reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo Ci współczuję. Wiemy wszystkie przez co teraz przechodzisz i co czujesz 😥 Ja straciłam swojego Aniołka w okolo 9 tygodniu a dowiedzialam sie w 12 jak zaczęłam krwawic... Bylo to dla mnie straszne. Nie moglam sie pozbierać. Tez chcialam od razu zejść w kolejną ciążę ale przez pol roku sie nie udawało. Az w koncu w marcu zrobilam test i dzisiaj jestem mama pięknej córeczki. Wierzę ze i Tobie się uda 😘 Ściskam mocno 😘
Cieszę się, że Ci się udało. Wierzę, że u mnie będzie tak samo. Nigdy nie zapomnę o Aniołku, który zawsze będzie w moim sercu. Bardzo się boję jak będzie przy następnej ciąży, ale chce tego bardzo i zrobię wszystko, żeby zostać mamą. Strach przy kolejnej ciazy będzie ogromny. Ściskam Was wszystkie mocno 😘

reklama
Cześć dziewczyny mam pytanko czy któraś z was miała wahania wagi? obecnie jutro będzie u mnie równe 15 tyg waga do 13 tygodnia była już 3kg na plus dziś stanęłam na wage i spadła 1kg troszkę się martwię a gin mam dopiero w poniedziałek.

Byłam wczoraj u dr Bodzka i mówiłam mu o tym i pokazałam wyniki badań. (zrobiłam je w sumie z własnej woli) i powiedziałam, że chyba muszę rozdzielić przyjmowanie leków. Bo wydałam fortune na Magne B6 forte i Feroplex a na to wygląda, że jakbym nie brała ich to było by tak samo. Ech. Od dzisiaj przyjmuję w innych porach i zobaczymy co się będzie działo na kolejnej wizycie. Potasu nie badałam ;/ Nie przyszło mi to do głowy, od razu skojarzyłam to z magnezem.
Ogólnie mam same dobre wieści, bo Malutka w 31+1 waży około 1700g, w końcu jest bliżej normy wagowej, bo tak to zawsze na granicy normy była. Wszystkie obwody główki i brzuszka są teraz o tydzień lub dwa do przodu :D a z brzuszkiem miałam częste kontrole, bo był zawsze blisko dolnego centyla. ;/
Teraz wszystko jest dobrze i zostało nam tylko przybierać na wadzę i się szykować. Nie mam pojęcia jak to szybko zleciało. Zostały 2 miesiace do wyzanczonego porodu. A jak powiem sobie, ze to jest tylko 8 tygodni, to mnie stres łapie... :)
Super że tak do przodu u malutkiej. a powiedz imię już macie wybrane? Bo może przeoczyłam pewnie pisalas :) zazdroszczę że już zaraz się rozpakujesz i będziesz miała ją przy sobie :)

Cześć dziewczyny mam pytanko czy któraś z was miała wahania wagi? obecnie jutro będzie u mnie równe 15 tyg waga do 13 tygodnia była już 3kg na plus dziś stanęłam na wage i spadła 1kg troszkę się martwię a gin mam dopiero w poniedziałek.
A który jesteś teraz tydzień? Wiesz co ten 1kg to wydaje mi się że nie dużo a może zmieniło się coś w kwestii wypróżniania? Bo ja mam teraz prawie 16tc i mam 3kg na plusie ale jak kilka dni się nie załatwiam to widzę że waga idzie w górę a jak kilka dni pod rząd zaliczam kibelek to spada mi zaraz o jakieś 0,5-1 kg ,więc może to od tego :)

Super że tak do przodu u malutkiej. a powiedz imię już macie wybrane? Bo może przeoczyłam pewnie pisalas :) zazdroszczę że już zaraz się rozpakujesz i będziesz miała ją przy sobie :)

