reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nnat. Tez mialysmy podcinane wedzidelko 😊 Na szczęście u nas była chwila płaczu u chirurga i potem jakby sprawy nie było 😊
@Jivka my używamy dady złote te nowe i jak dla mnie rewelacja 😊 Ciekawe czy na 4 bedzie paseczek 😱

reklama
@nnat. Tez mialysmy podcinane wedzidelko [emoji4] Na szczęście u nas była chwila płaczu u chirurga i potem jakby sprawy nie było [emoji4]
@Jivka my używamy dady złote te nowe i jak dla mnie rewelacja [emoji4] Ciekawe czy na 4 bedzie paseczek [emoji33]
Właśnie teraz te fioletowe zmienili na złote, ale mimo że dziewczyny piszą że już tak nie walą, to polubiłam się z Lupilu. Są bardzo przyjemne, mięciutkie, nie takie sztywne jak cerata jak niektóre.

@Madlein niestety nie zrobię jutro testu bo dzisiaj nigdzie nie znalazłam 10 może jutro podjadę do dm albo Rossmanna i znajdę chociaż gdzieś 10 to zrobię w niedzielę z rana[emoji4]

Kochane pytanie. Mam przepisana przez lekarza heparynę. Mąż był wykupić i okazało się, że 10 zastrzyków to koszt ponad 80zl. Czy lekarz prywatny nie może wypisać recepty z refundacja?

Kochane pytanie. Mam przepisana przez lekarza heparynę. Mąż był wykupić i okazało się, że 10 zastrzyków to koszt ponad 80zl. Czy lekarz prywatny nie może wypisać recepty z refundacja?
Może wypisać. Ja miałam z R a chodziłam prywatnie. Po prostu musi się należeć refundacja i na to wyglada że musi gdzieś pracować na nfz np w szpitalu. Tak bym to myślała 🤔 ale mogę się mylić.

Może wypisać. Ja miałam z R a chodziłam prywatnie. Po prostu musi się należeć refundacja i na to wyglada że musi gdzieś pracować na nfz np w szpitalu. Tak bym to myślała 🤔 ale mogę się mylić.
To by oznaczało, że teoretycznie ten nie może. A jakby wystawił mi zaświadczenie, że muszę brać te zastrzyki to lekarz rodzinny może wystawić? Tam mam z tarczycą. Endokrynolog wystawił mi zaświadczenie, co przyjmuje i w jakich dawkach i teraz lekarz rodzinny może mi wypisywać l e t r o x bez problemu.

Może wypisać. Ale musi mieć podpisaną umowę z nfz. Chodziłam całą ciążę prywatnie ale miałam zalecenia od genetyka że mam brać więc miałam na R.

To by oznaczało, że teoretycznie ten nie może. A jakby wystawił mi zaświadczenie, że muszę brać te zastrzyki to lekarz rodzinny może wystawić? Tam mam z tarczycą. Endokrynolog wystawił mi zaświadczenie, co przyjmuje i w jakich dawkach i teraz lekarz rodzinny może mi wypisywać l e t r o x bez problemu.
Ja znowu nie miałam jak @Lu_cy zaleceń od genetyka bo miałam tylko PAI-1 i dwóch genetykow mi powiedziało że nie mam nawet przez to wskazań na Acard w ciąży. Ale byłam po dwóch poronieniach i moja Pani doktor na pewno wypisywalami na R że względu na obciążony wywiad. W sumie jak zobaczyłam w aptece że jest na R to nie sopytywalam już. A masz może badabia co potwierdzają mutacje.?

Ja znowu nie miałam jak @Lu_cy zaleceń od genetyka bo miałam tylko PAI-1 i dwóch genetykow mi powiedziało że nie mam nawet przez to wskazań na Acard w ciąży. Ale byłam po dwóch poronieniach i moja Pani doktor na pewno wypisywalami na R że względu na obciążony wywiad. W sumie jak zobaczyłam w aptece że jest na R to nie sopytywalam już. A masz może badabia co potwierdzają mutacje.?
Mam Pai-1 homo i mthfr a1298c hetero.

I urodziłam martwego synka w 8 miesiącu.

reklama

Jeśli ma podpisana umowę z NFZ to tak jesli nie to będzie problem. Mój lekarz tylko prywatnie i wystawił mi zaświadczenie o heparyne w ciąży dla lekarza rodzinnego i mam na refundację 😉

Do góry