reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nnat. ewidentnie te kłujące bóle należaly do pęcherza. Wzięłam pierwsza dawkę antyboityku i od razu lepiej się czuję. Ja miałam przed staraniami silne zapalenia pęcherza z krwiomoczem, dwa razy. Dużo nawracających infekcji. Uspokoiło się kiedy wyleczyłam ureaplasme na którą okazało się chorowałam. Mam nadzieję, że niedługo mi przejdzie. :)
Oooo no to cudowne wiadomości :) trzymam kciuki żeby było tylko lepiej :)
Ja też jestem mistrzynią doszukiwania się znaków ;) oby to był ten dobry znak dla mnie :)
Nooo, trzymam kciuki! :)
Niech ten drugi cykl będzie i u Was tym szczęśliwym [emoji3590]

reklama
@M@lly jest to możliwe o ile dobrze pamiętam to chyba @Dzoana88 miała 9dc i się udało :)

@mohaaa @Paula919191 ja też zamierzam używać pasków w tym cyklu żeby wiedzieć co i jak te z rossmana się sprawdzają :) zaczelyscie już starania? :) ja mam ostatnie dni @ może od środy ruszymy :D
My zaczęliśmy :) u mnie dzis 10 dc :) Ale nie myślimy o tym teraz za dużo, bo nie dosc, ze urządzamy drugie mieszkanie to jeszcze mój mąż się w weekend wyprowadza za granice, wiec mamy duuuuuzo do roboty :)

Ostatnia edycja:
Ja jakoś dziwny krótki okres chyba mam bo zaczął się w sobotę a dziś wstałam rano a tu prawie śladu nie ma :/ nie wiem o co chodzi. Wczoraj wieczorem już też słabiutko jak nigdy. Ja tak i tak czuję presję więc raczej paski mi nie zaszkodzą jeszcze bardziej ;p a seks i tak będzie pewnie co 2 dni ;)
Może faktycznie coś ten okres oznacza? :D
Chociaż ja szczerze mówiąc zawsze miałam miesiączki średnio obfite, a jakieś 2 cykle po drugim poronieniu coś mi się rozjechało i każdy kolejny okres duuuuzo słabszy. Nie wiem co to oznacza i wcale mnie to nie cieszy

@Anitta013 przepisany mam Ospamox. Pani przyjmująca na IP mówiła że jest bezpieczny w ciąży. Staram się w to wierzyć. ;)
@Jivka Ja właśnie ostatnio ciagle piłam wodę z cytryną. Może nie w takich ilościach jak Ty ale piłam i niestety chyba za słabo. Kupię teraz tę soki z apteki z żurawiną i będę pić i potem myślę wodę z miodem i cytryną ;)

Ja dostałam na infekcje 1 saszetke Afasturalu. ;) też lekko się zmartwilam że to antybiotyk, ale nikomu nie ufam tak jak profesorowi w tyhc kwestaiach, więc nawet się nie zastanawiałam. Przecież wie co robi :)

@Anitta013 przepisany mam Ospamox. Pani przyjmująca na IP mówiła że jest bezpieczny w ciąży. Staram się w to wierzyć. ;)
@Jivka Ja właśnie ostatnio ciagle piłam wodę z cytryną. Może nie w takich ilościach jak Ty ale piłam i niestety chyba za słabo. Kupię teraz tę soki z apteki z żurawiną i będę pić i potem myślę wodę z miodem i cytryną ;)
Ja takie "leczenie" wdrażałam jak tylko poczułam jakiś dyskomfort i szybko przynosiło ulgę. Zero infekcji. Normalnie to tylko zwykła woda [emoji4]

reklama
Dziś zrobiłam betę i mam 157,5, czyli wszystko ok. Zrobiłam też progesteron, który wyszedł 19,05, czyli przy dolnej granicy. Czy tu już powinno się brać luteinę? Do tego zrobiłam TSH i trochę się przeraziłam bo wyszło 3,88. Przy tej ciąży co poroniłam miałam TSH 2,6 i dostałam euthyrox 25 i TSH było ok. 2. Poroniłam w marcu i dalej miałam zalecone brać euthyrox i tak biorę. W sierpniu ostatni raz badałam TSH i było ok. 2. Czy te 3,88 to już strasznie dużo? Jutro idę do ginekologa, ale się trochę stresuję.

Do góry