A który jesteś teraz tydzień? Wiesz co ten 1kg to wydaje mi się że nie dużo a może zmieniło się coś w kwestii wypróżniania? Bo ja mam teraz prawie 16tc i mam 3kg na plusie ale jak kilka dni się nie załatwiam to widzę że waga idzie w górę a jak kilka dni pod rząd zaliczam kibelek to spada mi zaraz o jakieś 0,5-1 kg ,więc może to od tego :)
Oj co do imienia to ciezka sprawa. Ciągle z mezem myślimy i nie możemy się zdecydować. Ma byc albo Mirosława czyki Mirka, Miłoslawa czyli Miłka lub Tola. Ale zadne do nas nie przemawia tak na sto procent. :/ chciałabym aby mi sie przysnilo imie albo byłabym tak pewna ze bym o imie walczyla. A Malutka nie pomaga sobie z wyborem imienia ;)

Właśnie u mnie jutro kończy się 15tydzien a zaczyna 16 może faktycznie jest tak jak mówisz ale z apetytem jest u mnie ostatnio kiepsko odpycha mnie od wszystkiego a myślałam że po 3 Mc będzie lepiej a teraz jest nawet gorzej smakują mi tylko owoce nawet po herbacie jest mi nie dobrze.

Właśnie u mnie jutro kończy się 15tydzien a zaczyna 16 może faktycznie jest tak jak mówisz ale z apetytem jest u mnie ostatnio kiepsko odpycha mnie od wszystkiego a myślałam że po 3 Mc będzie lepiej a teraz jest nawet gorzej smakują mi tylko owoce nawet po herbacie jest mi nie dobrze.
Raczej nie jest to nic niepokojącego. Kezeli dziecko rosnie prawidłowo a ty nie przybierasz na wadze to sie ciesz ;) ja juz mam ponad 10 kg na plusie ;) odczuwalam ciągle śmiertelny glod ! Ciagle. Najgorszy był drugi trymestr dla mnie. Za tydzien zaczynam 8 miesiav i 3 rrymestr jewt dla mnie boski. Wrocily mi siły i rozum powoli. Tak ze mogę cos naukowego napisac ;) jedz to na co ci żołądek pozwala i kontroluj dziecko na usg i wszystko bedzie dobrze . 16 tc wow! Czas leci.

Witam Was kochane. Jestem po zabiegu. Odbył się 3.03. Rozpadlam się na milion kawałków. Serce mojego motylka przestało bić w 7 tc, a dowiedziałam się o tym w 10 na wizycie. To jeszcze bardzo wcześnie,ale bardzo chce dzidziusia. Chciałam wiedzieć, czy którejś z Was się udało, czy zaszlyscie w ciążę i po jakim czasie? Chyba nadzieja,że będzie dobrze trzyma mnie przy życiu. Przytulam Was

Witam Cię Lenka. U mnie sytuacja była podobna. Serduszko przestało bić tak jak u Ciebie w 7t3d, a dowiedziałam się dwa tygodnie później. Od zabiegu minęło już 5 tygodni, ale tak jak Ty od samego początku czułam, że kolejna ciąża to będzie moje lekarstwo na smutek i pustkę.
Mogę powiedzieć z mojej (krótkiej) perspektywy, że potrzeba czasu. U mnie jest już lepiej i u Ciebie też będzie!

Właśnie zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Tak się zastanawiam czy to wogole możliwe. Tydzień temu byłam na wizycie lekarz mówił, że do 3 tygodni dojdzie do miesiączki z uwagi na endometrium 12 mm i, że widzi jakieś stare ślady po owulacji z przed około 2 tygodni. A dziś pozytywny test? Jajniki nie bolą jakoś specjalnie. Dwa razy delikatnie zakuł lewy. Czy to może organizm i hormony wariują ?

Załączniki

• IMG_20200306_181701.jpg
    IMG_20200306_181701.jpg
    131,2 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Oj co do imienia to ciezka sprawa. Ciągle z mezem myślimy i nie możemy się zdecydować. Ma byc albo Mirosława czyki Mirka, Miłoslawa czyli Miłka lub Tola. Ale zadne do nas nie przemawia tak na sto procent. :/ chciałabym aby mi sie przysnilo imie albo byłabym tak pewna ze bym o imie walczyla. A Malutka nie pomaga sobie z wyborem imienia ;)
Może być tak że jak się urodzi to spojrzycie na nią i będziecie wiedzieć jak ma mieć na imię :)

Do góry