reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czyli polecasz doustny? Nie dopochwowy? Co sty opowiadasz. Raz straciłam ciąże i teraz znowu będę siać panikę. Ale nikomu nie chce mówić bo za wcześnie ZDECYDKWANUE
Jeśli będziesz miała na dniach wizytę, to nie bierz dopochwowego, bo lekarz może chcieć zrobić wymaz i każdy preparat dopochwowy zafalszuje wynik.

reklama
Dziewczyny może wy będziecie wiedzieć . Wczoraj rozmawiałam z koleżanka , mówiła ze w 20 tc była na usg i okazało się ze serduszko nie bije i ciąża zakończyła się w 16tc. To był piątek , lekarz kazał w poniedziałek jechać do szpitala. Koleżanka pojechała w sobotę rano ale nie przyjęli jej bo nie krwawila🤦🏻‍♀️. Kazali przyjechać w poniedziałek na 7:30. Teraz problem w tym ze po tabletkach i lyzeczkowaniu nikt jej nie zapytał czy chce zrobić badanie genetyczne dziecka , także nie wydali jej płodu bo jak dostała info : takie mamy przepisy , jest Pani obcokrajowcem i nie wydajemy do pochówku . Jest to możliwe ??? Przecież mieszka w Polsce , ma pobyt czasowy , nie mogła pochować swojego dziecka bo jest obcokrajowcem 🥺

Moim zdaniem to bzdura. Jest właśnie wręcz odwrotnie. U mnie musiałam podpisać że nie odbieram płodu i wtedy szpital się tym zajmuje. Jeśli ciąża na takim etapie się zatrzymała to tym bardziej matka ma prawo do pochówku swojego dziecka

Jeśli będziesz miała na dniach wizytę, to nie bierz dopochwowego, bo lekarz może chcieć zrobić wymaz i każdy preparat dopochwowy zafalszuje wynik.

Na razie dopochwowe nie będę brać. Jest w sumie jedna pewna lekarka ginekolog, która mnie jutro przyjmie. Bo moj No jest 60% szans na nie bo zassze ma mase ludzi. I kwestia tego czy ona mi zrobi już usg? Chce znaznaczyc ze to wizyta na NFZ

U mnie powodem były komórki nk. Ale to ma znaczenie we wczesnych tygodniach ciąży. Niestety nie doszłam do informacji w którym poroniolas ;/ trombofilie warto wykonać. Zdecydowanie. Może doszło do zakrzepowy. Jest ogolnie dużo badań które można wykonać. Ale to dobrze jakby Cię lekarz pokierowal ;)
Ja w tej ciąży biore/bralam acard 150, encorton 10 mg(juz nie) , wlewy z intralipid (juznjie) heparyne zastrzyki 0.4, femibion, magnez, feroplex, duphaston, luteina (juz nie) .
Także mi dali taki zestaw na podstawie komórek nk, oraz dwóch poronien już profilaktycznie steryd i heparyne. I na razie (odpukac) działa wszystko ;)
Także trzeba teraz powalczyć z badaniami aby być pewna że jest ok.

przypomnij, jaki miałaś poziom komórek NK?

Hej laski, widzę że tu sporo się dzieje, przykro mi bardzo że tak wiele kobiet musi doświadczać strat... i to nie raz .. takie to życie jest nie uczciwe [emoji53] Ale grunt to się nie poddawać i szukać przyczyny!
Ja mam teraz trochę wsumie problemu, tak w skrócie to powiem że z niedz na pon trafiłam do szpitala bo cisnienie mialam już 165/113. W ostatnim czasie bardzo mi spadły płytki krwi, w szpitalu Oznaczyli je na 65 tys A na drugi dzień było już 51, postanowili mnie przenieść do szpitala oddalonego o 2h drogi od mojego domu. Także od wtorku wieczór jestem w szpitalu o III stopniu referencyjnosci. Okazało się że mam też malowodzie Ale teraz sytuacja się poprawiła bo jest 7 afi także ten parametr w miarę. No ... Także moim największym problemem jest małopłytkowość poki co, w poniedziałek oznacza ostatni raz liczbę płytek I we wtorek lub środę mój synek przyjdzie na świat poprzez cesarskie cięcie. Jako że może mieć też małopłytkowość nie mogę rodzić sn gdyż grozi to krwotokiem u małego. U mnie zresztą tez Ale szykuja krew i płytki do przetaczania jesli zajdzie konieczność. Także dzieje się u mnie poki co. Dziś skończyłam 37 tc, tyle dobrego A mały waży ok 2700.
Pozdrawiam Was kochanie trzymajcie się cieplutko każda z osobna ściskam !!!
Oj Kochana dobrze że jesteś w szpitalu i szybko wyciągną synka! Czekamy na foto [emoji8]
A Ty po cc pamiętaj, dużo chodź i się nie garb [emoji4] Wtedy szybciutko dojdziesz do siebie!

Kurde. Już naczytałam się ze poronienie przy infekcji... jeny

Spokojnie. To nie musi być infekcja. Ja np.miałam w ciąży swędzenie a infekcji nie byli żadnej. Poza tym nie każda infekcja jest groźna. Sa dziewczyny co cała ciąże maja infekcje. Należy nie ignorować i iść koniecznie do lekarza, ale nie ma tez co panikować i się stresować. Czasem to kwestia nawilżenia. Z tej samej firmy co lactovaginal jest probiotyk doustny provag.

Spokojnie. To nie musi być infekcja. Ja np.miałam w ciąży swędzenie a infekcji nie byli żadnej. Poza tym nie każda infekcja jest groźna. Sa dziewczyny co cała ciąże maja infekcje. Należy nie ignorować i iść koniecznie do lekarza, ale nie ma tez co panikować i się stresować. Czasem to kwestia nawilżenia. Z tej samej firmy co lactovaginal jest probiotyk doustny provag.
Ja tak miałam po luteinie. Że miałam swedzenie a wymaz czysty. Ja polecam brać wymazowki z labu i nawet samej sobie pobrać i zanieść.

reklama
Dziewczyny polećcie dobry probiotyk. Po zabiegu dostałam antybiotyk. Po tym antybiotyku, po pierwszych dawkach miałam zawroty głowy i ogólnie było mi dziwnie. Biorę probiotyk, jakiś zwykły. Chciałabym kupić coś dobrego. Czy enterol jest dobrym probiotykiem?

Do góry