reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A byliście w końcu u androloga?
ja tez chciałabym starać się na luzie, bez stresu, ale nie potrafię już tak. Zalezy mi na tym żeby zaskoczyło jak najszybciej :( wiele czynników się na to składa. i tez się boje, ze przecież tym razem może się nie udać znowu za pierwszym razem
Mąż umówił się na przyszły tydzień bo akurat wtedy odbierze wyniki badania nasienia i fragmentacji dna ;) ja ostatnio mam dużo stresu w pracy i stwierdzilam że znowu za bardzo "weszłam" w życie zawodowe a miałam zupełnie inne zamiary... Więc nie będę zwlekac że staraniami bo ucieka mi czas,ucieka mi zdrowie i nerwy. Co ma być to będzie :) jutro idę powtórzyć kilka badań bo już trochę czasu nie robiłam,zobaczę czy wyniki się poprawiły

reklama
@coco07 cudny. Biorę go do siebie.

Mnie dziś się zatęskniło za byciem w ciąży. Dla mnie to był naprawdę przyjemny stan. Mam nadzieje, ze tak ciąża, która mnie niedługo czeka też mimo wszystko będzie przyjemna i będę sobie radziła ze stresem.

Mam wyniki większości badań na zespół antyfosfolipidowy. p/ciała przeciwjądrowe (ANA1),
P/ciała przeciw antygenom łożyska (APA), P/ciała kardiolipinie (ACA) Igg, Igm (G), P/ciała B2 glikoproteinie IgG., IgM (G) - wszystkie wyniki mam dobre. Nie mam wyniku antykoagulantu tocznia, bo dzwonili z laboratorium, ze muszę przyjść jeszcze raz pobrać krew (nie wiem, czy im się pomyliło i pobrali za mało, czy o co chodzi). W poniedziałek jestem umówiona na trombofilię, kariotypy i immunofenetyp.
Czasem wolałaby, żeby coś wyszło, bo byłoby się o co zahaczyć.

Dziękuje dziewczyny [emoji8] i życzę Wam, jak najszybszego „zarażenia” [emoji5] bo przejmowania brzuszka może jeszcze nie do końca [emoji28][emoji51]

Ja mam za 9 dni studniówkę, trza będzie w jakąś kiecke wskoczyc [emoji23]
Tez miałam taki plan [emoji51] ale dzień lenia zwyciężył jednak [emoji51][emoji28] taka nieogarnięta dziś jestem [emoji85]

@coco07 piękny brzuszek [emoji7][emoji7]

Ja dzisiaj miałam wizytę i moja gwiazda waży 2910g [emoji16] Dzisiaj 35+3 [emoji4] Szyjka ciut się skraca, ale nadal ma 28mm. Gdyby nie wody na górnej granicy byłoby cudownie, ale obserwujemy to z lekarzem i jego zdaniem nie ma powodów do obaw.
Duża dziewczynka już [emoji7] i już, już niedługo [emoji5]A co to znaczy wody na górnej granicy? Czyli to AFI? Ile masz ?

Dziękuje dziewczyny [emoji8] i życzę Wam, jak najszybszego „zarażenia” [emoji5] bo przejmowania brzuszka może jeszcze nie do końca [emoji28][emoji51]

Tez miałam taki plan [emoji51] ale dzień lenia zwyciężył jednak [emoji51][emoji28] taka nieogarnięta dziś jestem [emoji85]

Duża dziewczynka już [emoji7] i już, już niedługo [emoji5]A co to znaczy wody na górnej granicy? Czyli to AFI? Ile masz ?
Tak, mam AFI 19,4. Niby norma do 20, czasami piszą do 25. 2 tygodnie temu miałam 18, 4 tygodnie wcześniej 17,jeszcze wcześniej 16. Więc sobie rosną, ale dziecko też małe nie jest [emoji2368] Bo o tydzień wyprzedza termin wagą.

reklama
@coco07 cudny. Biorę go do siebie.

Mnie dziś się zatęskniło za byciem w ciąży. Dla mnie to był naprawdę przyjemny stan. Mam nadzieje, ze tak ciąża, która mnie niedługo czeka też mimo wszystko będzie przyjemna i będę sobie radziła ze stresem.

Mam wyniki większości badań na zespół antyfosfolipidowy. p/ciała przeciwjądrowe (ANA1),
P/ciała przeciw antygenom łożyska (APA), P/ciała kardiolipinie (ACA) Igg, Igm (G), P/ciała B2 glikoproteinie IgG., IgM (G) - wszystkie wyniki mam dobre. Nie mam wyniku antykoagulantu tocznia, bo dzwonili z laboratorium, ze muszę przyjść jeszcze raz pobrać krew (nie wiem, czy im się pomyliło i pobrali za mało, czy o co chodzi). W poniedziałek jestem umówiona na trombofilię, kariotypy i immunofenetyp.
Czasem wolałaby, żeby coś wyszło, bo byłoby się o co zahaczyć.
[/QUOTE
Doskonale Cię rozumiem, ja nawet w pewnym sensie ucieszyłam się jak wyszły mutacje mthfr677 hetero i pai hetero i celiakia, miałam na co "zrzucić" poronienie i przez jakiś czas było lepiej psychicznie, teraz znowu mam jakiś spadek choć od poronienia i zabiegu minęło już sporo czasu.

Do góry