reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie już końcówka 10 tygodnia. Mam nadzieję że niedługo skończą mi się te wymioty i mdłości. Tylko leżę nie mam siły nic robić. Jak tylko wstanę to kręci mi się w głowie. Dwa razy prawie zemdlałam. Wczoraj złamał mi się ząb na pół który miałam przygotowywany do leczenia kanałowego. Jeszcze do tego pandemia i niecałe dwa kilometry odemnie jest nielegalne składowisko toksycznych odpadów. Masakra.
Ojejjj to u Ciebie te skladowisko, o którym wczoraj był reportaż w Uwadze??? Współczuję... Mam nadzieję że mdłości i wymioty Ci niebawem miną, mnie trzymały do 14 tygodnia jakoś ,no ale nie miałam takich wymiotów aż jak Ty.

Ja już dziewczyny mam 16+6😁 jestem przeszczęśliwa i dużo spokojniejsza niż na początku :) chociaż dalej nie mogę uwierzyć że tym razem może się udać :)

reklama
Tak u mnie jest to składowisko. Najgorzej będzie jak temperatura wzrośnie i to wybuchnie... Nie wiem czy będą w stanie to zgasić.
Ojejjj to u Ciebie te skladowisko, o którym wczoraj był reportaż w Uwadze??? Współczuję... Mam nadzieję że mdłości i wymioty Ci niebawem miną, mnie trzymały do 14 tygodnia jakoś ,no ale nie miałam takich wymiotów aż jak Ty.

Ja już dziewczyny mam 16+6[emoji16] jestem przeszczęśliwa i dużo spokojniejsza niż na początku :) chociaż dalej nie mogę uwierzyć że tym razem może się udać :)

Dziewczyny poratujcie wiedzą, bo mam mętlik w głowie!!! Chodzi o nosidełka i foteliki samochodowe.
Chciałam kupić używany wózek 3w1. Ale potem tak się zaczęłam zastanawiać, dlaczego sam fotelik potrafi kosztować takie grube pieniądze, a używane nosidełko z wózkiem już nie. Czym się różni nosidełko w tych zestawach 3w1 od fotelika samochodowego. Można w ogóle to nosidełko traktować jakos fotelik?
Staram się coś ogarnąć, ale internet nie pomoaga w tej kwestii :)

Hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki i trochę intymne. A więc zauważyłam ostatnio przy dziurce tam wiadomo gdzie się człowiek załatwia pojawi się dwie takie kulki wystające nie duże. Czy to są hemoroidy? Da się jakoś zrobić aby się wchlonely? Są jakieś lęki lub mascie? Byłam w środę u lekarza pobierał mi materiał na badanie gbs ale nic nie mówił a już to miałam. Owszem mam czasem problem z załatwianiem ale nie aż tak często. Pierwszy raz mam takie coś.

Hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki i trochę intymne. A więc zauważyłam ostatnio przy dziurce tam wiadomo gdzie się człowiek załatwia pojawi się dwie takie kulki wystające nie duże. Czy to są hemoroidy? Da się jakoś zrobić aby się wchlonely? Są jakieś lęki lub mascie? Byłam w środę u lekarza pobierał mi materiał na badanie gbs ale nic nie mówił a już to miałam. Owszem mam czasem problem z załatwianiem ale nie aż tak często. Pierwszy raz mam takie coś.
Hemoroidy :D witaj na pokładzie. Ja od połowy ciąży tak mam. Szczeóglnie, że pije jeszcze żelazo :) Maści w aptece w większości są dozwolone w ciąży. Tak mi lekarz mówił. Ja stosuje krem w niebieskiej tubce, Procto-glyvntol. Czy jakoś tak :) troche lepiej jest, mniej bolą na pewno ale sie nie schowały. Niektórzy mówią o wciskaniu ich do środka... nie wiem nie próbowałam, więc się nie wypowiem :) pij więcej wody, albo zastosuj wiele razy już na tym forum polecany jakiś płyn z pingwinkiem dla dzieci na zatwardzenia. Podobno pomaga. Mnie uratowały jabłka lekko ugotowane w wodzie ( lekko je trzeba obgotować, ale muszą być jeszcze twarde do jedzenia - polecali to na onkoklogii u teścia, tylko to im pomagało) . :)

Hemoroidy :D witaj na pokładzie. Ja od połowy ciąży tak mam. Szczeóglnie, że pije jeszcze żelazo :) Maści w aptece w większości są dozwolone w ciąży. Tak mi lekarz mówił. Ja stosuje krem w niebieskiej tubce, Procto-glyvntol. Czy jakoś tak :) troche lepiej jest, mniej bolą na pewno ale sie nie schowały. Niektórzy mówią o wciskaniu ich do środka... nie wiem nie próbowałam, więc się nie wypowiem :) pij więcej wody, albo zastosuj wiele razy już na tym forum polecany jakiś płyn z pingwinkiem dla dzieci na zatwardzenia. Podobno pomaga. Mnie uratowały jabłka lekko ugotowane w wodzie ( lekko je trzeba obgotować, ale muszą być jeszcze twarde do jedzenia - polecali to na onkoklogii u teścia, tylko to im pomagało) . :)
A to znika po ciąży? Ch6ba takie wyciskanie z powrotem to musi chyba być z znieczuleniem?

A to znika po ciąży? Ch6ba takie wyciskanie z powrotem to musi chyba być z znieczuleniem?
Raczej wciskanie :) tego nie wiem. A czy to znika po ciąży? Mam nadzieję. Ja też raz miałam przed ciążą. I jak stosowałam krem i inna dietę to były coraz mniejsze i zniknęły. Ale w ciąży jesteś inna osobą :D więc myśle, ze trzeba poczekać i się okaże wszystko . Dziewczyny pisały tez o jakiś nasiadówkach, ale ja to strasznie niecierpliwa jestem do takich rzeczy :D

Dziewczyny poratujcie wiedzą, bo mam mętlik w głowie!!! Chodzi o nosidełka i foteliki samochodowe.
Chciałam kupić używany wózek 3w1. Ale potem tak się zaczęłam zastanawiać, dlaczego sam fotelik potrafi kosztować takie grube pieniądze, a używane nosidełko z wózkiem już nie. Czym się różni nosidełko w tych zestawach 3w1 od fotelika samochodowego. Można w ogóle to nosidełko traktować jakos fotelik?
Nie kupuj 3w1 to najgorsze co możesz zrobić. Najlepsze foteliki masz z rwf, szukaj też żeby miał test adac. Wrzucam linka Link do: Dlaczego warto przewozić dziecko w foteliku montowanym tyłem do kierunku jazdy (RWF)?

Lepiej kupić tańszy używamy wózek niz oszczędzać na foteliku [emoji846]

Polecam kupić fotelik nowy z testami adac a do tego używany wózek :) można tak skompletowac żeby fotelik był kompatybilny z wózkiem

reklama
Tak jak wczesniej pisalam. ;) od samego początku chciałam kupic używany wozek. Szukalam takich 3 w1 i potem sie ogarnęłam ze przeciez ta sa jakies tylko nosidla. Owszem niektórzy sprzedaja wozki razem z fotelikami ale nie ma pewności ze sa niewypadkowe. ;) dzieki za odzew. Bede woedziala czego szukav.
Najgorsze jest to ze teraz sklepy pozamykane beda wiec nie mam jak przymierzyc do auta :/ bede musiała poczekac jeszcze trochę 😄 obym zdazyla

Do góry