reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A co myślicie o braniu dodatkowo cynku przez mężczyzn? Na jednym wątków dziewczyna polecała zinkas bo to lek a nie suplement. Ale nie wiem czy to już nie przesadzę z dawką witamin

reklama
A polecasz bardziej mace w proszku czy w tabletkach?
Wszystko swansowa czy polecasz innych producentów
A co myślicie o braniu dodatkowo cynku przez mężczyzn? Na jednym wątków dziewczyna polecała zinkas bo to lek a nie suplement. Ale nie wiem czy to już nie przesadzę z dawką witamin
Ja akurat brałam swansona bo najlepiej na mnie działał. Mace brał mąż w tabletkach, bo dla niego było to bardziej wygodne. Jeśli chodzi o cynk to mąż bral salfazin dodatkowo. Dobre suple jeszcze masz z aliness, medverita.

Super dzięki za odpowiedz.
Nie dostałam antybiotyku. Nie wiem od czego to zależy ?
Chyba od lekarza. Bo ja miałam dwa razy zabieg w tym samym szpitalu i raz nie dostalam a raz dostalam.

Oby tak było :) bo ja już jestem przygotowana na kolejne działania :p

Ponadto otrzymałam dzisiaj już wszystkie wyniki badań, które robiłam po 2 poronieniu. Większość jest prawidłowych, nie wykazują żadnych odchyleń, oprócz:
  • obecność mutacji C677T w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym)
  • obecność polimorfizmu delecyjnego-675 (4G/5G) w obrębie promotora genu kodującego inhibitor aktywatora plazminogenu-1 (PAI-1) w układzie heterozygotycznym na jednym z alleli
  • niskie białko S wolne (60.77%) przy normach 64-126%
  • obecność p/c przeciwjądrowych (ANA1)
Czekam jeszcze na ANA2 i ANA3...
Oczywiście dokonałam już własnej interpretacji wyników w internecie i jak to zawsze wychodzi, nie jest dobrze :p podatność na nowotwory, dzieci z ZD, roszczepem wargi... Ale to wiadomo internet :p
Czy może któraś z Was robiła te badania i może coś na ten temat powiedzieć? Czy są może szanse na donoszenie zdrowej ciąży?
Genetyk też umówiony, ale ja jestem z tych niecierpliwych, co chcą wiedzieć wszystko na już i teraz...
Mam identyczne wyniki jak Ty :p
Za wyjątkiem tylko białka S. W ciąży heparyna i acard, witaminy metylowane. Zobaczysz ana2 i ana3 co tam bedzie, ale jak coa ro wlasnie encorton. Będzie dobrze ;) moja córcia ma 9 miesięcy i też ciąża na takim zestawie była ;)

Jesteście mi w stanie wyjaśnić czym się różnią te dwie serie swansona?
1580498783780.png

1580498807795.png

reklama
Chyba od lekarza. Bo ja miałam dwa razy zabieg w tym samym szpitalu i raz nie dostalam a raz dostalam.

Mam identyczne wyniki jak Ty :p
Za wyjątkiem tylko białka S. W ciąży heparyna i acard, witaminy metylowane. Zobaczysz ana2 i ana3 co tam bedzie, ale jak coa ro wlasnie encorton. Będzie dobrze ;) moja córcia ma 9 miesięcy i też ciąża na takim zestawie była ;)

Przy poprzedniej ciąży brałam już tyle leków, witamin ze chodziłam jak „pani pigułka” :)
Widzę, ze teraz będzie wszystko x2 plus zastrzyki, ale czego to się nie zrobi :)

Do góry