reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@młoda1994 a staraliście się teraz po wizycie u gina a przed miesiączka?
Starać się nie staraliśmy ale sex był bez zabezpieczenia dość często. Od 21.04

Ponizej zdjęcia z kalendarzyka.
Screenshot_20200518_134216_org.iggymedia.periodtracker.jpeg

reklama
Kochana, a czy bedą robili Ci jeszcze dodatkowe badania? Bardzo Ci współczuje nerwów ale trzeba wierzyć, ze bedzie dobrze. Moja koleżanka miała podobna sytuacje. Do końca ciąży żyła w stresie . Urodziła zdrowa córkę. Mam nadzieje, ze i u ciebie bedzie dobrze.

Tez mieszkam w UK 👍😁
mloda1994- postaraj sie nie denerwować . Zapewne wszystko jest ok. 🤗
Tak zapisali mnie na aminopunkcję i czekam, stres taki, że nie kojarzę żebym kiedyś taki przeżywała. Jeśli dojdzie do tej aminopunkcji to nie wiem jak ja zajrzę do tych wyników, a patrząc przez pryzmat ostatniej ciąży to codziennie zastanawiam się, czy moje dziecko jeszcze żyje. Szukam jakichkolwiek symptomów, że coś mi się w brzuchu rusza a to dopiero końcówka 13 tygodnia. Chciałabym powiedzieć dzieciom, że będą miały rodzeństwo a nie mogę

Ja jestem właśnie po wizycie. Niby wszystko wyszło w normie ale NT 2.4 bardzo blisko górnej granicy. Lekarka powiedziała, że czekamy na wyniki z krwi i wtedy się okaże. Jak wyjdzie coś źle to będą dzwonić, jak nie to wyniki beda za dwa tygodnie...
Czy u Was też wyszły podobne wyniki a jednak wszystko było ok?
Na kolejne badania mam przyjść za 6 tygodni. Dziś z USG wyszło 13+0 a mam przyjść za 6 tygodni i wg terminu z USG to będzie 19+6.

Tak zapisali mnie na aminopunkcję i czekam, stres taki, że nie kojarzę żebym kiedyś taki przeżywała. Jeśli dojdzie do tej aminopunkcji to nie wiem jak ja zajrzę do tych wyników, a patrząc przez pryzmat ostatniej ciąży to codziennie zastanawiam się, czy moje dziecko jeszcze żyje. Szukam jakichkolwiek symptomów, że coś mi się w brzuchu rusza a to dopiero końcówka 13 tygodnia. Chciałabym powiedzieć dzieciom, że będą miały rodzeństwo a nie mogę
Domyślam sie jak wielki musi byc to stres dla Ciebie, najgorsze to czekanie. Oby czas do amniopunkcji i jej wyników szybko minął.
13 tydzień to troszkę za wcześnie na odczuwanie ruchów ale w sumie całkiem mozliwe , ze za kilka tyg juz poczujesz, skoro to 3 ciąża.
Mocno cię przytulam. Wierze , ze bedzie dobrze 🤗

Co do poznania płci to ja za 1 razem dowiedziałam sie w 22 tyg.
Za 2 , gin kupił mega wypasione usg i dowiedziałam sie juz w 12 t5d 🙂

Czy któraś z Was bedzie testować w najbliższym czasie?

Ja jestem właśnie po wizycie. Niby wszystko wyszło w normie ale NT 2.4 bardzo blisko górnej granicy. Lekarka powiedziała, że czekamy na wyniki z krwi i wtedy się okaże. Jak wyjdzie coś źle to będą dzwonić, jak nie to wyniki beda za dwa tygodnie...
Czy u Was też wyszły podobne wyniki a jednak wszystko było ok?
Na kolejne badania mam przyjść za 6 tygodni. Dziś z USG wyszło 13+0 a mam przyjść za 6 tygodni i wg terminu z USG to będzie 19+6.
Kurcze mi nikt nie mówił o teście pappa, idę na usg pierwszego trymestru i nie wiem czego się spodziewać [emoji2368]

To wiesz zapewne jak tu wygląda służba zdrowia [emoji85] ja chodzę do ginekologa prywatnie bo w GP przez ten czas w celu sprawdzenia przyczyn poronień pobrali mi krew 2 razy.
Kochana, a czy bedą robili Ci jeszcze dodatkowe badania? Bardzo Ci współczuje nerwów ale trzeba wierzyć, ze bedzie dobrze. Moja koleżanka miała podobna sytuacje. Do końca ciąży żyła w stresie . Urodziła zdrowa córkę. Mam nadzieje, ze i u ciebie bedzie dobrze.

Tez mieszkam w UK [emoji106][emoji16]
mloda1994- postaraj sie nie denerwować . Zapewne wszystko jest ok. [emoji847]

Starać się nie staraliśmy ale sex był bez zabezpieczenia dość często. Od 21.04

Ponizej zdjęcia z kalendarzyka. Zobacz załącznik 1121581

Nie wiem czy w takiej sytuacji można wykluczyć kolejna ciąże jeśli nie dostałaś miesiaczki. W każdym razie ja raczej bym starała się nie dopuścić do kolejnej ciąży gdybym nie wiedziała na czym stoję (mam na myśli brak miesiaczki).

@młoda1994 A jak było u Ciebie z ostatnim poronieniem? Miałaś ciążę potwierdzona na USG? Jedyne co pamiętam to to, że wstawiałaś testy, które nie ciemniały.

Kurcze mi nikt nie mówił o teście pappa, idę na usg pierwszego trymestru i nie wiem czego się spodziewać [emoji2368]

Mój lekarz prowadzący od początku chciał żeby wykonać badanie USG i test pappa. Mówił, że samo USG nie jest tak wiarygodne. Wszystko pewnie dowiesz się na miejscu. Będzie dobrze:)

reklama
@młoda1994 A jak było u Ciebie z ostatnim poronieniem? Miałaś ciążę potwierdzona na USG? Jedyne co pamiętam to to, że wstawiałaś testy, które nie ciemniały.
Tak wtedy 3 testy pozytywne 22 25 i 29marca a 31marca pęcherzyk ciążowy 4 mm gin kazał zażywać folik i dalej leki na tarczyce. 20.04 poszłam na wejściu dostałam kubeczek na oddanie próbki moczu weszłam do gin zapytał jak się czuje zrobił usg i pow że pęcherzyka nie ma zrobił mi tego samego dnia tsh i beta hcg. Beta hcg była poniżej 5 a tsh 0.41 krwawienia nie dostałam. Pojechałam 7.05 zrobił usg torbiel dalej była tej samej wielkości a endo już mniejsze niż 20.04 i 31.03 dostałam leki na wywołanie okresu dzisiaj wzięłam ostatnia tabletke i pow że okres będzie 3 dni po odstawieniu. Z głupot zrobiłam test ciążowy bo od paru dni mnie kul prawy jajnik i zaczęłam często chodzić do WC no i wyszedł pozytywny. Z tym że dzisiejszy test jest mocniejszy niż ten z marca dlatego sobie pomyślałam że ciąża raczej nie ale torbiel na podłożu nowotworowym[emoji848] nie mam pojęcia co myśleć. Poczekam do końca tygodnia i w przyszłym tyg zadzwonię do gin że nie mam nadal krwawienia a przed wizytą powtórzę test jakiś żebym miała go świeżego na wizytę i mu go pokaże. Myślałam nad tym żeby zrobić ten test w WC u gin już żeby wynik nie był wątpliwy po kilku godzinnym wykonaniu.

Do góry