reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chciałabym mieć już wszystkie wyniki a to trwa... dziś na ten koagulantu pobrali mi aż 4 próbki. Tak kazał laborant, bo w poprzedniej próbce były jakieś włókniaki, dlatego nie zrobili badań.

reklama
Chciałabym mieć już wszystkie wyniki a to trwa... dziś na ten koagulantu pobrali mi aż 4 próbki. Tak kazał laborant, bo w poprzedniej próbce były jakieś włókniaki, dlatego nie zrobili badań.
[/QUOTE
Mnie
Ja w przyszłym zaczynam diagnistyke
Tych badań jest tyle...

Dziewczyny doradzcie coś. Jak już wspominałam zażywam duphaston na regulację cykli od 16 do 25dc 1x1 wczoraj wzięłam ostatnia tabletkę (to jest mój pierwszy cykl na dupku). Mierze temperaturę, ponieważ chciałam zobaczyć jak będzie wyglądał wykres. Dzisiaj mi flo pokazał że owu była 23dc ale w ten dzień była zafalszowana temperatura, ponieważ nie spałam cała noc. Ile w takim razie teraz mam czekać na miesiączkę? Niżej wstawiam wykres. Od dzisiaj już nie biorę duphastonu.
Screenshot_20191023_114609_org.iggymedia.periodtracker.jpeg

@młoda1994 Nikt Ci tego nie powie. Mocno rozchwiany masz ten wykres. Mierzenie temperatury wymaga sporo organizacji. Jakbym miała zgadywać, to z dużym prawdopodobieństwem owu byłaby 12dc.. Aczkolwiek dalsze pomiary sugerują, że jednak ona faktycznie była 20dc, a teraz stabilizuje się temperatura na wyższym poziomie. Jak zacznie spadać, to przyjdzie @. Utrzymywanie się wyższej temperatury będzie wskazywało na ciążę.

@młoda1994 Nikt Ci tego nie powie. Mocno rozchwiany masz ten wykres. Mierzenie temperatury wymaga sporo organizacji. Jakbym miała zgadywać, to z dużym prawdopodobieństwem owu byłaby 12dc.. Aczkolwiek dalsze pomiary sugerują, że jednak ona faktycznie była 20dc, a teraz stabilizuje się temperatura na wyższym poziomie. Jak zacznie spadać, to przyjdzie @. Utrzymywanie się wyższej temperatury będzie wskazywało na ciążę.
Dziękuję za szybko odpowiedź. Wiesz ja mierze temperaturę o jednej godzinie po minimum 3 godzinach snu przed wstanie z łóżka nie spożywam alkoholu jedynie co to właśnie 20dc zdarzyło mi się nie spać cała noc i dlatego ta temperatura jest wpisana byle jaka i wiem że nie mogę jej brać pod uwagę. W takim razie muszę po prostu czekać według tej owu w 20dc okres powinnam mieć 4.11 to będzie 38dc więc mam spokojnie bez paniki czekać tak?

A dlaczego masz czekać do 38dc?? Teoretycznie powinnaś @ dostać do 14dni po owulacji. Chyba że masz problemy z fazą lutealną. Jasne, że bez paniki.
Jeśli zaczęłaś brać za wcześnie duphaston, to on by zablokował owulację. I stąd mogą być zawirowania na wykresie.

A dlaczego masz czekać do 38dc?? Teoretycznie powinnaś @ dostać do 14dni po owulacji. Chyba że masz problemy z fazą lutealną. Jasne, że bez paniki.
Jeśli zaczęłaś brać za wcześnie duphaston, to on by zablokował owulację. I stąd mogą być zawirowania na wykresie.
Aha no tak. Wiesz ja nie wiem jaka mam fazę lutealna. A co do dupfastonu to gin mi powiedział że duphaston w dawce 10mg na dobę nie zablokuje owu tylko jeszcze pomoże. Tylko że ja nie biorę duphastonu żeby zajsc w ciążę tylko na regulację cykli.

Aha no tak. Wiesz ja nie wiem jaka mam fazę lutealna. A co do dupfastonu to gin mi powiedział że duphaston w dawce 10mg na dobę nie zablokuje owu tylko jeszcze pomoże. Tylko że ja nie biorę duphastonu żeby zajsc w ciążę tylko na regulację cykli.

Dupek brany przed owu na pewno ja zablokuje bo to przecież progesteron. A progesteron podniesiony sprawia że owulacji nie ma i przez to też będąc w ciąży nie masz owu i okresu bo progesteron jest podniesiony ;)

Dupek brany przed owu na pewno ja zablokuje bo to przecież progesteron. A progesteron podniesiony sprawia że owulacji nie ma i przez to też będąc w ciąży nie masz owu i okresu bo progesteron jest podniesiony ;)
Rozumiem ale z tego co się orientuję to dupfaston nie podnosi temperatury. Nic narazie nie będę panikowac zobaczę i poczekam kiedy i czy przyjdzie miesiączka. Dziękuję za odpowiedź.

reklama
Rozumiem ale z tego co się orientuję to dupfaston nie podnosi temperatury. Nic narazie nie będę panikowac zobaczę i poczekam kiedy i czy przyjdzie miesiączka. Dziękuję za odpowiedź.

No nie, temperatury nie podnosi ;) ale jeśli za wcześnie zaczniesz go brać i podniesiesz poziom progesteronu w organizmie to wg mnie owu nie będzie ;)

Do góry