reklama
Jivka
Moderator
Właśnie teraz te fioletowe zmienili na złote, ale mimo że dziewczyny piszą że już tak nie walą, to polubiłam się z Lupilu. Są bardzo przyjemne, mięciutkie, nie takie sztywne jak cerata jak niektóre.
Charlotte21
Fanka BB :)
Może wypisać. Ja miałam z R a chodziłam prywatnie. Po prostu musi się należeć refundacja i na to wyglada że musi gdzieś pracować na nfz np w szpitalu. Tak bym to myślała ale mogę się mylić.Kochane pytanie. Mam przepisana przez lekarza heparynę. Mąż był wykupić i okazało się, że 10 zastrzyków to koszt ponad 80zl. Czy lekarz prywatny nie może wypisać recepty z refundacja?
Maxi89
To by oznaczało, że teoretycznie ten nie może. A jakby wystawił mi zaświadczenie, że muszę brać te zastrzyki to lekarz rodzinny może wystawić? Tam mam z tarczycą. Endokrynolog wystawił mi zaświadczenie, co przyjmuje i w jakich dawkach i teraz lekarz rodzinny może mi wypisywać l e t r o x bez problemu.Może wypisać. Ja miałam z R a chodziłam prywatnie. Po prostu musi się należeć refundacja i na to wyglada że musi gdzieś pracować na nfz np w szpitalu. Tak bym to myślała ale mogę się mylić.
Lu_cy
Może wypisać. Ale musi mieć podpisaną umowę z nfz. Chodziłam całą ciążę prywatnie ale miałam zalecenia od genetyka że mam brać więc miałam na R.Kochane pytanie. Mam przepisana przez lekarza heparynę. Mąż był wykupić i okazało się, że 10 zastrzyków to koszt ponad 80zl. Czy lekarz prywatny nie może wypisać recepty z refundacja?
Charlotte21
Ja znowu nie miałam jak @Lu_cy zaleceń od genetyka bo miałam tylko PAI-1 i dwóch genetykow mi powiedziało że nie mam nawet przez to wskazań na Acard w ciąży. Ale byłam po dwóch poronieniach i moja Pani doktor na pewno wypisywalami na R że względu na obciążony wywiad. W sumie jak zobaczyłam w aptece że jest na R to nie sopytywalam już. A masz może badabia co potwierdzają mutacje.?To by oznaczało, że teoretycznie ten nie może. A jakby wystawił mi zaświadczenie, że muszę brać te zastrzyki to lekarz rodzinny może wystawić? Tam mam z tarczycą. Endokrynolog wystawił mi zaświadczenie, co przyjmuje i w jakich dawkach i teraz lekarz rodzinny może mi wypisywać l e t r o x bez problemu.
Maxi89
Mam Pai-1 homo i mthfr a1298c hetero.Ja znowu nie miałam jak @Lu_cy zaleceń od genetyka bo miałam tylko PAI-1 i dwóch genetykow mi powiedziało że nie mam nawet przez to wskazań na Acard w ciąży. Ale byłam po dwóch poronieniach i moja Pani doktor na pewno wypisywalami na R że względu na obciążony wywiad. W sumie jak zobaczyłam w aptece że jest na R to nie sopytywalam już. A masz może badabia co potwierdzają mutacje.?
I urodziłam martwego synka w 8 miesiącu.
reklama
Takaja123
Kochane pytanie. Mam przepisana przez lekarza heparynę. Mąż był wykupić i okazało się, że 10 zastrzyków to koszt ponad 80zl. Czy lekarz prywatny nie może wypisać recepty z refundacja?
Jeśli ma podpisana umowę z NFZ to tak jesli nie to będzie problem. Mój lekarz tylko prywatnie i wystawił mi zaświadczenie o heparyne w ciąży dla lekarza rodzinnego i mam na refundację