reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
No to nie czekaj tylko umów się do gina już. Pewnie i tak będziesz musiała poczekać kilka dni na wizytę, no to po co czekać jeszcze z umawianie się ;)
W takim przypadku weźmie mnie od razu tutaj. Ale dzisiaj zamknięte jutro o 14 jest otwarta przychodnia. Może masz rację. Pójdę się zarejestrować bo tak na dobrą sprawę nie wiem czy ma wogule miejsca

W takim przypadku weźmie mnie od razu tutaj. Ale dzisiaj zamknięte jutro o 14 jest otwarta przychodnia. Może masz rację. Pójdę się zarejestrować bo tak na dobrą sprawę nie wiem czy ma wogule miejsca

No idź, po co masz zająć i się bez sensu denerwować. A tak może się czegoś dowiesz wczesniej. Trzymam kciuki i daj znać :)

Moja gin mówiła że widziała nawet jak w dniu porodu się dzieciaczki odwracaly, więc spokojnie :)
Jestem spokojna, całkowicie, nie wiem czy już małej sie nie odwidziało, bo ruchy znowu inaczej czuć i czkawki gdzie indziej ;)
Tylko tak mi sie przypomniało, jak pisałaś o tym :D

Cześć dziewczyny. Zrobiłam dwa testy o czułości 10 i 25 każdy jest negatywny a @ nadal nie ma. Cierpliwości jeszcze mi starczy do wtorku jeśli nie będzie miesiączki to czas zarejestrować się do gin.

Dodam że dzisiaj mam 5 dzień po odstawieniu luteiny a 17-18 dni po terminie miesiączki.

Popieram Roki, idź jak najszybciej, nie ma na co czekać.

Ja mam wyregulowane. Ja już jestem po 5 dni po odstawieniu luteiny. Napewno pójdę do lekarza ale jeszcze poczekam do przyszłego tygodnia. Jak nie będzie nadal okresu to się zarejestruje. Bo gin z pl mi mówił że okres może przyjść nawet 10 dni po odstawieniu. Tylko że ja nigdy nie musiał brać 21 ta lerek luteiny zawsze przychodził mi okres w trakcie zażywania luteiny.

Ja kiedyś dostałam miesiączkę po 14 dniach od skończenia brania luteiny. A lekarz mi mówił, że do 5 dni od odstawienia powinna się pojawić. Dwa razy dostałam w trakcie brania. Więc nie ma reguły.

Mutacje moim zdaniem są kluczowe, do diagnostyki. Więc warto zrobić. Jak nic nie wyjdzie to wiesz, że nie w tym tkwi problem, a jak wyjdą to wiesz jak działać. Mi co prawda z 5 które robiłam wyszło tylko PAI-1, które często jest bagatelizowane przez lekarzy, ale i tak dostałam Acard i heparyne, tak profilaktycznie po dwóch poronieniach i tych wynikach. Kardiotypy, w zasadzie większość ma dobrze. Ale też warto zrobić.
Niestety nie pamiętam twojej historii, ale po dwóch poronieniach jest ono refindowane.

Witam, dopiero się zarejestriwalam i nie wiem dokładnie jak to działa ale szukam kogoś podobnego i mam wrażenie, że ten przypadek jest zblizony, mi też mutacje wyszły nie do końca dobrze między innymi ta która u Ciebie, też jestem po dwuch poronieniach w drugim trymestrze i wyszła mi za niska antytrombina. Dziś mam mieć rozmowę tel z genetykiem w sprawie kariotypu już jestem strasznie poddenerwowana, czy możesz napisać jak Twoja ciąża z zastosowanymi lekami ? Czy robiłaś może bialko c i s ? Antytrombine III i homofysteine ?

reklama
Ja kiedyś dostałam miesiączkę po 14 dniach od skończenia brania luteiny. A lekarz mi mówił, że do 5 dni od odstawienia powinna się pojawić. Dwa razy dostałam w trakcie brania. Więc nie ma reguły.
Ja to rozumiem tylko każdy organizm jest inny. Ja nie bralam teraz poraz pierwszy luteiny. Ja już brałam kilka naście razy i za każdym razem max po 3 tabletkach była miesiączka a teraz mam już 5 dzień po odstawieniu i nic. Jedynie wczoraj przed wczoraj od rana do po południa miałam śluz zabarwiony i bardzo delikatne plamienia i w drugiej połowie dni już nic nie ma czysto jest.

Udam się do gin, bo ja lekarzem nie jestem a mogą się niestety różne rzeczy dziać. Ale dziękuję za informację.

Do góry