reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czy orientuje się któraś z Was jak wyglada sprawa jeśli pracownik złoży wypowiedzenie w pracy i w trakcie 3-miesięcznego wypowiedzenia zajdzie w ciąże? W międzyczasie pójdzie na L4. Ale domyślam się, ze L4 będzie trwało do końca współpracy potem koniec?
Jak pracowałam w Pl to pytałam o to kompetentnej osoby która się na tym zna i odpowiedział mi że jeśli pracodawca da mi wypowiedzenie umowy a na tym czasie zajde w ciążę to musi cofnąć wypowiedzenie i podpisać ze mną na nowo umowę do rozwiązania ciąży ale jeśli bym ja oddala wypowiedzenie i w tym czasie zaszła w ciążę to pracodawca może a nie musi wycofać wypowiedzenia które sama napisałam. Dlatego za nim się da samej wypowiedzenie z pracy to trzeba się upewnić że się w ciąży nie jest i być pewnym czy staracie się dalej o ciąże ryzykując że możesz zostać bez kasy czy znajdujesz nowa prace pracujesz chwilę i dopiero zachodzisz w ciążę.

Ale tak zostałam po informowana w 2016r więc mogło się coś zmienić i nie jestem na bieżąco. Myślę żeby mieć 100% pewność na ten temat to zapytać prawnika.

Przepraszam że się tyle nieodezywalam ale musiałam odsapnac.
Lekarz powiedział że wszystko gra. Że nie ma się co martwić na razie. Że jak ma się utrzymać to się utrzyma. A że progesteron spada to ona nie wie dlaczego bo ogólnie jest dobrze. A leczy się człowieka nie wyniki. I kazała przyjść za 2tygodnie..
No średnio jestem nastawiona optymistycznie.

Kurcze tak czytam jak jesteście na oddziale i naprawdę podziwiam Was dziewczyny. Jesteście takie silne i pozytywne;) tak tchnie od Was nadzieją. Choć współczuję Wam ogromnie, czerpie siłę z waszych wpisów.

Jak pracowałam w Pl to pytałam o to kompetentnej osoby która się na tym zna i odpowiedział mi że jeśli pracodawca da mi wypowiedzenie umowy a na tym czasie zajde w ciążę to musi cofnąć wypowiedzenie i podpisać ze mną na nowo umowę do rozwiązania ciąży ale jeśli bym ja oddala wypowiedzenie i w tym czasie zaszła w ciążę to pracodawca może a nie musi wycofać wypowiedzenia które sama napisałam. Dlatego za nim się da samej wypowiedzenie z pracy to trzeba się upewnić że się w ciąży nie jest i być pewnym czy staracie się dalej o ciąże ryzykując że możesz zostać bez kasy czy znajdujesz nowa prace pracujesz chwilę i dopiero zachodzisz w ciążę.

Ale tak zostałam po informowana w 2016r więc mogło się coś zmienić i nie jestem na bieżąco. Myślę żeby mieć 100% pewność na ten temat to zapytać prawnika.
Raczej nic się w tej kwestii nie zmieniło. Ale wklejam link:

Ten Pan się super zna na prawie pracy i w wielu przypadkach potrafi pomóc, zarówno pracodawcy jak i pracownikowi. Jest niepełnosprawny więc zbiera datki na swoje leczenie a porad najczęściej udziela darmowo. Mi też pomógł, tak że polecam;)

Dziewczyny polećcie dobry probiotyk. Po zabiegu dostałam antybiotyk. Po tym antybiotyku, po pierwszych dawkach miałam zawroty głowy i ogólnie było mi dziwnie. Biorę probiotyk, jakiś zwykły. Chciałabym kupić coś dobrego. Czy enterol jest dobrym probiotykiem?
Enterol jest super ale ma tylko jeden szczep bakterii, z najlepszych polecam Vivomixx ale jest drogi. Ok 70 zł za 10 saszetek. Albo taniej sanprobi lub Lactostad;) chociaż one też zawierają mniej różnorodne szczepy. I warto sprawdzić jaki to szczep i ile go jest. Bo najczęściej są to L. Casei albo Bifidus i to są dobre szczepy ale musi być ich więcej żeby to coś dawało.

Dziewczyny powiedzcie mi, bo czytam wszędzie i jestem coraz głupsza... 9 dni temu miałam zabieg, po zabiegu 2 dni krwawienia, później plamienie i od wczoraj do dzisiaj popołudniu czysta wkładka, a wieczorem znów plamienie. Nic mnie nie boli, czuję się dobrze. Czy tak może być i jak długo? Martwię się bo się na czytałam o infekcjach

@w_karolcia w ciąży to raczej musisz pytać w aptece co Ci polecą. Wciąż pojawiają się nowe probiotyki. Kiedyś dobry był na dolegliwości kobiece lactovaginal, ale myślę że są już probiotyki o bogatszy składzie.
@Zabulinka_86 przy antybiotyku po zabiegu faktycznie sprawdzi się najlepiej sanprobi. Enterol jest dobry przy grypie żołądkowej gdy pojawiają się wymioty, biegunka i odwodnienie.
@Dzoana88 skarbie nie chciałam Cię absolutnie straszyć. Po prostu obserwuj się i zgłaszaj niepokojące objawy. Lepiej chwilę wcześniej wyjąć maluszka niż przedobrzyć.

reklama
Do góry