reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No macie racje. Oczywiscie że jak sie Dziecko obroci to nie ma szans. Niepotrzbnie się tak nastawilam ;) ja po prostu nie widzialam roznicy w badabiu prenatalnym a tym zwykłym co 2 tygodnie mam. ;) nawet na zwyklych miałam przeplywy w sercu, pepowinie i glowie ;)
Teraz os 30 tc bede mieć ktg zawsze przez wizyta. Chcoiaz nie wiem po co [emoji848]
Nam położna na ktg po 36 tc chodzić [emoji16] ja jeszcze ani razu nie mialam[emoji16]

reklama
No macie racje. Oczywiscie że jak sie Dziecko obroci to nie ma szans. Niepotrzbnie się tak nastawilam ;) ja po prostu nie widzialam roznicy w badabiu prenatalnym a tym zwykłym co 2 tygodnie mam. ;) nawet na zwyklych miałam przeplywy w sercu, pepowinie i glowie ;)
Teraz os 30 tc bede mieć ktg zawsze przez wizyta. Chcoiaz nie wiem po co [emoji848]
Ja miałam to 3 prenatalne u niego i też sprawdzał wszystko to co na wizycie. Bo w sumie nie wiem czym to się różni, za każdym razem sprawdzał przepływy i serduszko

Teraz os 30 tc bede mieć ktg zawsze przez wizyta. Chcoiaz nie wiem po co 🤔

Idź idź, rób to ktg ;) lepiej zrobić raz za dużo niż raz za mało. Przekonałam się na swoim przykładzie. Moja gin kazała chodzić co 2 tyg od 36tc. Ale mówiła że jeśli będę chcieć mogę podjechać i co tydzień. I dobrze że tak zrobiłam, chciałam mieć spokojne święta, więc pojechałam w czwartek na ktg. Tam wyszło już wysokie tętno przez które 2 dni później było cc na cito. gdyby nie to, mogłabym mieć niepełnosprawną córkę jak się teraz okazuje....

Bylam na prenatlanych u dr Staniczka w Sodowscy w Katowicach. Malutka na 30 tc wszystko dobrze, około 1500g ma ;) ale jest tak glowka wcisnieta w dol i ma buzię ustawioną do kregoslupa że nic nie widzialam :( same przeplywy mam na kartce. Mialo być 3d i 4d i tak sie nastawilam ze teraz mi tak smutno że nie widzialam jej:( lewo stope w boku brzucha. ... eh. Powoem wam. 330 zl zaplacilam i dostalam mniek informacji niz u dr Bodzka na zwyklej mojej wizycie. Troche jestem rozzalona.
Na najblizszej wizycie u dr Bodzka zapytaj o 3d bo w Rudzie mają:):):) wiec jak sie mała fajnie odwroci to napewno Ci zrobi, tylko trzeba sie upomniec.
Tez dzwonilam do Sodowskich w Kato żeby sie umowic na 3prenatalne, ale zaspiewali mi 400zl... Z tym ze chciałam do konkretnej lekarki (nie umie sobie przypomniec nazwiska..) ostatecznie umówiłam się w Angieliusie i tam raem z ukg serduszka 300zl

Na najblizszej wizycie u dr Bodzka zapytaj o 3d bo w Rudzie mają:):):) wiec jak sie mała fajnie odwroci to napewno Ci zrobi, tylko trzeba sie upomniec.
Tez dzwonilam do Sodowskich w Kato żeby sie umowic na 3prenatalne, ale zaspiewali mi 400zl... Z tym ze chciałam do konkretnej lekarki (nie umie sobie przypomniec nazwiska..) ostatecznie umówiłam się w Angieliusie i tam raem z ukg serduszka 300zl
Nie wiedziałam, e moze zrobic ! Ciągle sie chwali nowyn sprzetem ;) ale nie pisnal słówka o tym 3d. Malutka ciągle ułożona tak samo. Nic sie nie zmienia. ;) zawsze gkowe ciężko zobaczyć. ;)
Ostaynio jak poprosiłam o zdjęcie to zapomniał. Następna wizyte zrobil mi zdjecie brzucha 😅 musze poprosic chociaz o stopę ;) chciałbym mieć pamiątkę.
W Angeliusie miałam robione pierwsze prenatalne ale nie bylam zadowolona. Poszlam do kobietki w Sodowskich. Drugie zrobiłam juz w Angeliusie i byla fajna kobietka. ;) w sumie to trochę żałuję że nie przypomnialam sobie tego wczesbiej. Bo dr Staniczek oytal gdzie robilam drugie prenatalne i bylam przekonana ze u nich. A teraz mnie oswiecilo dzięki Tobie ze w Angeliusie. Glupia ja. ;/ trudno. Kasa poszla. Malutka sprawdzona. Nir ma do gdybac. ;)

A po co właściwie się robi ktg? Nie wystarczy usg z mierzeniem serduszka ? Czym to soe różni?

Imię jeszcse nie wybrsne. Ale juz bliżej celu. ;) mozliwe ze będzie Mirosława (Mirka) lub Miłosława (Miłka) lub Tola ;).

