reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@młoda1994 a staraliście się teraz po wizycie u gina a przed miesiączka?
Starać się nie staraliśmy ale sex był bez zabezpieczenia dość często. Od 21.04

Ponizej zdjęcia z kalendarzyka.
Screenshot_20200518_134216_org.iggymedia.periodtracker.jpeg

reklama
Kochana, a czy bedą robili Ci jeszcze dodatkowe badania? Bardzo Ci współczuje nerwów ale trzeba wierzyć, ze bedzie dobrze. Moja koleżanka miała podobna sytuacje. Do końca ciąży żyła w stresie . Urodziła zdrowa córkę. Mam nadzieje, ze i u ciebie bedzie dobrze.

Tez mieszkam w UK 👍😁
mloda1994- postaraj sie nie denerwować . Zapewne wszystko jest ok. 🤗
Tak zapisali mnie na aminopunkcję i czekam, stres taki, że nie kojarzę żebym kiedyś taki przeżywała. Jeśli dojdzie do tej aminopunkcji to nie wiem jak ja zajrzę do tych wyników, a patrząc przez pryzmat ostatniej ciąży to codziennie zastanawiam się, czy moje dziecko jeszcze żyje. Szukam jakichkolwiek symptomów, że coś mi się w brzuchu rusza a to dopiero końcówka 13 tygodnia. Chciałabym powiedzieć dzieciom, że będą miały rodzeństwo a nie mogę

Ja jestem właśnie po wizycie. Niby wszystko wyszło w normie ale NT 2.4 bardzo blisko górnej granicy. Lekarka powiedziała, że czekamy na wyniki z krwi i wtedy się okaże. Jak wyjdzie coś źle to będą dzwonić, jak nie to wyniki beda za dwa tygodnie...
Czy u Was też wyszły podobne wyniki a jednak wszystko było ok?
Na kolejne badania mam przyjść za 6 tygodni. Dziś z USG wyszło 13+0 a mam przyjść za 6 tygodni i wg terminu z USG to będzie 19+6.

Tak zapisali mnie na aminopunkcję i czekam, stres taki, że nie kojarzę żebym kiedyś taki przeżywała. Jeśli dojdzie do tej aminopunkcji to nie wiem jak ja zajrzę do tych wyników, a patrząc przez pryzmat ostatniej ciąży to codziennie zastanawiam się, czy moje dziecko jeszcze żyje. Szukam jakichkolwiek symptomów, że coś mi się w brzuchu rusza a to dopiero końcówka 13 tygodnia. Chciałabym powiedzieć dzieciom, że będą miały rodzeństwo a nie mogę
Domyślam sie jak wielki musi byc to stres dla Ciebie, najgorsze to czekanie. Oby czas do amniopunkcji i jej wyników szybko minął.
13 tydzień to troszkę za wcześnie na odczuwanie ruchów ale w sumie całkiem mozliwe , ze za kilka tyg juz poczujesz, skoro to 3 ciąża.
Mocno cię przytulam. Wierze , ze bedzie dobrze 🤗

Co do poznania płci to ja za 1 razem dowiedziałam sie w 22 tyg.
Za 2 , gin kupił mega wypasione usg i dowiedziałam sie juz w 12 t5d 🙂

Czy któraś z Was bedzie testować w najbliższym czasie?

Ja jestem właśnie po wizycie. Niby wszystko wyszło w normie ale NT 2.4 bardzo blisko górnej granicy. Lekarka powiedziała, że czekamy na wyniki z krwi i wtedy się okaże. Jak wyjdzie coś źle to będą dzwonić, jak nie to wyniki beda za dwa tygodnie...
Czy u Was też wyszły podobne wyniki a jednak wszystko było ok?
Na kolejne badania mam przyjść za 6 tygodni. Dziś z USG wyszło 13+0 a mam przyjść za 6 tygodni i wg terminu z USG to będzie 19+6.
Kurcze mi nikt nie mówił o teście pappa, idę na usg pierwszego trymestru i nie wiem czego się spodziewać [emoji2368]

To wiesz zapewne jak tu wygląda służba zdrowia [emoji85] ja chodzę do ginekologa prywatnie bo w GP przez ten czas w celu sprawdzenia przyczyn poronień pobrali mi krew 2 razy.
Kochana, a czy bedą robili Ci jeszcze dodatkowe badania? Bardzo Ci współczuje nerwów ale trzeba wierzyć, ze bedzie dobrze. Moja koleżanka miała podobna sytuacje. Do końca ciąży żyła w stresie . Urodziła zdrowa córkę. Mam nadzieje, ze i u ciebie bedzie dobrze.

Tez mieszkam w UK [emoji106][emoji16]
mloda1994- postaraj sie nie denerwować . Zapewne wszystko jest ok. [emoji847]

Starać się nie staraliśmy ale sex był bez zabezpieczenia dość często. Od 21.04

Ponizej zdjęcia z kalendarzyka. Zobacz załącznik 1121581

Nie wiem czy w takiej sytuacji można wykluczyć kolejna ciąże jeśli nie dostałaś miesiaczki. W każdym razie ja raczej bym starała się nie dopuścić do kolejnej ciąży gdybym nie wiedziała na czym stoję (mam na myśli brak miesiaczki).

@młoda1994 A jak było u Ciebie z ostatnim poronieniem? Miałaś ciążę potwierdzona na USG? Jedyne co pamiętam to to, że wstawiałaś testy, które nie ciemniały.

Kurcze mi nikt nie mówił o teście pappa, idę na usg pierwszego trymestru i nie wiem czego się spodziewać [emoji2368]

Mój lekarz prowadzący od początku chciał żeby wykonać badanie USG i test pappa. Mówił, że samo USG nie jest tak wiarygodne. Wszystko pewnie dowiesz się na miejscu. Będzie dobrze:)

reklama
@młoda1994 A jak było u Ciebie z ostatnim poronieniem? Miałaś ciążę potwierdzona na USG? Jedyne co pamiętam to to, że wstawiałaś testy, które nie ciemniały.
Tak wtedy 3 testy pozytywne 22 25 i 29marca a 31marca pęcherzyk ciążowy 4 mm gin kazał zażywać folik i dalej leki na tarczyce. 20.04 poszłam na wejściu dostałam kubeczek na oddanie próbki moczu weszłam do gin zapytał jak się czuje zrobił usg i pow że pęcherzyka nie ma zrobił mi tego samego dnia tsh i beta hcg. Beta hcg była poniżej 5 a tsh 0.41 krwawienia nie dostałam. Pojechałam 7.05 zrobił usg torbiel dalej była tej samej wielkości a endo już mniejsze niż 20.04 i 31.03 dostałam leki na wywołanie okresu dzisiaj wzięłam ostatnia tabletke i pow że okres będzie 3 dni po odstawieniu. Z głupot zrobiłam test ciążowy bo od paru dni mnie kul prawy jajnik i zaczęłam często chodzić do WC no i wyszedł pozytywny. Z tym że dzisiejszy test jest mocniejszy niż ten z marca dlatego sobie pomyślałam że ciąża raczej nie ale torbiel na podłożu nowotworowym[emoji848] nie mam pojęcia co myśleć. Poczekam do końca tygodnia i w przyszłym tyg zadzwonię do gin że nie mam nadal krwawienia a przed wizytą powtórzę test jakiś żebym miała go świeżego na wizytę i mu go pokaże. Myślałam nad tym żeby zrobić ten test w WC u gin już żeby wynik nie był wątpliwy po kilku godzinnym wykonaniu.

Do góry