reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki_1991 ja jestem żywym przykładem na to, że brałam luteine od 18dc, a owulka była okolice 23dc i nie zablokowalo mi to owulki bo wtedy testy wyszły pozytywne i po tym byłam w ciąży co prawda biochemicznej ale owulka była i od tamtej pory wiedziałam, że to jest 23dc. Również wtedy luteine brałam na wyrównanie cyklu nie pomogło mi to wcale dopiero Miositogyn zdal egzamin a @ mam jak w zegarku od kilku miesięcy, a po miesiącu zażywania były efekty więc różnie to bywa :)

@roki_1991 ja jestem żywym przykładem na to, że brałam luteine od 18dc, a owulka była okolice 23dc i nie zablokowalo mi to owulki bo wtedy testy wyszły pozytywne i po tym byłam w ciąży co prawda biochemicznej ale owulka była i od tamtej pory wiedziałam, że to jest 23dc. Również wtedy luteine brałam na wyrównanie cyklu nie pomogło mi to wcale dopiero Miositogyn zdal egzamin a @ mam jak w zegarku od kilku miesięcy, a po miesiącu zażywania były efekty więc różnie to bywa :)
Czyli twoim zdaniem jest to możliwe że gdy brałam 1x1 duphaston od 16dc do 25dc a 23dc według temperatury mogła wystąpić owulacja? Dzisiaj jestem pierwszy dzień od odstawienia duphastonu i czekam na @

Tak, mam AFI 19,4. Niby norma do 20, czasami piszą do 25. 2 tygodnie temu miałam 18, 4 tygodnie wcześniej 17,jeszcze wcześniej 16. Więc sobie rosną, ale dziecko też małe nie jest [emoji2368] Bo o tydzień wyprzedza termin wagą.

Ty mnie nawet nie strasz bo ja tydzień temu miałam AFI 17. Nie wiedziałam ze tak to szybko rośnie [emoji33] czyli co, teraz masz mniej płynów pic czy co? Co jeśli przekroczy ci 20-25? To jest wskazanie do cięcia?[emoji29][emoji15]

Ty mnie nawet nie strasz bo ja tydzień temu miałam AFI 17. Nie wiedziałam ze tak to szybko rośnie [emoji33] czyli co, teraz masz mniej płynów pic czy co? Co jeśli przekroczy ci 20-25? To jest wskazanie do cięcia?[emoji29][emoji15]
To nie przez płyny [emoji4] Czasami po prostu tak jest. Zresztą masz w normie , więc się nie przejmuj. I nie czytaj przypadkiem o tym, bo ja pół nocy przepłakałam bez sensu.
Dziecko może być duże i wtedy dużo sika i jest dużo wód. Ale dopiero ponad 25 można się martwić bo wtedy to oznacza wielowodzie.
Zapomnij o tym i ciesz się ciążą [emoji4]

@Lu_cy bo Ty jesteś tu najbardziej doświadczona w temacie. Bo mnie ta moja homocysteina męczy. Uważam, że przy takiej suplementacji powinnam mież niższy poziom. Kupiłam sobie już metylokobalamine (b12) tylo przeraża mnie dawka. Teraz biore 250 mikrogramów zwykłej, a ta ma az 500. I z jakiej firmy kupujesz tę b6?
W tej sprawie powinnam iść do lekarza rodzinnego czy hematologa?
Robiłam dziś morfologię i nie jest najlepsza (a w ciązy miałam super).
Limfocyty43,7%20,040,0H
chociaz normy czasem są do 45

MPV
7,39fl9,412,5L
Bazofile0,00tys/µl0,00,1L

Mam nadzieję, że to po prostu po poronieniu i chwile potrwa nim wróci do normy. Chociaz minął już prawie miesiąc...

@Madlein wiem co pisze. Sama na tej podstawie egzekwowalam swoje prawa... także no... :)

Ustawa o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” z dnia 4 listopada 2016 r. (Dz. U z 2016 r., poz.1860

Ustawa dotyczy kobiet w ciąży i rodzin A nie tylko dzieci niepełnosprawnych.
Zaświadczenie o którym mowa to dokument potwierdzający ciążę karta ciąży jest takim dokumentem. Plus Twój dowód osobisty.
W sumie faktycznie pisze o każdej kobiecie w ciąży. Ja korzystam z ustawy za życiem z racji choroby syna i my musimy mieć stosowne zaświadczenie na druku urzędowym. Z tego co pamiętam pierwotnie założenia miały dotyczyć tylko ciężarnych, których dzieci mają wady wrodzone. Ale nie wglebiałam się jakoś szczególnie w tą część założeń ustawy. Przepraszam za pomyłkę.

reklama
@młoda1994 każdy organizm jest inny. Nie wiem jak u Ciebie może być ale wiem jak było u mnie. Zazwyczaj jak jest dłuższy cykl to i owulacja jest później. Jeśli cykl masz 38dniowy to owu jest po 20dc.skonsultuj to z lekarzem i jeśli chcesz wyrównać cykl to polecam ten Miositogyn GT u mnie luteina nie pomogła. Jeśli chcesz mogę Ci kupić i wysłać opakowanie.

Do góry