reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jestem wkurzona. Byłam u diabetologa przed chwilą na NFZ powiedziała że jak wyjdą mi źle wyniki to da mi bez problemu. Poszłam z tymi co mi wyszły i stwierdziła że są ok i nic mi nie da. Pff. Teraz już zgłupiałam bo babka wydawała się naprawdę spoko.

Spróbuj skonsultować to jeszcze z innym lekarzem może?

@roki_1991 @Jivka @Dzoana88 dziewczyny piękne te Wasze maluszki. Wiki to już panna [emoji3590] Łucja slodziutka strojnisia [emoji3590] i nasz mały rodzyneczek Leoś [emoji3590]
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Zdrówka dla Was [emoji3590]

@Oczekujaca123 kochana a jak tam Twoje Skarby? :)

@nnat. Dzięki, że pytasz. W pracy w porządku, wdrażam się powoli i też z wejścia zostałam sama bo kolega poszedł na L4 heh. Ogólnie robię na dwa etaty. Praca, a później moje stadko [emoji3590] Trudno zliczyć ale mamy już ponad 80 maluszków w tym ok10, które trzeba dokarmiać butelka :D Zobacz załącznik 1082883Zobacz załącznik 1082884

O to Cię rzucili od razu w wir pracy... Jak teraz dojazdy, o ludzkiej porze w domu jesteś? :)
Ja przedwczoraj Męzowi pisałam cv, szukamy powoli też czegoś innego. Nie ma reguly czy odsiedzi 7 czy 12 h w pracy... Zazwyczaj 16-16:30 jest w domu ale... Zazwyczaj. Czasami jest to 17 czasami 18.. Czasami wyjdzie o 16, mamy coś załatwić, ogarniamy sprawę, odstawia mnie do domu i wraca do pracy.... [emoji849]

Boziu boziu jakie stadko cudne [emoji2956]

@Lu_cy serio i nie wiem co w tym dziwnego ? Bratanek męża urodzony w terminie z waga 3.8 też zmienił fotelik teraz A ma 13 miesięcy. Waży ok 10 kg.

Nie wiem do ilu jest nasze , ale na pewno do 13 kg. Staś może ma teraz z 8 A Amelka coś ponad 7. Mieszczą się nawet w grubej bluzie.
Lubią w nich jeździć, nie płaczą, mamy maxi cosi city

@Takaja123 o matko ! Gdzie Ty mieszkasz?!?!?! Przyjadę i wyprzytulam [emoji173][emoji173]
U nas dzieciaki w miarę dobrze. Choć teraz zabkuja chyba... ja tam nic nie widzę ale ponoć się coś dzieje. Więc pewnie górne jedynki idą bo już dolne mają. Staś ma dziś gorączkę i jak to facet przeżywa bardziej niż siostra [emoji14] właśnie maja drzemke , bo jakos zmeczeni przez te zabkowanie. Czekamy na konsultację w sprawie tego zrosniecie szwu u Stasia w czaszce i będziemy wiedzieć czy operacja konieczna... do 10 marca zwariuje.
Nadal się Rehabilitujemy, ale powoli do przodu. ;)
A co U cieb8e ? Gdzie teraz pracujesz ?
Jak starania?
QUOTE="Lu_cy, post: 19158427, member: 178623"]Serio? Maks jeździ większym odkąd skończył 6 miesięcy. Przestał mi się mieścić na szerokość w nosidełku. I w sumie nasze nosidełko było do 75cm, więc jak osiągnął to zmieniliśmy
[/QUOTE]

Kilogramoow nie ma co się sugerować, nam na warsztatach w szkole rodzenia mówili że jak główka zaczyna wystawać, to już czas na zmianę. To tak jakby deskę położyć na górnej krawędzi fotelika. Dopóki główka jej nie dotyka to jest ok. Potem w razie, nie daj Boże, jakiegoś wypadku, robi się niebezpiecznie dla maluszka.
Jedno dziecko może rok jeździć, a inne 4 msce. Gość który pracuje w branży już naście lat, mówił że tak standardowo z jego doświadczenia na jakies 6-9 mscy ten pierwszy fotelik wystarcza.

@Oczekujaca123 starsnia w miejscu jak na razie. Pracuje nadal w medycznym w tej samej firmie co wcześniej ale przenieśli mnie bliżej domu i wracam o normlnej porza, a nie jak wcześniej od 6 do 6 poza domem.
Gdzie mieszkam? Hmmm w raju haha :DZobacz załącznik 1082952

Żebyś wiedziała, że w raju.
Moge Ci gotowac... [emoji2956][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] Nie chciałabyś i mnie przygarnąć? [emoji16]

@Oczekujaca123 nie ma problemu mogę przygarnac :D zapraszam w gościnę:)
Może pokażesz swoje Kabanoski? ❤️

@nnat. Ty masz do mnie akurat najbliżej, zapraszam serdecznie coś możesz upichcic :D
Teraz jestem w domu O16 30 to najpóźniej. Najgorzej przebić się przez miasto o tej 16.

