reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

:*
W sumie faktycznie pisze o każdej kobiecie w ciąży. Ja korzystam z ustawy za życiem z racji choroby syna i my musimy mieć stosowne zaświadczenie na druku urzędowym. Z tego co pamiętam pierwotnie założenia miały dotyczyć tylko ciężarnych, których dzieci mają wady wrodzone. Ale nie wglebiałam się jakoś szczególnie w tą część założeń ustawy. Przepraszam za pomyłkę.

reklama
@młoda1994 każdy organizm jest inny. Nie wiem jak u Ciebie może być ale wiem jak było u mnie. Zazwyczaj jak jest dłuższy cykl to i owulacja jest później. Jeśli cykl masz 38dniowy to owu jest po 20dc.skonsultuj to z lekarzem i jeśli chcesz wyrównać cykl to polecam ten Miositogyn GT u mnie luteina nie pomogła. Jeśli chcesz mogę Ci kupić i wysłać opakowanie.
Kochana dziękuję. Poczekam ten cykl i kolejne 2 jeśli nie wyreguluje mi cykli to zwrócę się do ciebie abyś mi kupiła tych saszetek na 3 cykle i pieniążki wyślę. To się pije 1 saszetke dziennie?

Rozumiem. W takim razie nie muszę się bać że ciąża będzie? Spokojnie czekam na miesiączkę.
Wiadomo że organizm to nie matematyka, ale wydaje mi się że szansę na ciążę w takiej sytuacji są minimalne ;)

Och, Księżniczki, jak Wy pięknie rośniecie [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Nie mogę się doczekać aż mój brzucholek urośnie.... :D
Dziewczyny, idziecie łeb w łeb! :D
Pokaż siebie w dzień 100dniowki!

@Wiatraki, to tak jak my idziemy łeb w łeb :D Och, już coraz bliżej spotkania z córeczka....[emoji3590]
A jak idzie kompletowanie wyprawki? :D

A my jutro według OM wskakujemy w drugi trymestr, wg USG za 3 dni :)

Idę dzisiaj zapisać się do kardiologa na holtera :)

Dziewczyny, może mi podpowiecie, jak to jest z terminami i zapisami do specjalistów u kobiet w ciąży, faktycznie do 7 dni maja obowiązek przyjąć?? :)
Już ci tu wszystko dziewczyny napisały widzę ;)

@roki_1991 ja jestem żywym przykładem na to, że brałam luteine od 18dc, a owulka była okolice 23dc i nie zablokowalo mi to owulki bo wtedy testy wyszły pozytywne i po tym byłam w ciąży co prawda biochemicznej ale owulka była i od tamtej pory wiedziałam, że to jest 23dc. Również wtedy luteine brałam na wyrównanie cyklu nie pomogło mi to wcale dopiero Miositogyn zdal egzamin a @ mam jak w zegarku od kilku miesięcy, a po miesiącu zażywania były efekty więc różnie to bywa :)
Brałas luteine, to jednak co innego niż dupek. Luteina to naturalny progesteron. Z tego co mi naprotechnolog tłumaczył, to przy braniu luteiny jeśli ma spaść poziom progesteronu to spadnie (dlatego biorąc go normalnie dostaniesz @ ). Dupek to sztuczny progesteron. On działa niezależnie od fazy cyklu, organizmu itp, przy nim nie dostaniesz @ bo żeby ona przyszła to progesteron musi spaść. I wydaje mi się że na tej samej zasadzie działa to przy owu, choć oczywiście specjalista nie jestem i to tylko takie moje rozumowanie ;)

@szkala ja nie lucy ale powiem zebys nie bala sie takich dawek witamin :) jesli nie masz mutacji to nadmiar wszystkich witamin B jest po prostu wydalany z moczem , praktycznie nie da sie go przedawkowac
gorzej jest troche jak sie ma mutacje MTHFR wtedy jest problem z przyswajaniem B12 i B9 (kwas folkiowy)

@szkala ja nie lucy ale powiem zebys nie bala sie takich dawek witamin :) jesli nie masz mutacji to nadmiar wszystkich witamin B jest po prostu wydalany z moczem , praktycznie nie da sie go przedawkowac
gorzej jest troche jak sie ma mutacje MTHFR wtedy jest problem z przyswajaniem B12 i B9 (kwas folkiowy)
Dzięki. Trochę się boję, że nie do końca tak jest, a nadmiar tych witamin może zaszkodzić. Lu_cy coś pisała, że ważna jest równowaga tych witamin. tego czy mam mutację nie wiemy, bo dopiero w przyszłym tygodniu mam termin badań. Ale wszystko mam w metylowanych formach.

