reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo mi przykro, że tyle przeżyłaś.
Co do serduszka. Ja miałam 1 USG pod koniec 5 tygodnia. Crl wynosilo 2 mm i było już serduszko. Ale to kwestia indywidualna, więc nie martw się na zapas.
A znasz przyczyny poprzednich strat?
2 mm i już serduszko bylo??? 😳 wow.jak szybko.az jestem w szoku ,że to możliwe.Poprzednie straty tak naprawdę być może przez tarczycę ,bo leczę się na niedoczynność.Ale teraz już tarczyca jest ok .

reklama
2 mm i już serduszko bylo??? 😳 wow.jak szybko.az jestem w szoku ,że to możliwe.Poprzednie straty tak naprawdę być może przez tarczycę ,bo leczę się na niedoczynność.Ale teraz już tarczyca jest ok .

A jakie miałaś TSH w ciąży? Ja miałam 3.7 najwyższe i jak zapytałam lekarza czy przez to straciłam ciążę to zaprzeczyła. Od razu wprowadziłam leki i zbilam do 2.2 ale niestety ciąża obumarła.
Tak, u mnie biło serduszko jak zarodek miał 2 mm.
A w jakim tygodniu straciłaś poprzednie ciąże?

A jakie miałaś TSH w ciąży? Ja miałam 3.7 najwyższe i jak zapytałam lekarza czy przez to straciłam ciążę to zaprzeczyła. Od razu wprowadziłam leki i zbilam do 2.2 ale niestety ciąża obumarła.
Tak, u mnie biło serduszko jak zarodek miał 2 mm.
A w jakim tygodniu straciłaś poprzednie ciąże?
Ja mam teraz TSH 1,60 i biorę eutyrox 75.na początku miałam 4,70.Pierwszą ciążę straciłam w 5 tygodniu ,a drugą w połowie 7. Przed 3 ciąża robiłam dużo badań.Lekarz mówi ,że nie widzi przeciwskazan więc po miesiącu od zielonego światła od lekarza zaszłam w ciążę.A teraz drżę że strachu ,bo przy ostatnim badaniu lekarz mnie zaniepokoił.juz nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć .

Hej dziewczyny.Ja jestem po dwóch poronieniach :( Ostatnia ciąża pół roku temu.Teraz jestem w 6 tyg i będąc na USG w 5tydz1dzien wg OM lekarz stwierdził ,że nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić czy jest serduszko ,bo jak on to powiedział "niby coś faluje ,ale nie chcę się wypowiadać".Kazał odczekać tydzień i zrobić kolejne USG u swojego ginekologa.Bo pierwsze USG jakie wykonałam było na izbie przyjęć ,bo miałam delikatne plamienia ,które jak się okazało potem plamienia mi jednak nie były.Teraz czekam do 10 marca i się zamartwiam.Czy serduszko zacznie być czy nie.Tym bardziej ,że crl wynosi wg pomiaru aparatu 6mm.Jakby tego wszystkiego było mało to jeszcze dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie :(

Spokojnie, jeszcze jest czas na serduszko :) 6mm to jeszcze malutko, może nie być widać jeszcze serduszka. 5+1 to jeszcze wcześnie. Poczekaj i idź na usg tak jak lekarz kazał:)

Spokojnie, jeszcze jest czas na serduszko :) 6mm to jeszcze malutko, może nie być widać jeszcze serduszka. 5+1 to jeszcze wcześnie. Poczekaj i idź na usg tak jak lekarz kazał:)
Tak zrobię .nie mam wyjścia.Nie chce się denerwować ,ale ta niewiedza mnie dobija.dzieki za pocieszenie :* każde dobre słowo na wagę złota :*

Hej dziewczyny.Ja jestem po dwóch poronieniach :( Ostatnia ciąża pół roku temu.Teraz jestem w 6 tyg i będąc na USG w 5tydz1dzien wg OM lekarz stwierdził ,że nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić czy jest serduszko ,bo jak on to powiedział "niby coś faluje ,ale nie chcę się wypowiadać".Kazał odczekać tydzień i zrobić kolejne USG u swojego ginekologa.Bo pierwsze USG jakie wykonałam było na izbie przyjęć ,bo miałam delikatne plamienia ,które jak się okazało potem plamienia mi jednak nie były.Teraz czekam do 10 marca i się zamartwiam.Czy serduszko zacznie być czy nie.Tym bardziej ,że crl wynosi wg pomiaru aparatu 6mm.Jakby tego wszystkiego było mało to jeszcze dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie :(
Na spokojnie, będzie wszystko dobrze. Ja miałam serduszko dopiero w 6+6 wg om, a wyszło 6+3 wg usg i na początku lekarz nie mógł w ogóle znaleźć zarodka. Potem mówił że ciut gorszy sprzęt i byłoby widać tylko puste jajo [emoji4]

Tak zrobię .nie mam wyjścia.Nie chce się denerwować ,ale ta niewiedza mnie dobija.dzieki za pocieszenie :* każde dobre słowo na wagę złota :*

W tak wczesnej ciąży to tak na prawdę każdy dzień A nawet godzina robi różnicę :) bo może być tak że serduszko na wizycie wieczorem jeszcze nie bije A rano następnego dnia już widać :) ni i tak jak pisze jivka, ważne są jaki sprzęt. Nie wykluczone że skoro coś tam widział lekarz to na lepszym sprzęcie nie było by wątpliwości. Trzeba myśleć pozytywnie i jaka przetrwać ten tydzień :)

Dziewczyny dzisiaj tak z ciekawości sprawdziłam jaki mam magnez w organizmie. Od trzech tygodni równo biorę Magne B6 Forte 3 razy po dwie tabletki. Wcześniej to były trzy tabletki dziennie a czasami 2. Miło takich dawek magnez mam poniżej normy norma jest 1.9 a ja mam 1.7. Czy z magnesem w organizmie może być tak samo jak z tym że progesteron w formie duphastonu nie wykazuje się w wynikach badań?

reklama
Magnez wyjdzie w badaniu niezależnie od tego w jakiej formie go przyjmiesz. Nie wiem czy przyjmujesz inne leki, ale np. przyjmowanie żelaza wpływa na wchłanialność magnezu. Podobno najlepiej wchłania się z pożywienia (kasze, orzechy i czekolada).
A długo ten magnez przyjmujesz? Bo dawkę już jest dość sporą przyjmujesz.

Do góry