@Lu_cy serio i nie wiem co w tym dziwnego ? Bratanek męża urodzony w terminie z waga 3.8 też zmienił fotelik teraz A ma 13 miesięcy. Waży ok 10 kg.

Nie wiem do ilu jest nasze , ale na pewno do 13 kg. Staś może ma teraz z 8 A Amelka coś ponad 7. Mieszczą się nawet w grubej bluzie.
Lubią w nich jeździć, nie płaczą, mamy maxi cosi city

@Takaja123 o matko ! Gdzie Ty mieszkasz?!?!?! Przyjadę i wyprzytulam [emoji173][emoji173]
U nas dzieciaki w miarę dobrze. Choć teraz zabkuja chyba... ja tam nic nie widzę ale ponoć się coś dzieje. Więc pewnie górne jedynki idą bo już dolne mają. Staś ma dziś gorączkę i jak to facet przeżywa bardziej niż siostra [emoji14] właśnie maja drzemke , bo jakos zmeczeni przez te zabkowanie. Czekamy na konsultację w sprawie tego zrosniecie szwu u Stasia w czaszce i będziemy wiedzieć czy operacja konieczna... do 10 marca zwariuje.
Nadal się Rehabilitujemy, ale powoli do przodu. ;)
A co U cieb8e ? Gdzie teraz pracujesz ?
Jak starania?
QUOTE="Lu_cy, post: 19158427, member: 178623"]Serio? Maks jeździ większym odkąd skończył 6 miesięcy. Przestał mi się mieścić na szerokość w nosidełku. I w sumie nasze nosidełko było do 75cm, więc jak osiągnął to zmieniliśmy
[/QUOTE]Nie odbieraj tego jako atak [emoji846] Twoje dzieci są szczuplejsze z tego co mówisz. Maks teraz ma 9.6kg darł się w nosidełku okropnie bo było mu ciasno, więc u nas to był mus. My mieliśmy maxi cosi pebble plus.

Może pokażesz swoje Kabanoski? [emoji3590]

@nnat. Ty masz do mnie akurat najbliżej, zapraszam serdecznie coś możesz upichcic :D
Teraz jestem w domu O16 30 to najpóźniej. Najgorzej przebić się przez miasto o tej 16.

Uwierz, marzy mi się momentami rzucić tym miastem w cholere i wyjechać gdzieś, gdzie jest tak spokojnie... Sama natura... [emoji2956]

Nie noo, 16-16:30 to tak normalnie, tyle dobrze :) daleko dojeżdżasz, w sensie kilometrowo?

Może pokażesz swoje Kabanoski? [emoji3590]

@Lu_cy spoko spoko nie odebrałam:p
U nas od razu po włożeniu śpią... więc chyba im mega wygodnie heh

@Takaja123 nawet hak nie w gościnę to chociaz zdrada gdzie tak jest , bo jak pokazałam mężowi to aż stwierdził, że musimy tam.pojechac :D my mieszkamy w centrum miasta. Tramwaje jeżdżą mi pod domem [emoji14] i na codzień super tu jest bo wszędzie blisko tak na chwilę lubię zmienić tereny często jeździmy do domku, który rodzice wybudowali na wsi właśnie na odpoczynek, ale tam aż takich widoków nie ma [emoji14]

Pokaże pokaże kabanoski :)

.

Załączniki

• received_2627100467388646.jpeg
    received_2627100467388646.jpeg
    102,1 KB · Wyświetleń: 59
  • received_2545851468992274.jpeg
    received_2545851468992274.jpeg
    79,4 KB · Wyświetleń: 64
  • received_233502557665842.jpeg
    received_233502557665842.jpeg
    121,6 KB · Wyświetleń: 64
  • received_226039268417402.jpeg
    received_226039268417402.jpeg
    89,9 KB · Wyświetleń: 65
  • Resized_20200219_141648.jpeg
    Resized_20200219_141648.jpeg
    109,7 KB · Wyświetleń: 65
reklama
@nnat. Mąż się śmieje, że nie widział nigdy nikogo kto by się tak cieszył, że wraca o tej porza do domu. Te miesiące z dojazdami dały mi w kość i teraz to luksus hehe. Mam teraz 18 km jest różnica :)

@Oczekujaca123 Lubelszczyzna, prawie roztocze o ile kojarzysz gdzie to jest :) takie widoki obok domu mamy z sypialni często widać sarenki :)

@Oczekujaca123 edit. Ale już duże Twoje Kabanoski ❤️ na zdjęciu nie widać żeby bylibdo siebie podobni, nie powiedziałabym, że bliźniaki :) Amelka już prawie biega woow czas leci jak szalony, a Staś to duży chłopak juz ❤️❤️❤️ buziaczki od wirtualnej ciotki ❤️❤️❤️

Do góry