reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No macie racje. Oczywiscie że jak sie Dziecko obroci to nie ma szans. Niepotrzbnie się tak nastawilam ;) ja po prostu nie widzialam roznicy w badabiu prenatalnym a tym zwykłym co 2 tygodnie mam. ;) nawet na zwyklych miałam przeplywy w sercu, pepowinie i glowie ;)
Teraz os 30 tc bede mieć ktg zawsze przez wizyta. Chcoiaz nie wiem po co [emoji848]
Nam położna na ktg po 36 tc chodzić [emoji16] ja jeszcze ani razu nie mialam[emoji16]

reklama
No macie racje. Oczywiscie że jak sie Dziecko obroci to nie ma szans. Niepotrzbnie się tak nastawilam ;) ja po prostu nie widzialam roznicy w badabiu prenatalnym a tym zwykłym co 2 tygodnie mam. ;) nawet na zwyklych miałam przeplywy w sercu, pepowinie i glowie ;)
Teraz os 30 tc bede mieć ktg zawsze przez wizyta. Chcoiaz nie wiem po co [emoji848]
Ja miałam to 3 prenatalne u niego i też sprawdzał wszystko to co na wizycie. Bo w sumie nie wiem czym to się różni, za każdym razem sprawdzał przepływy i serduszko

Teraz os 30 tc bede mieć ktg zawsze przez wizyta. Chcoiaz nie wiem po co 🤔

Idź idź, rób to ktg ;) lepiej zrobić raz za dużo niż raz za mało. Przekonałam się na swoim przykładzie. Moja gin kazała chodzić co 2 tyg od 36tc. Ale mówiła że jeśli będę chcieć mogę podjechać i co tydzień. I dobrze że tak zrobiłam, chciałam mieć spokojne święta, więc pojechałam w czwartek na ktg. Tam wyszło już wysokie tętno przez które 2 dni później było cc na cito. gdyby nie to, mogłabym mieć niepełnosprawną córkę jak się teraz okazuje....

Bylam na prenatlanych u dr Staniczka w Sodowscy w Katowicach. Malutka na 30 tc wszystko dobrze, około 1500g ma ;) ale jest tak glowka wcisnieta w dol i ma buzię ustawioną do kregoslupa że nic nie widzialam :( same przeplywy mam na kartce. Mialo być 3d i 4d i tak sie nastawilam ze teraz mi tak smutno że nie widzialam jej:( lewo stope w boku brzucha. ... eh. Powoem wam. 330 zl zaplacilam i dostalam mniek informacji niz u dr Bodzka na zwyklej mojej wizycie. Troche jestem rozzalona.
Na najblizszej wizycie u dr Bodzka zapytaj o 3d bo w Rudzie mają:):):) wiec jak sie mała fajnie odwroci to napewno Ci zrobi, tylko trzeba sie upomniec.
Tez dzwonilam do Sodowskich w Kato żeby sie umowic na 3prenatalne, ale zaspiewali mi 400zl... Z tym ze chciałam do konkretnej lekarki (nie umie sobie przypomniec nazwiska..) ostatecznie umówiłam się w Angieliusie i tam raem z ukg serduszka 300zl

Na najblizszej wizycie u dr Bodzka zapytaj o 3d bo w Rudzie mają:):):) wiec jak sie mała fajnie odwroci to napewno Ci zrobi, tylko trzeba sie upomniec.
Tez dzwonilam do Sodowskich w Kato żeby sie umowic na 3prenatalne, ale zaspiewali mi 400zl... Z tym ze chciałam do konkretnej lekarki (nie umie sobie przypomniec nazwiska..) ostatecznie umówiłam się w Angieliusie i tam raem z ukg serduszka 300zl
Nie wiedziałam, e moze zrobic ! Ciągle sie chwali nowyn sprzetem ;) ale nie pisnal słówka o tym 3d. Malutka ciągle ułożona tak samo. Nic sie nie zmienia. ;) zawsze gkowe ciężko zobaczyć. ;)
Ostaynio jak poprosiłam o zdjęcie to zapomniał. Następna wizyte zrobil mi zdjecie brzucha 😅 musze poprosic chociaz o stopę ;) chciałbym mieć pamiątkę.
W Angeliusie miałam robione pierwsze prenatalne ale nie bylam zadowolona. Poszlam do kobietki w Sodowskich. Drugie zrobiłam juz w Angeliusie i byla fajna kobietka. ;) w sumie to trochę żałuję że nie przypomnialam sobie tego wczesbiej. Bo dr Staniczek oytal gdzie robilam drugie prenatalne i bylam przekonana ze u nich. A teraz mnie oswiecilo dzięki Tobie ze w Angeliusie. Glupia ja. ;/ trudno. Kasa poszla. Malutka sprawdzona. Nir ma do gdybac. ;)

A po co właściwie się robi ktg? Nie wystarczy usg z mierzeniem serduszka ? Czym to soe różni?

Imię jeszcse nie wybrsne. Ale juz bliżej celu. ;) mozliwe ze będzie Mirosława (Mirka) lub Miłosława (Miłka) lub Tola ;).