Wiadomo że organizm to nie matematyka, ale wydaje mi się że szansę na ciążę w takiej sytuacji są minimalne ;)

Już ci tu wszystko dziewczyny napisały widzę ;)

Brałas luteine, to jednak co innego niż dupek. Luteina to naturalny progesteron. Z tego co mi naprotechnolog tłumaczył, to przy braniu luteiny jeśli ma spaść poziom progesteronu to spadnie (dlatego biorąc go normalnie dostaniesz @ ). Dupek to sztuczny progesteron. On działa niezależnie od fazy cyklu, organizmu itp, przy nim nie dostaniesz @ bo żeby ona przyszła to progesteron musi spaść. I wydaje mi się że na tej samej zasadzie działa to przy owu, choć oczywiście specjalista nie jestem i to tylko takie moje rozumowanie ;)
Kochana ale ja nie staram się o ciąże. Po prostu interesowało mnie to czy owu mimo zażywania dupfastonu występuje. Mnie teraz tylko i wyłącznie interesuje aby cykle się wyregulowaly nic poza tym. [emoji846]

Wiem wiem ;) tylko dałam Takaja123 przykład dlaczego tak rozumuję ;)
Ok. Szczerze mówiąc to ile osób tyle opinii. Ja przekopalam cały internet dużo innych for i wszędzie pisze ze duphaston nie blokuje owu a wręcz pomaga a luteina że może a nie musi blokować owu. Mam nadzieję że okres przyjdzie jak najszybciej i w końcu się ureguluję.

reklama
@Lu_cy bo Ty jesteś tu najbardziej doświadczona w temacie. Bo mnie ta moja homocysteina męczy. Uważam, że przy takiej suplementacji powinnam mież niższy poziom. Kupiłam sobie już metylokobalamine (b12) tylo przeraża mnie dawka. Teraz biore 250 mikrogramów zwykłej, a ta ma az 500. I z jakiej firmy kupujesz tę b6?
W tej sprawie powinnam iść do lekarza rodzinnego czy hematologa?
Robiłam dziś morfologię i nie jest najlepsza (a w ciązy miałam super).
Limfocyty43,7%20,040,0H
chociaz normy czasem są do 45

MPV
7,39fl9,412,5L
Bazofile0,00tys/µl0,00,1L

Mam nadzieję, że to po prostu po poronieniu i chwile potrwa nim wróci do normy. Chociaz minął już prawie miesiąc...
@Lu_cy acha i jak to jadłaś - łączyłaś nie łączyłaś ze sobą.
500 mikrogram ? Ja brałam 1.25mg czyli 3 razy większa dawkę. Oznaczałaś może poziom b12? Bo najlepiej byłoby do niego dobrać stężenie które będziesz brała. Ta morfologia nie jest zła. Takie rozbieżności są na granicy błędu więc nie musisz się tym martwić (To może być zwykła infekcja). Ja brałam wszystko swansona jeśli chodzi o witaminy b. I tam chyba jest 20mg w tym p5p b6. A jeśli chodzi o łączenie to nie możesz łączyć antagonistów czyli cynku i selenu( możesz brać jedno rano drugie na noc). Wszystkie witaminy b brałam rano po śniadaniu z cynkiem, po obiedzie dha, a wieczorem selen. I ja też brałam na noc tą ashwagandhe której przypisuje moje wspaniale wyniki [emoji846][emoji846]
A jeśli chodzi o lekarza to raczej żaden w kwestii witamin ci nie pomoże, większość osób samemu ustala suplementacje, ja minimum dostałam od genetyka co mam brać ale to się chyba sprawdza tylko niektórym. U mnie tylko na początku dało radę i musiałam dołożyć inne.

Ostatnia edycja:
Do góry