reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

nie miałam żadnych objawów w 3 ciążach.
objaw że coś teraz się dzieje to było plamienie. i nic poza tym a że już na usg pierwszym mimo serduszka nie wyglądalo najlepiej to wiedziałam...
A czy w ciąży którą poroniłaś miałaś jakieś objawy, że to nastąpi??
Bo mnie bolał brzuch codziennie rano i wieczorem. Praktycznie nie musiałąm robić testu ciążowego bo już wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Rozmawiałam z koleżnaką ktora poroniła i ona też tak miała.

reklama
Mam normalną umowę na czas nieokreślony. Do pracy wróciłam 2 tygodnie po zabiegu. Raczej niepokoi mnie sytuacja - ale nie postawa szefa (on razczej nic nie mówi) tylko mojej koleżanki z pracy. Mam wrażenie, że chce żebym sobie poszła bo przecież jest nowa a ja powiedziłam, że odchodzę . A ja nie mam zamiaru, bo nie będę bezrobotna przed kolejną ciążą. Na 99% szef mnie nie zwolni.
Wziął kogoś na moje miejsce, dziewczyna specjalnie rzuciła swoją pracę żeby u nas się zatrudnić. Dostała narazie umowę zlecenie a umowę o pracę ma dostać od stycznia. ( nie wiem czy będzie to umowa na zastępstwo).
Nie wypada żeby jej nie zatrudniać i żeby ona teraz została na lodzie.
Pytanie zadaję z ciekawości żeby wiedzieć jak to wyglądało u innych dziewczyn które były w podobnej sytuacji.

Eh, niestety ludzie z którymi pracujemy są różni. I też się o tym przekonałam po pierwszym poronieniu. Skończyło mi się l4, a atmosfera w pracy była masakryczna. I miałam identyczne uczucie jak Ty - że dziewczyny, przynajmniej część, nie chciała mojego powrotu. Na szczęście u mnie jestnmozliwosc pracy na innym punkcie i menagerka dała mnie gdzie indziej. Bo ciężko żeby iść jeszcze do pracy gdzieś gdzie atmosfera jest beznadziejna A Ty się zmagasz jeszcze z bólem po stracie....

Kolazanka się nie przejmuj, skoro jesteś przekonana że szefa masz po swojej stronie i on Cie nie zwolni to olej ta dziewuche. Niestety w firmach tak jest, niektórzy tylko czyhaja aż komuś powinie się noga i atak.
Mam normalną umowę na czas nieokreślony. Do pracy wróciłam 2 tygodnie po zabiegu. Raczej niepokoi mnie sytuacja - ale nie postawa szefa (on razczej nic nie mówi) tylko mojej koleżanki z pracy. Mam wrażenie, że chce żebym sobie poszła bo przecież jest nowa a ja powiedziłam, że odchodzę . A ja nie mam zamiaru, bo nie będę bezrobotna przed kolejną ciążą. Na 99% szef mnie nie zwolni.
Wziął kogoś na moje miejsce, dziewczyna specjalnie rzuciła swoją pracę żeby u nas się zatrudnić. Dostała narazie umowę zlecenie a umowę o pracę ma dostać od stycznia. ( nie wiem czy będzie to umowa na zastępstwo).
Nie wypada żeby jej nie zatrudniać i żeby ona teraz została na lodzie.
Pytanie zadaję z ciekawości żeby wiedzieć jak to wyglądało u innych dziewczyn które były w podobnej sytuacji.

U mnie dziś 29 dc. Miesiaczki nie ma, tylko delikatne krwawienie kilka razy dziennie od kilku dni. Nie wiem o co chodzi, nigdy tak nie miałam. Zawsze plamienie z dnia na dzień przeradzało się w coraz silniejsze aż w końcu przyszedł okres. Zrobiłam test dla świetego spokoju, ale wyszedł negatywny

@mohaaa wspominałaś, że masz problem z rozlegulowanym cyklem? Przetestuj Miositogyn GT mi pomógł i w aptece pani mówiła, że dużo kobiet bierze przy staraniach. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże :)

@mohaaa wspominałaś, że masz problem z rozlegulowanym cyklem? Przetestuj Miositogyn GT mi pomógł i w aptece pani mówiła, że dużo kobiet bierze przy staraniach. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże :)
No właśnie nie. Zawsze 27-30 dni, zazwyczaj było to 28 dni. Może faktycznie przyjdzie dziś, ale nie zapowiada się na to. Po prostu plamienie codziennie jest takie samo, a nie tak jak w poprzednich cyklach, z dnia na dzień coraz silniejsze. Ja biore Etruzil (letrozol ma w składzie czy jakoś tak) i on niby pomaga na cykle. Teraz w bardzo krótkim czasie schudłam jakieś 2,5kg. Ważę 54,8kg przy wzroście 175 :/ nie wiem o co chodzi, ale w ogóle nie mam ochoty na jedzenie, jem bardzo mało i wręcz zmuszam się do tego. Nigdy nie ważyłam tak mało :(
Może faktycznie kupię te tabletki, tylko nie wiem czy jest sens skoro biore ten Etruzil

