reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Oj są buraki są. Oni mi tu wmawiają że metformina nie pomaga i żaden lekarz nie chce dać recepty a z pl nie mam jak ściągać. Zacznę zażywać berberyne bo ona ma lepsze zastosowanie niż metformina.

Ja bym wolała żeby badanie nasienia było zrobione w klinice a nie u urologa. W klinice robią pod kątem płodności a nie urologicznym (tak mi urolog w zeszłym roku tłumaczył jak byliśmy) ale hormony mojego m wyszły wzorowe ja takich nie mam[emoji2368]

Napewno macie szanse na ciąże naturalna więc na in vitro się nie szykuj jeszcze bo zapewne nie będzie potrzebne i ja w to wierze.

Bije od ciebie taka pozytywna energia [emoji4] też bym tak chciała. Może będzie mi to dane po spotkaniu w klinice.

Co do hormonów to mam nadzieję że klinika mi zrobi między 2-5dc bo endo w zeszłym roku zrobił mi hormony dzień przed @ i stwierdził że są ok. A wiadomo że testosteronu lh fsh estradiol SHBG robi się w odpowiednim dc ale endo mądrzejszy więc no.

Tobie również życzę powodzenia i oby wyniki wyszły w porządku i żeby się udało szybko zajść w ciążę i ja donosić z finałem.

A z tym badaniem nasienia to ja zupełnie na odwrót! W klinikach, które ja wybrałam, nie było żadnego lekarza o specjalności urolog, czy nawet specjalista od męskiej niepłodności, urolog-androlog,a badania nasienia robili laboranci....
Mój partner nie miał żadnego badania dodatkowego, ani jąder ani usg, ani hormonów, nic a nic, co by mogło pomoc ustalić przyczynę tak złej jakości jego nasienia. Po wysłaniu poczta papierka, który spowodował moje załamanie nerwowe (wylam cały dzień i cała noc haha[emoji28]) nie odezwał się do nas nikt...

A do urologa - pełna profeska! Najpierw zbadał, usg, pobiereanie krwi, potem badanie nasienia. Po pierwszych badaniach stwierdził, że raczej niemożliwe żeby to nasienie było takie złe. Dziś rano o 9 oddał próbkę a o 11 lekarz już dzwonił z wynikiem. Opowiedział DOKŁADNIE jakie wyniki, co dobre, co gorsze, i zaproponował kurację. Powiedział o szansach na ciążę.. Poinformował czy mamy się nadal starac, i żeby nie myśleć o in vitro. Badanie tylko i wyłącznie pod kątem badania niepłodności.

Jakoś szybko ten okres po poronieniu??

Mam cykle 26 dniowe i dokładnie tak przyszedł okres.

Bylam w świadomej ciąży tylko 8 dni. Chyba w 35 dniu od ostatniej miesiączki przyszło krwawienie i poroniłam. I tak się ładnie wszystko ustawiło że cykl normalny mi już wrócił [emoji7]
Po pierwszym poronieniu i lyzeczkowaniu (12 tydzień) miesiączka przyszła po 30 dniach.

Ostatnia edycja:
A z tym badaniem nasienia to ja zupełnie na odwrót! W klinikach, które ja wybrałam, nie było żadnego lekarza o specjalności urolog, czy nawet specjalista od męskiej niepłodności, urolog-androlog,a badania nasienia robili laboranci....
Mój partner nie miał żadnego badania dodatkowego, ani jąder ani usg, ani hormonów, nic a nic, co by mogło pomoc ustalić przyczynę tak złej jakości jego nasienia. Po wysłaniu poczta papierka, który spowodował moje załamanie nerwowe (wylam cały dzień i cała noc haha[emoji28]) nie odezwał się do nas nikt...

A do urologa - pełna profeska! Najpierw zbadał, usg, pobiereanie krwi, potem badanie nasienia. Po pierwszych badaniach stwierdził, że raczej niemożliwe żeby to nasienie było takie złe. Dziś rano o 9 oddał próbkę a o 11 lekarz już dzwonił z wynikiem. Opowiedział DOKŁADNIE jakie wyniki, co dobre, co gorsze, i zaproponował kurację. Powiedział o szansach na ciążę.. Poinformował czy mamy się nadal starac, i żeby nie myśleć o in vitro. Badanie tylko i wyłącznie pod kątem badania niepłodności.

Mam cykle 26 dniowe i dokładnie tak przyszedł okres.
O no to może też tak zrobimy. Właśnie u urologa też mój m miał pobrana krew na hormony później usg jąder sprawdzali czy ma żylaka po wróżka nasiennego ale na szczęście nie ma no i badanie nasienia ale musieliśmy jechać z nasieniem 30km do kliniki oddać w zabezpieczonym pojemniczku jalowym.

No zobaczymy co powiedza w klinice. Napewno dam znać i też będę wdzięczna jak będziesz mogła się dzielić swoim doświadczeniem ze swojej kliniki choć wiem że każda klinika inna.

