reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A co myślicie o braniu dodatkowo cynku przez mężczyzn? Na jednym wątków dziewczyna polecała zinkas bo to lek a nie suplement. Ale nie wiem czy to już nie przesadzę z dawką witamin

reklama
A polecasz bardziej mace w proszku czy w tabletkach?
Wszystko swansowa czy polecasz innych producentów
A co myślicie o braniu dodatkowo cynku przez mężczyzn? Na jednym wątków dziewczyna polecała zinkas bo to lek a nie suplement. Ale nie wiem czy to już nie przesadzę z dawką witamin
Ja akurat brałam swansona bo najlepiej na mnie działał. Mace brał mąż w tabletkach, bo dla niego było to bardziej wygodne. Jeśli chodzi o cynk to mąż bral salfazin dodatkowo. Dobre suple jeszcze masz z aliness, medverita.

Super dzięki za odpowiedz.
Nie dostałam antybiotyku. Nie wiem od czego to zależy ?
Chyba od lekarza. Bo ja miałam dwa razy zabieg w tym samym szpitalu i raz nie dostalam a raz dostalam.

Oby tak było :) bo ja już jestem przygotowana na kolejne działania :p

Ponadto otrzymałam dzisiaj już wszystkie wyniki badań, które robiłam po 2 poronieniu. Większość jest prawidłowych, nie wykazują żadnych odchyleń, oprócz:
  • obecność mutacji C677T w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym)
  • obecność polimorfizmu delecyjnego-675 (4G/5G) w obrębie promotora genu kodującego inhibitor aktywatora plazminogenu-1 (PAI-1) w układzie heterozygotycznym na jednym z alleli
  • niskie białko S wolne (60.77%) przy normach 64-126%
  • obecność p/c przeciwjądrowych (ANA1)
Czekam jeszcze na ANA2 i ANA3...
Oczywiście dokonałam już własnej interpretacji wyników w internecie i jak to zawsze wychodzi, nie jest dobrze :p podatność na nowotwory, dzieci z ZD, roszczepem wargi... Ale to wiadomo internet :p
Czy może któraś z Was robiła te badania i może coś na ten temat powiedzieć? Czy są może szanse na donoszenie zdrowej ciąży?
Genetyk też umówiony, ale ja jestem z tych niecierpliwych, co chcą wiedzieć wszystko na już i teraz...
Mam identyczne wyniki jak Ty :p
Za wyjątkiem tylko białka S. W ciąży heparyna i acard, witaminy metylowane. Zobaczysz ana2 i ana3 co tam bedzie, ale jak coa ro wlasnie encorton. Będzie dobrze ;) moja córcia ma 9 miesięcy i też ciąża na takim zestawie była ;)

Jesteście mi w stanie wyjaśnić czym się różnią te dwie serie swansona?
1580498783780.png

1580498807795.png

reklama
Chyba od lekarza. Bo ja miałam dwa razy zabieg w tym samym szpitalu i raz nie dostalam a raz dostalam.

Mam identyczne wyniki jak Ty :p
Za wyjątkiem tylko białka S. W ciąży heparyna i acard, witaminy metylowane. Zobaczysz ana2 i ana3 co tam bedzie, ale jak coa ro wlasnie encorton. Będzie dobrze ;) moja córcia ma 9 miesięcy i też ciąża na takim zestawie była ;)

Przy poprzedniej ciąży brałam już tyle leków, witamin ze chodziłam jak „pani pigułka” :)
Widzę, ze teraz będzie wszystko x2 plus zastrzyki, ale czego to się nie zrobi :)

Do góry