reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Lu_cy ale słodziaczek. I to skupienie w pozycji na brzuszku. :)

@roki_1991 czyli nie daje Ci Wikusia za bardzo odpoczywać. U nas to jakieś fazy sobie ustala. Był czas, że tylko wózek+kołysanki, był czas, że muzyczkakaruzela i łóżeczko, później nasze łóżko i mama tul, teraz jest tylko właśnie porządnie raz do spaceru i na noc na ręku do butli. Uff...W końcu.

Wiesz, trudno teraz dywagować, bo ja nie miałam wskazań, by brać w ciązy a póki nie poroniłam nikt mi nie zalecił badania homocysteiny. Po poronieniu zaleciłam sobie sama. B12 biorę (250 mg) cały czas bo nie jem mięsa, metafolin na zlecenie lekarza podwyższyłam do 800 mg (z sufitu, tak jak z sufity zalecił mi acard) , dołożyłam niedawno b6 50 mg (chociaż w ciąży też co nieco brałam), jak mi przyjdzie zamienię na p-5p, selen brałam całą ciążę, cynk też. Nie wiem co o tej homocysteinie myśleć czy jest ok, czy nie.
b12 brać jak się nie je mięsa?

Dzięki dziewczyny mnie też Maksiu rozbraja tym uśmiechem [emoji8][emoji8][emoji846] żebyśmy tylko jeszcze zlikwidowali napięcie i będzie luzik

reklama
Dziewczyny chciałam się dopytać jak to jest z tą najniższą krajową od 2020 ma iść w górę a w tym czasie przebywam na zwolnieniu. Normalnie powinnam dostać na firmie aneks nowy o podwyżce?

Do góry