reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A ja bym wolała wiedzieć w czym jest rzecz. Dlaczego uważasz, że jest to "głupi komentarz". Naprawdę nie spotkałam się z sytuacją, że lekarz widział taki mały pęcherzyk. Po prostu mi się to kupy nie trzyma. Jak wstawiałaś te testy, to wg mnie one nie ciemniały - spróbuję odnaleźć potem jak je wstawiałaś. Nie masz już okresu chyba ponad 2 miesiące (albo i dłużej??), skoro twierdzisz ze ten test jest pozytywny, to ja bym nie czekała i poszła wymusić na lekarzu badanie betahcg, które rozwieje wątpliwości. Ale naprawdę średnio mi się widzi, że jesteś drugi raz w ciąży po domniemanym poronieniu, do którego nie doszło, bo nie było plamienia/krwawienie - no sama spróbuj to przeanalizować.
W zasadzie ja się z tym zgadzam.
O ile się nie mylę to Twoje testy ciążowe dwa miesiące temu wyglądały jak cień cienia... Potem wizyta u ginekologa i pseudopecherzyk. Na pewno?? Może np polip?? Pamiętam, że mieszkasz zagranicą na pewno dobrze zrozumiałaś lekarza?? Beta spadła do zera krwawienia dalej nie ma??
Wydaje mi się, że to nie była ciąża a przyvzyna zatrzymania okresu leży gdzieś indziej.
Na obecnych testach też widzę cień cienia, ja bym tego nie odczytała jako pozytyw. Dopiero jeśli kreska będzie ciemniejsza gdzieś za dwa dni.
Ja też na niektórych testach miałam cień a w ciąży nie byłam.

reklama
W zasadzie ja się z tym zgadzam.
O ile się nie mylę to Twoje testy ciążowe dwa miesiące temu wyglądały jak cień cienia... Potem wizyta u ginekologa i pseudopecherzyk. Na pewno?? Może np polip?? Pamiętam, że mieszkasz zagranicą na pewno dobrze zrozumiałaś lekarza?? Beta spadła do zera krwawienia dalej nie ma??
Wydaje mi się, że to nie była ciąża a przyvzyna zatrzymania okresu leży gdzieś indziej.
Na obecnych testach też widzę cień cienia, ja bym tego nie odczytała jako pozytyw. Dopiero jeśli kreska będzie ciemniejsza gdzieś za dwa dni.
Ja też na niektórych testach miałam cień a w ciąży nie byłam.
Polski zrozumiałam bardzo dobrze[emoji4] a przy polipie są wskazania do zażywania foliku? Gdyby to był polip po co by miał naszykowane skierowanie dla mnie z badaniami które się robi w ciąży? Po co by zapisał wielkość pęcherzyka ciazowego 4mm a nie np polip. Gdyby to był polip to by mi o tym powiedzial po co wszystko mierzył i mi pokazywał co gdzie jest?

Dzieczyny czy przy owulacji miewacie mdłości? Kurde na dniach powinnam mieć owulacje robię testy, ale do konca im nie wierzę :-D ból jajników, macicy, ale piersi nic.. Hmm kiedys miałam jak brałam Miovelia, ale to chyba od jej smaku :-) :)

Dziś byłam u lekarki (pierwszy raz u tej i jestem bardzo zadowolona, ogólnie.)

Po stracie robiłam badania i m.in. wyszła mi trombofilia, mutacja mthfr, za niskie białko S.

Powiedziała, że na pewno w trakcie starań i ciąży będę brać leki heparyna/acard. Do tego metylowane witaminy z grupy B i folian. Homocysteinę mam 8,99 i powiedziała, że trzeba ją zbić, najlepiej podczas starań mieć 6-8. Mam zrobić jeszcze krzywą insulinową, wit b12, ferytrynę i kwas foliowy. Mąż nasienie. Do tego spotkać się z dietetykiem, który ustawi mi dietę pod kątem tych obciążeń. Wtedy kolejna wizyta u niej.

Zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Może wreszcie znalazłam kogoś kto się mną zajmie z profesjonalizmem i empatią.... mam dobre przeczucia.

