reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam wszystkie staraczki [emoji8]
Wpadłam zarazić brzuszkiem [emoji51][emoji5]
Dzisiaj mamy 100 dniówkę [emoji173]️[emoji7][emoji173]️
Zobacz załącznik 1036818Zobacz załącznik 1036819
Och, Księżniczki, jak Wy pięknie rośniecie [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Nie mogę się doczekać aż mój brzucholek urośnie.... :D
Ja mam za 9 dni studniówkę, trza będzie w jakąś kiecke wskoczyc [emoji23]
Dziewczyny, idziecie łeb w łeb! :D
Pokaż siebie w dzień 100dniowki!

@Wiatraki, to tak jak my idziemy łeb w łeb :D
@coco07 piękny brzuszek [emoji7][emoji7]

Ja dzisiaj miałam wizytę i moja gwiazda waży 2910g [emoji16] Dzisiaj 35+3 [emoji4] Szyjka ciut się skraca, ale nadal ma 28mm. Gdyby nie wody na górnej granicy byłoby cudownie, ale obserwujemy to z lekarzem i jego zdaniem nie ma powodów do obaw.
Och, już coraz bliżej spotkania z córeczka....[emoji3590]
A jak idzie kompletowanie wyprawki? :D

A my jutro według OM wskakujemy w drugi trymestr, wg USG za 3 dni :)

Idę dzisiaj zapisać się do kardiologa na holtera :)

Dziewczyny, może mi podpowiecie, jak to jest z terminami i zapisami do specjalistów u kobiet w ciąży, faktycznie do 7 dni maja obowiązek przyjąć?? :)

Tak. Jeśli nie będą chcieli prosisz odmowę na piśmie. Powolujesz się na ustawę za życiem, która mówi, ze kobieta ma być przyjęta najszybciej jak się da, nie później niż do 7dni.
Och, Księżniczki, jak Wy pięknie rośniecie [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Nie mogę się doczekać aż mój brzucholek urośnie.... :D
Dziewczyny, idziecie łeb w łeb! :D
Pokaż siebie w dzień 100dniowki!

@Wiatraki, to tak jak my idziemy łeb w łeb :D Och, już coraz bliżej spotkania z córeczka....[emoji3590]
A jak idzie kompletowanie wyprawki? :D

A my jutro według OM wskakujemy w drugi trymestr, wg USG za 3 dni :)

Idę dzisiaj zapisać się do kardiologa na holtera :)

Dziewczyny, może mi podpowiecie, jak to jest z terminami i zapisami do specjalistów u kobiet w ciąży, faktycznie do 7 dni maja obowiązek przyjąć?? :)

@nnat. u mnie już wyprawka prawie kompletna [emoji4] Kilku rzeczy brakuje i w przyszłym tygodniu domówię. W niedziele mam plan spakować torbę w końcu [emoji85]

Wejście w 2 trymestr to ważny moment [emoji3590] Ciesz się nim, bo 3 już nie jest fajny [emoji14]

Dzisiaj nie spałam od 4... Nie znoszę tego momentu kiedy organizm się przyzwyczaja do niespania po nocach... Ja chcę spać [emoji14]

Dziewczyny. Bylam dzis u hematologa. Na ostatniej wizycie (pierwszej) zrobiła mi dodatkowo do moich badań białko c, s i fibrynogen i czas trombinowy. I wyniki w normie. Więc ona nie widzi powiązania między dwoma poronieniami a krwią. Ze kiedyś mówiło się że jedno to standard a teraz dwa i trzy to nic nowego. Myślałam że ja zabije. Ze to że od strony mamy prawie całą rodzina ma miażdżyce, lub odcięte kończymy to nie mam obciążenia rodzinnego. I heparyny mi nie da. Mam od genetyka więc nie klocilam się. Ale zdenerwowala mnie

