reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

nie miałam żadnych objawów w 3 ciążach.
objaw że coś teraz się dzieje to było plamienie. i nic poza tym a że już na usg pierwszym mimo serduszka nie wyglądalo najlepiej to wiedziałam...
A czy w ciąży którą poroniłaś miałaś jakieś objawy, że to nastąpi??
Bo mnie bolał brzuch codziennie rano i wieczorem. Praktycznie nie musiałąm robić testu ciążowego bo już wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Rozmawiałam z koleżnaką ktora poroniła i ona też tak miała.

reklama
Mam normalną umowę na czas nieokreślony. Do pracy wróciłam 2 tygodnie po zabiegu. Raczej niepokoi mnie sytuacja - ale nie postawa szefa (on razczej nic nie mówi) tylko mojej koleżanki z pracy. Mam wrażenie, że chce żebym sobie poszła bo przecież jest nowa a ja powiedziłam, że odchodzę . A ja nie mam zamiaru, bo nie będę bezrobotna przed kolejną ciążą. Na 99% szef mnie nie zwolni.
Wziął kogoś na moje miejsce, dziewczyna specjalnie rzuciła swoją pracę żeby u nas się zatrudnić. Dostała narazie umowę zlecenie a umowę o pracę ma dostać od stycznia. ( nie wiem czy będzie to umowa na zastępstwo).
Nie wypada żeby jej nie zatrudniać i żeby ona teraz została na lodzie.
Pytanie zadaję z ciekawości żeby wiedzieć jak to wyglądało u innych dziewczyn które były w podobnej sytuacji.

Eh, niestety ludzie z którymi pracujemy są różni. I też się o tym przekonałam po pierwszym poronieniu. Skończyło mi się l4, a atmosfera w pracy była masakryczna. I miałam identyczne uczucie jak Ty - że dziewczyny, przynajmniej część, nie chciała mojego powrotu. Na szczęście u mnie jestnmozliwosc pracy na innym punkcie i menagerka dała mnie gdzie indziej. Bo ciężko żeby iść jeszcze do pracy gdzieś gdzie atmosfera jest beznadziejna A Ty się zmagasz jeszcze z bólem po stracie....

Kolazanka się nie przejmuj, skoro jesteś przekonana że szefa masz po swojej stronie i on Cie nie zwolni to olej ta dziewuche. Niestety w firmach tak jest, niektórzy tylko czyhaja aż komuś powinie się noga i atak.
Mam normalną umowę na czas nieokreślony. Do pracy wróciłam 2 tygodnie po zabiegu. Raczej niepokoi mnie sytuacja - ale nie postawa szefa (on razczej nic nie mówi) tylko mojej koleżanki z pracy. Mam wrażenie, że chce żebym sobie poszła bo przecież jest nowa a ja powiedziłam, że odchodzę . A ja nie mam zamiaru, bo nie będę bezrobotna przed kolejną ciążą. Na 99% szef mnie nie zwolni.
Wziął kogoś na moje miejsce, dziewczyna specjalnie rzuciła swoją pracę żeby u nas się zatrudnić. Dostała narazie umowę zlecenie a umowę o pracę ma dostać od stycznia. ( nie wiem czy będzie to umowa na zastępstwo).
Nie wypada żeby jej nie zatrudniać i żeby ona teraz została na lodzie.
Pytanie zadaję z ciekawości żeby wiedzieć jak to wyglądało u innych dziewczyn które były w podobnej sytuacji.

U mnie dziś 29 dc. Miesiaczki nie ma, tylko delikatne krwawienie kilka razy dziennie od kilku dni. Nie wiem o co chodzi, nigdy tak nie miałam. Zawsze plamienie z dnia na dzień przeradzało się w coraz silniejsze aż w końcu przyszedł okres. Zrobiłam test dla świetego spokoju, ale wyszedł negatywny

@mohaaa wspominałaś, że masz problem z rozlegulowanym cyklem? Przetestuj Miositogyn GT mi pomógł i w aptece pani mówiła, że dużo kobiet bierze przy staraniach. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże :)

@mohaaa wspominałaś, że masz problem z rozlegulowanym cyklem? Przetestuj Miositogyn GT mi pomógł i w aptece pani mówiła, że dużo kobiet bierze przy staraniach. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże :)
No właśnie nie. Zawsze 27-30 dni, zazwyczaj było to 28 dni. Może faktycznie przyjdzie dziś, ale nie zapowiada się na to. Po prostu plamienie codziennie jest takie samo, a nie tak jak w poprzednich cyklach, z dnia na dzień coraz silniejsze. Ja biore Etruzil (letrozol ma w składzie czy jakoś tak) i on niby pomaga na cykle. Teraz w bardzo krótkim czasie schudłam jakieś 2,5kg. Ważę 54,8kg przy wzroście 175 :/ nie wiem o co chodzi, ale w ogóle nie mam ochoty na jedzenie, jem bardzo mało i wręcz zmuszam się do tego. Nigdy nie ważyłam tak mało :(
Może faktycznie kupię te tabletki, tylko nie wiem czy jest sens skoro biore ten Etruzil

