reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@M@lly jest to możliwe o ile dobrze pamiętam to chyba @Dzoana88 miała 9dc i się udało :)

@mohaaa @Paula919191 ja też zamierzam używać pasków w tym cyklu żeby wiedzieć co i jak te z rossmana się sprawdzają :) zaczelyscie już starania? :) ja mam ostatnie dni @ może od środy ruszymy :D
Ja jakoś dziwny krótki okres chyba mam bo zaczął się w sobotę a dziś wstałam rano a tu prawie śladu nie ma :/ nie wiem o co chodzi. Wczoraj wieczorem już też słabiutko jak nigdy. Ja tak i tak czuję presję więc raczej paski mi nie zaszkodzą jeszcze bardziej ;p a seks i tak będzie pewnie co 2 dni ;)

@szkala u mnie akurat świetnie się sprawdzają ale te z rossmana tylko. Pokrywalo się wszystko z monitoringiem. Co do presji zawsze coś siedzi z tyłu głowy,a zawsze wiem kiedy co i jak.

Nie w tym rzecz. Mnie się tez zawsze sprawdzały, szczególnie, ze z monitorem nie ma konieczności interpretacji wyniku (czy kreska oby na pewno taka sama). Ale właśnie o te presję-ze teraz i tylko teraz mi chodzi.

Ja też średnio jestem przekonana.. albo mi niewychodzily a jak już wyszła kreska mocno testowa to jakoś na wykresie temperatura nie skoczyła. Za to skakała jak test nie pokazywał skoku.

Z innej beczki pytaniem o duphaston czy on może podnieść temperaturę?
Duphaston nie podnosi temperatury

Okazało się po badaniach, że mam infekcje. W moczu liczne bakterie. W tych boli to zapomniałam nawet że mnie w sumie piecze jak jestem w toalecie. Stąd te klucia. Dostałam antybiotyk. ;) pić i żurawine brać. ;)
O, i ja miałam infekcje, po antybiotyku i bóle mniejsze się zrobiły, zwłaszcza te klujace w pochwie ;)
Dziewczyny myślicie że nie to możliwe że przesunęła mi się owu z 16 dnia cyklu na 8?
Możliwe ;)
Wiesz ja już tyle tu naczytałam się różnych przypadków że wszystko możliwe.a dlaczego pytasz???? Sama nabyłam paski owulacyjne bo niczego już nie jestem pewna i w tym cyklu zamierzam ich używać,może mi to jakkolwiek ułatwi sprawę ze staraniami. Fakt że to dopiero będzie mój drugi cykl starań więc nie powinnam panikować ale w poprzednim nie staraliśmy się jakiś bardzo, nie pilnowałam owu więc teraz bardziej się przyłoże.
Dziewczyny ja nie polecam testów OWU. Dają za duża presję. Ja stosowałam monitor i lipa była. Lekarz mi zresztą odradzał. Zaszłam, gdy przestałam go stosować. Seks co dwa, trzy dni naprawdę jest najlepszy.
A ja znowu polecam, od razu udało nam się zajść w ciążę, test pozytywny a następnego dnia miałam tak silny ból owulacyjny że ho ho :) i ja uwielbialam robić te testy, wiecie... Czekanie kiedy to będzie TO.... :)
Ja jakoś dziwny krótki okres chyba mam bo zaczął się w sobotę a dziś wstałam rano a tu prawie śladu nie ma :/ nie wiem o co chodzi. Wczoraj wieczorem już też słabiutko jak nigdy. Ja tak i tak czuję presję więc raczej paski mi nie zaszkodzą jeszcze bardziej ;p a seks i tak będzie pewnie co 2 dni ;)
Może to dobry znak? :)
Ja przed TYM cyklem miałam kilka dni wcześniej @ i zupełnie inaczej niż zwykle. Zawsze kolo 7 dni z największą intensywnością 2-3 dc, a wtedy rachu ciachhu 3 dni, co prawda u mnie bardzo obfite i udało się :D

Ale to wiecie... ja głuptaczek taki jestem, wszędzie znaków szukam [emoji2356][emoji16]

@nnat. ewidentnie te kłujące bóle należaly do pęcherza. Wzięłam pierwsza dawkę antyboityku i od razu lepiej się czuję. Ja miałam przed staraniami silne zapalenia pęcherza z krwiomoczem, dwa razy. Dużo nawracających infekcji. Uspokoiło się kiedy wyleczyłam ureaplasme na którą okazało się chorowałam. Mam nadzieję, że niedługo mi przejdzie. :)

Polecam soki z oleofarm, są dostępne w aptece, 100% bez cukru. Ja pije profilaktycznie żurawinę i czarny bez, bo się przeziębiłam. Dodaje do wody.
Spokoju i zdrowia!

Mi moj bol w prawej pachwinie przeszedł. Jutro mam wizyte u lekarza ostatnie USG miałam 5tyg temu... Wchodzę w 18tc. Nie czuję zbyt często ruchów, może to przez łożysko na przedniej ścianie. Jak nie tylam, to w końcu waga 1kg w górę, ale mam ciągle wrażenie, że brzuch mam mały :/

Ciąża po stracie to ciągły stres, ja mam w głowie myśl, czy serduszko bije...
Na którą masz wizytę? Widziałam swojego Bejbika ostatnio 5 tygodni temu? Musiał się dużo zmienić :D Ja mam wizytę w czwartek :) Daj znać jak po wizycie. SOki dzisiaj kupie :) muszę więcej pić, a nie lubię samej wody :)

O, i ja miałam infekcje, po antybiotyku i bóle mniejsze się zrobiły, zwłaszcza te klujace w pochwie ;) Możliwe ;) A ja znowu polecam, od razu udało nam się zajść w ciążę, test pozytywny a następnego dnia miałam tak silny ból owulacyjny że ho ho :) i ja uwielbialam robić te testy, wiecie... Czekanie kiedy to będzie TO.... :) Może to dobry znak? :)
Ja przed TYM cyklem miałam kilka dni wcześniej @ i zupełnie inaczej niż zwykle. Zawsze kolo 7 dni z największą intensywnością 2-3 dc, a wtedy rachu ciachhu 3 dni, co prawda u mnie bardzo obfite i udało się :D

Ale to wiecie... ja głuptaczek taki jestem, wszędzie znaków szukam [emoji2356][emoji16]
Ja też jestem mistrzynią doszukiwania się znaków ;) oby to był ten dobry znak dla mnie :)

reklama
Do góry