Tak. Jeśli nie będą chcieli prosisz odmowę na piśmie. Powolujesz się na ustawę za życiem, która mówi, ze kobieta ma być przyjęta najszybciej jak się da, nie później niż do 7dni.
No i super :) dziękuję Kochana za odpowiedź [emoji3590]
Mam nadzieję że jak przedstawię kartę ciąży to nikt cyrkow z tego tytułu robić nie będzie w szpitalu wojewódzkim, chociaż nastawiam się na wszystkie opcje.... :D
@nnat. u mnie już wyprawka prawie kompletna [emoji4] Kilku rzeczy brakuje i w przyszłym tygodniu domówię. W niedziele mam plan spakować torbę w końcu [emoji85]

Wejście w 2 trymestr to ważny moment [emoji3590] Ciesz się nim, bo 3 już nie jest fajny [emoji14]

Dzisiaj nie spałam od 4... Nie znoszę tego momentu kiedy organizm się przyzwyczaja do niespania po nocach... Ja chcę spać [emoji14]
No i ekstra! :)

Ja nic nie kupuje, chociaż chciałabym jakąś małą jedna rzecz, ale postanowiłam że dopóki płci nie poznam nie kupię nic i się trzymam tego :D

Och, cieszę się, bardzo się cieszę.... :) myślę że każdy czas ma swój urok [emoji3590] każdy jest piękny na swój sposób [emoji3590]
Dziewczyny. Bylam dzis u hematologa. Na ostatniej wizycie (pierwszej) zrobiła mi dodatkowo do moich badań białko c, s i fibrynogen i czas trombinowy. I wyniki w normie. Więc ona nie widzi powiązania między dwoma poronieniami a krwią. Ze kiedyś mówiło się że jedno to standard a teraz dwa i trzy to nic nowego. Myślałam że ja zabije. Ze to że od strony mamy prawie całą rodzina ma miażdżyce, lub odcięte kończymy to nie mam obciążenia rodzinnego. I heparyny mi nie da. Mam od genetyka więc nie klocilam się. Ale zdenerwowala mnie
Ugh, tak to jest jak trafisz na "specjalistę"......

Z tego co wiem z ustawy za życiem można skorzystać tylko na podstawie odpowiedniego zaświadczenia, a to zaświadczenie wydaje lekarz tylko jeśli u płodu stwierdzono wady genetyczne lub nieodwracalne choroby/uszkodzenia. Także proponuję doczytać czy to akurat ta ustawa reguluje termin przyjęcia ciężarnej do lekarza.

Z tego co wiem z ustawy za życiem można skorzystać tylko na podstawie odpowiedniego zaświadczenia, a to zaświadczenie wydaje lekarz tylko jeśli u płodu stwierdzono wady genetyczne lub nieodwracalne choroby/uszkodzenia. Także proponuję doczytać czy to akurat ta ustawa reguluje termin przyjęcia ciężarnej do lekarza.

Idzie zglupiec...
Z informatora "ustawa za życiem" że strony ministerstwa.

Oczywiście jest też informacja o tych zaświadczeniach ale i taka:
Screenshot_20191023_133219_com.android.chrome.jpeg

@Madlein wiem co pisze. Sama na tej podstawie egzekwowalam swoje prawa... także no... :)

Ustawa o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” z dnia 4 listopada 2016 r. (Dz. U z 2016 r., poz.1860

Ustawa dotyczy kobiet w ciąży i rodzin A nie tylko dzieci niepełnosprawnych.
Zaświadczenie o którym mowa to dokument potwierdzający ciążę karta ciąży jest takim dokumentem. Plus Twój dowód osobisty.

reklama
Boże, egzekwować swoje prawa??? To chore...
@Madlein wiem co pisze. Sama na tej podstawie egzekwowalam swoje prawa... także no... :)

Ustawa o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” z dnia 4 listopada 2016 r. (Dz. U z 2016 r., poz.1860

Ustawa dotyczy kobiet w ciąży i rodzin A nie tylko dzieci niepełnosprawnych.
Zaświadczenie o którym mowa to dokument potwierdzający ciążę karta ciąży jest takim dokumentem. Plus Twój dowód osobisty.

Do góry