@mohaaa to nie wiem czemu tak masz. Może spadek wagi to przez te tabletki? Rozmawiałaś z lekarzem o tym? Miositogyn to saszetki do rozpuszczania w wodzie skład saszetki Mio-inozytol 2000 mg, Glutation 50 mg, Kwas foliowy 400 µg (200%*), Witamina D 37,5 µg (1500 j.m.) (750%*), Witamina B6 1,4 mg (100%*), Witamina B12 2,5 µg (100%*), Mangan 1 mg (50%*).

@mohaaa to nie wiem czemu tak masz. Może spadek wagi to przez te tabletki? Rozmawiałaś z lekarzem o tym? Miositogyn to saszetki do rozpuszczania w wodzie skład saszetki Mio-inozytol 2000 mg, Glutation 50 mg, Kwas foliowy 400 µg (200%*), Witamina D 37,5 µg (1500 j.m.) (750%*), Witamina B6 1,4 mg (100%*), Witamina B12 2,5 µg (100%*), Mangan 1 mg (50%*).
Tylko ze ten spadek wagi to taki nagły, a tabletki biore od kilku cykli. Zastanowię się nad tymi co mi podesłałas, dziękuje ;)

No właśnie nie. Zawsze 27-30 dni, zazwyczaj było to 28 dni. Może faktycznie przyjdzie dziś, ale nie zapowiada się na to. Po prostu plamienie codziennie jest takie samo, a nie tak jak w poprzednich cyklach, z dnia na dzień coraz silniejsze. Ja biore Etruzil (letrozol ma w składzie czy jakoś tak) i on niby pomaga na cykle. Teraz w bardzo krótkim czasie schudłam jakieś 2,5kg. Ważę 54,8kg przy wzroście 175 :/ nie wiem o co chodzi, ale w ogóle nie mam ochoty na jedzenie, jem bardzo mało i wręcz zmuszam się do tego. Nigdy nie ważyłam tak mało :(
Może faktycznie kupię te tabletki, tylko nie wiem czy jest sens skoro biore ten Etruzil
Też mam 1,76 i zawsze ważyłam koło 55-56 kg. :) czułam sie wtedy dobrze. Ale od jakiegoś roku, kiedy zaczęły się starania i branie leków, już dzisiaj na wadze 66 :) fakt, że pare kilogramów przez ciąże, ale przed ważyłam koło 62 kg i to była taka waga idealna. Jak przytułam to organizm zaczął lepiej funkcjonować :) także często chudnięcie, stres, wykończenie psychoczne mogą iść w parze ze zmianami w organiźmie, możę stąd te przesunięcia i plamienia? Ja po drugim poronieniu też miałam problemy których nigdy nie miałąm, czyli plamienia przed okresem i torbiele na jajniku.

reklama
Też mam 1,76 i zawsze ważyłam koło 55-56 kg. :) czułam sie wtedy dobrze. Ale od jakiegoś roku, kiedy zaczęły się starania i branie leków, już dzisiaj na wadze 66 :) fakt, że pare kilogramów przez ciąże, ale przed ważyłam koło 62 kg i to była taka waga idealna. Jak przytułam to organizm zaczął lepiej funkcjonować :) także często chudnięcie, stres, wykończenie psychoczne mogą iść w parze ze zmianami w organiźmie, możę stąd te przesunięcia i plamienia? Ja po drugim poronieniu też miałam problemy których nigdy nie miałąm, czyli plamienia przed okresem i torbiele na jajniku.
Tylko ja te plamienia mam od 5 lat :| ja zawsze ważyłam 56-57, a teraz nie mam ochoty na jedzenie i taki jest efekt. Z kolei od pół roku nie jem mięsa (sporadycznie zdarzy mi sie zjeść wędlinę lub kabanosy) I czuje się mega mega dobrze. Polepszyła mi się przemiana materii. Kiedyś nawet 3 dni nie mogłam isc na wc, a teraz jakiś cud. Nie chce Was obrzydzać ;) w każdym razie ja się czuje lepiej i jem różne inne rzeczy. Od jakich leków przytyłaś?

Do góry