młoda1994
Fanka BB :)
I to jest tak naprawdę odpowiedź do mojego postu. Tu akurat się zgodzę ja tym bardziej wy jako dziewczyny z forum nie możecie mi pow czy to jest łagodna czy złośliwa torbiel. Lekarz też pow że to jest test"nie groźna torbiel która powinna się sama wchłoną bez ingerencji lekarzy i leków przy krwawieniu" ale najśmieszniejsze jest to że tego krwawienia nie ma czyli chyba nie ma szans na to żeby ona się wchlonela? Miałam już kilka razy torbiele ale miałam krwawienie i po 2 miesiączkach się wchlonela. Czy teraz możliwe będzie że będzie trzeba usuwać ja jakimś sposobem? Może będziesz znała odpowiedź na te pytania i będę wdzięczna za odpowiedź.Ja tam myślę, że z @młoda1994 wychodzi cały stres związany z sytuacją i trzeba to uszanować. Torbiel jajnika może mieć wpływ na wynik testu ciążowego - ale czy dotyczy to łagodnych zmian czy złośliwych tego nie wiem. Należałoby ustalić co to za zmiana (może to być torbiel czynnościowa - łagodna tj. torbiel pęcherzykowata lub torbiel ciałka żółtego lub nieczynnościowa - i tu mogą być problemy np. torbiele endometrialne i dermoidalne)
Ja nawet nie wiem na jakiej zasadzie się usuwa takie torbiele.