Wyniki mieliście w expresowym tempie. Super tylko się cieszyć. Gin ten Polak do którego jeżdżę pow że w klinikach mają swoich specjalistów czyli androloga urologa endo ale chyba też zależy gdzie i w jakich klinikach. Zobaczymy co będzie w tej klinice w czwartek.

Wasz lekarz ma rację in vitro to ostateczność tak naprawdę.

@M@lly mnie jak pielęgniarka uczyła pobierać krew do glukometru, to kazała najpierw umyć dłonie ciepłą wodą, a przed samym nakłuciem zrobić masaż opuszka (ponaciskać go). Po samym masażu krew leci u mnie bez problemu.
A te igły szczególnie do penów to jakaś porażka. Ostatnio kupiłam tej samej firmy co zawsze, a chyba jakieś tępe są, bo bolą mnie zastrzyki.

Super 😍 u Ciebie to połowa pewnie i dalej 🤭 czas leci. Imię piękne Marcelinka 🥰 a Ty jak się czujesz? Już brzuszek bardziej ciążowy? 😁

@monika1708 wiem, że nie takie straszne już robiłam kilka zastrzyków 🤭 ja ogólnie na igłę źle reaguje jak nie widzę to spoko niech kłuję ale jak raz spojrzałam jak mi krew miała pobrać to z automatu rękę zabrałam. Myślałam, że mnie zje w tym labie 🤭 ale ładnie przeprosiłam. Jak miałam zszywana rękę, a w druga podawali szczepionkę na tezec to wolałam patrzeć jak zszywa 😁🤭

Byłaś u okulisty? Coś Ci powiedzieć ciekawego skąd te bóle?
Jestem już w 28tygodniu więc daleko, brzuszek się powiększył, dziś byłam na sesji więc jak dostanę zdjęcia to może coś pokaże ;p a czuje się bardzo dobrze, jedynie dalej problemy ze spaniem w nocy tak jak Wam wcześniej pisałam a poza tym nie mogę narzekać :) dziekuje ze pytasz niebawem zwolnie brzuszek, mam nadzieję że Ty go przejmiesz 😍😘

O no to może też tak zrobimy. Właśnie u urologa też mój m miał pobrana krew na hormony później usg jąder sprawdzali czy ma żylaka po wróżka nasiennego ale na szczęście nie ma no i badanie nasienia ale musieliśmy jechać z nasieniem 30km do kliniki oddać w zabezpieczonym pojemniczku jalowym.

No zobaczymy co powiedza w klinice. Napewno dam znać i też będę wdzięczna jak będziesz mogła się dzielić swoim doświadczeniem ze swojej kliniki choć wiem że każda klinika inna.

Wyniki mieliście w expresowym tempie. Super tylko się cieszyć. Gin ten Polak do którego jeżdżę pow że w klinikach mają swoich specjalistów czyli androloga urologa endo ale chyba też zależy gdzie i w jakich klinikach. Zobaczymy co będzie w tej klinice w czwartek.

Wasz lekarz ma rację in vitro to ostateczność tak naprawdę.
No pewnie, że się będę dzielić. [emoji16]

Ja to spodziewałam się zupełnie czegos innego po tych klinikach... Myslalam że to wielkie budynki, jak szpitale i mają swoje działy od różnych stron niepłodności. I swoich lekarzy, laboratorium też. W Polsce chyba tak jest...

A w mojej siedzi lekarz, którego nawet w sumie nie widziałam (wygooglowalam i było zdjęcie), przez telefon napisał mi skierowania. I mam je zrobić u całkiem innych lekarzy i z wynikami przyjść do niego. Omówimy i ustalimy taktykę i plan działania... Ten mój lekarz to w sumie tylko taki koordynator. Ale ja się cieszę, bo w sumie nie wiem co o tych klinikach myśleć... Na pewno dzięki nim wiele kobiet nie mogących mieć dzieci, zachodzi w ciążę i to jest świetne, ale sprawa toczy się o wielkie pieniądze, a gdzie są pieniądze, są też nieczyste zagrywki...
I gdybyśmy nie poszli do drugiego lekarza po wynikach badania nasienia w klinice, pewnie już podchodzilibysmy do in vitro...

@Paula919191 obym to była ja!! Będę walczyć jak lwica o ten wolny brzuszek haha 😅😂
Ooo to czekam na zdjęcia z sesji brzuszkowej 🥰 cieszę się, że dobrze znosisz ciążę. Ty też jesteś na heparynie?

@M@lly jak tam wizyta? 😘

Ostatnia edycja:
reklama
@Paula919191 jesteś już na końcówce to chyba gorzej robić bo skóra naciągnięta. Dzielna przyszła mama ❤
Na kiedy masz termin? Pytam żebym wiedziała na kiedy mam być gotowa żeby przejąć brzuszek 😁💪
Na 22sierpnia ale nie pogniewam się jak będziesz w ciąży wcześniej 😄😁, wtedy oddam komu innemu, @mohaaa Tobie tez by się przydał ;p

Do góry