reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie zalecenie robienia KTG było od 38tc - co tydzień, a od 40tc co 2dni. Z tymże nigdy tak długo nie dotrwałam, więc z córką zrobili KTG po przyjęciu do porodu 37t1d. A z synem załapałam się na 4x KTG dzień po dniu - rysowało wówczas nieregularne skurcze, a urodziłam 35t2d.

reklama
Dziewczyny pomóżcie, przyszły wyniki z testu na trombofilie. W necie nie umiałam znaleźć odpowiedzi.
IMG_20200228_122109.jpg

Ja nadal w szpitalu. Dalej walczą z wymiotami :(
Długo Cię tam trzymają, a coś mówią??? Chociaż lepiej się czujesz w szpitalu ????

@Zabulinka_86 mam te same mutacje i biorę metylowane formy witamin. Niestety ani ginekolog, ani genetyk (byłam u dwóch), ani immunolog nie wiążą tego że stratami bo uważają że ma to większość populacji teraz . Ale że jestem po dwóch poronieniach o wyszły mi jeszcze inne kwiatki to dostałam heparynę i acard na obecną ciążę. Ale też wiem, że dużo dziewczyn na same te mutacje dostają heparynę i acard od pozytywnego testu. Wiadomo każdy lekarz inaczej ...

Długo Cię tam trzymają, a coś mówią??? Chociaż lepiej się czujesz w szpitalu ????

@Zabulinka_86 mam te same mutacje i biorę metylowane formy witamin. Niestety ani ginekolog, ani genetyk (byłam u dwóch), ani immunolog nie wiążą tego że stratami bo uważają że ma to większość populacji teraz . Ale że jestem po dwóch poronieniach o wyszły mi jeszcze inne kwiatki to dostałam heparynę i acard na obecną ciążę. Ale też wiem, że dużo dziewczyn na same te mutacje dostają heparynę i acard od pozytywnego testu. Wiadomo każdy lekarz inaczej ...
Dzięki. Ja mam jeszcze pozytywne jedne przeciwciała z zespołu antyfosfolipidowego. Zobaczymy co powie mi ginekolog. Mam nadzieję, że nie będzie robiła problemów.

Ja mam tylko PAI-1 i najpierw nie mialam wskazań do heparyny. Dwoch genetykow mi to powiedziało. Na szczęście znalazlam dr Janosz która po drugiej stracie zapisala mi heparyne i acard. ;)
Ja mam nadzieję, że nie będą robić mi problemów. Ja ma jeszcze pozytywne jedne przeciwciała z zespołu antyfosfolipidowego.

Odpuściłam zrobienie bety... Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, dzisiaj tez powtarzają mi się ukłucia w okolicy jajników. Myślę, że nie ma się coś łudzić że to ciąża 😔 zostaje mi cierpliwie czekać, aż @ przyjdzie.

reklama
Chyba się zdecyduje na tabletki. To jest bardziej na moją głowę. Jak myślisz wystarczy brać 3x1 jedna tabletka 2000jm?

Przepraszam że was tak nękam ale jeszcze jedno pytanie. Witaminy z grupy B lepiej wszystko osobno czy kupić taki pakiet samych witamin z grupy B?
Mój gin mowil, ze większość wit D to jest badziew i on byl przerażony jak zobaczył co w aptekach na polkach stoi. Powiedział, ze najlepsze są Vigantoletten i D-Vitrum

Do góry