reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@w_karolcia w ciąży to raczej musisz pytać w aptece co Ci polecą. Wciąż pojawiają się nowe probiotyki. Kiedyś dobry był na dolegliwości kobiece lactovaginal, ale myślę że są już probiotyki o bogatszy składzie.
@Zabulinka_86 przy antybiotyku po zabiegu faktycznie sprawdzi się najlepiej sanprobi. Enterol jest dobry przy grypie żołądkowej gdy pojawiają się wymioty, biegunka i odwodnienie.
@Dzoana88 skarbie nie chciałam Cię absolutnie straszyć. Po prostu obserwuj się i zgłaszaj niepokojące objawy. Lepiej chwilę wcześniej wyjąć maluszka niż przedobrzyć.

Jutro dzwonię do ginekologa z rana, idę do apteki po prpbiottk i beta by się przydała.
. Robiłam drugi test dziś o innej czułości wiec kreseczka trochę jaśniejsza, ale test w ogóle dziwny bo dałam kropelki moczu i zanim cis zaczęło się dziać to minęło chwile. Bolą mnie plecy dość mocno. Śluz zarozowiony. I jak się podcieralam to z tych podrażnień trochę krew takie kropeczki, ale niepokoi mnie ten śluz.. boje się ze @ się rozkręci

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi, bo czytam wszędzie i jestem coraz głupsza... 9 dni temu miałam zabieg, po zabiegu 2 dni krwawienia, później plamienie i od wczoraj do dzisiaj popołudniu czysta wkładka, a wieczorem znów plamienie. Nic mnie nie boli, czuję się dobrze. Czy tak może być i jak długo? Martwię się bo się na czytałam o infekcjach
Może tak być jak piszesz. Ja też po zabiegu krwawilam dwa dni, potem przerwa i potem znowu mi się lało jak z kranu... A może tak trwać do 6 tygodni nawet

Jutro dzwonię do ginekologa z rana, idę do apteki po prpbiottk i beta by się przydała.
. Robiłam drugi test dziś o innej czułości wiec kreseczka trochę jaśniejsza, ale test w ogóle dziwny bo dałam kropelki moczu i zanim cis zaczęło się dziać to minęło chwile. Bolą mnie plecy dość mocno. Śluz zarozowiony. I jak się podcieralam to z tych podrażnień trochę krew takie kropeczki, ale niepokoi mnie ten śluz.. boje się ze @ się rozkręci

Jesteś w ciąży lub podejrzewasz ciążę? Bo wtedy z probiotykami też trzeba ostrożnie. Najlepiej żeby lekarz doradził.
Niemądrze się absolutnie. Tylko ja mam wrzodziejące zapalenie jelita grubego i ciągle wszystko muszę konsultować z gastroenterologiem. No i właśnie tenże powiedział że na probiotyki w ciąży, zwłaszcza na początku trzeba uważać bo zbyt "silne" mogą wpływać na płód. Niestety niedopytywałam bo wtedy byłam po poronieniu. A teraz dopiero wizyta za 2 tygodnie.
Może dicoflor, bo dla dzieci dobry ;)

Jesteś w ciąży lub podejrzewasz ciążę? Bo wtedy z probiotykami też trzeba ostrożnie. Najlepiej żeby lekarz doradził.
Niemądrze się absolutnie. Tylko ja mam wrzodziejące zapalenie jelita grubego i ciągle wszystko muszę konsultować z gastroenterologiem. No i właśnie tenże powiedział że na probiotyki w ciąży, zwłaszcza na początku trzeba uważać bo zbyt "silne" mogą wpływać na płód. Niestety niedopytywałam bo wtedy byłam po poronieniu. A teraz dopiero wizyta za 2 tygodnie.

Tak. Robiłam dwa testy i dwa są pozytywne

Robiłam drugi test dziś o innej czułości wiec kreseczka trochę jaśniejsza, ale test w ogóle dziwny bo dałam kropelki moczu i zanim cis zaczęło się dziać to minęło chwile. Bolą mnie plecy dość mocno. Śluz zarozowiony. I jak się podcieralam to z tych podrażnień trochę krew takie kropeczki, ale niepokoi mnie ten śluz.. boje się ze @ się rozkręci

Cześć. Mam do was pytanie czy któraś z was w ciąży miała biały śluz bo ja mam i czasem towarzysza mu lekkie bóle jak na miesiączkę boję się ponieważ w ciąży która straciłam też pojawiał się ten śluz a w donoszonych ciążach nie przypominam sobie aby się pojawiał. Wizytę mam niestety dopiero w poniedziałek 27 i już zaczynam się stresować.

reklama
Wstrzymam się do jutra.. tylko tez zarozowiony śluz.. i mega ból pleców
W drugiej ciąży też tak miałam. A ból pleców jak na okres zawsze. Na razie się nie przejmuj;) ale to taki czas kiedy można dziecku bardzo zaszkodzić nieświadomie ;) dlatego warto się zabezpieczać. Jednak jeśli bierzesz antybiotyk to ważny jest probiotyk i prebiotyk.

Do góry