reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@nnat. @Takaja123 hej dziewczyny dzięki że pytacie.
Obecnie jeszcze mała siedzi w brzuszku. Termin mamy na 22 maja. Więc zostały już nie całe 2 tygodnie do porodu.
Narazie z nami wszystko dobrze. Czeka nas wizyta 12 maja jeszcze u lekarza.
Jedyna zła wiadomość to taka że mąż zagranica i nie ma jak zjechać bo przecież musiał by odbyć kwarantanne. Obecnie jedyny plus z tego że brat przyjechał do mnie z Lublina bo ma możliwość pracy zdalnej więc już mnie pilnuje do porodu.
No i tak to leci do przodu.
Załapaliśmy się z niunia jeszcze na sesję w plenerze czekamy tylko na zdjęcia.
A na imię będzie miała Blanka.
Ale to zleciało! 22 maja nie daleko. Może wczesniej Malutka bedzie chciała wyjść ;) ! 🙂

Ale to zleciało! 22 maja nie daleko. Może wczesniej Malutka bedzie chciała wyjść ;) ! 🙂
Jesteśmy już po sesji wszystko już mamy tak więc czekamy chociaż nastawiam się że mała może wyjść po terminie ponieważ data terminu u mnie liczona od @ a zanim ja zaszłam to minęło napewno 2 tygodnie od @ tutaj jestem pewna w 100% bo było wszystko na lekach i zastrzykach aby zaszła. Zobaczymy kiedy zachce się jej wyjść :-)

Trochę mnie tu nie było i tyle czytania :)
@młoda1994 troche dziwne podejście lekarza z tym żeby zatajać Twoje poronienia w klinice. Wydaje mi sie, że diagnostyka nawykowych poronień a problemu z zajściem w ciążę jest zupełnie inna. Ty nie masz problemu z zajściem w ciążę tylko z donoszeniem.
@kociara :) ja tez ze Śląska a w Siemianowicach się urodziłam i mieszkałam do połowy gimnazjum. Właśnie na bytkowie chodziłam do szkoły ;) świat jest mały.
@Charlotte21 ale ta Twoja Miłka uparta. Takie napięcie potrafi zrobić ;) ale jak poczeka do 13 to faktycznie będziesz mieć piękny prezent ;)

@nnat. Malutka prześliczna ♥️

Ja dziś jadę popołudniu na wizytę...bardzo się boję.

Jesteśmy już po sesji wszystko już mamy tak więc czekamy chociaż nastawiam się że mała może wyjść po terminie ponieważ data terminu u mnie liczona od @ a zanim ja zaszłam to minęło napewno 2 tygodnie od @ tutaj jestem pewna w 100% bo było wszystko na lekach i zastrzykach aby zaszła. Zobaczymy kiedy zachce się jej wyjść :-)

Wybacz że zburze twój światopogląd odnośnie licz3nia wieku ciąży :p zawsze ciążę się liczy od pierwszego dnia ostatniej @ A przy prawidłowych cyklach zachodzi się w ciążę właśnie dwa tygodnie później. Tak więc gadania że na pewno urodziła po terminie, bo zaszła w ciążę 2 tyg po @ jest bez sensu, bo każda tak zachodzi przecież 🤣🤣🤣 tym bardziej skoro mówisz że na lekach i wiesz że owu była wtedy, więc termin jet liczony prawidłowo 🤣🤣 A dziecko i tak się urodzi kiedy będzie chciało ;)

Cześć dziewczyny! kurcze kolejny cykl starań po pustym jaju i nic... owulacja jak w kalendarzu, miesiączka nawet godzinowo idealnie się zgadza co miesiąc.. I dalej nic... byliśmy dr. Przybycienia z Tarnowa i zlecił bardzo dużo badań, powiedział, że mój mąż może mieć przegrzane jajka i od tego mogło być puste jajo. Na moich jajnikach dużo pęcherzyków ale owulacja jest potwierdzona. Mówił też , że mam dziwny płyn w macicy, ogólnie mam tyłozgięcie. nigdy tego płynu nie miałam, on twierdzi , że możliwa endometrioza ale ja nie mam bolesnych miesiączek, nigdy nie narzekałam. Co do płynu moja ginekolog nigdy tego mi nie powiedziała - a jest bardzo dobra i zwraca uwagę. Co myślicie o moich wynikach? Wysyłam poniżej. Dodam, że tsh zawsze miałam w granicach 1.8 a tu nagle 2.4... DHEAS też pod górną granicą - mam 27 lat
@Karmar93 jestem tu nowa. Chciałam zapytać Cię o dr Przybycienia, czy warto się do niego wybrać. Jestem po 4 poronieniach, ostatnie tydzień temu w 7 tyg. Mam zdrową córkę. Może zechciałabys podzielić się tym jakie badania zleca i czy zna się na immunologii.

@młoda1994 no tu już kwestia organizacji czasu jeśli zdecydujesz się na badania prywatnie w pl. Na dzień dzisiejszy jest to bez sensu ze względu na koronowirusa. Zapisałaś się już do kliniki? Co się udało załatwić?

@młoda1994 no tu już kwestia organizacji czasu jeśli zdecydujesz się na badania prywatnie w pl. Na dzień dzisiejszy jest to bez sensu ze względu na koronowirusa. Zapisałaś się już do kliniki? Co się udało załatwić?
Pewnie ze tak. Ale jeśli bym miała robić badania w Pl jak klinika mnie tu oleje to i tak dopiero jak SKO cze kurs.

Do kliniki jeszcze się nie rejestrowałam. Zrobię to w tym tygodniu.

reklama
Tak ale ja nie mam samochodu a bus którym jeżdżę jeździ w nocy i wtedy bym musiała jeden dzień szkoły opóźnić a tu nawet na jeden dzień trzeba mieć usprawiedliwienie [emoji2368]
A lekarz nie wypisałby Ci zaświadczenia które mógłbyś przedstawić w szkole??

Pozwolę sobie odpowiedzieć ;) chodziło @kociara :) o Śląsk. ;) bo napisałam że mieszkam e Katowicach. ;) także do poznania mamy sporooo
Swoją drogą, jeździła.kiedys sporo na Śląsk do rodziny, właśnie do Katowic m.in 😁
@nnat. @Takaja123 hej dziewczyny dzięki że pytacie.
Obecnie jeszcze mała siedzi w brzuszku. Termin mamy na 22 maja. Więc zostały już nie całe 2 tygodnie do porodu.
Narazie z nami wszystko dobrze. Czeka nas wizyta 12 maja jeszcze u lekarza.
Jedyna zła wiadomość to taka że mąż zagranica i nie ma jak zjechać bo przecież musiał by odbyć kwarantanne. Obecnie jedyny plus z tego że brat przyjechał do mnie z Lublina bo ma możliwość pracy zdalnej więc już mnie pilnuje do porodu.
No i tak to leci do przodu.
Załapaliśmy się z niunia jeszcze na sesję w plenerze czekamy tylko na zdjęcia.
A na imię będzie miała Blanka.
Cudownie ❤️ imię przepiękne, najważniejsze że masz opiekę! A Mąż kiedy będzie mógł wrócić? Myślę że warto przejść kwarantannę zeby móc być z Wami ❤️❤️❤️

Kciuki za szybki i w miarę możliwości jak najmniej boelsny poród :*
A rodzisz SN czy cc?

@Humhum kciuki ✊✊

Do góry