Nie wiedziałam, e moze zrobic ! Ciągle sie chwali nowyn sprzetem ;) ale nie pisnal słówka o tym 3d. Malutka ciągle ułożona tak samo. Nic sie nie zmienia. ;) zawsze gkowe ciężko zobaczyć. ;)
Ostaynio jak poprosiłam o zdjęcie to zapomniał. Następna wizyte zrobil mi zdjecie brzucha [emoji28] musze poprosic chociaz o stopę ;) chciałbym mieć pamiątkę.
W Angeliusie miałam robione pierwsze prenatalne ale nie bylam zadowolona. Poszlam do kobietki w Sodowskich. Drugie zrobiłam juz w Angeliusie i byla fajna kobietka. ;) w sumie to trochę żałuję że nie przypomnialam sobie tego wczesbiej. Bo dr Staniczek oytal gdzie robilam drugie prenatalne i bylam przekonana ze u nich. A teraz mnie oswiecilo dzięki Tobie ze w Angeliusie. Glupia ja. ;/ trudno. Kasa poszla. Malutka sprawdzona. Nir ma do gdybac. ;)

A po co właściwie się robi ktg? Nie wystarczy usg z mierzeniem serduszka ? Czym to soe różni?

Imię jeszcse nie wybrsne. Ale juz bliżej celu. ;) mozliwe ze będzie Mirosława (Mirka) lub Miłosława (Miłka) lub Tola ;).
Mi też sie nie pochwalil [emoji23] on to wgl jakos nie ma serca do robienia pamiatkowych zdjec chyba ;) bylam u niego 2 razy i to jedyne moje wizyty bez pamiatkowych zdjec, dr Janosz zawsze robi i sama sie nad nimi rozczula ;) ostatnio umowilam sie juz do niej i bez proszenia dostalam fotke buzki i stopki (5cm!). A o to 3d zapytalam w sumie wychodząc, bo tak mnie jakoś olsnilo ze moze akurat mają i kazała się następnym razem przypomnieć, ale zaznaczyla ze mały musi byc dobrze ułożony a ttm razem zdecydowanie nie był :)

Na ukg zasugerowała żeby iść chyba ze wzgledu na moją trombofilie, bo zwiększa ryzyko wad serca u dziecka. Ale sama powiedziała, żeby zrobić to w terminie 3 prenatalnych bo wtedy przy okazji ukg lekarz sprawdzi tez reszte narządów i bedzie 2w1 :)

Mi też sie nie pochwalil [emoji23] on to wgl jakos nie ma serca do robienia pamiatkowych zdjec chyba ;) bylam u niego 2 razy i to jedyne moje wizyty bez pamiatkowych zdjec, dr Janosz zawsze robi i sama sie nad nimi rozczula ;) ostatnio umowilam sie juz do niej i bez proszenia dostalam fotke buzki i stopki (5cm!). A o to 3d zapytalam w sumie wychodząc, bo tak mnie jakoś olsnilo ze moze akurat mają i kazała się następnym razem przypomnieć, ale zaznaczyla ze mały musi byc dobrze ułożony a ttm razem zdecydowanie nie był :)

Na ukg zasugerowała żeby iść chyba ze wzgledu na moją trombofilie, bo zwiększa ryzyko wad serca u dziecka. Ale sama powiedziała, żeby zrobić to w terminie 3 prenatalnych bo wtedy przy okazji ukg lekarz sprawdzi tez reszte narządów i bedzie 2w1 :)
Jak Ci sie udalo tak szybko dostac znowu do dr Janosz. ? ;) jestem w szoku. Lubie dr Bodzka. Chociaz widać że tez zmęczony tym wszystkim. W Angeliusie mial większy luz. U siebie juz jest inny. ;/
Co do zdjec to nie ma faktycznie reki ani serca 😁 kilka razycprosilam i wiecznie jakis brzuch czy glowa. Bede prosic o reke noge albo buzie chociaż.

Jak Ci sie udalo tak szybko dostac znowu do dr Janosz. ? ;) jestem w szoku. Lubie dr Bodzka. Chociaz widać że tez zmęczony tym wszystkim. W Angeliusie mial większy luz. U siebie juz jest inny. ;/
Co do zdjec to nie ma faktycznie reki ani serca [emoji16] kilka razycprosilam i wiecznie jakis brzuch czy glowa. Bede prosic o reke noge albo buzie chociaż.
Po tym jak tu na forum napisałaś że wróciła do pracy odrazu zadzwoniłam do nich do Rudy i termin był na 18.02 :) moze jescze mało kto wiedział że wróciła i dlatego mi się udało załapać:) w każdym razie gdyby nie Ty to by się nie udało :)

Ostaynio jak poprosiłam o zdjęcie to zapomniał. Następna wizyte zrobil mi zdjecie brzucha 😅 musze poprosic chociaz o stopę ;) chciałbym mieć pamiątkę.

Na ktg po pierwsze obserwuje pracę serduszka dużo dłużej niż kilkanaście sekund, bo około 30-45 minut, a po drugie rejestruje też twoje ewentualne skurcze macicy :)

reklama
Nic sie nie martw, ja kolejna nie miałam i nie mam zdjęcia 3d choć też się napaliłam ze moze się uda [emoji6]
Najważniejsze że zdrowa dziewczyna rośnie :*
Wybraliście już imię?? Podobnie jak dziewczyny, sugerowalabym skoczyć na betę 2x w odstępie 48h i będzie jasność :) To u nas to samo! Pani doktor widziała tył i bo główki, dużo włosków na głowie, nosek i usta. No i udało się fotkę cyknac która wrzucałam, gdzie widać kawałek policzka i uszko [emoji16]

Byłam dziś u profesora, jest dobrze, od dzisiaj zmniejszamy znowu luteine. Wszystkie dolegliwości to już tak będzie, bo dzieć duży i tyle :)
Kolejna wizyta za 3 tygodnie i odstawiamy luteine i... Niech się dzieje wola nieba... [emoji15][emoji16][emoji16] Powiedział dokładnie że po tej wizycie za 3 tygodnie to juz nawet rodzic mogę [emoji16]

Omg[emoji15] jak to zleciało [emoji85]🤭[emoji28] już za niedługo wstawisz tu zdjęcie swojej malutkiej [emoji173]️[emoji847]

Do góry