały czas w bok. 🙂 teraz po ciąży mam jeszcze brać sześć tygodni w połogu i muszę powiedzieć że Teraz dopiero bolą. Skóra jest wiotka już po zastrzykach i strasznie boli wbijanie. Gdzie ja w ciąży lubiłam wbijanie zastrzyków dawało mi to poczucie bezpieczeństwa. 😂
Przepraszam że nie pamiętam ale teraz żyję trochę w innym świecie u ciebie będzie dziewczynka czy chłopczyk? 🤗
Jak już weszłam na forum to Pochwalę się moją dziewczynką ❤
W ciąży przytylam 35kg. Po porodzie zgubiłam z 10kg, ale reszta to praca własna i zdrowa dieta. A kp naprawdę pomaga chudnac, ale potrzeba paru miesięcy. Także jeszcze jest czas:)

Nie u każdej kp pomaga zrzucić.... my się karmilysmy A ja przytylam, także niestety nikt nie mówi że jak się kp to się ma apetyt....

A córcia kochana :*

No pewnie, że się będę dzielić. [emoji16]

Ja to spodziewałam się zupełnie czegos innego po tych klinikach... Myslalam że to wielkie budynki, jak szpitale i mają swoje działy od różnych stron niepłodności. I swoich lekarzy, laboratorium też. W Polsce chyba tak jest...

A w mojej siedzi lekarz, którego nawet w sumie nie widziałam (wygooglowalam i było zdjęcie), przez telefon napisał mi skierowania. I mam je zrobić u całkiem innych lekarzy i z wynikami przyjść do niego. Omówimy i ustalimy taktykę i plan działania... Ten mój lekarz to w sumie tylko taki koordynator. Ale ja się cieszę, bo w sumie nie wiem co o tych klinikach myśleć... Na pewno dzięki nim wiele kobiet nie mogących mieć dzieci, zachodzi w ciążę i to jest świetne, ale sprawa toczy się o wielkie pieniądze, a gdzie są pieniądze, są też nieczyste zagrywki...
I gdybyśmy nie poszli do drugiego lekarza po wynikach badania nasienia w klinice, pewnie już podchodzilibysmy do in vitro...
Mam nadzieję że i mi uda się trafić to "normalnych" lekarzy. Mi gin pow że kliniki mają swoich specjalistów ale może zależy od landow? [emoji848] Przekonam się jak klinika się nami zajmie i z taką myślą pojadę do kliniki w czwartek.

W końcu dla nas zaświeci slonce zobaczysz.

@Takaja123 dziękuję ze pytasz, u nas czas leci nieubłaganie i juz w czwartek Marcysia kończy pół roku 😊 A mnie przeraża myśl ze już tak blisko do powrotu do pracy no niestety kredyt nie pozwala mi nie pracować 😩 Mamy już 2 ząbki i pelzamy 😀😀 Także mam nadzieję chwila i zaczniemy raczkowac 😀

@Charlotte21 nie mart się na pewno jeszcze zgubisz kg. U mnie minęło z 3 miesiące zanim wróciłam do swojej wagi 😊

@Paula919191 podobno na dziewczynki nie idzie w brzuszek tylko właśnie robi się oponka - chociaz wiem ze nie zawsze to się sprawdza. U mnie akurat się sprawdziło i po kilku tygodniach ciąży nie mogłam dopiac się w spodnie tak mi poszło w tyłek i uda 😊 A brzuszek pokazał się w 3 trymestrze dopiero 😊

Ale ten czas szybko leci! [emoji16] ciąża innych kobiet uciekać zdecydowanie szybciej [emoji847] super że dobrze się czujesz w tej ciąży. To jak u ciebie z kilogramami? Ja pomimo tego że byłam przed ciążą naprawdę szczupła to 20 kg przytyłam. I głupia uwierzyłam że po porodzie wszystko zejdzie tak mówili mi. [emoji23] u mnie to się nie sprawdziło Zeszło tylko książkowe 10 kg a 10 zostało tak na pamiątkę. Mówi że jak będę karmić piersią to też będę chudła. karmy już dwa i pół tygodnia a waga stoi w miejscu[emoji85][emoji480] dziwny ze mnie przypadek. A co do zastrzyków to ja miałam na odwrót im bardziej miałam na piękną skórę tym zastrzyki szumi znacznie lepiej zbierałam już mocno po boku pod koniec ciąży. W ogóle nie wbiłam niedaleko od brzucha tylko cały czas w bok. [emoji846] teraz po ciąży mam jeszcze brać sześć tygodni w połogu i muszę powiedzieć że Teraz dopiero bolą. Skóra jest wiotka już po zastrzykach i strasznie boli wbijanie. Gdzie ja w ciąży lubiłam wbijanie zastrzyków dawało mi to poczucie bezpieczeństwa. [emoji23]
Przepraszam że nie pamiętam ale teraz żyję trochę w innym świecie u ciebie będzie dziewczynka czy chłopczyk? [emoji847]
Jak już weszłam na forum to Pochwalę się moją dziewczynką [emoji173]
Jaka śliczna [emoji7] i ile ma wloskow [emoji3059]

Ja też dziś miałam wizytę, Marcelina waży już 1200g więc kawał dziecka 😄 zdjęcia nie dostałam ale ma duże stopy i długie nogi - to na pewno nie po mnie 😅
Oj tam, moja tez miała mieć wieeelkie stopy i dluuuugie nogi, a co? Stopki ma miniaturowe (to znaczy do wielkości swojego ciałka) a wyszła raczej kluska, jak modelka 😅😂 i miała całe 55 cm długości 🤷‍♀️ Także to się okaże dopiero :)
Nie u każdej kp pomaga zrzucić.... my się karmilysmy A ja przytylam, także niestety nikt nie mówi że jak się kp to się ma apetyt....

A córcia kochana :*
Ooo potwierdzam! Ja może nie przytyłam, ale bardzo ciężko jest mi tracić kilogramy nadal, bo mam mega apetyt. A dwa to, jak przed ciąża nie przepadałam za słodkim 😖 dopiero w ciąży się nauczyłam jeść ciasta, ciasteczka 🙈🤭 tak mi do teraz zostało 🙈

@Charlotte21 Aniołek🥰🥰🥰

reklama
Do góry