reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Lu_cy serio i nie wiem co w tym dziwnego ? Bratanek męża urodzony w terminie z waga 3.8 też zmienił fotelik teraz A ma 13 miesięcy. Waży ok 10 kg.

Nie wiem do ilu jest nasze , ale na pewno do 13 kg. Staś może ma teraz z 8 A Amelka coś ponad 7. Mieszczą się nawet w grubej bluzie.
Lubią w nich jeździć, nie płaczą, mamy maxi cosi city

@Takaja123 o matko ! Gdzie Ty mieszkasz?!?!?! Przyjadę i wyprzytulam [emoji173][emoji173]
U nas dzieciaki w miarę dobrze. Choć teraz zabkuja chyba... ja tam nic nie widzę ale ponoć się coś dzieje. Więc pewnie górne jedynki idą bo już dolne mają. Staś ma dziś gorączkę i jak to facet przeżywa bardziej niż siostra [emoji14] właśnie maja drzemke , bo jakos zmeczeni przez te zabkowanie. Czekamy na konsultację w sprawie tego zrosniecie szwu u Stasia w czaszce i będziemy wiedzieć czy operacja konieczna... do 10 marca zwariuje.
Nadal się Rehabilitujemy, ale powoli do przodu. ;)
A co U cieb8e ? Gdzie teraz pracujesz ?
Jak starania?
QUOTE="Lu_cy, post: 19158427, member: 178623"]Serio? Maks jeździ większym odkąd skończył 6 miesięcy. Przestał mi się mieścić na szerokość w nosidełku. I w sumie nasze nosidełko było do 75cm, więc jak osiągnął to zmieniliśmy[/QUOTE]

reklama
@Takaja123 jakie słodziaki [emoji7][emoji7][emoji7] Chcę takiego [emoji85]

@Oczekujaca123 ponoć właśnie póki głowa nie wystaje to jest w porządku i nie trzeba zmieniać [emoji4] Jakoś najczęściej chyba w okolicy roku się zmienia ten fotelik zależy jakie gabaryty dziecka [emoji16] Chociaż są też takie rwf 0+ z dodatkową wkładką jeszcze. Ale łupinę wygodniej bo zawsze można w wózek wpiąć [emoji4]

Lupina dla nas jest wygodniejsza , żeby nawet nieść w niej dzieci, bo zawsze można położyć na chwilę w niej dziecko, A z dwójką i torba czy zakupami to nawet jak jestem z mężem to trochę kiepsko gdyby mieli być tylko na rękach. Pewniej się czujemy znosząc ich w tych fotelilach, choć jest ciężko. No właśnie też czytałam, że jak głowa wystaje w okolicy oczu to wtedy jest za mały. To u nas Amelka będzie pewnie do 2 r.ż.jezdzic. hehe nie no tak na roczek myślałam im coś kupić. Stas jest długi ale ma.dlugie nogi więc on wystaje bardziej w drugą stronę :p
@Takaja123 jakie słodziaki [emoji7][emoji7][emoji7] Chcę takiego [emoji85]

@Oczekujaca123 ponoć właśnie póki głowa nie wystaje to jest w porządku i nie trzeba zmieniać [emoji4] Jakoś najczęściej chyba w okolicy roku się zmienia ten fotelik zależy jakie gabaryty dziecka [emoji16] Chociaż są też takie rwf 0+ z dodatkową wkładką jeszcze. Ale łupinę wygodniej bo zawsze można w wózek wpiąć [emoji4]

Lupina dla nas jest wygodniejsza , żeby nawet nieść w niej dzieci, bo zawsze można położyć na chwilę w niej dziecko, A z dwójką i torba czy zakupami to nawet jak jestem z mężem to trochę kiepsko gdyby mieli być tylko na rękach. Pewniej się czujemy znosząc ich w tych fotelilach, choć jest ciężko. No właśnie też czytałam, że jak głowa wystaje w okolicy oczu to wtedy jest za mały. To u nas Amelka będzie pewnie do 2 r.ż.jezdzic. hehe nie no tak na roczek myślałam im coś kupić. Stas jest długi ale ma.dlugie nogi więc on wystaje bardziej w drugą stronę :p
No właśnie tak pomyślałam że pewnie Wam wygodniej, bo to zawsze dwójka [emoji16]
Pokaż swoje maluszki [emoji7]

