reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć. Mam do was pytanie czy któraś z was w ciąży miała biały śluz bo ja mam i czasem towarzysza mu lekkie bóle jak na miesiączkę boję się ponieważ w ciąży która straciłam też pojawiał się ten śluz a w donoszonych ciążach nie przypominam sobie aby się pojawiał. Wizytę mam niestety dopiero w poniedziałek 27 i już zaczynam się stresować.
Całą ciążę taki miałam, robiłam wymazy i było wszystko ok. Jeśli coś nie niepokoi zawsze zrób sobie wymaz, lepiej w porę wykryć infekcje i wiedzieć co się leczy. Próbki możesz pobrać w laboratorium a wymaz w domu lub na wizycie u ginekologa. Mój gin powiedział że mogę sama sobie pobrać jak tylko mam obawy. Profilaktycznie brałam lactovaginal lub vitagyn C- bezpieczne w ciąży.

reklama
Mam pytanka co do zespołu antyfosfolipidowego, bo to jest badanie, które należy zrobić maks. 6tyg od poronienia.
Chciałam wykupić on-line badanie w laboratorium i zgłupiałam 🤯
Wiec pytanie do Was, które badania w tym kierunku robiły.
Czy w celu wykrycia tego zespołu trzeba zrobić wszystkie czynniki: P/c antykardiolipinowe, P/c antyfosfolipidowe, antykoagulant toczniowy, p/c p. beta-2-glikoproteinie I? Czy wystarczą wybrane, które?
Badania genetyczne (czynnik V-leiden, protrombina, MTHFR, PAI-1, kariotyp) mamy już wykupione i będziemy je robić w tym tygodniu w Diagnostyce.
Ale na ten zespół antyfosfolipidowy jest ograniczony czas, wiec chciałabym to wykonać jak najszybciej

Z góry dziękuje [emoji173]️[emoji120]

W drugiej ciąży też tak miałam. A ból pleców jak na okres zawsze. Na razie się nie przejmuj;) ale to taki czas kiedy można dziecku bardzo zaszkodzić nieświadomie ;) dlatego warto się zabezpieczać. Jednak jeśli bierzesz antybiotyk to ważny jest probiotyk i prebiotyk.

Na razie nic nie biorę, jutro zobaczę co gin mi da na ta infekcje bo śluz mam dziwny jakby zielony sama nie wiem ciężko mi opisać ten kolor. A maść na twarz duac już dziś nie nakładam

Cześć. Mam do was pytanie czy któraś z was w ciąży miała biały śluz bo ja mam i czasem towarzysza mu lekkie bóle jak na miesiączkę boję się ponieważ w ciąży która straciłam też pojawiał się ten śluz a w donoszonych ciążach nie przypominam sobie aby się pojawiał. Wizytę mam niestety dopiero w poniedziałek 27 i już zaczynam się stresować.
Dla mnie normalny objaw. Każda ciąża jest inna. W tamtej straconej i tej której obecnie jestem od początku towarzyszy mi śluz i to jest normalne. Żadnych infekcji nie mam. A ból może dlatego że dzidzia potrzebuje wiecej miejsca.

Mam pytanka co do zespołu antyfosfolipidowego, bo to jest badanie, które należy zrobić maks. 6tyg od poronienia.
Chciałam wykupić on-line badanie w laboratorium i zgłupiałam 🤯
Wiec pytanie do Was, które badania w tym kierunku robiły.
Czy w celu wykrycia tego zespołu trzeba zrobić wszystkie czynniki: P/c antykardiolipinowe, P/c antyfosfolipidowe, antykoagulant toczniowy, p/c p. beta-2-glikoproteinie I? Czy wystarczą wybrane, które?
Badania genetyczne (czynnik V-leiden, protrombina, MTHFR, PAI-1, kariotyp) mamy już wykupione i będziemy je robić w tym tygodniu w Diagnostyce.
Ale na ten zespół antyfosfolipidowy jest ograniczony czas, wiec chciałabym to wykonać jak najszybciej

Z góry dziękuje [emoji173]️[emoji120]
A w jakim lab szukaz, że masz osobno antykardiolipinowe i antyfosfolipidowe? To powinno być to samo, ale trzeba zrobić w obu klasach IgM i IgG. Żeby mieć "pewność" powinnaś mieć 5 wyników: P/c antyfosfolipidowe igm i igg , antykoagulant toczniowy, p/c p. beta-2-glikoproteinie igm i igg. Jest jeszcze jakaś pula przeciwciał, o których pisała @Destino , ale ja ich nigdy nie robiłam i nie pamiętam nazwy, musiałabyś poszukać w jej postach.

A w jakim lab szukaz, że masz osobno antykardiolipinowe i antyfosfolipidowe? To powinno być to samo, ale trzeba zrobić w obu klasach IgM i IgG. Żeby mieć "pewność" powinnaś mieć 5 wyników: P/c antyfosfolipidowe igm i igg , antykoagulant toczniowy, p/c p. beta-2-glikoproteinie igm i igg. Jest jeszcze jakaś pula przeciwciał, o których pisała @Destino , ale ja ich nigdy nie robiłam i nie pamiętam nazwy, musiałabyś poszukać w jej postach.

Szukałam w Diagnostyce, żeby wszystkie badania zrobić już w jednym miejscu

U mnie taki śluz wskazywał na infekcję i dostawałam globulki.

Szukałam w Diagnostyce, żeby wszystkie badania zrobić już w jednym miejscu
Też właśnie chcę zrobić. Tylko on line przynajmniej u mnie nie ma antykoagulantu toczniowego. Muszę zadzwonić i się zapytać, czy można dokupić na miejscu. Ja robiłam te badania 4 po pierwszym poronieniu i właśnie bez tego antykoagulantu i te 4 wyszły ok.

reklama
Wystraszyła mnie bo mam opryszczkę na ustach, a mówił ze od razu jestem skazana na poronienie. Później usg i mówi, ze ciąża bardzo wczesna nie widać jeszcze na usg i dobrze to robi, ze nic nie widacpdzy tej opryszcce i w poniedziałek wizyta. Gdyby było plamienie to od razu do niej mam jechać

Dostałam lactovaginal i duphaston 3x1

Do góry