reklama
roki_1991
Fanka BB :)
Aaa, to w takim razie przepraszam no to tu może być różnie chyba, chociaż ja osobiście testów owu nie stosowałam, więc na 100% nie odpowiem. Wiem z tego co dziewczyny tu pisały że potem po owu to ta kreska żyje swoim życiemNie zrozumiałaś mnie. 15dc zrobiłam pierwszy test owu i był negatywny, 16dc również był negatywny, a druga kreska była jeszcze bledsza niż dzień wcześniej. I teraz nie wiem czy przegapiłam owulację i czas wyrzutu LH czy jeszcze wszystko przede mną. Ostatnio stwierdziłyście, że kreska na testach ciążowych powinna ciemnieć. Stąd moje pytanie czy jeśli kreska na teście owu blednie to czy to znaczy, że owulacja już była? Bo jeśli była to szkoda pasków
No taki progesteron to może dawać nadzieję że się coś dzieje w organizmie trzymam kciuki ale nie mówię żeby nie zapeszyćDziewczyny co myślicie o tych wynikach? Ja się nie znajo. Myślałam, ze mam niedobór progesteronu, bo przecież co miesiąc plamie przed okresem, a wychodzi na to, ze mam go za dużo ?
Zobacz załącznik 1053455
Nie zrozumiałaś mnie. 15dc zrobiłam pierwszy test owu i był negatywny, 16dc również był negatywny, a druga kreska była jeszcze bledsza niż dzień wcześniej. I teraz nie wiem czy przegapiłam owulację i czas wyrzutu LH czy jeszcze wszystko przede mną. Ostatnio stwierdziłyście, że kreska na testach ciążowych powinna ciemnieć. Stąd moje pytanie czy jeśli kreska na teście owu blednie to czy to znaczy, że owulacja już była? Bo jeśli była to szkoda pasków [emoji4]
Jesli blednie to owulacja byla. Testy trzeba zaczynac okolo 10 dc przy cyklach 27-29 dni. Ja mam takie cykle i owulacja wypada miedzy 13 a 15 dc. Probowalas metody termicznej? Przy regularnych cyklach wg mnie jest to najlepsza metoda. Pokazuje owulacje co prawda juz po fakcie, ale po obserwacji przez kilka kolejnych cykli i ustaleniu kiedy wypada u Ciebie bedziesz mogla zaplanowac seksy dokladniej, zeby nie przegapic owu. Mowi soe, ze nalezy zadbac, zeby podczas okresu plodnego zawsze byly plemniki obecne w drogach rodnych, czyli zaleca sie seksy co drugi dzien. Mi udalo sie zajsc w ciaze z metoda termiczna wlasnie. Polecam bardzo goraco aplikacje Flo i Femometer. Femometer jest polaczona z termometrem owulacyjnym Vinca, ja kupilam na Amazonie, ale kazdy termometr jest ok o ile jest dokladny. Femometer ma tez przy okazji opcje analizy testow LH. Zalaczam moj wykres bbt jako przyklad
Cześć. Gratulacje! Jeżeli jesteś niespokojna idź na wizyte prywatnie, ale chyba najwcześniej w 6 tygodniu warto iść, powinno już być serduszko.
Po skonczonym 6 nie? Mialam wizyte na dzis ale okazalo sie, ze lekarz nie akceptuje mojego ubezpieczenia a wizyta prywatnie to koszt 150 usd plus 100 za usg plus ewentualnie badania. Raz zrobilam cytologie prywatnie z hpv i popularnymi chorobami w pakiecie i przyszedl mi raruchek z laboratorium na 1250 usd. Teraz mam ubezpieczenie, ktore kosztuje 998,50 usd miesiecznie, wiec bede z niego korzystac ile wlezie. Mam wizyte 2 stycznia w klinice gdzie specjalizuja sie w patologii ciazy, maja dietetykow, psychologow, wiec bede sie tego trzymac. Ale korci mnie, zeby isc na usg wczesniej! Bardzo bardzo chcialabym wiedziec, co i jak. Czy zarodek jest, czy zywy itp.