Moja siostra tez zamieniała łupinę Ok 12-13 miesiąca życia a Szymon na bilansie roczniaka miał 10 kg i się jeszcze spokojnie mieścił ;) a mieli cybexa...
@Jivka my dzisiaj mamy równy miesiąc, a mała wczoraj ważyła 4850[emoji28] położna mówi ze za tydzień na ostatniej wizycie ba pewno dobije do 5 wiec my pewnie fotelik będziemy zmieniać na 3 miesiące jak tak dalej pójdzie [emoji23][emoji23][emoji23] nie no żartuje, mam nadzieje ze później jakoś ta waga nie leci aż tak w górę??[emoji848][emoji28]

U nas waga szła szybko w górę mimo wcześniaków tak do 6 miesiąca A potem zwolnilaa i to bardzo.
Moja siostra tez zamieniała łupinę Ok 12-13 miesiąca życia a Szymon na bilansie roczniaka miał 10 kg i się jeszcze spokojnie mieścił ;) a mieli cybexa...
@Jivka my dzisiaj mamy równy miesiąc, a mała wczoraj ważyła 4850[emoji28] położna mówi ze za tydzień na ostatniej wizycie ba pewno dobije do 5 wiec my pewnie fotelik będziemy zmieniać na 3 miesiące jak tak dalej pójdzie [emoji23][emoji23][emoji23] nie no żartuje, mam nadzieje ze później jakoś ta waga nie leci aż tak w górę??[emoji848][emoji28]

@coco07 pięknie, czyli też rośnie kluska [emoji3590] Nie martw się wagą, wszystko zrzucą jak zaczną się ruszać [emoji4] Moja starsza od zawsze wagowo była w 97 centylu [emoji85] A teraz jest szczuplutka [emoji4]

@Oczekujaca123 starsnia w miejscu jak na razie. Pracuje nadal w medycznym w tej samej firmie co wcześniej ale przenieśli mnie bliżej domu i wracam o normlnej porza, a nie jak wcześniej od 6 do 6 poza domem.
Gdzie mieszkam? Hmmm w raju haha :D
Screenshot_20200220_104639.jpg

reklama
Już chcesz zmieniać fotelik?
Nasze dzieciaki 9 miesięcy i jeszcze nawet nie zaczekam szukać ... :p
Ja zmieniłam końcem stycznia, Wiki miała skończone 9 miesięcy. Ale waga 10kg plus zimowe ciuchy plus fotelik czyli 15kg do noszenia... mieściła się bez problemu, jeszcze mogłaby spokojnie jeździć, ale ciężko było mi ją nosić już. Choć fakt, wygoda była jak można było odłożyć gdziekolwiek na chwilę. Teraz najwięcej logistyki w atylu przygotowane kluczyki od auta, klucze od domu itp, ale lżej się nosi mimo wszystko :)

@Lu_cy serio i nie wiem co w tym dziwnego ? Bratanek męża urodzony w terminie z waga 3.8 też zmienił fotelik teraz A ma 13 miesięcy. Waży ok 10 kg.

Nie wiem do ilu jest nasze , ale na pewno do 13 kg. Staś może ma teraz z 8 A Amelka coś ponad 7. Mieszczą się nawet w grubej bluzie.
Lubią w nich jeździć, nie płaczą, mamy maxi cosi city

@Takaja123 o matko ! Gdzie Ty mieszkasz?!?!?! Przyjadę i wyprzytulam [emoji173][emoji173]
U nas dzieciaki w miarę dobrze. Choć teraz zabkuja chyba... ja tam nic nie widzę ale ponoć się coś dzieje. Więc pewnie górne jedynki idą bo już dolne mają. Staś ma dziś gorączkę i jak to facet przeżywa bardziej niż siostra [emoji14] właśnie maja drzemke , bo jakos zmeczeni przez te zabkowanie. Czekamy na konsultację w sprawie tego zrosniecie szwu u Stasia w czaszce i będziemy wiedzieć czy operacja konieczna... do 10 marca zwariuje.
Nadal się Rehabilitujemy, ale powoli do przodu. ;)
A co U cieb8e ? Gdzie teraz pracujesz ?
Jak starania?

Te lupiny są do 13 kg, więc spokój ie możecie jeździć :)

Do góry