reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@w_karolcia w ciąży to raczej musisz pytać w aptece co Ci polecą. Wciąż pojawiają się nowe probiotyki. Kiedyś dobry był na dolegliwości kobiece lactovaginal, ale myślę że są już probiotyki o bogatszy składzie.
@Zabulinka_86 przy antybiotyku po zabiegu faktycznie sprawdzi się najlepiej sanprobi. Enterol jest dobry przy grypie żołądkowej gdy pojawiają się wymioty, biegunka i odwodnienie.
@Dzoana88 skarbie nie chciałam Cię absolutnie straszyć. Po prostu obserwuj się i zgłaszaj niepokojące objawy. Lepiej chwilę wcześniej wyjąć maluszka niż przedobrzyć.

Jutro dzwonię do ginekologa z rana, idę do apteki po prpbiottk i beta by się przydała.
. Robiłam drugi test dziś o innej czułości wiec kreseczka trochę jaśniejsza, ale test w ogóle dziwny bo dałam kropelki moczu i zanim cis zaczęło się dziać to minęło chwile. Bolą mnie plecy dość mocno. Śluz zarozowiony. I jak się podcieralam to z tych podrażnień trochę krew takie kropeczki, ale niepokoi mnie ten śluz.. boje się ze @ się rozkręci

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi, bo czytam wszędzie i jestem coraz głupsza... 9 dni temu miałam zabieg, po zabiegu 2 dni krwawienia, później plamienie i od wczoraj do dzisiaj popołudniu czysta wkładka, a wieczorem znów plamienie. Nic mnie nie boli, czuję się dobrze. Czy tak może być i jak długo? Martwię się bo się na czytałam o infekcjach
Może tak być jak piszesz. Ja też po zabiegu krwawilam dwa dni, potem przerwa i potem znowu mi się lało jak z kranu... A może tak trwać do 6 tygodni nawet

Jutro dzwonię do ginekologa z rana, idę do apteki po prpbiottk i beta by się przydała.
. Robiłam drugi test dziś o innej czułości wiec kreseczka trochę jaśniejsza, ale test w ogóle dziwny bo dałam kropelki moczu i zanim cis zaczęło się dziać to minęło chwile. Bolą mnie plecy dość mocno. Śluz zarozowiony. I jak się podcieralam to z tych podrażnień trochę krew takie kropeczki, ale niepokoi mnie ten śluz.. boje się ze @ się rozkręci

Jesteś w ciąży lub podejrzewasz ciążę? Bo wtedy z probiotykami też trzeba ostrożnie. Najlepiej żeby lekarz doradził.
Niemądrze się absolutnie. Tylko ja mam wrzodziejące zapalenie jelita grubego i ciągle wszystko muszę konsultować z gastroenterologiem. No i właśnie tenże powiedział że na probiotyki w ciąży, zwłaszcza na początku trzeba uważać bo zbyt "silne" mogą wpływać na płód. Niestety niedopytywałam bo wtedy byłam po poronieniu. A teraz dopiero wizyta za 2 tygodnie.
Może dicoflor, bo dla dzieci dobry ;)

Jesteś w ciąży lub podejrzewasz ciążę? Bo wtedy z probiotykami też trzeba ostrożnie. Najlepiej żeby lekarz doradził.
Niemądrze się absolutnie. Tylko ja mam wrzodziejące zapalenie jelita grubego i ciągle wszystko muszę konsultować z gastroenterologiem. No i właśnie tenże powiedział że na probiotyki w ciąży, zwłaszcza na początku trzeba uważać bo zbyt "silne" mogą wpływać na płód. Niestety niedopytywałam bo wtedy byłam po poronieniu. A teraz dopiero wizyta za 2 tygodnie.

Tak. Robiłam dwa testy i dwa są pozytywne

Robiłam drugi test dziś o innej czułości wiec kreseczka trochę jaśniejsza, ale test w ogóle dziwny bo dałam kropelki moczu i zanim cis zaczęło się dziać to minęło chwile. Bolą mnie plecy dość mocno. Śluz zarozowiony. I jak się podcieralam to z tych podrażnień trochę krew takie kropeczki, ale niepokoi mnie ten śluz.. boje się ze @ się rozkręci

Cześć. Mam do was pytanie czy któraś z was w ciąży miała biały śluz bo ja mam i czasem towarzysza mu lekkie bóle jak na miesiączkę boję się ponieważ w ciąży która straciłam też pojawiał się ten śluz a w donoszonych ciążach nie przypominam sobie aby się pojawiał. Wizytę mam niestety dopiero w poniedziałek 27 i już zaczynam się stresować.

reklama
Wstrzymam się do jutra.. tylko tez zarozowiony śluz.. i mega ból pleców
W drugiej ciąży też tak miałam. A ból pleców jak na okres zawsze. Na razie się nie przejmuj;) ale to taki czas kiedy można dziecku bardzo zaszkodzić nieświadomie ;) dlatego warto się zabezpieczać. Jednak jeśli bierzesz antybiotyk to ważny jest probiotyk i prebiotyk.

Do góry