reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A byliście w końcu u androloga?
ja tez chciałabym starać się na luzie, bez stresu, ale nie potrafię już tak. Zalezy mi na tym żeby zaskoczyło jak najszybciej :( wiele czynników się na to składa. i tez się boje, ze przecież tym razem może się nie udać znowu za pierwszym razem
Mąż umówił się na przyszły tydzień bo akurat wtedy odbierze wyniki badania nasienia i fragmentacji dna ;) ja ostatnio mam dużo stresu w pracy i stwierdzilam że znowu za bardzo "weszłam" w życie zawodowe a miałam zupełnie inne zamiary... Więc nie będę zwlekac że staraniami bo ucieka mi czas,ucieka mi zdrowie i nerwy. Co ma być to będzie :) jutro idę powtórzyć kilka badań bo już trochę czasu nie robiłam,zobaczę czy wyniki się poprawiły

reklama
@coco07 cudny. Biorę go do siebie.

Mnie dziś się zatęskniło za byciem w ciąży. Dla mnie to był naprawdę przyjemny stan. Mam nadzieje, ze tak ciąża, która mnie niedługo czeka też mimo wszystko będzie przyjemna i będę sobie radziła ze stresem.

Mam wyniki większości badań na zespół antyfosfolipidowy. p/ciała przeciwjądrowe (ANA1),
P/ciała przeciw antygenom łożyska (APA), P/ciała kardiolipinie (ACA) Igg, Igm (G), P/ciała B2 glikoproteinie IgG., IgM (G) - wszystkie wyniki mam dobre. Nie mam wyniku antykoagulantu tocznia, bo dzwonili z laboratorium, ze muszę przyjść jeszcze raz pobrać krew (nie wiem, czy im się pomyliło i pobrali za mało, czy o co chodzi). W poniedziałek jestem umówiona na trombofilię, kariotypy i immunofenetyp.
Czasem wolałaby, żeby coś wyszło, bo byłoby się o co zahaczyć.

Dziękuje dziewczyny [emoji8] i życzę Wam, jak najszybszego „zarażenia” [emoji5] bo przejmowania brzuszka może jeszcze nie do końca [emoji28][emoji51]

Ja mam za 9 dni studniówkę, trza będzie w jakąś kiecke wskoczyc [emoji23]
Tez miałam taki plan [emoji51] ale dzień lenia zwyciężył jednak [emoji51][emoji28] taka nieogarnięta dziś jestem [emoji85]

@coco07 piękny brzuszek [emoji7][emoji7]

Ja dzisiaj miałam wizytę i moja gwiazda waży 2910g [emoji16] Dzisiaj 35+3 [emoji4] Szyjka ciut się skraca, ale nadal ma 28mm. Gdyby nie wody na górnej granicy byłoby cudownie, ale obserwujemy to z lekarzem i jego zdaniem nie ma powodów do obaw.
Duża dziewczynka już [emoji7] i już, już niedługo [emoji5]A co to znaczy wody na górnej granicy? Czyli to AFI? Ile masz ?

Dziękuje dziewczyny [emoji8] i życzę Wam, jak najszybszego „zarażenia” [emoji5] bo przejmowania brzuszka może jeszcze nie do końca [emoji28][emoji51]

Tez miałam taki plan [emoji51] ale dzień lenia zwyciężył jednak [emoji51][emoji28] taka nieogarnięta dziś jestem [emoji85]

Duża dziewczynka już [emoji7] i już, już niedługo [emoji5]A co to znaczy wody na górnej granicy? Czyli to AFI? Ile masz ?
Tak, mam AFI 19,4. Niby norma do 20, czasami piszą do 25. 2 tygodnie temu miałam 18, 4 tygodnie wcześniej 17,jeszcze wcześniej 16. Więc sobie rosną, ale dziecko też małe nie jest [emoji2368] Bo o tydzień wyprzedza termin wagą.

reklama
@coco07 cudny. Biorę go do siebie.

Mnie dziś się zatęskniło za byciem w ciąży. Dla mnie to był naprawdę przyjemny stan. Mam nadzieje, ze tak ciąża, która mnie niedługo czeka też mimo wszystko będzie przyjemna i będę sobie radziła ze stresem.

Mam wyniki większości badań na zespół antyfosfolipidowy. p/ciała przeciwjądrowe (ANA1),
P/ciała przeciw antygenom łożyska (APA), P/ciała kardiolipinie (ACA) Igg, Igm (G), P/ciała B2 glikoproteinie IgG., IgM (G) - wszystkie wyniki mam dobre. Nie mam wyniku antykoagulantu tocznia, bo dzwonili z laboratorium, ze muszę przyjść jeszcze raz pobrać krew (nie wiem, czy im się pomyliło i pobrali za mało, czy o co chodzi). W poniedziałek jestem umówiona na trombofilię, kariotypy i immunofenetyp.
Czasem wolałaby, żeby coś wyszło, bo byłoby się o co zahaczyć.
[/QUOTE
Doskonale Cię rozumiem, ja nawet w pewnym sensie ucieszyłam się jak wyszły mutacje mthfr677 hetero i pai hetero i celiakia, miałam na co "zrzucić" poronienie i przez jakiś czas było lepiej psychicznie, teraz znowu mam jakiś spadek choć od poronienia i zabiegu minęło już sporo czasu.

Do góry