reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak zdrowie ważniejsze ale nie stać mnie na oddanie kasy za kurs plus to co mi już wypłacili. Mąż ma tu pracę mamy mieszkanie. W Pl nie mamy nawet gdzie mieszkać więc nie ma opcji na powrót do Pl zwłaszcza że w tych czasach ciężko żeby pracę z dnia na dzień znalesc w Pl na miejscu.

Moze da mi skierowanie do szpitala zobaczymy co powie jak krwawienia nie będzie i zrobi ponowne usg.

Ja nie mówię o przeprowadzce. Możesz sama zjechać na jakiś czas żeby porobić badania.

reklama
Dziś byłam u lekarki (pierwszy raz u tej i jestem bardzo zadowolona, ogólnie.)

Po stracie robiłam badania i m.in. wyszła mi trombofilia, mutacja mthfr, za niskie białko S.

Powiedziała, że na pewno w trakcie starań i ciąży będę brać leki heparyna/acard. Do tego metylowane witaminy z grupy B i folian. Homocysteinę mam 8,99 i powiedziała, że trzeba ją zbić, najlepiej podczas starań mieć 6-8. Mam zrobić jeszcze krzywą insulinową, wit b12, ferytrynę i kwas foliowy. Mąż nasienie. Do tego spotkać się z dietetykiem, który ustawi mi dietę pod kątem tych obciążeń. Wtedy kolejna wizyta u niej.

Zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Może wreszcie znalazłam kogoś kto się mną zajmie z profesjonalizmem i empatią.... mam dobre przeczucia.
Super. Dobrze, że trafiliście na dobrego lekarza, który Wami dobrze pokieruje! Trzymam kciuki [emoji110]

@młoda1994 może jakis kąt się znajdzie u mamy 😉 fakt z tą kwarantanna to życia nie ułatwiają.
Próbuj coś załatwić na miejscu i nie ma co zwlekać bo na wizytę też czeka się kilka dni, a tak jak pisałam jakby @ przyszła przełożysz wizytę.

@młoda1994 może jakis kąt się znajdzie u mamy [emoji6] fakt z tą kwarantanna to życia nie ułatwiają.
Próbuj coś załatwić na miejscu i nie ma co zwlekać bo na wizytę też czeka się kilka dni, a tak jak pisałam jakby @ przyszła przełożysz wizytę.
Ja tu nie czekam na gin zadzwonię w przyszłym tyg i w przyszłym tyg wizyta będzie na szczęście.

Nie mam dobrych stosunków z rodziną w Pl więc też nie ma opcji do niej jechać z resztą tam mieszka 5 osób na 2 pokojach.

Zobaczymy co powie gin i czy coś zrobi jak okaże się że krwawienia nie będzie mimo wziętych tabletek na wywołanie.

Codzien aż do dnia @ bierzesz heparynę? W jakiej dawce?
Mój lekarz dał mi 0,2 a potem poszłam do znajomego ginekologa pokazałam wyniki i powiedział, że powinno pójść na 0,2 ale dla pewności da mi 0,4.
Biore codziennie od owulacji do okresu chyba, że test pozytywny to brać dalej. ( Ale ja w ciągu ostatnich 9 miesięcy byłam 3 razy w ciąży, ja szybko zachodziłam... Oby teraz też tak szybko poszło bo męczą mnie te zastrzyki).

reklama
Mój lekarz dał mi 0,2 a potem poszłam do znajomego ginekologa pokazałam wyniki i powiedział, że powinno pójść na 0,2 ale dla pewności da mi 0,4.
Biore codziennie od owulacji do okresu chyba, że test pozytywny to brać dalej. ( Ale ja w ciągu ostatnich 9 miesięcy byłam 3 razy w ciąży, ja szybko zachodziłam... Oby teraz też tak szybko poszło bo męczą mnie te zastrzyki).

Rozumiem. A w ciąży też masz brać 0.4 czy większą?

Do góry