Nie wiedziałam, e moze zrobic ! Ciągle sie chwali nowyn sprzetem ;) ale nie pisnal słówka o tym 3d. Malutka ciągle ułożona tak samo. Nic sie nie zmienia. ;) zawsze gkowe ciężko zobaczyć. ;)
Ostaynio jak poprosiłam o zdjęcie to zapomniał. Następna wizyte zrobil mi zdjecie brzucha [emoji28] musze poprosic chociaz o stopę ;) chciałbym mieć pamiątkę.
W Angeliusie miałam robione pierwsze prenatalne ale nie bylam zadowolona. Poszlam do kobietki w Sodowskich. Drugie zrobiłam juz w Angeliusie i byla fajna kobietka. ;) w sumie to trochę żałuję że nie przypomnialam sobie tego wczesbiej. Bo dr Staniczek oytal gdzie robilam drugie prenatalne i bylam przekonana ze u nich. A teraz mnie oswiecilo dzięki Tobie ze w Angeliusie. Glupia ja. ;/ trudno. Kasa poszla. Malutka sprawdzona. Nir ma do gdybac. ;)

A po co właściwie się robi ktg? Nie wystarczy usg z mierzeniem serduszka ? Czym to soe różni?

Imię jeszcse nie wybrsne. Ale juz bliżej celu. ;) mozliwe ze będzie Mirosława (Mirka) lub Miłosława (Miłka) lub Tola ;).
Mi też sie nie pochwalil [emoji23] on to wgl jakos nie ma serca do robienia pamiatkowych zdjec chyba ;) bylam u niego 2 razy i to jedyne moje wizyty bez pamiatkowych zdjec, dr Janosz zawsze robi i sama sie nad nimi rozczula ;) ostatnio umowilam sie juz do niej i bez proszenia dostalam fotke buzki i stopki (5cm!). A o to 3d zapytalam w sumie wychodząc, bo tak mnie jakoś olsnilo ze moze akurat mają i kazała się następnym razem przypomnieć, ale zaznaczyla ze mały musi byc dobrze ułożony a ttm razem zdecydowanie nie był :)

Na ukg zasugerowała żeby iść chyba ze wzgledu na moją trombofilie, bo zwiększa ryzyko wad serca u dziecka. Ale sama powiedziała, żeby zrobić to w terminie 3 prenatalnych bo wtedy przy okazji ukg lekarz sprawdzi tez reszte narządów i bedzie 2w1 :)

Mi też sie nie pochwalil [emoji23] on to wgl jakos nie ma serca do robienia pamiatkowych zdjec chyba ;) bylam u niego 2 razy i to jedyne moje wizyty bez pamiatkowych zdjec, dr Janosz zawsze robi i sama sie nad nimi rozczula ;) ostatnio umowilam sie juz do niej i bez proszenia dostalam fotke buzki i stopki (5cm!). A o to 3d zapytalam w sumie wychodząc, bo tak mnie jakoś olsnilo ze moze akurat mają i kazała się następnym razem przypomnieć, ale zaznaczyla ze mały musi byc dobrze ułożony a ttm razem zdecydowanie nie był :)

Na ukg zasugerowała żeby iść chyba ze wzgledu na moją trombofilie, bo zwiększa ryzyko wad serca u dziecka. Ale sama powiedziała, żeby zrobić to w terminie 3 prenatalnych bo wtedy przy okazji ukg lekarz sprawdzi tez reszte narządów i bedzie 2w1 :)
Jak Ci sie udalo tak szybko dostac znowu do dr Janosz. ? ;) jestem w szoku. Lubie dr Bodzka. Chociaz widać że tez zmęczony tym wszystkim. W Angeliusie mial większy luz. U siebie juz jest inny. ;/
Co do zdjec to nie ma faktycznie reki ani serca 😁 kilka razycprosilam i wiecznie jakis brzuch czy glowa. Bede prosic o reke noge albo buzie chociaż.

Jak Ci sie udalo tak szybko dostac znowu do dr Janosz. ? ;) jestem w szoku. Lubie dr Bodzka. Chociaz widać że tez zmęczony tym wszystkim. W Angeliusie mial większy luz. U siebie juz jest inny. ;/
Co do zdjec to nie ma faktycznie reki ani serca [emoji16] kilka razycprosilam i wiecznie jakis brzuch czy glowa. Bede prosic o reke noge albo buzie chociaż.
Po tym jak tu na forum napisałaś że wróciła do pracy odrazu zadzwoniłam do nich do Rudy i termin był na 18.02 :) moze jescze mało kto wiedział że wróciła i dlatego mi się udało załapać:) w każdym razie gdyby nie Ty to by się nie udało :)

Ostaynio jak poprosiłam o zdjęcie to zapomniał. Następna wizyte zrobil mi zdjecie brzucha 😅 musze poprosic chociaz o stopę ;) chciałbym mieć pamiątkę.

Na ktg po pierwsze obserwuje pracę serduszka dużo dłużej niż kilkanaście sekund, bo około 30-45 minut, a po drugie rejestruje też twoje ewentualne skurcze macicy :)

reklama
Nic sie nie martw, ja kolejna nie miałam i nie mam zdjęcia 3d choć też się napaliłam ze moze się uda [emoji6]
Najważniejsze że zdrowa dziewczyna rośnie :*
Wybraliście już imię?? Podobnie jak dziewczyny, sugerowalabym skoczyć na betę 2x w odstępie 48h i będzie jasność :) To u nas to samo! Pani doktor widziała tył i bo główki, dużo włosków na głowie, nosek i usta. No i udało się fotkę cyknac która wrzucałam, gdzie widać kawałek policzka i uszko [emoji16]

Byłam dziś u profesora, jest dobrze, od dzisiaj zmniejszamy znowu luteine. Wszystkie dolegliwości to już tak będzie, bo dzieć duży i tyle :)
Kolejna wizyta za 3 tygodnie i odstawiamy luteine i... Niech się dzieje wola nieba... [emoji15][emoji16][emoji16] Powiedział dokładnie że po tej wizycie za 3 tygodnie to juz nawet rodzic mogę [emoji16]

Omg[emoji15] jak to zleciało [emoji85]🤭[emoji28] już za niedługo wstawisz tu zdjęcie swojej malutkiej [emoji173]️[emoji847]

Do góry