reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czy orientuje się któraś z Was jak wyglada sprawa jeśli pracownik złoży wypowiedzenie w pracy i w trakcie 3-miesięcznego wypowiedzenia zajdzie w ciąże? W międzyczasie pójdzie na L4. Ale domyślam się, ze L4 będzie trwało do końca współpracy potem koniec?

reklama
@mohaaa Pracodawca nie może rozwiązać takiej umowy (rozumiem że była na czas nieokreślony?). A dziewczyna powinna złożyć cofnięcie swojego oświadczenia o wypowiedzeniu.

Czy orientuje się któraś z Was jak wyglada sprawa jeśli pracownik złoży wypowiedzenie w pracy i w trakcie 3-miesięcznego wypowiedzenia zajdzie w ciąże? W międzyczasie pójdzie na L4. Ale domyślam się, ze L4 będzie trwało do końca współpracy potem koniec?
Wtedy cofa się wypowiedzenie i jest tak, jakby normalnie pracował, może iść na L4, może pracować, po porodzie macierzyński i według potrzeb wychowawczy. Podejrzewam, że powrotu po tym już do firmy nie będzie.

Dziewczyny polećcie dobry probiotyk. Po zabiegu dostałam antybiotyk. Po tym antybiotyku, po pierwszych dawkach miałam zawroty głowy i ogólnie było mi dziwnie. Biorę probiotyk, jakiś zwykły. Chciałabym kupić coś dobrego. Czy enterol jest dobrym probiotykiem?
San pro bi. Napisałam że spacjami, żeby nie zakryli nazwy.

Podpowiedzcie jaki najlepszy jest materac do łóżeczka ? Łóżeczko dostałam od siostry i resztę muszę dokupić. Przeglądam rzeczy w smyku bo są teraz promocje.

@mohaaa Pracodawca nie może rozwiązać takiej umowy (rozumiem że była na czas nieokreślony?). A dziewczyna powinna złożyć cofnięcie swojego oświadczenia o wypowiedzeniu.

Wtedy cofa się wypowiedzenie i jest tak, jakby normalnie pracował, może iść na L4, może pracować, po porodzie macierzyński i według potrzeb wychowawczy. Podejrzewam, że powrotu po tym już do firmy nie będzie.

Sprawa wyglada tak, ze myśle o tym by się zwolnić. W zasadzie trzyma mnie tylko umowa na czas nieokreślony. Czekam na ciąże, ale oczywiście jak się bardzo chce, to nie wychodzi. No i tak się trochę mecze. A boje się, ze jak złoże wypowiedzenie, to się uda i wtedy klops. Czyli gdyby tak było, ze sama bym zrezygnowała z pracy (umowa na czas nieokreślony) i w ciągu wypowiedzenia (3miesiace) zaszłabym w ciąże, to wypowiedzenie cofam i pracodawca musi się zgodzić na takie cofnięcie? Dobrze zrozumiałam?

Sprawa wyglada tak, ze myśle o tym by się zwolnić. W zasadzie trzyma mnie tylko umowa na czas nieokreślony. Czekam na ciąże, ale oczywiście jak się bardzo chce, to nie wychodzi. No i tak się trochę mecze. A boje się, ze jak złoże wypowiedzenie, to się uda i wtedy klops. Czyli gdyby tak było, ze sama bym zrezygnowała z pracy (umowa na czas nieokreślony) i w ciągu wypowiedzenia (3miesiace) zaszłabym w ciąże, to wypowiedzenie cofam i pracodawca musi się zgodzić na takie cofnięcie? Dobrze zrozumiałam?
Dokładnie tak.

reklama
Mam pytanko odnośnie badań. Jeśli po pierwszym poronieniu robiłam badania na zespół antyfosfolipidowy i wyszło ok, to powinnam teraz też powtórzyć?

Do góry