@maeria super, że trafiłaś na taką lekarkę teraz jesteś w dobrych rękach i wszystko będzie dobrze ❤ kiedy wracasz do starań?

@młoda1994 spróbuj się jsk najszybciej skontaktować z lekarzem powiedz co i jak i umów się na wizytę. Jeśli do tego czasu dostaniesz @ zawsze możesz przenieść wizytę. Może zaleci głębsza diagnostykę bo sytuacja nie jest za ciekawa. Może skieruje Cie na szpital?
Jak lekarz nadal nic nie wskóra wróciłabym do Polski i tu podjęłabym się badań prywatnie czy na NFZ. Wiem, że masz kurs ale zdrowie ważniejsze 😉

@maeria super, że trafiłaś na taką lekarkę teraz jesteś w dobrych rękach i wszystko będzie dobrze ❤ kiedy wracasz do starań?

@młoda1994 spróbuj się jsk najszybciej skontaktować z lekarzem powiedz co i jak i umów się na wizytę. Jeśli do tego czasu dostaniesz @ zawsze możesz przenieść wizytę. Może zaleci głębsza diagnostykę bo sytuacja nie jest za ciekawa. Może skieruje Cie na szpital?
Jak lekarz nadal nic nie wskóra wróciłabym do Polski i tu podjęłabym się badań prywatnie czy na NFZ. Wiem, że masz kurs ale zdrowie ważniejsze 😉
Powiedziała, że minimum 3 miesiące jeszcze nie, bo trzeba mnie "ustawić". Liczyłam, że wcześniej, ale zaufam jej.

Polski zrozumiałam bardzo dobrze[emoji4] a przy polipie są wskazania do zażywania foliku? Gdyby to był polip po co by miał naszykowane skierowanie dla mnie z badaniami które się robi w ciąży? Po co by zapisał wielkość pęcherzyka ciazowego 4mm a nie np polip. Gdyby to był polip to by mi o tym powiedzial po co wszystko mierzył i mi pokazywał co gdzie jest?

W zasadzie każdej kobiecie starającej się o ciążę można powiedzieć żeby brała folik.
W Polsce zazwyczaj skierowanie na badania się daję jak jest serduszko, nie sam pęcherzyk.
Jedyne co mogę doradzić to poszukanie naprawdę dobrego specjslisty.

A możesz wstawić zdjęcie z tego USG ??

@maeria super, że trafiłaś na taką lekarkę teraz jesteś w dobrych rękach i wszystko będzie dobrze [emoji173] kiedy wracasz do starań?

Jak lekarz nadal nic nie wskóra wróciłabym do Polski i tu podjęłabym się badań prywatnie czy na NFZ. Wiem, że masz kurs ale zdrowie ważniejsze [emoji6]
Tak zdrowie ważniejsze ale nie stać mnie na oddanie kasy za kurs plus to co mi już wypłacili. Mąż ma tu pracę mamy mieszkanie. W Pl nie mamy nawet gdzie mieszkać więc nie ma opcji na powrót do Pl zwłaszcza że w tych czasach ciężko żeby pracę z dnia na dzień znalesc w Pl na miejscu.

Moze da mi skierowanie do szpitala zobaczymy co powie jak krwawienia nie będzie i zrobi ponowne usg.

reklama
W zasadzie każdej kobiecie starającej się o ciążę można powiedzieć żeby brała folik.
W Polsce zazwyczaj skierowanie na badania się daję jak jest serduszko, nie sam pęcherzyk.
Jedyne co mogę doradzić to poszukanie naprawdę dobrego specjslisty.

A możesz wstawić zdjęcie z tego USG ??
Nie dostałam zdjęcia usg bo ten lekarz nie daje póki nie ma zarodka i serduszka a karta ciąży jest zakładany po ukończeniu 12tc.

Ja się wtedy nie starałam bo zrobiliśmy przerwę od sierpnia do czerwca 2020 więc ta ciąża z marca była zaskoczeniem jak testy wyszły pozytywne i pęcherzyk ciążowy był na monitorze widoczny gołym okiem.

Do góry