reklama
Lu_cy
Fanka BB :)
A polecasz bardziej mace w proszku czy w tabletkach?
Wszystko swansowa czy polecasz innych producentów
Ja akurat brałam swansona bo najlepiej na mnie działał. Mace brał mąż w tabletkach, bo dla niego było to bardziej wygodne. Jeśli chodzi o cynk to mąż bral salfazin dodatkowo. Dobre suple jeszcze masz z aliness, medverita.A co myślicie o braniu dodatkowo cynku przez mężczyzn? Na jednym wątków dziewczyna polecała zinkas bo to lek a nie suplement. Ale nie wiem czy to już nie przesadzę z dawką witamin
A sama coś jeszcze przyjmowałaś?Po 1.5 miesiąca takiej intensywnej suplementacji zaszłam w ciążę [emoji846]
Lu_cy
Ja brałam kwas foliowy metylowany, b6 p5p, b2, b12 metyl, omegi, ashwagande, cynk, selen, magnez i acard [emoji38] chyba tyle i zakwas z burakówA sama coś jeszcze przyjmowałaś?
roki_1991
Chyba od lekarza. Bo ja miałam dwa razy zabieg w tym samym szpitalu i raz nie dostalam a raz dostalam.Super dzięki za odpowiedz.
Nie dostałam antybiotyku. Nie wiem od czego to zależy ?
Mam identyczne wyniki jak TyOby tak było bo ja już jestem przygotowana na kolejne działania
Ponadto otrzymałam dzisiaj już wszystkie wyniki badań, które robiłam po 2 poronieniu. Większość jest prawidłowych, nie wykazują żadnych odchyleń, oprócz:
Czekam jeszcze na ANA2 i ANA3...
- obecność mutacji C677T w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym)
- obecność polimorfizmu delecyjnego-675 (4G/5G) w obrębie promotora genu kodującego inhibitor aktywatora plazminogenu-1 (PAI-1) w układzie heterozygotycznym na jednym z alleli
- niskie białko S wolne (60.77%) przy normach 64-126%
- obecność p/c przeciwjądrowych (ANA1)
Oczywiście dokonałam już własnej interpretacji wyników w internecie i jak to zawsze wychodzi, nie jest dobrze podatność na nowotwory, dzieci z ZD, roszczepem wargi... Ale to wiadomo internet
Czy może któraś z Was robiła te badania i może coś na ten temat powiedzieć? Czy są może szanse na donoszenie zdrowej ciąży?
Genetyk też umówiony, ale ja jestem z tych niecierpliwych, co chcą wiedzieć wszystko na już i teraz...
Za wyjątkiem tylko białka S. W ciąży heparyna i acard, witaminy metylowane. Zobaczysz ana2 i ana3 co tam bedzie, ale jak coa ro wlasnie encorton. Będzie dobrze moja córcia ma 9 miesięcy i też ciąża na takim zestawie była
W trakcie starań i potem w ciąży też?Ja brałam kwas foliowy metylowany, b6 p5p, b2, b12 metyl, omegi, ashwagande, cynk, selen, magnez i acard [emoji38] chyba tyle i zakwas z buraków
reklama
MalyGosc
Chyba od lekarza. Bo ja miałam dwa razy zabieg w tym samym szpitalu i raz nie dostalam a raz dostalam.
Mam identyczne wyniki jak Ty
Za wyjątkiem tylko białka S. W ciąży heparyna i acard, witaminy metylowane. Zobaczysz ana2 i ana3 co tam bedzie, ale jak coa ro wlasnie encorton. Będzie dobrze moja córcia ma 9 miesięcy i też ciąża na takim zestawie była
Przy poprzedniej ciąży brałam już tyle leków, witamin ze chodziłam jak „pani pigułka”
Widzę, ze teraz będzie wszystko x2 plus zastrzyki, ale czego to się nie zrobi