reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@młoda1994 pamiętam, że pisałaś o epi. Niektóre leki tego typu mogą rezregulowywać cykle.

@Charlotte21 kiedyś zakładali szew i podawali fenoterol jak szyjka się skracała lub rozwierała. To nie jest nic dobrego i jeszcze ta czynność skurczowa na KTG. Ja bym nie czekała, aż będzie lepiej. Jeszcze raz bym poszła na IP. Może trzeba dłużej pociągnąć luteinę? Aczkolwiek nie wiem jak się ją stosuje, bo to już nie moje czasy. Sam magnez to zdeczka pic na wodę gdy grozi przedwczesny poród. Pamiętam w szpitalu podpięli mi po jednym KTG magnez dożylnie. Skończyło się i tak na kroplówce z tokolizą (to samo co fenoterol tylko w kroplówce).

@młoda1994 pamiętam, że pisałaś o epi. Niektóre leki tego typu mogą rezregulowywać cykle.

@Charlotte21 kiedyś zakładali szew i podawali fenoterol jak szyjka się skracała lub rozwierała. To nie jest nic dobrego i jeszcze ta czynność skurczowa na KTG. Ja bym nie czekała, aż będzie lepiej. Jeszcze raz bym poszła na IP. Może trzeba dłużej pociągnąć luteinę? Aczkolwiek nie wiem jak się ją stosuje, bo to już nie moje czasy. Sam magnez to zdeczka pic na wodę gdy grozi przedwczesny poród. Pamiętam w szpitalu podpięli mi po jednym KTG magnez dożylnie. Skończyło się i tak na kroplówce z tokolizą (to samo co fenoterol tylko w kroplówce).
To fakt miałam straszne długie cykle przy lekach na epi, ale zawsze jak dostawałam luteine to miesiączka przychodziła. Ale teraz nie biorę już ponad 2 lata.

Matko, zyje w jakims innym swiecie. Dziewczyny od poniedzialku nie bralam femibionu. Zapomnialam zuoelnie....
Myslicie że ma to jakieś znaczenie. 32 tc dzisiaj.

Jezeli chodzi occzynnosc skurczowe na ktg. To starszy lekarz soe nie wypowiedział. Nie widzial nic niepokojacego. badal mnie bardzo młody lekarz, ktory nie do konca potrafil okreslic czy znalezc brzuszka na usg. Zawolall dopiero starszego kolegę i razem mjie badali. Jak sie młodszego pytalam o ktg, to wydaje mi sie ze cos sobie pomylil. Bo ja widzialam zapis ktg. Na nim byl zapisany jeden skurcz i wiedzialam ze on był, bo mi sie brzuch napial. Ale bylo duzo skokow i strzalek w momencie kiedy Malutka mi uciekala skod aparatury bo sie ruszała 😀 w ogole w szpitalu to musialam sama trzymać usg przypisane do brzucha na ktg bo Malutka jest nisko i mieli trudnosc. Wzielam więcej magnezu i jest mi teoche leoiej. Wczoraj jak bylam w toalecie to mnie zaszczypala cewka moczowa. Juz teraz jestem prawie na 100 % pewna ze to pęcherz.
Po raznpierwzzy tez na tej IP nie zorboli mi moczu i morfologii. :/ kazali samej dzisiaj isc zeobic. Wiec poszlam. Czekam na wyniki. ;)

Mi nigdy nie robili badań na IP jak mnie nie przyjmowali...
W każdym razie podjedź do innego szpitala, żeby rozważali pessar, albo chociaż Cię potrzymali na obserwacji. Prawda taka, że w domu mimo wszystko więcej robimy niż w szpitalu
A jaka mialas długość szyjki ?
Ja juz nie wiem co mam zrobic. Zalecenia byly abym jeszcze jutro rano zrobiła mocz i moefologie bo moze pecherz boleć. Zważywszy że mam ku temu predyspozycje. Ale i tal mnie to martwi. Czuje, ze mnie teoche olali . Przyszla kolejną ciężarna z bólem brzucha. Pierwszy raz na izbie przyjęć nie zrobili mi moczu i morfologii z crp.
A ja juz tyle magnezu zjadlam dzisiaj i nadal boli. Jutro ide rano zrobic te badsnia. Jak będą ok to i tak pojde raz jeszcze na IP. Niech znowu mi szyjke sprawdza.

reklama
Mi nigdy nie robili badań na IP jak mnie nie przyjmowali...
W każdym razie podjedź do innego szpitala, żeby rozważali pessar, albo chociaż Cię potrzymali na obserwacji. Prawda taka, że w domu mimo wszystko więcej robimy niż w szpitalu
Na razie szyjka mi sie nie skraca. Tydzien temu na badaniu miała 3.8 cm i teraz na IP bylo 3.5 cm. ;) wiec wydaje mi sie zr w miare ok. Moj lekarz mówił ze w porzadku. Bo sie z nim kontaktowalam. Na IP u Bonifratrow jest tak, ze jak cie przyjmują na IP to jakby Cie do szpitala przyjeli tylko bez lezenia. Nie mozna opuszczać budynku az do czasu wypisu. Pytalam się o pessar wczoraj to powiedzieli ze nie widza konieczności. Eh.
Poczekam na wyniki moczu. Jezeki będą czyste i nic sie tam nie ukarze to umowie sie na wizyte do mojego lakarza. Niech decyzuje czy mnie polozyc na tydzien na obserwacje. ;)
Barfzo wam wszystkim dziekuje za odpowiedzi. ;)

Do góry