Takaja123
Fanka BB :)
@roki_1991 tak myślałam, że na coś innego spojrzalas
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale Maksiu to jest słodziak!!! Roztapia me serce [emoji16][emoji16] i jaki podobny do Ciebie [emoji4][emoji4]A my dzisiaj kończymy 4 miesiące [emoji846] A w zeszłym roku dopiero miałam wizytę z 5 tygodniowa kropką Zobacz załącznik 1035365Zobacz załącznik 1035366Zobacz załącznik 1035367
Zgadzam sie z Tobą, sama b12 to za małoWtracę się bo ja walczyłam 6 miesięcy z homocysteiną [emoji846] witamina B musi być w równowadze, sam kwas i b12 nie zawsze daje radę. Trzeba do tego dołożyć b2, choline, witaminę b6 p-5-p, cynk i selen [emoji846]
b12 brać jak się nie je mięsa?Wiesz, trudno teraz dywagować, bo ja nie miałam wskazań, by brać w ciązy a póki nie poroniłam nikt mi nie zalecił badania homocysteiny. Po poronieniu zaleciłam sobie sama. B12 biorę (250 mg) cały czas bo nie jem mięsa, metafolin na zlecenie lekarza podwyższyłam do 800 mg (z sufitu, tak jak z sufity zalecił mi acard) , dołożyłam niedawno b6 50 mg (chociaż w ciąży też co nieco brałam), jak mi przyjdzie zamienię na p-5p, selen brałam całą ciążę, cynk też. Nie wiem co o tej homocysteinie myśleć czy jest ok, czy nie.
b12 brać jak się nie je mięsa?
A my dzisiaj kończymy 4 miesiące [emoji846] A w zeszłym roku dopiero miałam wizytę z 5 tygodniowa kropką Zobacz załącznik 1035365Zobacz załącznik 1035366Zobacz załącznik 1035367