U mnie zalecenie robienia KTG było od 38tc - co tydzień, a od 40tc co 2dni. Z tymże nigdy tak długo nie dotrwałam, więc z córką zrobili KTG po przyjęciu do porodu 37t1d. A z synem załapałam się na 4x KTG dzień po dniu - rysowało wówczas nieregularne skurcze, a urodziłam 35t2d.
reklama
Zabulinka_86
Fanka BB :)
Dziewczyny pomóżcie, przyszły wyniki z testu na trombofilie. W necie nie umiałam znaleźć odpowiedzi.
Paula919191
Długo Cię tam trzymają, a coś mówią??? Chociaż lepiej się czujesz w szpitalu ????Ja nadal w szpitalu. Dalej walczą z wymiotami
@Zabulinka_86 mam te same mutacje i biorę metylowane formy witamin. Niestety ani ginekolog, ani genetyk (byłam u dwóch), ani immunolog nie wiążą tego że stratami bo uważają że ma to większość populacji teraz . Ale że jestem po dwóch poronieniach o wyszły mi jeszcze inne kwiatki to dostałam heparynę i acard na obecną ciążę. Ale też wiem, że dużo dziewczyn na same te mutacje dostają heparynę i acard od pozytywnego testu. Wiadomo każdy lekarz inaczej ...
Zabulinka_86
Dzięki. Ja mam jeszcze pozytywne jedne przeciwciała z zespołu antyfosfolipidowego. Zobaczymy co powie mi ginekolog. Mam nadzieję, że nie będzie robiła problemów.Długo Cię tam trzymają, a coś mówią??? Chociaż lepiej się czujesz w szpitalu ????
@Zabulinka_86 mam te same mutacje i biorę metylowane formy witamin. Niestety ani ginekolog, ani genetyk (byłam u dwóch), ani immunolog nie wiążą tego że stratami bo uważają że ma to większość populacji teraz . Ale że jestem po dwóch poronieniach o wyszły mi jeszcze inne kwiatki to dostałam heparynę i acard na obecną ciążę. Ale też wiem, że dużo dziewczyn na same te mutacje dostają heparynę i acard od pozytywnego testu. Wiadomo każdy lekarz inaczej ...
Charlotte21
Ja mam tylko PAI-1 i najpierw nie mialam wskazań do heparyny. Dwoch genetykow mi to powiedziało. Na szczęście znalazlam dr Janosz która po drugiej stracie zapisala mi heparyne i acard.Dziewczyny pomóżcie, przyszły wyniki z testu na trombofilie. W necie nie umiałam znaleźć odpowiedzi.Zobacz załącznik 1085963
Zabulinka_86
Ja mam nadzieję, że nie będą robić mi problemów. Ja ma jeszcze pozytywne jedne przeciwciała z zespołu antyfosfolipidowego.Ja mam tylko PAI-1 i najpierw nie mialam wskazań do heparyny. Dwoch genetykow mi to powiedziało. Na szczęście znalazlam dr Janosz która po drugiej stracie zapisala mi heparyne i acard.
Paula919191
Myślę że to może przemawiać na korzyść włączenia heparynyDzięki. Ja mam jeszcze pozytywne jedne przeciwciała z zespołu antyfosfolipidowego. Zobaczymy co powie mi ginekolog. Mam nadzieję, że nie będzie robiła problemów.
dorotkasz
Zaciekawiona BB
Odpuściłam zrobienie bety... Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, dzisiaj tez powtarzają mi się ukłucia w okolicy jajników. Myślę, że nie ma się coś łudzić że to ciąża zostaje mi cierpliwie czekać, aż @ przyjdzie.
reklama
mohaaa
Mój gin mowil, ze większość wit D to jest badziew i on byl przerażony jak zobaczył co w aptekach na polkach stoi. Powiedział, ze najlepsze są Vigantoletten i D-VitrumChyba się zdecyduje na tabletki. To jest bardziej na moją głowę. Jak myślisz wystarczy brać 3x1 jedna tabletka 2000jm?
Przepraszam że was tak nękam ale jeszcze jedno pytanie. Witaminy z grupy B lepiej wszystko osobno czy kupić taki pakiet samych witamin z grupy B?