reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Oj są buraki są. Oni mi tu wmawiają że metformina nie pomaga i żaden lekarz nie chce dać recepty a z pl nie mam jak ściągać. Zacznę zażywać berberyne bo ona ma lepsze zastosowanie niż metformina.

Ja bym wolała żeby badanie nasienia było zrobione w klinice a nie u urologa. W klinice robią pod kątem płodności a nie urologicznym (tak mi urolog w zeszłym roku tłumaczył jak byliśmy) ale hormony mojego m wyszły wzorowe ja takich nie mam[emoji2368]

Napewno macie szanse na ciąże naturalna więc na in vitro się nie szykuj jeszcze bo zapewne nie będzie potrzebne i ja w to wierze.

Bije od ciebie taka pozytywna energia [emoji4] też bym tak chciała. Może będzie mi to dane po spotkaniu w klinice.

Co do hormonów to mam nadzieję że klinika mi zrobi między 2-5dc bo endo w zeszłym roku zrobił mi hormony dzień przed @ i stwierdził że są ok. A wiadomo że testosteronu lh fsh estradiol SHBG robi się w odpowiednim dc ale endo mądrzejszy więc no.

Tobie również życzę powodzenia i oby wyniki wyszły w porządku i żeby się udało szybko zajść w ciążę i ja donosić z finałem.

A z tym badaniem nasienia to ja zupełnie na odwrót! W klinikach, które ja wybrałam, nie było żadnego lekarza o specjalności urolog, czy nawet specjalista od męskiej niepłodności, urolog-androlog,a badania nasienia robili laboranci....
Mój partner nie miał żadnego badania dodatkowego, ani jąder ani usg, ani hormonów, nic a nic, co by mogło pomoc ustalić przyczynę tak złej jakości jego nasienia. Po wysłaniu poczta papierka, który spowodował moje załamanie nerwowe (wylam cały dzień i cała noc haha[emoji28]) nie odezwał się do nas nikt...

A do urologa - pełna profeska! Najpierw zbadał, usg, pobiereanie krwi, potem badanie nasienia. Po pierwszych badaniach stwierdził, że raczej niemożliwe żeby to nasienie było takie złe. Dziś rano o 9 oddał próbkę a o 11 lekarz już dzwonił z wynikiem. Opowiedział DOKŁADNIE jakie wyniki, co dobre, co gorsze, i zaproponował kurację. Powiedział o szansach na ciążę.. Poinformował czy mamy się nadal starac, i żeby nie myśleć o in vitro. Badanie tylko i wyłącznie pod kątem badania niepłodności.

Jakoś szybko ten okres po poronieniu??

Mam cykle 26 dniowe i dokładnie tak przyszedł okres.

Bylam w świadomej ciąży tylko 8 dni. Chyba w 35 dniu od ostatniej miesiączki przyszło krwawienie i poroniłam. I tak się ładnie wszystko ustawiło że cykl normalny mi już wrócił [emoji7]
Po pierwszym poronieniu i lyzeczkowaniu (12 tydzień) miesiączka przyszła po 30 dniach.

Ostatnia edycja:
A z tym badaniem nasienia to ja zupełnie na odwrót! W klinikach, które ja wybrałam, nie było żadnego lekarza o specjalności urolog, czy nawet specjalista od męskiej niepłodności, urolog-androlog,a badania nasienia robili laboranci....
Mój partner nie miał żadnego badania dodatkowego, ani jąder ani usg, ani hormonów, nic a nic, co by mogło pomoc ustalić przyczynę tak złej jakości jego nasienia. Po wysłaniu poczta papierka, który spowodował moje załamanie nerwowe (wylam cały dzień i cała noc haha[emoji28]) nie odezwał się do nas nikt...

A do urologa - pełna profeska! Najpierw zbadał, usg, pobiereanie krwi, potem badanie nasienia. Po pierwszych badaniach stwierdził, że raczej niemożliwe żeby to nasienie było takie złe. Dziś rano o 9 oddał próbkę a o 11 lekarz już dzwonił z wynikiem. Opowiedział DOKŁADNIE jakie wyniki, co dobre, co gorsze, i zaproponował kurację. Powiedział o szansach na ciążę.. Poinformował czy mamy się nadal starac, i żeby nie myśleć o in vitro. Badanie tylko i wyłącznie pod kątem badania niepłodności.

Mam cykle 26 dniowe i dokładnie tak przyszedł okres.
O no to może też tak zrobimy. Właśnie u urologa też mój m miał pobrana krew na hormony później usg jąder sprawdzali czy ma żylaka po wróżka nasiennego ale na szczęście nie ma no i badanie nasienia ale musieliśmy jechać z nasieniem 30km do kliniki oddać w zabezpieczonym pojemniczku jalowym.

No zobaczymy co powiedza w klinice. Napewno dam znać i też będę wdzięczna jak będziesz mogła się dzielić swoim doświadczeniem ze swojej kliniki choć wiem że każda klinika inna.