roki_1991
Warto iść po skończonym 6tygodniu wtedy już powinno być serduszkoPo skonczonym 6 nie? Mialam wizyte na dzis ale okazalo sie, ze lekarz nie akceptuje mojego ubezpieczenia a wizyta prywatnie to koszt 150 usd plus 100 za usg plus ewentualnie badania. Raz zrobilam cytologie prywatnie z hpv i popularnymi chorobami w pakiecie i przyszedl mi raruchek z laboratorium na 1250 usd. Teraz mam ubezpieczenie, ktore kosztuje 998,50 usd miesiecznie, wiec bede z niego korzystac ile wlezie. Mam wizyte 2 stycznia w klinice gdzie specjalizuja sie w patologii ciazy, maja dietetykow, psychologow, wiec bede sie tego trzymac. Ale korci mnie, zeby isc na usg wczesniej! Bardzo bardzo chcialabym wiedziec, co i jak. Czy zarodek jest, czy zywy itp.
Zabulinka_86
Hejka, byłam dzisiaj na usg i jest pęcherzyk i zarodek. Bardzo się cieszę. Jeszcze serduszko i będę już spokojniejsza.
Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać o luteinę dopochwową. Jak długo brałyscie? Tydzień temu mi przepisał, bo były lekkie plamienia. Plamien więcej nie było i teraz nie wiem. Mam jeszcze jakieś 18 tabletek a wizyta dopiero 18.12.
Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać o luteinę dopochwową. Jak długo brałyscie? Tydzień temu mi przepisał, bo były lekkie plamienia. Plamien więcej nie było i teraz nie wiem. Mam jeszcze jakieś 18 tabletek a wizyta dopiero 18.12.
Aneczka85_01
Nie wykluczam mam cicha nadzieje, ze to ciąża, ale dziś dopiero 20 dc
Napotkałam się na taki artykuł może Cię zaciekawi . Może to być ciąża a mogą to być policystyczne jajniki
mohaaa
Właśnie tez to czytałam. Dzięki zobaczymy za kilka dni czy przyjdzie okres. Na razie nie będę pisać do lekarzaNapotkałam się na taki artykuł może Cię zaciekawi . Może to być ciąża a mogą to być policystyczne jajniki
Aczkolwiek jak czytam teraz o PCOS, to trochę mi tu nic nie pasuje. Mam regularne miesiaczki, nie tyje, a na usg wszystko było Ok
locala
Tak, ok 6 tygodnia powinno już być serduszko. Ale skoro masz wizyte w 8 tc może lepiej się wstrzymaj, z tego co piszesz to koszty są bardzo duże więc może warto poczekać te 2 tygodnie [emoji6]
Po skonczonym 6 nie? Mialam wizyte na dzis ale okazalo sie, ze lekarz nie akceptuje mojego ubezpieczenia a wizyta prywatnie to koszt 150 usd plus 100 za usg plus ewentualnie badania. Raz zrobilam cytologie prywatnie z hpv i popularnymi chorobami w pakiecie i przyszedl mi raruchek z laboratorium na 1250 usd. Teraz mam ubezpieczenie, ktore kosztuje 998,50 usd miesiecznie, wiec bede z niego korzystac ile wlezie. Mam wizyte 2 stycznia w klinice gdzie specjalizuja sie w patologii ciazy, maja dietetykow, psychologow, wiec bede sie tego trzymac. Ale korci mnie, zeby isc na usg wczesniej! Bardzo bardzo chcialabym wiedziec, co i jak. Czy zarodek jest, czy zywy itp.
reklama
locala
Ja bym brała do wizyty, chyba że bierzesz 2x to wcześniej Ci się skończy.
Hejka, byłam dzisiaj na usg i jest pęcherzyk i zarodek. Bardzo się cieszę. Jeszcze serduszko i będę już spokojniejsza.