reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No a nie możesz brać progesteronu rano jak ten letrox ? Współczuję bo to kolejne dylematy i obawy tylko, mnie w tej ciazy nie zemdlilo ani razu nawet , sama nie wiem jak to możliwe.
Jutro już tak zrobię że wezmę razem z letroxem . No miałam nadzieję że mnie to ominie bo w drugiej ciąży zero objawów czułam się świetnie. A teraz znów mdłości to może będzie chłopak tak jak w pierwszej, oby tym razem jednak dzidzia dała radę do końca , chciałabym w końcu doczekać narodzonego dziecka .
@mohaaa właśnie później do niego zadzwonię ale pewnie poradzi to co @dzoana :)
@mohaaa Powiedz jak tam u Ciebie???? Dalej się staracie intensywnie ??

reklama
Jutro już tak zrobię że wezmę razem z letroxem . No miałam nadzieję że mnie to ominie bo w drugiej ciąży zero objawów czułam się świetnie. A teraz znów mdłości to może będzie chłopak tak jak w pierwszej, oby tym razem jednak dzidzia dała radę do końca , chciałabym w końcu doczekać narodzonego dziecka .
Tak. Dzięki, ze pytasz. Dziś mam 20 dc i wczoraj zaczęło się moje comiesięczne plamienie. No ale dalej mam nadzieje, bo w poprzednich ciążach po kilku dniach zanikło. Zobaczymy, jeszcze tydzień :)

U mnie mdłości brak A chłopczyk będzie także nie ma reguly hehe [emoji4] powoli do przodu i będzie dobrze ! Musisz w to wierzyć [emoji4][emoji8] my jutro zaczynamy 36 tydzień... Nie wiem kiedy ten czas zleciał [emoji2368][emoji2368]

Mierzy sie główkę brzuszek i udko [emoji4] A co do tych przepływów to ja miałam ostatnio sprawdzane na ostatnich prenatalnych bo mój gin nie ma doplera hmm nieraz o tym mysle że kurcze lepiej gdyby miał i mógł sprawdzić. A sprawdzanie przepływów na każdej wizycie to norma ?
Może masz rację [emoji23] to było tak dawno temu. Ja miałam na każdej wizycie przepływy sprawdzane. Mój gin jest fascynatem i robił każde usg jak prenatalne

U mnie mdłości brak A chłopczyk będzie także nie ma reguly hehe [emoji4] powoli do przodu i będzie dobrze ! Musisz w to wierzyć [emoji4][emoji8] my jutro zaczynamy 36 tydzień... Nie wiem kiedy ten czas zleciał [emoji2368][emoji2368]
Hehe tak wiem że reguły nie ma , bardziej obstawiam bo własnych doświadczeniach z pierwszej i drugiej ciąży bo w pierwszej chłopak,druga dziewczynka i objawów brak ale wiem że to loteria. Jedyne czego chce to w końcu mieć ziemski dzieciątko ,płeć nie ma dla mnie żadnego znaczenia :) zazdroszczę że już jesteś prawie na mecie :)
@mohaaa mocno trzymam kciuki,zeby tym razem zaskoczyło, warto mieć nadzieję do końca :*

Cześć dziewczyny. Pisze po czasie. Ostatni raz byłam aktywna w kwietniu ale musiałam na czas ciąży zniknać. Było to dla mnie trudne 9 miesięcy pelne stresu czy tym razem bedzie dobrze a aktywność na forum nie pomagało a wręcz było mi jeszcze gorzej... I dzisiaj pisze Wam ze sie udało i mam śliczna córeczkę ktora jest moim całym światem! Dziewczyny nigdy nie poddawajcie się a na pewno i Wam sie uda. Pozdrawiam Was cieplutko

Gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Dziewczyny ! Czy bóle podobne do miesiaczkowych są normalne w 21 tc ? Cała noc mnie meczyly takie bóle. Gdy tylko wzięłam spiruline to usnelam. Albo magnez. Nie wiem czy panikowac i jechać na IP. Tydzień temu byłam na polowkowych i wszystko było ok.
Ehhh. Ciaza idzie wykończyć psychicznie.
Malutka rusza się coraz mocniej. Rano potrafi mnie obudzić. ;) bolał mnie tez trochę krzyż. Nogi mi dretwieja. Czy wchodzę w inny etap ciazy i tak będzie? Ostatnio byłam na IP z bólami brzucha. Wszystko było ok. Mówili że muszę wyluzowac trochę i już.
Jeden lekarz mówi że jak bóle jak miesiaczkowe to macica się rozciąga. A na IP jedna lekarka mówiła że takie są bardziej niepokojące no z skurcze. Ehhh
Do dr Bodzka nie mam numeru telefonu A nie mam sumienia pisać miesiąc przed porodem do dr Janosz.
Jakieś rady?

Ja też takie bole miewam, nic złego się nie dzieje, a zaczęliśmy 25 tc :)

Maksiu rośnie jak na drożdżach, zaczyna pełzać po calym mieszkaniu. Już nie można go zostawić ani na chwilę bo zaraz gdzieś podróżuje. Maltretuje kota [emoji86]Zobacz załącznik 1061582Zobacz załącznik 1061583

O mamo, jaki kawaler [emoji3590][emoji3590][emoji7]

Jest pęcherzyk i ciałko żółtkowe (nie wiem czy dobrze to napisałam;p) , kształt prawidłowy , następna wizyta 9.01 i już powinno być serduszko wtedy bo narazie za wcześnie . Narazie wszystko wygląda ok ale wiecie nie nakręcam się bo nie chce się później rozczarować :) leki biorę, w pracy się oszczędzam, nic więcej zrobić nie mogę ale jestem dziwnie spokojna jak na ciążę. Jeśli będzie biło serce to od 9 idę na L4.

Super, trzymam nadal kciuki [emoji3590]

U nas były mdłości, ale bez wymiotów i dziewczynka :)
Wow, ale leci... ostatni miesiąc.... Jak się czujesz??? :*

Cześć ! Wystąpiła u mnie owulacja już w tym cyklu po łyżeczkowaniu lekkim. W 22 dc i była ewidentna jak nigdy w życiu - pełno śluzu płodnego i test owulacyjny pozytywny. Nie wspolzylismy bo to jednak pierwszy cykl i ryzyko. Myślicie ze jak przyjdzie okres to normalnie w następnym cyklu zacząć starania? Dodam ze nie mam żadnych plamien, byłam na usg i ok nic mnie nie boli nawet jak współzyjemy. Dodam ze miałam to puste jajo. Już bym tam chciała się zacząć starać. Miałam wcześniej policystyczne i byłam na stymulacji wiec dla mnie taki śluz to jest pocieszenie ze może mi się coś odwróciło ! Czy miał ktoś podobnie? Strasznie się boje ze druga ciąża tez okaże się pusta...

Cześć ! Wystąpiła u mnie owulacja już w tym cyklu po łyżeczkowaniu lekkim. W 22 dc i była ewidentna jak nigdy w życiu - pełno śluzu płodnego i test owulacyjny pozytywny. Nie wspolzylismy bo to jednak pierwszy cykl i ryzyko. Myślicie ze jak przyjdzie okres to normalnie w następnym cyklu zacząć starania? Dodam ze nie mam żadnych plamien, byłam na usg i ok nic mnie nie boli nawet jak współzyjemy. Dodam ze miałam to puste jajo. Już bym tam chciała się zacząć starać. Miałam wcześniej policystyczne i byłam na stymulacji wiec dla mnie taki śluz to jest pocieszenie ze może mi się coś odwróciło ! Czy miał ktoś podobnie? Strasznie się boje ze druga ciąża tez okaże się pusta...
Zależy co lekarz Ci powiedział i j abym się tego trzymała. Ja do pierwszej miesiączki miałam zakaz współżycia i lekarz kazał wstrzymać się ze staraniami min. 3 cykle. A że ja z tych bojazliwych to czekałam grzecznie :)
Z tym że ja miałam indukowane farmakologiczne poronienie.

reklama
Do góry