Wyniki mieliście w expresowym tempie. Super tylko się cieszyć. Gin ten Polak do którego jeżdżę pow że w klinikach mają swoich specjalistów czyli androloga urologa endo ale chyba też zależy gdzie i w jakich klinikach. Zobaczymy co będzie w tej klinice w czwartek.

Wasz lekarz ma rację in vitro to ostateczność tak naprawdę.

@M@lly mnie jak pielęgniarka uczyła pobierać krew do glukometru, to kazała najpierw umyć dłonie ciepłą wodą, a przed samym nakłuciem zrobić masaż opuszka (ponaciskać go). Po samym masażu krew leci u mnie bez problemu.
A te igły szczególnie do penów to jakaś porażka. Ostatnio kupiłam tej samej firmy co zawsze, a chyba jakieś tępe są, bo bolą mnie zastrzyki.

Super 😍 u Ciebie to połowa pewnie i dalej 🤭 czas leci. Imię piękne Marcelinka 🥰 a Ty jak się czujesz? Już brzuszek bardziej ciążowy? 😁

@monika1708 wiem, że nie takie straszne już robiłam kilka zastrzyków 🤭 ja ogólnie na igłę źle reaguje jak nie widzę to spoko niech kłuję ale jak raz spojrzałam jak mi krew miała pobrać to z automatu rękę zabrałam. Myślałam, że mnie zje w tym labie 🤭 ale ładnie przeprosiłam. Jak miałam zszywana rękę, a w druga podawali szczepionkę na tezec to wolałam patrzeć jak zszywa 😁🤭

Byłaś u okulisty? Coś Ci powiedzieć ciekawego skąd te bóle?
Jestem już w 28tygodniu więc daleko, brzuszek się powiększył, dziś byłam na sesji więc jak dostanę zdjęcia to może coś pokaże ;p a czuje się bardzo dobrze, jedynie dalej problemy ze spaniem w nocy tak jak Wam wcześniej pisałam a poza tym nie mogę narzekać :) dziekuje ze pytasz niebawem zwolnie brzuszek, mam nadzieję że Ty go przejmiesz 😍😘

O no to może też tak zrobimy. Właśnie u urologa też mój m miał pobrana krew na hormony później usg jąder sprawdzali czy ma żylaka po wróżka nasiennego ale na szczęście nie ma no i badanie nasienia ale musieliśmy jechać z nasieniem 30km do kliniki oddać w zabezpieczonym pojemniczku jalowym.

No zobaczymy co powiedza w klinice. Napewno dam znać i też będę wdzięczna jak będziesz mogła się dzielić swoim doświadczeniem ze swojej kliniki choć wiem że każda klinika inna.

Wyniki mieliście w expresowym tempie. Super tylko się cieszyć. Gin ten Polak do którego jeżdżę pow że w klinikach mają swoich specjalistów czyli androloga urologa endo ale chyba też zależy gdzie i w jakich klinikach. Zobaczymy co będzie w tej klinice w czwartek.

Wasz lekarz ma rację in vitro to ostateczność tak naprawdę.
No pewnie, że się będę dzielić. [emoji16]

Ja to spodziewałam się zupełnie czegos innego po tych klinikach... Myslalam że to wielkie budynki, jak szpitale i mają swoje działy od różnych stron niepłodności. I swoich lekarzy, laboratorium też. W Polsce chyba tak jest...

A w mojej siedzi lekarz, którego nawet w sumie nie widziałam (wygooglowalam i było zdjęcie), przez telefon napisał mi skierowania. I mam je zrobić u całkiem innych lekarzy i z wynikami przyjść do niego. Omówimy i ustalimy taktykę i plan działania... Ten mój lekarz to w sumie tylko taki koordynator. Ale ja się cieszę, bo w sumie nie wiem co o tych klinikach myśleć... Na pewno dzięki nim wiele kobiet nie mogących mieć dzieci, zachodzi w ciążę i to jest świetne, ale sprawa toczy się o wielkie pieniądze, a gdzie są pieniądze, są też nieczyste zagrywki...
I gdybyśmy nie poszli do drugiego lekarza po wynikach badania nasienia w klinice, pewnie już podchodzilibysmy do in vitro...

@Paula919191 obym to była ja!! Będę walczyć jak lwica o ten wolny brzuszek haha 😅😂
Ooo to czekam na zdjęcia z sesji brzuszkowej 🥰 cieszę się, że dobrze znosisz ciążę. Ty też jesteś na heparynie?

@M@lly jak tam wizyta? 😘

Ostatnia edycja:
reklama
@Paula919191 jesteś już na końcówce to chyba gorzej robić bo skóra naciągnięta. Dzielna przyszła mama ❤
Na kiedy masz termin? Pytam żebym wiedziała na kiedy mam być gotowa żeby przejąć brzuszek 😁💪
Na 22sierpnia ale nie pogniewam się jak będziesz w ciąży wcześniej 😄😁, wtedy oddam komu innemu, @mohaaa Tobie tez by się przydał ;p

Do góry