Lu_cy
Fanka BB :)
Po okresie trochę bez sensu. Jak będzie @ to znaczy że beta spadła do 0. Ja nie robiłam badaniaDziewczyny czy WAm też lekarz kazał zrobić po poronienii i miesiączce badanie na bete ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Po okresie trochę bez sensu. Jak będzie @ to znaczy że beta spadła do 0. Ja nie robiłam badaniaDziewczyny czy WAm też lekarz kazał zrobić po poronienii i miesiączce badanie na bete ?
Mi właśnie lekarz kazał a jutro mam wizytę dlatego się zdziwiłamPo okresie trochę bez sensu. Jak będzie @ to znaczy że beta spadła do 0. Ja nie robiłam badania
Na razie masz bardzo niskie ryzyko, więc się nie martw na zapas [emoji4] Ja przez kiepską krew miałam 1:1400 [emoji4] Pamiętaj że wcześniejsze poronienia też zaburzają tą statystykę.A jaka była u Ciebie wartość NT?
Na dokumentacji z USG mam napisane takie ryzyko:
Trisomia 21 : podstawowe 1:1141 a skorygowane 1:1278
Trisomia 18 i 13 oba ryzyka są < 1:20000
Ale to tylko z USG i mojego wieku (27lat) więc muszę czekać na dokładniejsze z krwi.
Mają do mnie dzwonić jak coś będzie nie tak i wtedy coś lekarz zaproponuje. Jak powie, że bardziej poleca w tym przypadku amnio to mu zaufam. Ale z tego co mówiła lekarka to raczej najpierw robią z te z wolnego DNA.
Mi mimo okresu nie spadła do 0,bo robiłam kilka dni po i wyszła jeszcze dodatnia (16,6)Po okresie trochę bez sensu. Jak będzie @ to znaczy że beta spadła do 0. Ja nie robiłam badania
Na razie masz bardzo niskie ryzyko, więc się nie martw na zapas [emoji4] Ja przez kiepską krew miałam 1:1400 [emoji4] Pamiętaj że wcześniejsze poronienia też zaburzają tą statystykę.
Ja idę w piątek, i mam nadzieję że też będzie wszystko ok. [emoji254]Tylko u mnie powiedzieli że wyniki w ciągu 3 dni roboczych [emoji848] strasznie długo czekaszAle to jest tylko z USG prawdopodobieństwo. Zobaczymy co będzie z testu pappa. Osiwieje przez te dwa tygodnie...
No coś babka mówiła o odbiorze wyników że się umówić czy coś ale to mają mi powiedzieć w piątek [emoji848]@monika1708 W labie najczęściej dają tylko wyniki - bez określenia prawdopodobieństwa. Dopiero lekarz później wpisuje je sobie do systemu, który oblicza te prawdopodobieństwo. Stąd pewnie taki czas
Ja niby tak miałam. Bo poszlam 12tc na 1 prenatalne i lekarz powiedział że właśnie NT 2.6. Bylam połamana. Ale czułam że coś nie było tak z tym badaniem. Poszlam prywatnie do innej kliniki i w 12t4d nt miałam wyliczone na 1.6mm i kobietka mówiła że możliwe że lekarz wziąć pod uwagę coś tam jeszcze o pokazała mi to na ekranie. Testy papa wyszły potem dobrze. Niftt ani sanco nie robiłam. Ale początkowo trisomia 21 wychodziła mi 1:104....Ja jestem właśnie po wizycie. Niby wszystko wyszło w normie ale NT 2.4 bardzo blisko górnej granicy. Lekarka powiedziała, że czekamy na wyniki z krwi i wtedy się okaże. Jak wyjdzie coś źle to będą dzwonić, jak nie to wyniki beda za dwa tygodnie...
Czy u Was też wyszły podobne wyniki a jednak wszystko było ok?
Na kolejne badania mam przyjść za 6 tygodni. Dziś z USG wyszło 13+0 a mam przyjść za 6 tygodni i wg terminu z USG to będzie 19+6.
Ale krew może też polepszyć tą statystykę [emoji4] Głowa do góry będzie dobrze [emoji4]Ale to jest tylko z USG prawdopodobieństwo. Zobaczymy co będzie z testu pappa. Osiwieje przez te dwa tygodnie...