reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ojej! Ale miło, ze o mnie pamiętasz :)
Dziękuje. U mnie chyba dobrze... ostatnie usg tydzień temu bo spanikowana pojechałam na sor (nagły brak objawów, miałam tak przy poroniebiu zatrzymanym) ale dzięki Bogu maluszek tydzień temu miał 2 cm i pięknie bijące serduszko.
Dzisiaj jest 9+0 i w środę mam wizyte u ginekologa.
Dostaje żelazo bo mam hgb 9,4 co bardzo mnie marwii.
A jak Ty żyjesz?

Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i dzidzia rośnie ❤️
Wróciłam do pracy w zawodzie u jestem zadowolona. Mąż po zabiegu i za miesiąc może już wrócimy do starań. Tak sobie żyjemy :)

Za Ciebie mocno trzymam kciuki ❤️ kiedy teraz masz wizytę? :)

reklama
A ja polecam sok z pokrzywy, polecono mi go na tym wątku i mi pomógł [emoji4] taki sok kupujesz np w aptece i codziennie na czczo sobie zapodajesz, to chyba doradzia mi @Lu_cy Ale nie jestem pewna, do tego morele suszone bezsiarkowe po kilka dziennie i w dzień robilam sobie też herbatkę z pokrzywy. Bardzo polecam [emoji4]
Dokładnie, bardzo mi to pomogło [emoji846] dałam radę bez tabletek

No nie do końca tak - jeśli ktoś miał na umowie najniższą krajową, to z ZUSu dostanie po zmianie tyle ile wynosi najniższa krajowa (już ta po podwyżce).
@witch84 no niestety nie masz racji. Pracowałam w kadrach i co nieco w tej kwestii wiem. Koleżance, która z macierzyńskiego właśnie wróciła do pracy mówiłam to samo. I oczywiście miałam rację. Nie wiem jak do macierzyńskiego podchodzą, ale na zwolnieniu zawsze wynagrodzenie liczy się na podstawie pensji z 12 ostatnich miesięcy.

@Madlein To nie wiem jak u Ciebie liczą, ale zawsze jest wyrównanie do aktualnej minimalnej.
Dla pracowników zatrudnionych na pełen etat, podstawa wymiaru zasiłku, od której oblicza się zasiłek chorobowy, opiekuńczy, wyrównawczy, macierzyński lub świadczenie rehabilitacyjne, nie może być niższa od kwoty określonej przepisami. Czyli jeśli średnia z 12 m-cy wyjdzie mniejsza niż nowa minimalna, to świadczenie zostanie wyrównane do tej kwoty.
Ja w kadrach pracuję już jakieś 10 lat i dużą część z tego przepracowałam w firmie produkcyjnej zatrudniającej same kobiety :)

A do mnie przyszła jednak @, także ciąża to nie była :D chociaż ta miesiączka dziwna, znów jakaś słaba i nawet specjalnie nic mnie nie boli

@Madlein To nie wiem jak u Ciebie liczą, ale zawsze jest wyrównanie do aktualnej minimalnej.
Dla pracowników zatrudnionych na pełen etat, podstawa wymiaru zasiłku, od której oblicza się zasiłek chorobowy, opiekuńczy, wyrównawczy, macierzyński lub świadczenie rehabilitacyjne, nie może być niższa od kwoty określonej przepisami. Czyli jeśli średnia z 12 m-cy wyjdzie mniejsza niż nowa minimalna, to świadczenie zostanie wyrównane do tej kwoty.
Ja w kadrach pracuję już jakieś 10 lat i dużą część z tego przepracowałam w firmie produkcyjnej zatrudniającej same kobiety :)
Ja od 10lat już nie pracuje. Może coś się zmieniło. Ale koleżankę ostrzegałam i moje słowa się potwierdziły.

@młoda1994 a co tam u Ciebie?

@mohaaa u mnie też powoli się zbliża @ po 4 dniach spóźnienia ufff. :D Mąż powoli dochodzi do siebie. Zastanawiam się czy warto od razu wracać do starań żeby trochę plemniki się wzmocniły i nie było niespodzianek. Wdrażam suplementacja u siebie i u męża. Dostałam witaminy z Anglii i mam nadzieję, że będą dobre. :)

@mohaaa u mnie też powoli się zbliża @ po 4 dniach spóźnienia ufff. :D Mąż powoli dochodzi do siebie. Zastanawiam się czy warto od razu wracać do starań żeby trochę plemniki się wzmocniły i nie było niespodzianek. Wdrażam suplementacja u siebie i u męża. Dostałam witaminy z Anglii i mam nadzieję, że będą dobre. :)
Hej dziękuję że pytasz. Wiesz co już napewno lepiej niż kilka tygodni temu. Obyło się bez psychologa i psychiatry. Zostałam parę dni temu ciocia poraz czwarty i bardzo się z tego cieszę. Już zdążyłam dwa kartonu ciuszków wysłać dla bratanka. Jestem teraz na duphastonie 1x1 od 16 do 25dc dzisiaj już 8 dzień wzięłam i zawsze 2 godziny po zażyciu duphastonu plamie na brązowo a dzisiaj się nawet pojawiły plamienia jasno różowe ale dosłownie 2 plamki. Pierwszy raz stosuje duphaston i jestem w szoku bo biorąc kiedyś luteine nie miałam plamien śród cyklicznych i @ przychodziła jeszcze w trakcie zażywania luteiny.

A co u ciebie? Widzę że już mąż po zabiegu dochodzi do siebie. W takim razie teraz napewno wam się uda i trzymam mocno kciuki[emoji110]

reklama

A nie chcecie na kilka dni przed staraniami zrobić badania nasienia? :)

Do góry