@mohaaa to nie wiem czemu tak masz. Może spadek wagi to przez te tabletki? Rozmawiałaś z lekarzem o tym? Miositogyn to saszetki do rozpuszczania w wodzie skład saszetki Mio-inozytol 2000 mg, Glutation 50 mg, Kwas foliowy 400 µg (200%*), Witamina D 37,5 µg (1500 j.m.) (750%*), Witamina B6 1,4 mg (100%*), Witamina B12 2,5 µg (100%*), Mangan 1 mg (50%*).

@mohaaa to nie wiem czemu tak masz. Może spadek wagi to przez te tabletki? Rozmawiałaś z lekarzem o tym? Miositogyn to saszetki do rozpuszczania w wodzie skład saszetki Mio-inozytol 2000 mg, Glutation 50 mg, Kwas foliowy 400 µg (200%*), Witamina D 37,5 µg (1500 j.m.) (750%*), Witamina B6 1,4 mg (100%*), Witamina B12 2,5 µg (100%*), Mangan 1 mg (50%*).
Tylko ze ten spadek wagi to taki nagły, a tabletki biore od kilku cykli. Zastanowię się nad tymi co mi podesłałas, dziękuje ;)

No właśnie nie. Zawsze 27-30 dni, zazwyczaj było to 28 dni. Może faktycznie przyjdzie dziś, ale nie zapowiada się na to. Po prostu plamienie codziennie jest takie samo, a nie tak jak w poprzednich cyklach, z dnia na dzień coraz silniejsze. Ja biore Etruzil (letrozol ma w składzie czy jakoś tak) i on niby pomaga na cykle. Teraz w bardzo krótkim czasie schudłam jakieś 2,5kg. Ważę 54,8kg przy wzroście 175 :/ nie wiem o co chodzi, ale w ogóle nie mam ochoty na jedzenie, jem bardzo mało i wręcz zmuszam się do tego. Nigdy nie ważyłam tak mało :(
Może faktycznie kupię te tabletki, tylko nie wiem czy jest sens skoro biore ten Etruzil
Też mam 1,76 i zawsze ważyłam koło 55-56 kg. :) czułam sie wtedy dobrze. Ale od jakiegoś roku, kiedy zaczęły się starania i branie leków, już dzisiaj na wadze 66 :) fakt, że pare kilogramów przez ciąże, ale przed ważyłam koło 62 kg i to była taka waga idealna. Jak przytułam to organizm zaczął lepiej funkcjonować :) także często chudnięcie, stres, wykończenie psychoczne mogą iść w parze ze zmianami w organiźmie, możę stąd te przesunięcia i plamienia? Ja po drugim poronieniu też miałam problemy których nigdy nie miałąm, czyli plamienia przed okresem i torbiele na jajniku.

reklama
Też mam 1,76 i zawsze ważyłam koło 55-56 kg. :) czułam sie wtedy dobrze. Ale od jakiegoś roku, kiedy zaczęły się starania i branie leków, już dzisiaj na wadze 66 :) fakt, że pare kilogramów przez ciąże, ale przed ważyłam koło 62 kg i to była taka waga idealna. Jak przytułam to organizm zaczął lepiej funkcjonować :) także często chudnięcie, stres, wykończenie psychoczne mogą iść w parze ze zmianami w organiźmie, możę stąd te przesunięcia i plamienia? Ja po drugim poronieniu też miałam problemy których nigdy nie miałąm, czyli plamienia przed okresem i torbiele na jajniku.
Tylko ja te plamienia mam od 5 lat :| ja zawsze ważyłam 56-57, a teraz nie mam ochoty na jedzenie i taki jest efekt. Z kolei od pół roku nie jem mięsa (sporadycznie zdarzy mi sie zjeść wędlinę lub kabanosy) I czuje się mega mega dobrze. Polepszyła mi się przemiana materii. Kiedyś nawet 3 dni nie mogłam isc na wc, a teraz jakiś cud. Nie chce Was obrzydzać ;) w każdym razie ja się czuje lepiej i jem różne inne rzeczy. Od jakich leków przytyłaś?

Do góry