reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@roki_1991 ja jestem żywym przykładem na to, że brałam luteine od 18dc, a owulka była okolice 23dc i nie zablokowalo mi to owulki bo wtedy testy wyszły pozytywne i po tym byłam w ciąży co prawda biochemicznej ale owulka była i od tamtej pory wiedziałam, że to jest 23dc. Również wtedy luteine brałam na wyrównanie cyklu nie pomogło mi to wcale dopiero Miositogyn zdal egzamin a @ mam jak w zegarku od kilku miesięcy, a po miesiącu zażywania były efekty więc różnie to bywa :)

@roki_1991 ja jestem żywym przykładem na to, że brałam luteine od 18dc, a owulka była okolice 23dc i nie zablokowalo mi to owulki bo wtedy testy wyszły pozytywne i po tym byłam w ciąży co prawda biochemicznej ale owulka była i od tamtej pory wiedziałam, że to jest 23dc. Również wtedy luteine brałam na wyrównanie cyklu nie pomogło mi to wcale dopiero Miositogyn zdal egzamin a @ mam jak w zegarku od kilku miesięcy, a po miesiącu zażywania były efekty więc różnie to bywa :)
Czyli twoim zdaniem jest to możliwe że gdy brałam 1x1 duphaston od 16dc do 25dc a 23dc według temperatury mogła wystąpić owulacja? Dzisiaj jestem pierwszy dzień od odstawienia duphastonu i czekam na @

Tak, mam AFI 19,4. Niby norma do 20, czasami piszą do 25. 2 tygodnie temu miałam 18, 4 tygodnie wcześniej 17,jeszcze wcześniej 16. Więc sobie rosną, ale dziecko też małe nie jest [emoji2368] Bo o tydzień wyprzedza termin wagą.

Ty mnie nawet nie strasz bo ja tydzień temu miałam AFI 17. Nie wiedziałam ze tak to szybko rośnie [emoji33] czyli co, teraz masz mniej płynów pic czy co? Co jeśli przekroczy ci 20-25? To jest wskazanie do cięcia?[emoji29][emoji15]

Ty mnie nawet nie strasz bo ja tydzień temu miałam AFI 17. Nie wiedziałam ze tak to szybko rośnie [emoji33] czyli co, teraz masz mniej płynów pic czy co? Co jeśli przekroczy ci 20-25? To jest wskazanie do cięcia?[emoji29][emoji15]
To nie przez płyny [emoji4] Czasami po prostu tak jest. Zresztą masz w normie , więc się nie przejmuj. I nie czytaj przypadkiem o tym, bo ja pół nocy przepłakałam bez sensu.
Dziecko może być duże i wtedy dużo sika i jest dużo wód. Ale dopiero ponad 25 można się martwić bo wtedy to oznacza wielowodzie.
Zapomnij o tym i ciesz się ciążą [emoji4]

@Lu_cy bo Ty jesteś tu najbardziej doświadczona w temacie. Bo mnie ta moja homocysteina męczy. Uważam, że przy takiej suplementacji powinnam mież niższy poziom. Kupiłam sobie już metylokobalamine (b12) tylo przeraża mnie dawka. Teraz biore 250 mikrogramów zwykłej, a ta ma az 500. I z jakiej firmy kupujesz tę b6?
W tej sprawie powinnam iść do lekarza rodzinnego czy hematologa?
Robiłam dziś morfologię i nie jest najlepsza (a w ciązy miałam super).
Limfocyty43,7%20,040,0H
chociaz normy czasem są do 45

MPV
7,39fl9,412,5L
Bazofile0,00tys/µl0,00,1L

Mam nadzieję, że to po prostu po poronieniu i chwile potrwa nim wróci do normy. Chociaz minął już prawie miesiąc...

@Madlein wiem co pisze. Sama na tej podstawie egzekwowalam swoje prawa... także no... :)

Ustawa o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” z dnia 4 listopada 2016 r. (Dz. U z 2016 r., poz.1860

Ustawa dotyczy kobiet w ciąży i rodzin A nie tylko dzieci niepełnosprawnych.
Zaświadczenie o którym mowa to dokument potwierdzający ciążę karta ciąży jest takim dokumentem. Plus Twój dowód osobisty.
W sumie faktycznie pisze o każdej kobiecie w ciąży. Ja korzystam z ustawy za życiem z racji choroby syna i my musimy mieć stosowne zaświadczenie na druku urzędowym. Z tego co pamiętam pierwotnie założenia miały dotyczyć tylko ciężarnych, których dzieci mają wady wrodzone. Ale nie wglebiałam się jakoś szczególnie w tą część założeń ustawy. Przepraszam za pomyłkę.

reklama
@młoda1994 każdy organizm jest inny. Nie wiem jak u Ciebie może być ale wiem jak było u mnie. Zazwyczaj jak jest dłuższy cykl to i owulacja jest później. Jeśli cykl masz 38dniowy to owu jest po 20dc.skonsultuj to z lekarzem i jeśli chcesz wyrównać cykl to polecam ten Miositogyn GT u mnie luteina nie pomogła. Jeśli chcesz mogę Ci kupić i wysłać opakowanie.

Do góry