reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo mi przykro, że tyle przeżyłaś.
Co do serduszka. Ja miałam 1 USG pod koniec 5 tygodnia. Crl wynosilo 2 mm i było już serduszko. Ale to kwestia indywidualna, więc nie martw się na zapas.
A znasz przyczyny poprzednich strat?
2 mm i już serduszko bylo??? 😳 wow.jak szybko.az jestem w szoku ,że to możliwe.Poprzednie straty tak naprawdę być może przez tarczycę ,bo leczę się na niedoczynność.Ale teraz już tarczyca jest ok .

reklama
2 mm i już serduszko bylo??? 😳 wow.jak szybko.az jestem w szoku ,że to możliwe.Poprzednie straty tak naprawdę być może przez tarczycę ,bo leczę się na niedoczynność.Ale teraz już tarczyca jest ok .

A jakie miałaś TSH w ciąży? Ja miałam 3.7 najwyższe i jak zapytałam lekarza czy przez to straciłam ciążę to zaprzeczyła. Od razu wprowadziłam leki i zbilam do 2.2 ale niestety ciąża obumarła.
Tak, u mnie biło serduszko jak zarodek miał 2 mm.
A w jakim tygodniu straciłaś poprzednie ciąże?

A jakie miałaś TSH w ciąży? Ja miałam 3.7 najwyższe i jak zapytałam lekarza czy przez to straciłam ciążę to zaprzeczyła. Od razu wprowadziłam leki i zbilam do 2.2 ale niestety ciąża obumarła.
Tak, u mnie biło serduszko jak zarodek miał 2 mm.
A w jakim tygodniu straciłaś poprzednie ciąże?
Ja mam teraz TSH 1,60 i biorę eutyrox 75.na początku miałam 4,70.Pierwszą ciążę straciłam w 5 tygodniu ,a drugą w połowie 7. Przed 3 ciąża robiłam dużo badań.Lekarz mówi ,że nie widzi przeciwskazan więc po miesiącu od zielonego światła od lekarza zaszłam w ciążę.A teraz drżę że strachu ,bo przy ostatnim badaniu lekarz mnie zaniepokoił.juz nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć .

Hej dziewczyny.Ja jestem po dwóch poronieniach :( Ostatnia ciąża pół roku temu.Teraz jestem w 6 tyg i będąc na USG w 5tydz1dzien wg OM lekarz stwierdził ,że nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić czy jest serduszko ,bo jak on to powiedział "niby coś faluje ,ale nie chcę się wypowiadać".Kazał odczekać tydzień i zrobić kolejne USG u swojego ginekologa.Bo pierwsze USG jakie wykonałam było na izbie przyjęć ,bo miałam delikatne plamienia ,które jak się okazało potem plamienia mi jednak nie były.Teraz czekam do 10 marca i się zamartwiam.Czy serduszko zacznie być czy nie.Tym bardziej ,że crl wynosi wg pomiaru aparatu 6mm.Jakby tego wszystkiego było mało to jeszcze dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie :(

Spokojnie, jeszcze jest czas na serduszko :) 6mm to jeszcze malutko, może nie być widać jeszcze serduszka. 5+1 to jeszcze wcześnie. Poczekaj i idź na usg tak jak lekarz kazał:)

Spokojnie, jeszcze jest czas na serduszko :) 6mm to jeszcze malutko, może nie być widać jeszcze serduszka. 5+1 to jeszcze wcześnie. Poczekaj i idź na usg tak jak lekarz kazał:)
Tak zrobię .nie mam wyjścia.Nie chce się denerwować ,ale ta niewiedza mnie dobija.dzieki za pocieszenie :* każde dobre słowo na wagę złota :*

Hej dziewczyny.Ja jestem po dwóch poronieniach :( Ostatnia ciąża pół roku temu.Teraz jestem w 6 tyg i będąc na USG w 5tydz1dzien wg OM lekarz stwierdził ,że nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić czy jest serduszko ,bo jak on to powiedział "niby coś faluje ,ale nie chcę się wypowiadać".Kazał odczekać tydzień i zrobić kolejne USG u swojego ginekologa.Bo pierwsze USG jakie wykonałam było na izbie przyjęć ,bo miałam delikatne plamienia ,które jak się okazało potem plamienia mi jednak nie były.Teraz czekam do 10 marca i się zamartwiam.Czy serduszko zacznie być czy nie.Tym bardziej ,że crl wynosi wg pomiaru aparatu 6mm.Jakby tego wszystkiego było mało to jeszcze dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie :(
Na spokojnie, będzie wszystko dobrze. Ja miałam serduszko dopiero w 6+6 wg om, a wyszło 6+3 wg usg i na początku lekarz nie mógł w ogóle znaleźć zarodka. Potem mówił że ciut gorszy sprzęt i byłoby widać tylko puste jajo [emoji4]

Tak zrobię .nie mam wyjścia.Nie chce się denerwować ,ale ta niewiedza mnie dobija.dzieki za pocieszenie :* każde dobre słowo na wagę złota :*

W tak wczesnej ciąży to tak na prawdę każdy dzień A nawet godzina robi różnicę :) bo może być tak że serduszko na wizycie wieczorem jeszcze nie bije A rano następnego dnia już widać :) ni i tak jak pisze jivka, ważne są jaki sprzęt. Nie wykluczone że skoro coś tam widział lekarz to na lepszym sprzęcie nie było by wątpliwości. Trzeba myśleć pozytywnie i jaka przetrwać ten tydzień :)

Dziewczyny dzisiaj tak z ciekawości sprawdziłam jaki mam magnez w organizmie. Od trzech tygodni równo biorę Magne B6 Forte 3 razy po dwie tabletki. Wcześniej to były trzy tabletki dziennie a czasami 2. Miło takich dawek magnez mam poniżej normy norma jest 1.9 a ja mam 1.7. Czy z magnesem w organizmie może być tak samo jak z tym że progesteron w formie duphastonu nie wykazuje się w wynikach badań?

reklama
Magnez wyjdzie w badaniu niezależnie od tego w jakiej formie go przyjmiesz. Nie wiem czy przyjmujesz inne leki, ale np. przyjmowanie żelaza wpływa na wchłanialność magnezu. Podobno najlepiej wchłania się z pożywienia (kasze, orzechy i czekolada).
A długo ten magnez przyjmujesz? Bo dawkę już jest dość sporą przyjmujesz.

Do góry